ali opet w960 nema 5MPx ali ima symbian
uh, što ne naprave kao Nxkxa jedan sa svime u sebi a ne ovako u 3 telefona sve a pojedinačno polovno
Printable View
ali opet w960 nema 5MPx ali ima symbian
uh, što ne naprave kao Nxkxa jedan sa svime u sebi a ne ovako u 3 telefona sve a pojedinačno polovno
ovako im je veća zarada a mislim da 3,2 sasvim dovoljno dakle w960 ima sve i mogao bi biti all in one bez gps-a no netrebaju zurit jer vidi se kaj ispadne(n95) dakle ovo je čist solidno
ne vidim razloga da se toliko napada njegova kamera i to sto nema 5 megapixela,
a nokia ima a i ocito da se pumpaju samo pixeli iako slika nije bolja, jer sam svugdje procitao da ona ne moze konkurirati ni kameri od 3,2 na SE, a cak i da na vecini fotografija 2 megapixelna kamera na W800/k750/w810 itd.. daje bolje slike (iz testa u moby-iju)!
moje misljenje je da je mob super! i SE je po mnogima zasrao s p990 gdje su htjeli sve i svasta ugurat u njega pa se dugo cekalo i na izlasak i opet nije sve bilo kako treba. A takva ista stvar je s n95, svasta nesto, a nista skoro ne funkcionira kako treba. Doduse jedna stvar mi nije jasna. Kupujem i mobil i konkurenti moby. U mobilu su n95 jako nahvalili (ali po meni se nisu bas osvrnuli na to kako sta funkcionira), dok su ga u moby-ju popljuvali doslovno (ima i par pozitivnih stvari, ali jako malo). Nije mi jasno kako moze bit taka razlika u misljenju?!?
Ispricavam se sto sam malo skrenuo s teme, ali mi je dojadilo citat o tome kako nokia ima 5 a SE ne stavlja 5 megapixela (a to mu je "kao" konkurencija).
Pošto nisam temu baš pratio onda imam pitanje vezano uz memo kartice, pošto mob podržava i M2 i MicroSD a 5 mpx fotke zauzimaju dosta mjesta koliko onda mob podržava GB memorije??
Po meni bi bilo potrebno da čita najmanje 4 GB.
Zasad oba dvije kartice podržavaju maksimalno 4 gb (dobro, micro SD može i do 8 gb, ali tko zna kada će doć ta kartica kod nas), no jeftinija i bolja varijanta su microSD kartice.= Citat =:
Pošto nisam temu baš pratio onda imam pitanje vezano uz memo kartice, pošto mob podržava i M2 i MicroSD a 5 mpx fotke zauzimaju dosta mjesta koliko onda mob podržava GB memorije??
Po meni bi bilo potrebno da čita najmanje 4 GB.
jel zna neko od vas kad bi se K850i trebal nać otrpilike kod nas na crnom tržištu
Navodno bi trebao izaći u listopadu, no s obzirom na to da živimo u Hrvatskoj, računaj najranije na 11. mjesec. Da bar izađe 2 mjeseca ranije, a ne da moram sliniti još 3-4 mjeseca za tim telefonom ;D= Citat =:
jel zna neko od vas kad bi se K850i trebal nać otrpilike kod nas na crnom tržištu
da bar, videl sam mobitel i fakat dobro zgleda i kamera bu mrak, ziher, kolko para tolko muzike, čekat ću da se spusti malo cijena i da ne uzmem on prvu verziju software-a da se ne zajebem
Mobitel je relativno solidan, no svi novinari koji su ga držali u ruci tvrde da nije ništa posebno. K850 ima par većih mana: premala tipkovnica, kvaliteta materijala i cijelo tijelo skuplja otiske prstiju. To su zasad njegove jedine mane (koje mi uopće ne smetaju ;) )= Citat =:
da bar, videl sam mobitel i fakat dobro zgleda i kamera bu mrak, ziher, kolko para tolko muzike, čekat ću da se spusti malo cijena i da ne uzmem on prvu verziju software-a da se ne zajebem
evo i testa kamere:
http://www.mobile-review.com/review/...0-cam-en.shtml
"But after all, if you are looking for the best imaging department today – it all in the Sony Ericsson K850i."
ovo je zavrsni zakljucak Eldara Murtazina.
http://video.google.com/videoplay?do...arch&plindex=0
ste vidjeli to..
mene ta igrica jako podsjeća na ovu : http://www.besplatne-stvari.com/igre/Ostalo/gyroball/
Sony Ericsson k850 review:
1. dio- kamera i video http://www.mobile-review.com/review/...0-cam-en.shtml
2. dio- dizajn, ergonomija, zaslon http://www.mobile-review.com/review/...-k850-en.shtml
3. dio će uskoro doć.
