jel bio s55 isto takav?
Printable View
jel bio s55 isto takav?
ne mogu se sititi jeli bio s55 izasao kao neki limited edition...
verzija 8 za sx1 je vec vani, samo je jos malo teze doci do nje...
unofficiall download, naravno...
gubis garanciju, bolje pricekati legalno
ma slazem se. ja imam v6 i puno je bolja od v5 (puuuno bolja); vjerujem i da v7 i v8 nose nova poboljšanja, ali imam garanciju jos godinnu dana, pa cu rađe pricekati, ili mogu do siemensa pa da mi oni stave, ali nije mi sad toliko potrebna...
evo, tko hoce: SX1_International-uk-de-it_08_0001
i jos jedan link : SX1_International-uk-de-it_08_0001
mislim da v8 još nije izašla jer je tek v7 neslužbena tj. još je neisprobana a tek će ona biti uskoro "spremna" za upgrade!
v8 je vani 100%. frend mi je skinia i to je v8... Nisam vidia neke velike razlike od v6, ali nisam ni radiapuno...
A to ti nema veze sto siemens nije dao v7 sluzbeno. Koliko je tako prije bilo slucajeva...
npr. v11 za m55 je vani vec jako dugo, a siemens je nije dao sluzbeno; v20 za s55 nikad nije ni bila sluzbena, a sad je sluzbeno vani v90, itd, itd...
sve je to originalno od siemensa, samo sto zbog nekih razloga nisu ih stavili za sluzbeni download...
Ajmo sada nazad, gdje osim u Siemensu, Vipu i HTu kupiti SX, povoljno?
Za sada je Siemens cini se najjeftiniji.
evo koja su poboljsanja v7 u odonosu na v6:
ovo je prevod online translatora pa imajte obzira na nesto losiji prevod:
-> much quicker Men
-> recent version of the MP3 Player (V 1.13)
-> problem with Sound one with plays was removed
-> problem with the MMC Backup was removed
-> camera problems were repaired
-> optimization with Support of the CarKit
-> more stable operating system
-> improvement of the states by time (without MMC)
-> improvement of the Stabilitไt with manual choice of the net supplier
-> improvement of the USB Kompatibilitไt
ej mene zanima kada ja dobijem sx hocu li morati skinuti 1. v5 pa v6 pa tek onda v7 ... ili cu odma moci skinuti v7 i to je to imam sva poboljsanja??
mozes odmah na najnoviju verziju....
nema potrebe za postepenim update-om
= Citat =:
Poslao: 3aTmr
v8 je vani 100%. frend mi je skinia i to je v8... Nisam vidia neke velike razlike od v6, ali nisam ni radiapuno...
A to ti nema veze sto siemens nije dao v7 sluzbeno. Koliko je tako prije bilo slucajeva...
npr. v11 za m55 je vani vec jako dugo, a siemens je nije dao sluzbeno; v20 za s55 nikad nije ni bila sluzbena, a sad je sluzbeno vani v90, itd, itd...
sve je to originalno od siemensa, samo sto zbog nekih razloga nisu ih stavili za sluzbeni download...
pa u tome i jest fora jer mene ove neslužbene verzije ni ne zanimaju! idem u srijedu u siemensu ugradit v7 naravno preko njih,pa garancija mi još nije istekla zašto da se zajebavam preko neta kad će mi to oni napravit besplatno,i naravno da ti na netu neće objavit sve verzije ali kad upitaš u shopu reći će ti koja je sad verzija u opticaju!
koliko vremena njima u siemensu treba da to naprave?
@kappa
15-ak minuta.
@damgol
sve te verzije na netu su iste kao one u siemens service-ima, samo sto su procurile na net...
Ali da, istina je, oni ih nisu dali sluzbeno, pa ako nesto zeznes, gubis garanciju.
da 15 minuta treba baš sam danas stavio v7 i na prvi pogled nisam ništa novo uočio ali ono što si ti 3a Tmr napisao valjda je točno. barem je ovo što se tiče mp3 playera jer verzija jest 1,13
eto samo da kažem kad sam danas došao po v7 u shopu su bila dva tipa koja su u ruci držala SX i razmišljala o tome da ga kupe. Jednog sam nagovorio i čovjek ga je kupio a sa drugim neznam kaj je bilo,valjda se sad doma grize kaj ga nije uzeo.
posto u ovim jadnim vinkovcima nevjerujem da ima siemens service centar ... jel zna tko jel ima taj servis u osijeku
Ma ne, cekaj da bude dostupno za download, pa cemo ja i ti to rijesiti ;)
sta bi ja da nemam robia :)
baš i ne vjerujem da bu na sajt stavili neku novu verziju softvera tak skoro. ova v6 je ispravila sve velike bugove i nju će ostaviti sigurno još neko vrijeme. radije si vi odite do shopa!
IMAM GA..................................
svaka čast!
