Skinuo sam tu negdje nove audio i cam drivere pa bi ih stavio u mob,ako neko zna u kojem postu je to objašnjeno da mi stavi link!
TNX
Printable View
Skinuo sam tu negdje nove audio i cam drivere pa bi ih stavio u mob,ako neko zna u kojem postu je to objašnjeno da mi stavi link!
TNX
ifs/settings/camera
ifs/settings/acoustic
Kako se stavlja flash menu na ovom mobitelu?
Molio bih ako netko ima hrvatski custom pack za k550.
Inače imam skinuto:
K550_R6BC002_FS_CENT_EUROPE_RED52.fbn
K550_R6BC002_MAIN_GENERIC_LI_RED52.mbn
TNX
krokane javi mi se na pvm
btw imam onaj najnoviji soft za w610 al necu pisat koji da me ne sje... ovi s foruma .kome treba nek se javi na pvm
pa upravo zbog masve.. samo fali da me ko njega dozivotno banaju :D
ok soft je R8BA024 imam i main i fs.
imam i ja custom :D
pozdrav....i ja bi sada K550i u W610 flashao....trebao bi MAIN/FS i custom sa hr ....linkovi ovdje vise nejdeju,ako bi ljubazno netko mi poslao...
hvala :comp:
Pozz ljudi.. (napomena: vjerovatno su neka od ovih pitanja odgovorena al evo u zurbi sam a i nije mi jasno par stvari pa da ipak ja pitam :D)
znaci nabavih sebi jedan fini novi k550i :D u tele2 paketu... pa cu ga sutra otic dekodirat... (jer kolko sam skonto enmoze se to od kuce odradit)
i evo ovako malo se uhodavam i to.. i naisao sam na jedna programcic, KD player... i super mi se svidja, puno mi je bolji od ugradjenog i ruznog SEovoh playera...
pa se pitam za ove restriksivje... kako ih rijesit??? jer iritantno je uvijek davat potvrdu kad pauziram pjesmku ili kad skeniram i tako to... toga ima i u drugm programima..
pa me eto zanima kako se rijesit toga??? ovako sam naletio na neki certifikat,
halmer
on se ubaci nekako prego valjda SXa( il kako se vec zove program)... i sad ja bi to odradio...
al, zanima me jel moram provo flashat mob il sta probijat??? moguli jednostavno uci u filesystem sa tim SXom (ili FARom) i ubacit taj certifikat i onda ga dodavat svakoj aplikaciji koja mi treba???
i isto tako jel mogu mijenjat ove drivere, akusticne i to??? (samo da recimo to odradim) (nikako mis e nesvidja zvuk preko zuvcnika, nekako krsit, mada je to mozda i do zvucnika, posto je sam jedan, a i nije bas neki prevelik pa nije ni cudno, al opet mozda se moze popravit zvuk)
eto to je ukratko to.. hvala ;D
( i jeli bitno koji mi je CID mobitel??? mislim da je 52, al nesce mi nesto oanj davicni flasher pa nemogu ni vidit koji je (mozda trebam novu verziju skinut)
U pravu si da ne mozes otkodirati od doma.
Program se inace zove XS++. Pomocu njegove FSX opcije ubacis ona dva file-a od kojih se sastoji Halmer certifikat u mobitel. Ne trebas nista flashati. Isto to mozes odraditi i FAR-om ako ti je tako lakse.
Zatim na kompu certificiras JAR file od tog KDplayera, time dobijes pripadajuci JAD file. Oba filea prebacis na mobitel (tebi najdrazom metodom :) ) i instaliras na mobitelu pomocu tog JAD filea. Nakon toga odes pod permissions za KDplayer i pod Read user data odaberes Never ask. To je to. :)
Istom metodom (FSX u XS++) mozes ubaciti i acoustic i ostale drivere. Procedura je ista kao za K750, pa pogledaj temu o njemu.