Da skratim priču, mobitel je čak razočarao i samog Eldara (koji inače preferira Sony Ericssone). E, pa uspio je razočarat i mene. Pogledajte samo što se tom mobu dogodilo nakon samo par dana nošenja u trapericama :(
http://img119.imageshack.us/img119/3...hoto088xb0.jpg
ok to i nije dobro...al ta maska je sva neak šminki ono tak mi i n95 djeluje iato al ok...možda su sao packe al ak su ogrebotine onda se ne isplati uzimat mob ako želiš ga želiš očuvanog(osim ak oumeš onaj crystal case il kak god već)
a ne znam, odkad imam k800, razvio mi se fetish da koristim mob kao fotoaparat a fotich da padne u zaborav :D
tako da ce ovaj k850 bit moj.. makar cekao godinu danan vise da padne cijena da si ga mogu priustit :P
kad bi trebao doci kod nas? i kolika bi cjena bila? jel se zna?
To definitivno nije packa na slici. Pukla je plastika nakon mjesec dana nošenja u trapericama. Eldar (koji je testirao taj mob) kaže da su mu tijekom 2 mjeseca pukli samo k850 i iPhone= Citat =:
možda su sao packe al ak su ogrebotine onda se ne isplati uzimat mob ako želiš ga želiš očuvanog(osim ak oumeš onaj crystal case il kak god već)
Pa trebao je paziti kako nosi mobitel. To je ipak plastika i ne nosi se bilo kako. Mislim da nema mobitela koji se ne moze oštetiti ako se tako nosi u trapericama.
ima moj k800i
nosim ga već 15 mjeseci u trapericama i ništa mu nije
e ljudi-ono gore sta sam vam dao video sam mislio na to kako lik igra tu igricu-nekoristi tipke vec nagije mob-ko da ima neki senzor za ravnotezu..pogledajte ponovo
da to se zna da k850 ima te senzore pa i to nije neka inovacija mda ono moj k810 btw ima pomalo zgreban ekran od traperica al ovak je u odličnom stanju,ovo je loše definitivno
aha ok..ali opet zakon stvar...sam me jos zanima cemu sluze ti senzori?
osim za igricu..
Mozes preko njih i upravljati funkcijama mobitela.
Npr. mobitel svira MP3, trznes ga desno i on prebaci na sljedecu pjesmu. :)
cooool..a jer ima to w960?
Pa zar ta funkcija nije namijenjena samo za w910 (Shake It)?= Citat =:
Npr. mobitel svira MP3, trznes ga desno i on prebaci na sljedecu pjesmu.
:angry: čitat malo detaljnije...nije shake it je za w seriju ddakle w910 trenutno a za w960 nisam ziher,sumnjam al možda k850 ima te senzore koji prepoznavaju u kojem je polozaju mobitel i to je to kaj trazisi za slike i za video i igre ugl okreneš ga i ekran se zarotira,zanimljiva funkcija(iphone ju ima prvi čini mi se btw)
K850 ima akcelerometar, automatsko okretanje slike na zaslonu ovisno o tome kako se mobitel okrene
Đizus fakin krajst- ja znam da k850 ima accelerometer, ali s njim 100% ne možeš promijenit pjesmu samo ako trzneš s mobom. To ima samo w910. Prošvrljaj malo po internetu pa mi dokaži da k850 ima Shake it.
neznam da li je netko već napisao ali ovo sam sad vidio i iznenađen sam
k850 više neće imati M2 poznate kartice za Se već obićne microSD
to piše na mobilnom svetu
a na GSM Areni piše da mogu ići oba dvije
pa na jednom videu pokazuje kak idu obadve..sam negdje vidio..
da oba dve mogu ić...ims utor :D to je good
oba dvije,M2 i microSD
po meni,jedan od BOLJIHHH poteza SE-a
Jel su već sad u prodaji 4gb Micro SD kartice kod nas?
mobitel izgleda fenomenalno sviđa mi se zeleno svijetli oko one dvije tipke...:)
mobitel je super............... ali sve sto je super ima i super cijenu...... imam rodjaka koji radi u Njemackoj u Vodafone......
pa sam ja malo njega priupitkivao oko K850i i kaze da ce pocetna cijena biti izmedju 390€ i 450€ ............
bude li to istina ja sam medju prvim kupcima.........
