Nešto si zeznul, jer meni dozvoljava. Napiši u detalje sve rađeno s mobitelom pa da vidimo kako spasiti stvar.
Printable View
Nešto si zeznul, jer meni dozvoljava. Napiši u detalje sve rađeno s mobitelom pa da vidimo kako spasiti stvar.
1. patch applyed
2. lang upload
3. mobitel radi nakon nekoliko minuta(formatiranje)
4.stavio light patch,temperature patch i camera battery low..
i nakon toga sam napravio oko 40 pics u high i low i tu se mobitel ugasio
Jesi ga pokušao otključat? Ako nisi, pokušaj sa Freia-om.
Ako proradi , makni light patch(koji je to točno?). Za ostala dva znam da rade.
Usput, dali si ispravno prebacil Flex.memoriju, točno prema uputama (preimenovanja ....)?
Zaboravih. Koji si jezik stavio i koje je veličine?
Kako da izbrisem jezike u m55 v11. preko language editor se nemoze, a sa winhexom mi ispise tako cudno da nemogu nac jezike!!!
Otvori file sa notepadom. Imaš negdje gore u ovoj temi objašnjeno da ne pišem ponovo.
...a kakav je ovo problem...jučer sam pokušao stavit patch 3.75 mb u mob...i stavio ja,al pošto nisam imao engleski lang pack za v.11,stavim od v.10...i upalim ja mob,naravno formatira ga,al pošto nepaše jezik,sve je naopako...al nije u pitanju to,nego kad je proradio,otišao je u menu,pa folders i provjerio dal je patch napravio svoje..i je...
...i izađem ja iz sveg,zaključam mob i kad sam ga htio otključat (e tu je problem),jednostavno je zablokirao i sam se ugasio...probam još pet-šest puta,al isto...ne kužim zašto...
jezik iz v10 se bas ne poklapa sa v11. nisu sve rijeci na istom stringu, zato ti je sve naopako, a zasto ti se mob ugasio, pa neznam, tu ce ti vjerojatno vise sljaka pomoci buduci da se on igrao sa tim patch-om...
...a jel imaš možda engleski lang pack za v.11...
ja nemam :(
Ja sam imal problema sa v.11 pa sam se vratil na v.10.
Jel ima netko prostora za jedan FUBU od M55v.11 sa ubačenim patchevima?
Imam stavljen patch Windows start meni i kako je patch u orginalu na ruskom promijenil sam slike sa SPC2 i V-klayom. Isto tako nije mi odgovaralo da imam u tom meniju Internet i Disk B pa sam to promijenil. Sve je radilo dok nisam promijenil slike da ih prilagodim novom meniju. Izmjenjene su slike 603,604,768. Patch je uredno prihvaćen bez ijednog upozorenja, ali nakon toga mob više ne radi. Ne pomaže ni otključavanje ni bilo kakva muljaža sa Freieom. Kad se slike maknu (undo patch) sve radi normalno.
Ima netko ideju kako stvaviti slike i da sve radi normalno.
..ništa onda,bit će red vratit na v.10...
..."sljaka",kad ga vratim na v.10 probat ću se poigrat oko toga pa ti javim svoje...
Sljaka, ja se sjecam da su slicni problemi postojali jos i kod patchinga sl45i; ali jos ono davno na pocetku. Tocno se sjecam kad je coma napravio menu, njemu se mob uopce nije mogao s njim upaliti, a meni je radilo bez problema...
Sto je tocno bio problem, nismo nikad tocno saznali...
Malo je ludo, slike su iste veličine i na istom mjestu, s jednim kompletom slika radi, s drugim blokira.
Rješio sam problem. Kriva verzija SPC2. Sad sve izgleda i radi dobro.
eto :thumbup:
..OK...
Ako nekog zanima kako mijenjati ulaze u Windows start meniju i kako sve složiti da stvar radi može se slobodno javit. Inače meni je taj patch zgodan, ostaje klasični meni da desnoj tipki ( na četverosmjernoj), a na gornjoj se dobivaju "Windowsi" na M55. Funkcija glasovnog biranja i dalje se aktivira dužim pritiskom.
Hmm...imam jedan problem oko ovog patcha sa temperaturom. Skinuo sam V_Klay i instalirao ga i uvjerio se da on pomoću USB kabla prepoznaje telefon. Onda sam kopirao onaj patch (temperatura) i upisao ga u telefon. U međuvremenu me je pitao da li da napravi neki xxx_REPAIR file i ja sam lupio YES. I sve je to završeno, on kaže da je završio posao, ali ne vidim gdje je taj patch, to jest telefon mi ne pokazuje temperaturu. Piše mi datum, desno od njega vrijeme, ali nema temperature? Gdje je problem, jel ja to radim kako treba?