BTW, u ovom slucaju nije bitno koji imas CID, ali inace je to prilicno bitno. ;)
ma ja sam naso neki tutorial na forums.se-nse.net i naso o tome halmeru i kako se ubacuje... al eto nisam znao da mogu samo tako uc u fs :D
sutra cu onda to poskidat (nemogu od kuce jer imam dial up) pa cu probat... i pretpostavljam da se to moze uradit sa bilo kojom java aplikacijom??? (recimo sa moby explorerom)
Da, to mozes sa bilo kojom Java aplikacijom.
evo svjezih stvari
sonarikk 2.35 Most High Quality camera (najnoviji njegovi i bolji od numberovog) : http://rapidshare.com/files/70777479...narik.rar.html
i da vas pitam... evo otkljuco sam mobitel, cid51 je i izaslo me 15€...
i sad zanima me, jel mogu sta zeznut sa ubacivanjm tog certifikata? recimo, jel se moze vratit lock (kad udjem u servisni meni i nadjem zakljucavanja, sve su oni kljucici otkljucani, svih pet)??? i znaci to bi trebalo bit sigurno???
posto eto nesto se bojim... da necu pokvarit mob posto nemam iskustva...
i btw kad sam pokrneu bio onaj xs++ (imam neku 3.1 darwin verziju)... pito me dal hocu da updatujem erom cid u 52... ja sam iso ne... sta je to uopste???
Nema taj certifikat veze sa lockom/unlockom, kodiranjem, kljucicima...
To je jednostavno certifikat za Java aplikacije.
@aaallleeennn,
Sumnjam da patch unlock dodje 15 EUR. :)
A i CID52 se moze otkljucati, samo je skuplje. :(
ako mu je k550 cid 51 nemoze ga flashat u w610 jer su svi w610 cid 52..a ako ga ide updateat seusom na cid 52 lockat ce mu ga na mrezu opet.. :( tak sam i ja dao 150 kuna za unlock i seus ga zakljucao :(
pa iso sam zato jel onda nije bio taj xs a nebi mogao flashat da nisam napravio upgrade seusom
ovako, ja sam se raspitivo za taj patch unlock i to, kad sam otkljucavo, al je neki lik ne bas tehnick upucen, kaze "neznam ja sta sve radi kompjuter" tako da mi nije mogo rec... al mislim da je kompletan unlock neki... uglavnm, u svakom slucaju ga flashat necu u w610i... jos :D
samo me zanima ovaj certifikat... jel to 100% sigurno ubacit, sa ovim xs++ vdarvinom... posto nemam nikakvog iskusva i strah me je.. :D
jel ima kakav vodis, al skroz step by step, sta sve izabrat i to, kao recimo u temi flashanja k750 u w800, eh tako nekako, al za ubacivanje neceg (u ovom slucaju sertifikata)... posto ja se ne snalazim u onom programu, maju neke way in metode, neki tamo brute i sta ja znam, pa dole neke opcije, 4, koje neznam sta znace, pa gore svasta nesto...
tako da... :D
Vecinu tih opcija ne trebas ni dirati, ostavis kako je postavljeno.
Treba ti samo FSX, a za to trebas stisnuti jedan gumbic (naravno nakon connecta). ;)
Inace, tutorial za te certifikate ima ovdje, valjda nije problem sto je na engleskom...
Ali IMHO to je toliko jednostavno ubaciti da ti ni ne treba neki opsirniji tutorijal, a i vrlo su male sanse da nesto zeznes.
pa naso sam ja taj tutorial... al je oskudan nekako :D
"2: Extract customize_upgrade_halmer and copy both file (customize_upgrade.xml and Halmer.cer) in ur fone using XS++ or Far+SEFP in tpa/preset/custom"
znaci samo browsam do ovdje, i ubacim ovo... nemoram nista editovat ovaj xml i to???
btw engleski nije uopste problem :D
Nista ne diras XML, samo stavis oba filea u files_to_upload/tpa/preset/custom/ i u XS++ pokrenes FSX, i to je to. :)
Cak i da ti nekim cudom javi gresku, nisi nista zeznuo, telefon je i dalje normalno upotrebljiv, a ako hoces postupak mozes i ponoviti.
http://forums.se-nse.net/index.php?s...2&st=0&start=0
evo ovo sam uputsvo naso... valjda necu sta zeznut ;D
E da, ono gore sa files_to_upload je za XS++ 2.x, za 3.x bi trebao raditi drag'n'drop.
evo uso sam bio... malo sam se prepo... al eve je ok... nisam bio skinou one halmer fileove pa nisam nista uploadovo.. al eto uglavnom sam bio unutra :D i lijepo je...
i btw jel mroam vadit sim akritcu kad radim fsx???
i sta bi se desilo ako mi slucajno omakne i kliknem da mi ono updejta cid na 52??? jel bi mogo to otkazat il bi se to u trenutku odradilo??