Toliko su otprilike koštali k750 i k800 kad su izašli, a toliko sam i pretpostavljao da če koštati k850.
mislim da za takav telefon nije ni previse dati toliko novca
a w960i samo 50 Eura skuplji pa vrijedi dobro razmisliti
kako znaš da će w960 toliko koštati?
prijatelj iz SWE (stanuje nedaleko neke SE tvornice) mi dojavio 500eura i da izlazi gore kod njih krajem mjeseca. Naravno, već sam si naručio, on i mob stižu u ZE sredinom idućeg mjeseca pa ću se onda hvaliti ovdje o w960i
super..nije puno,ak bu došao toliko u šavbiji'porez kupujem...odmah..:D
Ja kupujem oba :thumbup: . Definitivno.
ja k850..jer sam sad mp3 kupio..ne znam zkj,hebeno mi izgleda..čim dođe...
Samo da prije Božića kod nas izbace mem. karticu od 4 gige- 2 su mi stvarno premale za koristit :(
kako malo 2GB???????
šta misliš ubacivati u mob da ti treba veća
Računam da ću s tim mobom napravit 300-400 slika (party, putovanja...) u 3.2 mp rezoluciji> to je 300 MB.
Stavio bi na svoj mob preko 400 pjesama (prosječna pjesma ima 5 MB zato što imam neke specifično dugačke pjesme)> to su 2 GB.
Onda bi stavio 1-1.5 GB video spotova, šaljivih videa itd.
Igrice i programi ne zauzimaju posebno mnogo prostora> čak i kad bi stavio sve moguće igrice i programe, one ne bi zauzele više od 50 MB.
Ukupno: 3.85 GB
-slike ćeš vjerojatno prebaivati na računar, ne trebaju ti sve u mobu
-pjesme mjenjaj jednom tjedno, dosaditi slušati iste
-1,5GB smješnih videa je previše. kad ćeš ih sve pregledati (prosjek mp4 videa je oko 5MB)
sve što si nabrojao (u ne tako velikoj količini) koristim na svom SX1 i k800i a oba je kartica po 1GB. zbog toga mislim da će ti 2GB biti sasvim dovoljno. no, kako ti želiš.........
Čemu slikat fotke s mobom kad ih ne mogu odmah (direktno) pokazat svom društvu?= Citat =:
slike ćeš vjerojatno prebaivati na računar, ne trebaju ti sve u mobu
Ja sam predugo štedio i pazio da ne potrošim cijelu memoriju- zato mislim da sam zaslužio ne misliti na štednju prostora u naredne 2 godine.= Citat =:
-pjesme mjenjaj jednom tjedno, dosaditi slušati iste
Možda nikad- ali od viška glava ne boli. Ovaj mob ću napumpat sa svim mogućim video zapisima jer ovaj sadašnji je imao video za k****.= Citat =:
-1,5GB smješnih videa je previše. kad ćeš ih sve pregledati (prosjek mp4 videa je oko 5MB)
Točno. Svaka osoba ima drukčiji ukus.= Citat =:
zbog toga mislim da će ti 2GB biti sasvim dovoljno. no, kako ti želiš.........
Zato se dvoumim između n81 i k850. N81 će imat memoriju od čak 8 giga. Čovječe, s tom memorijom nema šanse da ću morat prebacivat slike na komp ili brisat pjesme samo da uštedim na memoriji.