Usput, verzija mi je v10.
Krivi patch si stavil, vjerojatno je greška u nazivu. Onaj REPAIR patch ti znači da podaci u mobitelu nisu odgovarali podacima u patchu (stari podaci). Ako radiš undo tog patcha ne smiješ koristiti isti patch nego taj REPAIR
A šta će biti ako budem koristio undo tog patcha? Do sada sam tako radio i nisam imao problema, osim što sam nekoliko puta zajebao stvar ali sam popravio, ali mislim da nije bilo zbog toga...
A postupak ubacivanja mi je dobar? I nije mi jasno zašto mi nijedan patch ne može...uvijek pravi taj repair.
Na mobu mi piše ''SW-Version: 10.''...a kad probam neki patch koji je za m55 v10 onda mi pravi taj repair i patcha nema unutra. Hajde ako nekom nije teško da mi nađe neki patch, bilo kakav...samo da je za moju verziju. Možda nije u tom greška.
pa imas ovdje na forumu cijelo brdo patcheva za v10, a imas ih i ovdje: http://www.siemensfreaks.com/NOVI1/htm/patches/m55.htm
Repair patch se napravi kad neke adrese u flashu nisu onakve kakve su zapisane u patchu... Tako da kad bi radio undo, onda bi se zapisali podaci iz patcha, a ti nisu bili u originalnom flashu...
Hmmm...opet mi pravi repair, samo što sam sada pri instaliranju onog patcha za signal (da ga daje u procentima) morao undat taj patch jer mi telefon nije htio upalit. A baš sam birao za v10, lijepo ga copy-pastirao i sve i lupio apply.
Čudno, ja sam stavio hrpu patcheva za v.10 i jedino kad su patchevima poklapale slike dolazilo je do stvaranja repair patcheva. Bilo bi najbolje da staviš čisti FUBU i da onda stavljaš patcheve od početka. Kad ti se prvi puta pojavi REPAIR trebalo bi tražiti koji već postavljeni patch koristi istu heksadecimalnu adresu i odlučiti se koji od ta dva koristiti. Kako patcheve rade različiti ljudi neminovno dolazi do korištenja istih adresa u različitim patchevima.
Npr. ako koristiš istovremeno win start meni i digitalni sat, neispravne su slike u win start meniju i u fajlu sounds.
Ne shvataš, meni ni jedan patch nije prošao bez REPAIR-a, od prve v4 koja je došla na telefonu, do v10. Možda je do...nemam pojma. Jel ima još neki program sem Klaya?
cekaj malo!! ti si stavljao patcheve na v4?? jesi sam pisao patcheve za tu verziju ili? kuzis jednostavno ne mozes staviti patch sa jedne verzije na drugu (rijetki se poklapaju). Vjerojatno ti od tuda dolaze problemi...
Stavi si cisti FUBU kako sto ti je rekao Sljaka i onda iz pocetka. Dakle, nemoj ubaciti novi FW, nego samo cisti FUBU.
Šta je Fuba?
FUBU ti je skraćenica od FUll Back Up.
A mogu li to da uradim sa Klay-om i šta mi treba?
Mozes, treba ti NEoriginalni serijski data kabel ili USB kabel, odaberes svoj model mobitela, podesis postavke i odes na Flasher tipku (zadnja od tri). Tamo odaberes fullflash i klines Read memory. Kad je citanje gotovo, spremis file kao nesto.bin ili nesto.fls negdje na disku i to je to, sad imas full back up...
da light patch ne radi (5% light)= Citat =:
Poslao: Sljaka
Jesi ga pokušao otključat? Ako nisi, pokušaj sa Freia-om.
Ako proradi , makni light patch(koji je to točno?). Za ostala dva znam da rade.
Usput, dali si ispravno prebacil Flex.memoriju, točno prema uputama (preimenovanja ....)?
Zaboravih. Koji si jezik stavio i koje je veličine?