:thumbup:
kako sada da ga spojim sa kompom, naime moj OS je win98....... nemogu instalirati sds............
imali neki drugi program........
probaj za sada irda ili bt
ali sa kojim programom da prebacim podatke???????????
pa kad instaliras bt ili irda, onda dobijes nekakav instalacijski cd ili nesto sl...
Ponekad ti ne treba program. Prvo nabavi IRDA adapter ili BT ili kabel
kabel je dosao sa mobom USB, a imam i serial od starog m55 samo mi na ekranu sx1-a napise nesto u stilu "neodgovarajuci dodatak"..............
tako je. ne mozes korisiti USB kabel od drugih siemensa, jer usb za sx1 radi na drugom principu (tj. pravi usb). Mozes korisiti jedino njegov originalni usb kabel...
jel zna tko jel pala cijena sx-a u dućanu? prošlo je skoro dva mjeseca od kad sam ga ja kupio pa me zanima jel još uvijek 4032 kn. i stvarno mi je čudno da niko ne prodaje sx preko plavog oglasnika!
U HT-u je oko 3800... Nema ga na crno jer je u italiji, a vjerovatno i drugdje, skuplji od konkurencije, čak skuplji nego u hrvatskoj. ima ga ponegdje u oglasnicima, al je uvijek više od 500 eura, a recimo nokia 6600 je 350, pa onda vidi isplativosti...
pa dobro zar ti Gen Mo'Kai nisi rekao da ćeš ga ubosti?
A hebi ga, kad sam kupovao mob odlučila je razlika od 160 eura u cijeni, a sad sam pokušao zamijenit nokiu za sx, ali nitko ne želi mijenjat, a nitko niti ne prodaje, valjda su svi super zadovoljni, pa ću izgleda ipak ostat na nokiji...
:angry: pa nije ti valjda samo lova na pameti:) :) znaš da za pravi telefon treba izdvojit koju kunu više:D
A mnogi ga pljuju, pa sam se ful dvoumio, nisam mogao spavat i td. :D A i roditelji su mi rekli da si mogu ubost mob do 3000 kn, a sx je bio preko 4000, pa... Ipak me najviše odbilo to što se u paketu ne dobije mmc i symbian 6.1...
pa al zato kad ga kupiš dobiješ usb kabel a kod nokije ga nema,a kad izračunaš koliko košta usb i mmc koji dobiješ uz n6600 dođe ti na isto! a symbian 6.1 i nema neke prevelike razlike od 7.0
pa sa 6600 dobijes mmc a sa sx1 ne, jel tako?
tako je, sa 6600 dobijes 32MB MMC... sx1 nema u oglasniku, ili barem prije nije bilo jer nije bilo potraznje i previse je cijenjen, stoga dilerima se nije isplatilo... kad sam ja uzimao 6600, sx1 bio je skuplji 100 eura, i to interno... u oglasniku ga nije bilo!
sada je vjerojatno drugacije... da je u trenu moje kupovine sx1 bio jeftiniji na crno nekih 20 eura, uzeo bi radje siemensa... vise mi je pri srcu :)
sx se pojavi u oglasniku po 430eura, a 6600 je 360
ta razlika mi je nevjerovatna! mislim kako je u dućanu n6600 skuplja za 1000 kn od sx-a a u oglasniku je obrnuto!?!?!?!?!
inače preko ht sx se može dobiti za 3500 kn što je fakat povoljno osim što moraš(a ja nikad nebi )biti njihov preplatnik!
sve to sto moras uzeti na preplatu, to iako na prvi pogled izgleda jeftinije, kad malo izracunas, dođe skuplje nego da si uzeo mob u siemensa...
Pa u tome i je štos. Navuku ljude da kupe mob na pretplatu i ispadne ih više nego da su ga kupili samog= Citat =:
sve to sto moras uzeti na preplatu, to iako na prvi pogled izgleda jeftinije, kad malo izracunas, dođe skuplje nego da si uzeo mob u siemensa...
tako je, zato ne preporucam kupiti uz preplatu...
tako je, zato ne preporucam kupiti uz preplatu i ne gledajte cijenu od 3500 kn kao povoljnu; jer morate uzeti i preplatu uz to...
mene su u siemens shopu zapalili jer su mi obecali pomoci oko povrata PDV-a (oko750kn) ali kad sam im dao 4032 u kesu rekli su da oni kao generalni zastupnici nemaju povrat poreza, ipak nije mi zao imam trenutno NAJMOB..........
Ne želim cjepidlačiti ali nemaš naj mob.= Citat =:
Poslao: drazen
mene su u siemens shopu zapalili jer su mi obecali pomoci oko povrata PDV-a (oko750kn) ali kad sam im dao 4032 u kesu rekli su da oni kao generalni zastupnici nemaju povrat poreza, ipak nije mi zao imam trenutno NAJMOB..........
za nas ljubitelje siemensa imaš Dražene imaš naj..........