8GB ima i W960
a je li ovo istina ili se meni cini da W960 ima 8GB svoje memorije bez ikakvih kartica?????
i da mu je kamera samo 3.15MPX????
ovo drugo je stvarno steta.... da mu je kamera kao kod K850i vjerovatno bi uzeo njega ali ovako moj izbor definitivno K850i
e da ima 5mpx,nema te osobe koja bi uzela k850..kužiš me?
kuzim....... razmisljao sam i ja o tome...... ali gledjate mozda par mjeseci nakon stok k850i i w960 izadju u prodaju izaci ce nasljednik W960 sa 5MPX..........
u to se smijem za zivu glavu kladiti
neće..kroz god dana...
nekima je važnija dobra glazba,nekima fotkanje a neki bi sve zajedno(a za to nije loš recimo w960i),jednostavno je tako,ali barem postoji mogućnost izbora,svatko može naći nešta za sebe :respect:
kljukica slažem se al definitivno za one koji žele sve w960 pravi izbor jer ima stvarno sve potrebnoosim niske cijene
i šta kak bi sad razmotrili cijenu uređaja i dizaj kad je predstavljen k770 i u odnosu na k810 i k800...među ta 4 modela na koji broj bi smjestili k850 po dizajnu i može prijedlog cijene
eo ja bih ljestvicu složio ovako
k770
k810
k850-cijena 3,400
k800
k850
k800
k810
k770
k850 - 3.998kn
k810
k800
k770
k770--2700kn
k810
k850--4500kn
k800
dobro možda ipak malo prevelika cijena mislim toliko je koštao w950 a on ima i 4 gige
mob je pre dobar,kolka mu je trenutna cijena na tržištu?
K810
K770 2000-2200 kn (čisti u trgovini)
K850 3700-4000 kn (čisti u trgovini)
K800
k850
k800
k770
k810
pa nije puno k850 ? za 4 soma kupiš predobar mobitel!piše da je bolji od k800 a on je 4000 kn!
gdje si ti vidio k800 za 4k?
cijena je oko 2600kn.:hm:
ma cineja neće bi iznad 3 i pol dam se kladit u to 4 soma su previše
k800 je na pocetku kostao oko 3500kn.nema razloga da i k850 bude skuplji.
malo je of topic ali sory samo me zanima jeli w960 ima blic??
I btw k850 je fenomenalan mob,samo steta sta nije symbian !!
bolje da nije symbian jer ce baterija duze drzat. ;D
i rekao sam ti 100 puta uzivo da ima blic. pise cak na gsmareni. :notooth:
A zna li netko kada će K850 izaći kod nas u prodaju?
Brijem da ću ga kupiti samo moram muža nagovoriti.:kiss: Ovaj K800i se nije još niti pravo ohladio a ja već gledam K850...;D
i mene to zanima tak da odma prodam n73
prosinac najavljen za trziste kod nas u siječnju al možda već u božićnoj ponudi
na crno i prije.;D
Doci ce u prodaju pocetkom 10. mjeseca, a na crno I prije.
vec sam vidjela u jucerasnjem oglasniku da netko ga prodaje ali za 1000kn????? ne vjerujem i kao jos garancija 2godine.
cc 1000 kn što ga odma nisi kupio ;D ;D :hrv: :banme: :crazy:
ma krivo je napiso ziher k800 prodavala ta osoba...-.-
1000kn za K850i --------- to nije moguce
lol
nije moguce zato sto jos ni nije u prodaji.
http://www.oglasnik.hr/trazi/index.p...dje=sve&q=k850
evo kad ne vjerujete i ne znate pretraziti oglasnik. ne znam sta je u stvari prodavao ali to pise.
moze bit da se zeznuo i umjesto 7 stisnuo 8.
ma patka ili krivo napisano...dvije god. daje samo mobis i eventaulno operateri,a njega nema u ponudi...tako da stvar je prilično jednostavna...greška..
a možda je kodiran, znate da je i k800 se mogao dekodirati tek 6-7 mjeseci nakon početka prodaje i to za debele pare (skoro kao i Nokijini bb5 modeli 60Eura)
koliko sam načuo i w960i i k850i će imati novi zaštitni sklop, napredniji no na k800/810
Nije mi uopće sjeo ovaj 850 dizajnom, a uostalom predebeo je i ima cudne tipke tako da cu se vjerojatno ipak odlučiti za w910 ili 960 ako ne bude previše lovice....:crazy:
a dobro sad malo offtopic ali zašto w910 kad ne donosi niakve zanimljive inovacije nasuprot w960 koji je puno isplativiji i bolji izbor