:thumbup:
ekipa, jeli mi može netko step by step objasniti ono proširivanje memorije, i dati linkove za SVE potrebne programe (imam v_klay). Ja sam pokušavao skužiti ali ništa, proba sam sa onim chaos patchem pa mi se mobitel zblesira i morao sam ga reflashat...
fw10
Pogledaj www.siemensfreaks.com tamo imaš objašnjeno ono što te zanima i programe za download. A onda ako imaš još detaljnijih pitanja, javi pa ćemo rješavati.
OK?
Dobro nam dosao sparco ZD... kako je rekao Sljaka, imas objasnjeno sto se tice patchinga tamo, a za sva daljna pitanja slobodno pitaj ;)
bok ljudi!
zna li ko možda gdje se može nabaviti sw91?
s55 sluzbeni - http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe (ima hrvatski izbornik)
m55 nesluzbeni - http://eh.student.utwente.nl/~landy/M55/M55_910101.zip (nema hrvatski) a username i password su: mobile; elibom
thanks 3aTmr!
sparco_zd, ako još tebaš pomoć s proširivanjem memorije, ja sam jučer skinuo patch 3.75mb za v10 sa engleskim jezikom i objašnjenjem sa http://forum.gsmhosting.com/vbb/show...9&page=6&pp=15
skineš si ALL IN ONE (patch, ...)
treba ti V_klay, smetler i SDS jer ti patch briše adresar, imenik i poruke.
napravi backup svega mogučega prije nego kreneš!
isprobao sam i za v91 ali treba skinuti langpack za v11
pozdrav!
Postoji i 4.08MB patch za v.10 , ali ga je potrebno instalirati na čisti Fullflash. Kako je moj M55 već prepun patcheva neda mi se vraćati na čisti FF.
bok ljudi!
zna li možda ko zašto spc2 ne radi sa v91? dobivam samo neke hieroglife umjesto slika. imam 3.75 mb, ima li to možda kakve veze?
ima li koja dobra stranica s patchevima, osim siemensfreaks i mobiletuning?
mozda samo nije podrzana v91 jos uvijek. pogledaj u config datoteci...
...sigurno nije podržana...podržava samo (od novijih) v.10 i v.11...
hvala svima, idem sad pokušati pa vam javim rezultate...
evo stavia sam patch i engleski bin, i !!!!!USPJELO JE!!!!! , ima li tko hrvatski .bin
hrvatski za sto? mislis za v11?
v 10 :spin: :spin: :spin: :spin: :spin:
cekaj, ne kuzim. ti imas v10 i nemas hrvatski izbornik? jeli to? ako je to to, onda evo ti link za v10 sa hrvatskim izbornikom - http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
bok ljudi!
zna li možda ko gdje ima kakvih grafičkih patcheva za v11, 91? baterija, signal i sl.
do sad večina onih koje sam uspio naći nije radila.
ima li možda patch za temperaturu baterije, onaj kod kojeg temperatura piše odma ispod indikatora baterije, za v11/91?
...pogledaj prošle postove,a pogotovo M55 Flash Patches ...
inace ti je grafiku na mobu jako lako izmjeniti pomocu SPC2 programa.
http://www.siemensfreaks.com/prog/SPC2.rar
http://www.mobilmania.cz/hosting/sie...menupatche.htm
www.mobiltuning.de
Tu imaš dosta patcheva i sistemskih i grafičkih, pa pogledaj.
ma neeeeeeeeeeeeee.... :retard: :retard:= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
stavia sam patch za 3.75 mb, ali nemam hrvatski pa sam mora staviti engleski, pa sad tražim bin datoteku sa hrvatskim, tako da imam hrvatski umjesto ovog fuckin englihskog
Pa to ti je lako sam napraviti ako imas vremena sa lang tool.om. A imas i hrvatski za v11 na siemensfreaks.com, pa samo uz pomoć nje modificiras engleski u tvom mobu. Jednostavno ;)
piši propalo, nakon što sam ugasia mob nije se više tija upaliti, samo bi mi par sekundi staja plavi(crni) ekran i onda bi se čua neki promukli beep i samo bi se ugasija pa sam ga mora reflashati.....
ma nije to nista strasno ;)
je li kako moguće pretvorit patch od v10 tako da radi na v91
@sparco zd Hrvatski za v.11 nije isti kao za v.10 i ne može se ubaciti u 3.75 MB patch. Iz meni nepoznatih razloga lang editor ne želi izvući jezične datoteke iz fullflasha v.10. Tako da za sad ostaje ti engleski. Ako nađem hrv. lang pack za v.10 ili ga uspijem izvući iz flasha javiti ću to ovdje.