moras vadit sim i desilo bi ti se to da ces upgrejfat mob na CID 52 a nemos otkazat jer i da mos ubit ces phon ak ne trajno, bar kod unlockera ces ga nosit
može netko poslat custom za w610 da ima hrv jezik
to sa upgradeom cida... znam i ja citat i vidio sam da pise "this cannt be undone".. al pogreno sam forumuliso pitanje... htio sam rec, da kad klinem "slucajno" na yes u tom dijalogu, hocel se to odma izvrsit, znaci gotovo, ode sve.. ili ima jos neka procedura, da sta potvrdujem i klikcem, tj da ako slucajno kliknem na to yes nije sve gotovo... nesto se bojim da mi nece imaknut ovaj mis :D
Bolje da ti se ne omakne mis. ;)
Sumnjam da ima jos dodatnih pitanja ili potvrda.
Sto se tice kartica, kad radis FSX ne moras vaditi ni SIM ni mem.karticu, ali kad flashas firmware moras obavezno, inace se moze desiti da ti se mob zalocka na mrezu trenutne SIM kartice, iako je prije toga mozda bio full odlockan. :(
a i kad bi mi omako, sta bi bilo? updejto bi cid... i jel bi onda mogo ulazit u fs i to?? sta bi fakticki donio taj upgrade?
i jel se moze iskljucit ta opcija upgradeanja? da mi ne omakne :D
full firmware R8BA024_RED52
http://rapidshare.com/files/68802016...A024-RED52.rar
flashao sam svoj k550 u w610 i sve ok...al nigdje ne mogu nac EMEA2 jezike...u tome je hrvatski...sad imam european1...ak mi ko moze tu postat link za download tog jezika il poslat preko msna: kac.93@hotmail.com
HVALA!!!
evo ti naziv
S_E_EUROPE:English - Croatian - Hungarian - Slovenian - Albanian - Serbian
bas i ne pomaze jer neznam otkud bi downloadao...svejedno hvala...mozda nadjem nest
evo red 52 ako pomaže, drugo nemam
http://rapidshare.com/files/68802016...A024-RED52.rar
dal je to moguće možda, dal postoji neki kod ili nešto da se utipka ili patch ili slično da radi na sve mreže
ili ga treba nosit unlokeru da ga otključa:hrv: :hrv: :hrv:
unlocker... nema druge za sad
zna li netko kako stavit lozinku na flash menu, skinuo sam neki s neta ali je šugavi menu, pa ak neko zna kak se stavlja pass na to nek javi
Nikako. To mora biti vec ugradjeno u SWF fileu, znaci jedino ako ces editirati SWF...
a kako se to editira
Pitaj urosa, on to zna raditi.
Ali koliko ja znam, kao i svaki drugi Flash file, znaci valjda sa Macromedia Flashom.
Plus sto ti vjerojatno treba i neki decompiler, jer uz SWF obicno nema pripadajuceg FLA filea...
prekomplicirano je to i izgleda da ništa onda od toga
jer može netko dati neki dobar camera driver za w610??
je li ko probao flashati fs na k550 od w610 s novim xs++. bar meni sad na k750 radi customizacija svih softova. npr. stavim europe_1 main, i fs od emea2 i stavim customize europe 2 ili 3 (bilo koji europe) i kad sam flashao bez problema sve radi i jos je automatski prebacio na emea2 regiju (ubacio te jezike)
ja sam probao, naravno moraš skinut custpack za našu regiju i flešati ga
moze li maska od w610 na k550
moze bar kolko ja znam
i kolko dode maska od w610
prva da al mobi staraš tipkovnicu mjenjat, a da bi stavio zadnju moraš i kučište od w610 stavit
znam to,na k750 sam mjenjao pun kur.. maski,ovih dana cu kupit k550 pa me zanima
mogu li staviti camera driver od k800 na w610. ili moze od k750? ili bas idu specijalni. jer s driverima koje sam nasao ovdje na ovoj temi ispade bolji original. i da, moze li mi neko dati link za custpack emea2, nemam vremena traziti.