Patchevi za v.10 ne mogu se stavljati na v.91, ali zato dosta patcheva za v.11 odgovara v.91.
a postoji li način da upalim "takav" mobitel bez reflashanja?= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
:retard: :retard:
@sparco zd NE! zato se uvijek i sprema orginalni flash za svaki slučaj.
srića da sam spremija inače....................
@Sljaka
mislim da lang editor ne radi sa v11, a sa v10 radi, bar je meni radilo kad sam imao m55 na koristenje - sa v100606 - sluzbena...
Meni upravo sa v.100601 (100606 ne postoji jer ne postoji hrvatski T9 ) ne radi. Flash je orginal skinut iz mobitela. Probane su sve dostupne verzije Lang editora i nijedna nije uspjela izvući lang pack. Iz v.11 izvlači se lang pack bez problema , ali nažalost ne odgovara. :(
http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
100606 - Postoji (gornji link na sluzbeni update), ali T9 ne sadrzava Hrvatski, vec English, French, German, Italian. Mozda ti zato ne izvlaci; ja sam imao ovu verziju... Nisam siguran, ali moguce je da je ova verzija podrzana...
je li možda ko isprobao Flash SMS patch i da li radi?
imam v91 i stavio sam patch za v11 ali meni ne radi. inače mi skoro svi patchevi za v11 rade na v91. ako možda netko zna u čemu je problem bio bih jako zahvalan ako mi javi.
pozdrav iz centra svijeta
@3aTmr s obzirom na način označavanja fw kod Siemensa netko se je kod njih malo zeznul jer brojevi znače slijedeće: prva dva-redni broj verzije
druga dva-jezični paket (06 za hrvatski)
treća dva-T9 paket gdje se brojčana oznaka sadržajno poklapa za jezičnim paketom.
S obzirom na to oznaka 100606 nije logična jer T9 hrvatski ne postoji.
http://www.my-siemens.com...update.exe nije ono kaj tražim. Zar da v.10 patched dižem na v.10. ;) Treba mi lang pack od v.10 ako ga netko može izvući.
da, znam sto oznake znace, ali u zadnja 2 broja 06 je kako smo zakljucili oznaka T9 lang pack-a, ali 06 postoji, samo sto unutra nije sadrzan hrvatski...
tako je i za druge starije siemens mobitele, evo samo npr linkovi za druge modele
sl55 - http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
s55 - http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
i dr starije verzije.
Ja kuzim sto ti govoris, ali 06 T9 lang pack postoji, samo nema hrvatskog unutra, a to sto on spada u lang grupu 06, ah, sto ces, tako je ;)
ja cu potraziti imam li jos gdje taj flash iz m55 v10, pa cu ga probati iscupati....
OK zahvaljujem= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
Pratim ovaj forum već par tjedana (upali su mi u oko 3aTmr i Šljaka, bilo ih je još neznam sad..) i dosta sam pročitao kako se ubacuju patchevi i sl. ali nigdje nije bilo ono u korake, koji buton :) i tako. Pošto sam neki dan skoro poslao mob u vječna lovišta (a htio sam samo napravit fubu za kasnije) logično da ću prvo pitat iskusnije kako...
Ako mi može netko objasnit za početak ugrubo šta mi treba od programa i kako početi s patchiranjem, kasnije ćemo ulazit u detalje ako bude potrebe.
Za sad imam V_Klay 2.5, skinuo sam i fw91 (ako bude trebalo), backup je isto tu... Ako mi nešto fali recite mi pa cu skinut (može i link :) )
Na mobu je fw11 a vidio sam u 3aTmr-ovom threadu "M55 Patches" da su vecina za fw10... Možda smo već naišli na problem :)
Napomena: Ne želim 2. put preživit slučaj kao onaj koji sam naveo....
Puno hvala svima na odgovorima i nadam se pomoći!!
evo ovako - http://www.siemensfreaks.com/NOVI1/htm/ubacivanje.htm
ako nesto nije jasno nakon toga; slobodno pitaj.
Koja ti je verzija fw-a? *#06#
Ako imas v11 onda stavljaj SAMO one patcheve za v11, a ne za v10 jer nisu kompatibilni. Nadalje, ako imas v11, trebat ces ili napraviti test point ili pokreniti Java midlet patch da bi imao pristup memoriji telefona...
Evo imas i ovdje neke patcheve za v11 i v10
http://www.siemensfreaks.com/NOVI1/htm/patches/m55.htm
Ok budem probao veceras.
SW-Version 11 to bi bio fw11 jer se nista slicno ne spominje.
Vidio sam taj site za patcheve i da te usput pitam nesto, najprije bi povecao memoriju na 3.75mb ili 3.625 svejedno a negdje sam procitao da se pri tom postupku izbrisu i poruke, imenik, sve u mobu sto je spremljeno - čime bi to mogao backupirati (čuo sam za Smelter ali jos moram vidjet kako radi) i šta da backupiram??
I još jedno pitanje u vezi toga - Koje su loše strane toga postupka pošto se smanjuje disk B (iako neznam cemu služi) naravno ako ima loših strana?
Hvala!
Upotrijebi Simens data exchange. Imaš ga kao samostalan program i kao dio Siemens data suite. S tim programom vidiš mobitel kao vanjski disk (Mobile) na kompu. Jednostavno spremiš sve mape koje imaš na mobitelu.
Ne zaboravi da mobitel mora biti uključen.
Za 3aTmr-a: Probao sam ovo s patchem i stavio sam si za pocetak logo operatera da je sat - nije neka komplikacija... Sve je prošlo ok!
Šta si mislio pod ono "trebat ces ili napraviti test point ili pokreniti Java midlet patch da bi imao pristup memoriji telefona" ako mi mozes to malo pojasnit?
Za Sljaku: Koristim Siemens Mobility Toolkit bio mi je manji za download za razliku od Data Suite-a. Isto se ponaša kao vanjski disk Mobile i radi ok.
Pitanje za svih: Postupak povecavanja memorije? Kakav mi znači treba backup, kao što sam rekao, čuo sam da se pri tom postupku brise bas sve iz moba (imenik, poruke..). Koje programe da koristim?
Pa ako imas tvornicki v11, onda moras napraviti neke hardware-ake zahvate da bi pristupiio memoriji mobitela, ali to sad nije vazno ako si uspio ubaciti patch...
Za povecanje memorije ce ti Sljaka vise pomoci buduci da nisam sam isprobao patch...
Neka ovo bude jos danas tu, a sutra spajam ovu temu sa M55 flash patches - pitanja i savjeti pa ubuduce odgovore potrazi u toj temi. Nema smisla da imamo dvije teme za istu stvar ;)
fw je bio tvornicki i zeznuo sam ga (duga prica) pa sam sa sestrinog uzeo fubu i snimio na svoj... Sestrin je cist ko suza sto se tiče patcheva i sl. Al dobro, dok radi necu se zalit :)
Za povecanje memorije moram prvo naci engl. langpack, i Smelter jer na tvojoj stranici ne radi download za njega.
Ok, prebaci onda temu tamo...
Kad već koristiš Siemens Mobility Toolkit onda s njim jednostavno napravi backup svih mapa koje vidiš, jer će sve biti obrisane kad staviš patch za proširenje memorije.
U samom patchu imaš upute kako ga postaviti, drži ih se doslovno i ne bi trebao imat probleme. Kad staviš taj patch i upališ mobitel treba mu nekoliko minuta dok formatira disk. Za to vrijeme ne smiješ ga dirati (nemoj biti nestrpljiv da ti trud ne bude uzaludan). Jezik možeš staviti bilo koji ali ne smije preći određenu veličinu (nisam sad siguran koliko).
Download link za Smelter radi - http://www.siemensfreaks.com/prog/Smelter.rar
Vidio sam na netu patch za M55 za povecanje memorije na 4,nesto MB...
ZA "3aTmr": Evo sad radi (ali nije bio radio..) Mi mozes samo objasnit kako izvuc langpack - lasiram fubu, idem na lists - langpack, desni klik izaberem english i imam engleski... kako to spremit pod .bin? Kasnije kad to budem ubacivao u mob idem u V Klay samo na Open file -> Write memory?
ZA "Sljaka": Sorry, zabrijao sam, imam onaj siemens data ex.... Znaci kopiram sve mape skupa sa skrivenim i kad se sve zavrsi presnimim ih ponovno u memoriju (overwrite-am ako nesto ostane)?
Puno hvala!
morao je raditi jer nista nisam dirao... mozda je server neso zazao, ali dobro sad vise nije vazno...
izvuci jezik sa lang editorom - http://www.siemensfreaks.com/prog/lang.zip jednostavnije je i brze... Spremis pod nesto.bin i kasnije to ubacis sa V_Klayom kako si i sam napisao...