Ljudi hoce li neko da bude ljubazan pa da fino kaze kako se radi flash u w610 sa posljednjim xs++ jel on radi na principu drag/drop.Gdje da ubacim ovo sto sam skinuo odavde (W610-R8BA024-RED52) a kad odpakujem unutra su 3 fajla(HB1-06_Gen_CDA102568_3_R9A_GENERIC_S_E_EUROPE,W610_R8B A024_FS_S_E_EUROPE_RED52,W610_R8BA024_MAIN_GENERIC _NA_RED52)sad gdje koji ide.Citao sam sve sta ste pisali ali samo sam se zbunio.Hvala unaprijed:hrv:
Hm, pa sve je detaljno objasnjeno u prvom postu. :jehon:
Firmware za flashanje se sastoji od 3 dijela: MAIN (W610_R8BA024_MAIN_GENERIC), FS (W610_R8BA024_FS_S_E_EUROPE_RED52) i custpack (HB1-06_Gen_CDA102568_3_R9A_GENERIC_S_E_EUROPE).
MAIN i FS su svaki svoj file, a custpack je arhiva.
Procedura je otprilike: napravis u folderu gdje je XS++ podfolder \own_custpack i tamo otpakiras custpack arhivu. Onda pokrenes XS++, oznacis kvacicu kraj Flash MAIN i pronadjes na disku MAIN file, pa oznacis kvacicu kraj Flash FS i pronadjes FS file, onda oznacis Customize filesystem, i odaberes u popisu zadnji redak (\own_custpack), stisnes gumb Flash i cekas.
Ne znam sad napamet jel se opcije bas tocno tako zovu, ali to je to.
EDIT: ako su ti MAIN i FS isto u arhivama, prvo ih naravno otpakiraj. MAIN treba imati ekstenziju "mbn" a FS "fbn".
Hvala ti puno a sad me opet interesuje posto je na 1 str.receno:kada ga je očitao odite tamo kod main i browse na ovaj main što ste skinuli sa rapida i nemojte ništa više stavljati jer fs nije moguće napraviti customisation pa vam mob neće raditi znači samo main i puknite flash!ZNaci on je rekao samo main bez fs
To je stari podatak, kad jos nije bilo odgovarajuceg custpacka.
Buduci da imas svoj custpack, slobodno stavi i FS.
Hvala jos jednom a sa ovim trecim sta da radim HB1-06_Gen_CDA102568_3_R9A_GENERIC_S_E_EUROPE kad ga otpakujem dobijem folder tpa_preset_custom i unutra nekakvi playeri i sl.?
bok,ja sam flesao k550 u w610,al nemogu nigdje nac jezike di je hrvatski,pa ak neko moze stavit link za download...i neznam stavit flesh temu,a bas imam jednu koja zakljucava poruke,datoteke,imam swf format,al neznam kak stavit da bude ko tema...
javite na msn: kac.93@hotmail.com
hvala
reperr to trece sto si napisao ide u mapu own_custpack\tpa\preset\custom (znaci tim redosljedom folderi).tu mapu napravi u folderu gdje ti je xs i u zadnju mapu custom raspakiraj to sto imas to ''trece'' i onda kod custmoizationa odes na najzadnje own custpak.
a sto se tice maske ako cete mjenjat mora se mjenjat sve,posto ona sredisnja maksa od w610 nije ko od k550 i na nju nece sjesti samo prednja od w610.znaci ako hocete masku od w610 nema mixanja ko kod k750/w800/810.ili sve ili nista.
Link na full firmware je u ovoj istoj temi, drugi put potrazi.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=139
I to si mogao naci preko searcha.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=173
Zasto? Sto fali odgovoru ovdje?
Fleshovao sam ga i zelim da se zahvalim Xulos-u na pomoci koju mi je pruzio:respect: hvala i ravilov-u koji mi je ponudio ovde odgovor :respect:
Pitanje jedan sam flešao k550 u w610 a drugi nema šanse evo vam slika pa ako šta uspijete razumjet i pomoć mi ,hvala unaprijed,neki link ili kakva pomoć cid 51 je a neda se.
http://img444.imageshack.us/img444/8...3zg6ei2.th.jpg
Hm, sigurno si procitao upute na pocetku teme? :jehon:
Tamo pise da se CID51 telefoni ne mogu flashati, samo CID52.
AFAIK moras prvo napraviti update preko SEUS-a da ti ga digne na CID52.
ne fali nista,al tu sam rijetko...
EDIT:
evo,sad sam pokusao stavit jezike,i kad stisnem flash pise mi ovo:http://img165.imageshack.us/img165/3...shot043wh8.png
Sigurno si se potrudio i pogledao par postova gore, gdje imas identican slucaj. :jehon:
pokusao,al nece...mozda je problem u tome sto ne mogu stavit kosu crtu na ime foldera(\own_custpack)??