Imam engleski langpack u .lng formatu (pretpostavljam za Smelter jer je skinuto kaoSmelter_lng.rar i tu sam dobio masu jezika..) a taj ne odgovara za LangEditor, bolje reci Subscript out of range :)
Postupak: idem na "decompile from flash" loadiram .lng (a mogu i .bin kojeg jos nemam), napisem kako ce se zvati .lgp file i error... To ocu napravit jer nemam .lgp file pa da poslije idem na "compile to flash" - save to .bin i mislim da bi to bilo to.
Sad kako dobit taj .lgp da ga mirno mogu konvertat u flash ili ako znas mozda postupak u Smelteru kako izvuc jezik - sejvat ga u .bin (ja ga nadjem ali neznam sta dalje)
Puno hvala!
ne, ne i ne, to sto si skinuo Smetler_lng je samo jezik za smetler, dakle za one koji hoce prevesti smetler na neki drugi jezik i nema nikakve veze sa mobitelima...
zaboravi ne njega.
dakle ti prvo trebas izvuci fullflash is svog moba i spremiti ga koa .bin a ne kao .fls (oko 14MB) - mozes to sa V_Klay-om. Onda pokreniti lang editor i ucitati taj .bin fie...
Evo postupka: po defaultu je ukljucena prva kvacica na "save language signatures in .lgp" a iskljucena druga "string numbers in hex". To nisam dirao... Idem na "decompile lgpack from flash", loadiram fullflash (novi sad sam ga napravio :) ) i nakon toga upisem gdje da mi spremi .lgp (kasnije bi taj .lgp kompajlirao u .bin sa onin drugim gumbom ispod - mislim..). Tu se javlja problem - "unknown phone's flash" !
Ovo sam i prije pokusao ali sam mislio da idem totalno u krivo.... Ima li spasa?
Sorry znam da je dosadno ali sta da mu radim,trudim se...
Puno hvala unaprijed!
Tu nažalost nije tvoja grteška nego u Lang editoru izgleda postoji bug. Ista stvar se i meni događa. Engleski ti mogu poslati samo mi javi mail. Možeš i na privat.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Prije svega hvala Sljaki za langpack!
Sad imam drugi problem (kako nebi imao...) - nesto me zeza za 3.75MB patch, loadiram ga u V Klay v2.5, idem na Apply, potvrdim i nakon toga mi napise ovo:
"Line 18: The number of simbols in old (new) data filed must be even."
Nasao sam i taj Line 18 (18. red u patchu pretpostavljam):
4269B4: 0x0020,0000,0x0001,0x28F4,0x0189 0x0020,0000,0x0002,0x1200,0x027C
Probao sam sa 2 patcha za 3.75mb i sa jednim 3.65mb patchem... isto!
Probao sam disable-at liniju ( sa ; ) ali opet dolje nadje neku drugu (inace nebi tako flashao mob nego samo da probam da vidim jeli u toj liniji problem)
Sto sad...? Puno hvala na bilo kakvoj pomoci, vec sam i samom sebi dosadan!
ako ti javi tu gresku, onda znaci da ti nije ista kolicina podataka u originalu i u zamjeni. to se zna desiti ako ti se patch prelama, pa probaj staviti da sve bude u jednoj liniji...
Kako to mislis u jednoj liniji, znaci bez novog reda? Ovako npr:
#pragma enable old_equal_ff ; 7F1000: 0x00D00000,0x0040 7F1006: 0x00D10000,0x0040 7F100C: x00D20000,0x0040 7F1012: 0x00D30000,0x0040 7F1018: 0x00D40000,0x0040
sve u jednom redu dok on ne prelomi text ili ovako:
#pragma enable old_equal_ff ;
7F1000: 0x00D00000,0x0040
7F1006: 0x00D10000,0x0040
7F100C: 0x00D20000,0x0040
7F1012: 0x00D30000,0x0040
7F1018: 0x00D40000,0x0040
bez razmaka medju redovima, jedno za drugim...
Neznam ako sam dobro skuzio.
Ovako, tako da je u istom redu adresa, stari podatak i novi podatak. Slijedeći red opet isto i tako do kraja patcha.= Citat =:
eto, bas to ti govorim ;)
Totalno se ne kuzim u te brojeve... Ima primjera kao onaj sto je Sljaka citirao koje malo logicki kuzim. Patch je u nastavku posta, stvarno mi nije jasno sto trebam ni odakle poceti, sorry, pa ako vam se da ispravit sto ne valja (ili na mail poslati patch koji radi). Hvala!
; New blocks table of Disk A
4269B4: 0x0020,0000,0x0001,0x28F4,0x0189 0x0020,0000,0x0002,0x1200,0x027C
; EEFS size
427856: 03 01
; Blocks of new EEFS
42789A: 0x00BC0000,0x0040 0x00550000,0x0040
; Disk B size
426A40: 0x0007 0x0001
; Blocks of new disk B
4269EC: 0x00A80000,0x0040 0x00FF0000,0x0040
7F101E: 0x00D50000,0x0040
7F1024: 0x00D60000,0x0040
7F102A: 0x00D70000,0x0040
7F1030: 0x00D80000,0x0040
7F1036: 0x00D90000,0x0040
7F103C: 0x00DA0000,0x0040
7F1042: 0x00DB0000,0x0040
7F1048: 0x00DC0000,0x0040
7F104E: 0x00DD0000,0x0040
7F1054: 0x00DE0000,0x0040
7F105A: 0x00DF0000,0x0040
7F1060: 0x00E00000,0x0040
7F1066: 0x00E10000,0x0040
7F106C: 0x00E20000,0x0040
7F1072: 0x00E30000,0x0040
7F1078: 0x00E40000,0x0040
7F107E: 0x00E50000,0x0040
7F1084: 0x00E60000,0x0040
7F108A: 0x00E70000,0x0040
7F1090: 0x00E80000,0x0040
7F1096: 0x00E90000,0x0040
7F109C: 0x00EA0000,0x0040
7F10A2: 0x00EB0000,0x0040
7F10A8: 0x00EC0000,0x0040
7F10AE: 0x00ED0000,0x0040
7F10B4: 0x00EE0000,0x0040
7F10BA: 0x00EF0000,0x0040
7F10C0: 0x00510000,0x0040
7F10C6: 0x00520000,0x0040
7F10CC: 0x00530000,0x0040
7F10D2: 0x00540000,0x0040
7F10D8: 0x00760000,0x0040
7F10DE: 0x00770000,0x0040
7F10E4: 0x00780000,0x0040
7F10EA: 0x00790000,0x0040
7F10F0: 0x007A0000,0x0040
7F10F6: 0x007B0000,0x0040
7F10FC: 0x007C0000,0x0040
7F1102: 0x007D0000,0x0040
7F1108: 0x007E0000,0x0040
7F110E: 0x007F0000,0x0040
7F1114: 0x00880000,0x0040
7F111A: 0x00890000,0x0040
7F1120: 0x008A0000,0x0040
7F1126: 0x008B0000,0x0040
7F112C: 0x00A70000,0x0040
7F1132: 0x00A80000,0x0040
7F1138: 0x00A90000,0x0040
7F113E: 0x00AA0000,0x0040
7F1144: 0x00AB0000,0x0040
7F114A: 0x00AC0000,0x0040
7F1150: 0x00AD0000,0x0040
7F1156: 0x00AE0000,0x0040
7F115C: 0x00BD0000,0x0040
7F1162: 0x00BE0000,0x0040
7F1168: 0x00F80000,0x0040
7F116E: 0x00F90000,0x0040
7F1174: 0x00FA0000,0x0040
7F117A: 0x00FB0000,0x0040
7F1200: 020000107C02
7F1206: 02000C107C02
7F120C: 020018107C02
7F1212: 020024107C02
7F1218: 020030107C02
7F121E: 02003C107C02
7F1224: 020048107C02
7F122A: 020054107C02
7F1230: 020060107C02
7F1236: 02006C107C02
7F123C: 020078107C02
7F1242: 020084107C02
7F1248: 020090107C02
7F124E: 02009C107C02
7F1254: 0200A8107C02
7F125A: 0200B4107C02
7F1260: 0200C0107C02
7F1266: 0200CC107C02
7F126C: 0200D8107C02
7F1272: 0200E4107C02
7F1278: 0200F0107C02
7F127E: 0200FC107C02
7F1284: 020008117C02
7F128A: 020014117C02
7F1290: 020020117C02
7F1296: 02002C117C02
7F129C: 020038117C02
7F12A2: 020044117C02
7F12A8: 020050117C02
7F12AE: 02005C117C02
7F12B4: 020068117C02
7F12BA: 020074117C02
#pragma disable old_equal_ff
#pragma disable warn_no_old_on_apply
B00080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B10080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B20080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B30080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B40080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B50080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B60080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B70080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B80080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B90080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BA0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BB0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BC0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BD0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BE0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BF0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C00080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C10080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C20080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C30080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C40080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C50080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C60080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C70080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C80080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C90080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CA0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CB0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CC0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CD0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CE0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CF0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
310080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
320080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
330080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
340080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
560080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