Ni ne trebas, to je samo oznaka da je to folder.
hvala ravilov,uspio sam,sad tipka za precace radi normalno,vise ne spaja na internet
ima li iko da mi uploada svoj gdfs backup za k550/w610 cid52? naime, vecini je poznato da mi je fon krepao. molim vas!!!
ja bi ti dao al mi to malo mutavo da imas moje sve :S sve oke al gdfs ne.
jel zna ko dal se moze promjenit izgled baterije na k550???
npr. da pise brojevima kolko posto je baterija prazna/puna
i imam jednu flash temu koja ima zakljucavanje datoteka,poruka i postavka,al neznam kako promjenit kod,pa ako zna ko molio bi ga da mi se javi...
hvala
Sve sam ja ovo fino procitao, i donekle shvatio, ali!!!!!!
Jel mi moze neko okaciti sve filove koji su potrebni da flesam svoj K550i u W610i. VEcina ovih linkova neradi, pa ako je ko vlojan pomoci...
11:06:49| Baseband ID: 9900
11:06:49| Protocol Version: 3.1
11:06:50| Phone name detected!
11:06:50|
11:06:50| Profiling SEMC phone...
11:06:50| Platform: DB2020
11:06:50| OTP CID: 51
11:06:50| EROM CID: 52
11:06:50| EROM Color: Red
11:06:50| IMEI: 35665701xxxxxx
11:06:50| Phone ID: K550
11:06:50| Region: S_E_EUROPE
11:06:50| CDA: CDA102568/3 R5A
11:06:50| Firmware Version: R6BC002
11:06:50| EROM: R3A016
11:06:50| Ready for operation!
Jel ovo dobro ili lose, jel mogu da stavim filove od W610?? i koje?
Sve sam uradio i radi, jedino sto me jos zanima gdje mogu da nadjem teme koje mi mjenjaju citav menu i ikonice?? Hvala na pomoci
probaj neki od tuda ak ima
http://topse.ru/files/cat147.html
hvala lijepo, ali sam se davno rijesio fona...
Flesovanje mi je proslo O.K., flesh teme sam skontao, jos me samo muci kako da prevedem tel. na cro. ?? Imam custom sa hrvatskim, ubacim ga preko xs++ i nedobijem jezike, kad odem na Language> Phone language dobijem 2 opcije Accord. to SIM i English. A za tipkovnicu dobijem hrvatski... Pomagajte molim vas!!! JEl ima ko rijesenje?
Ljudi mogu li ja na taj nacin flashovati i Z550i ako tko ima kakvo rjesenje odlicno.. ali ja bi samo da promijenim ikone.. sta mi sve treba poz.. i moze li se to uradit s XS++ jer znam na njemu.. hvala
1) ovo je tema o K550 -> W610, a ne o Z550
2) ako ces samo mijenjati ikonice, ne treba nista flashati koliko znam, i da, to se moze sa XS++
nakon pretvaranja k550 u w610 neke stvari ne rade tj u music playeru ne rade skins i visualizations, a i kamera radi lošije slike dok je zvuk nekako tiši nego prije.
btw kako da ubacim patcheve za zvuk i sliku?:confused:
bas sam patchao main na k550@w610 i doslo do pola i nestalo struje...sad se nece ni upalit ni spojit na SETool!!!!!!!sta da radim!???????
ok sorry na greškama uspio sam složit neki hibrid pa zahvaljujem na pojašnjenju :jackie: :beer: :drink:
Ubacivo sam drivere za kameru na W610, prije toga sam pogledao u onom dodatnom meniju verziju softvera kamere, i bila je V2.3. Nasao sam na netu neku verziju 2.9 i ubacio je al tamo je ostala ista verija 2.3?? sta se desava, stvarno nemogu da primjetim nikakvu razliku na kameri!!
Ubacio sam neki driver za kameru sa oznakom 2.9. Sad kad prebacim na nocni mod snimanja ili bilo koji drugi slika je katastrofa skoro nista se nevidi... Znaci radi samo na automatskom....
pa ubacio bih drugi driver, ali ovaj pravi odlicne slike na dnevnom svjetlu, ali nocne su katastrofa. samo sam htio znati jel se moze ovo rijesiti?