570080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
580080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
590080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5A0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5B0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5C0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5D0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5E0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5F0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
680080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
690080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
6A0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
6B0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
870080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
880080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
890080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8A0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8B0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8C0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8D0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8E0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
9D0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
9E0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
D80080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
D90080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
DA0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
DB0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
350080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
DF0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
#pragma enable warn_no_old_on_apply
;Move langpack from 5A0000 (7A0000) to old EEFS 9C0000 (BC0000)
A3E7EA: E801 F002
A3E802: E801 F002
A3F652: E801 F002
A3F662: E801 F002
A3F672: E801 F002
A3F6C0: E801 F002
A3F6C8: E801 F002
A3F6F4: E801 F002
A3F704: E801 F002
A3F70C: E801 F002
A3F71E: E801 F002
A3F722: E801 F002
A3F756: E801 F002
A3F77C: E801 F002
A3F784: E801 F002
A3F7DC: E801 F002
A3F956: E801 F002
A3F964: E801 F002
Tu ima hrpa toga krivog. Reci koji patch i za koju verziju trebaš.
Krivog? Imam 2 takva patcha skinuta sa dvije razlicite stranice... Svasta!
Treba mi 3,75mb patch za fw11 (M55), engl. langpack si i poslao tako da bi to bilo sve :)
I jos jedno pitanje: imam upute za ubacit langpack sa V Klayem. Kad loadiram tvoj .bin idem u Flasher i pise: "From addres: 0x5a0000" i "Size: 0x010000"
Na tim uputama (s neke ceske stranice, ne sjecam se) im pise pod Address: 0x9C0000 a Size: 0x00DCEE.
Dali pri flashanju napisat njihove vrijednosti ili pustit ove defaultne?
Evo sto se spominje za adresu i velicinu na toj stranici:
"V programe sa automaticky nastaví polícko Z adresy na 0x9C0000 a polícko Velkost podla typu language packu."
Adresa koju dobiješ uz lang pack je ona na kojoj se on inače nalazi.U 3.75 MB patchu se on seli na adresu 0X9C0000 i tu adresu upisuješ u V-klay. Veličinu ostaviš istu 0X01000.Poslat ću ti mailom patch, pa ga probaj.
To je i meni palo na pamet.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Ok puno hvala, valjda ce ovaj put sve bit u redu :)= Citat =:
Poslat ću ti mailom patch, pa ga probaj.
bok ljudi!
zna li možda tko gdje ima winxp menu patch za v10 za skinut?
http://www.mobilmania.cz/hosting/sie...menupatche.htm
Tu ćeš naći traženi patch. Stranica je na češkom, ali možeš se snaći.
sorry, krivo sam se izrazio u prošlom postu. zanima me da li ko ima winxp start meni patch. našao sam neke ali ili ne rade ili su gore neke funkcije koje mi ne odgovaraju.
thanks šljaka, stranica je odlična
@thunderstruck Taj patch je prevelik i nisam ga mogal stavit na forum. Javi mail na privat pa ću ti ga poslat. Inače našal sam samo rusku verziju na netu i nju sam preradil na engleski.
Znas jel ima taj patch za fw11?= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Neznam kako cu flashirati mobitel
ja sam potpuni amter na ovom podrucju ali se ipak razumijem u neke stvari
ali kad pokusam u v_klay da konektujem mobitel izbaci poruku
A hardwere I/O error was reported while accessing COM5 - Loader:Open:No answer from boot InitBoot.ini
stavio sam postavke
M55 BOOT(Test point) Port:COM5 Baud:115200
neznam sat da radim....
Kabel sam imao orginalni siemensov pa sam sada kupio neorginalni na njemnu nema proizvodjača piše samo UDB DATA CABLE.ja sam iz BiH i platio sam ga 35 KM = 140 kn(priblizno)
molim vas odgovorite mi jeli do kabela ili je do postavki
nemam instaliran siemens data suite ali sam probo i na kompu na kojem ima siemens data suite :) :thumbup: :kitty:
Na kabelu imam nešto u sredini ( usb kabel) ima nešto za biranje pa semože izabrati L ili R neznam uašto je to