OK. I sad Siemens izda najgori model mobitela ti ćeš ga kupiti i tvrditi da je najbolji. Ne želim opet početi svađu ali zbilja pretjeruješ= Citat =:
Poslao: damgol
za nas ljubitelje siemensa imaš Dražene imaš naj..........
nema tu nikakve svađe frende,ja znam da je meni sx najbolji mobitel. hoćeš reći da je tvoj možda bolji? iskreno to me niti ne zanima,ali znam da ću bez obzira koji drugi telefon izađe na tržište i koliko got koštao ja uzeti baš zadnji model koji siemens izda pa makar onaj drugi imao neke stvari koje ja neću na svojem!
to ti je tak cyber i gotovo.
Ne kažem da je moj bolji niti da je tvoj bolji ali definitivno nije najbolji mobitel na tržištu i tu nema dileme
dragi cyber u pravu si ali meni je on naj..... i ne želim barem trenutni imati ni jedan drugi!:cool:
ogledalce, ogledalce, tko je najljepsi na svijetu??
moj tata je jaci od tvog, moja mama je ljepsa od tvoje...
dajte decki, prosli smo vec ovo vise puta sto se tice konkretno sx1.
Dali je najbolji ili nije, to je tesko reci; zavisi kako kome trebaju koje funkcije. Mojoj staroj je najbolji S45i i njoj ne treba bolji, tako da je sve to relativno...
Ja isto osobno, trenutno nebi tia ni jedan drugi mob nego sx1, tako da je za mene to top, iako sam svjestan da neki drugi modeli imaju nesto bolje, ali opet...
pa točno sam to i ja pokušao objasniti cyber-u i to je to!
nema nikakvog prepucavanja!:) :) :)
pogledajte ovo http://www.themobilerepublic.com/vie...0256&lnkpcode= procitajte sve
e da se ukljucim u raspravu koji mobiteli su po vama bolji od sx-a? i naravno po cemu. i bez svadje, cisto diskutiranje
(Maknite onaj = iz Cominog linka jer inače ne radi)
84 funti za 256mb SD karticu? To je užasno puno...
nisam bas siguran da bi radila na sx1...
Ne radi SD ni na SX1 ni na 6600
Pa najbolji je definitivno P900. A sad dali je bolji SX1 ili 6600 je stvar ukusa. Jedan ima svoje prednosti drugi svoje. Mene najviše odbija tipkovnica. I koliko god tupili da se brzo navikne ja više volim klasične.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
e da se ukljucim u raspravu koji mobiteli su po vama bolji od sx-a? i naravno po cemu. i bez svadje, cisto diskutiranje
da znam, a u mobilu su napisali da koristi 6600 sd! dobit ce po usima :D !!!
A šta ćeš. Zajebali su se. Dogodi se. Jel kartice potpuno isto izgledaju. Osim što je SD jedno 0.01 mm deblja
pa ali ja po slici vidim koja je kartica, pa bi onii trebali znati jer su je imali u rukama! inace deblja je 0.7mm
Da slažem se s tobom p900 je trenutno mobitel koji sve ima ali ne zadugo jer kad se pojavi nokija 9500 mislim da će preuzeti prvo mjesto,no sve dok ne dođe siemens SX2:) :D :lol:= Citat =:
Poslao: cyberphere
Pa najbolji je definitivno P900. A sad dali je bolji SX1 ili 6600 je stvar ukusa. Jedan ima svoje prednosti drugi svoje. Mene najviše odbija tipkovnica. I koliko god tupili da se brzo navikne ja više volim klasične.
Nadam se da SX2 neće usrati sa takvim tipkama jel ih malo ljudi i ima samo zato što im to smeta. Imaju ih samo siemensoljubci :-D
jedino sto bi ja bas volio na nasljedniku sx1 je touch screen.
to mi uzasno nedostaje na sx1...
= Citat =:
Nadam se da SX2 neće usrati sa takvim tipkama jel ih malo ljudi i ima samo zato što im to smeta. Imaju ih samo siemensoljubci :-D
hm................................................ .........................................
neću ništa komentirati osim da će SX2 imati tipkovnicu na izvlačenje!!!!!!!!!!!!!
kako znas?
pročitao sam to negdje na netu kad se sjetim gdje javim ti!
Onda super. Bar su se spametili
hm... my friend cyber this posts won't be same without you:)
evo ovo sam našao na netu o SX2
The next model Siemens SX2 will have more functionality and will be released by the 3rd Quarter of 2004. I highly doubt that the model will be released on time, so November and December are more expected release dates. The phone will be different with the new form-factor (it’s made of two pieces, alike Motorola V70 and V80). This phone will have semiautomatic lapping, just pull the upper case part a little, and it will shoot up. The closing process is more trivial. The screen is capable of showing 262000 colors at once, and has 16mb of memory available for user (this specification can be changed). There will be nothing particularly new except for improving of basic specifications (screen, camera, memory). The keyboard is located on the lower part of the case and is standard. This is made mostly for business users, who will be one of Siemens new targets. An interesting thing is that when this device will be promoted – it will be targeted on another segment, this was made in order to keep SX1 sales.
naravno to je samo najava sigurni bu se dosta toga promijenilo do samog izlaska phona!
In the middle of the year we can see Siemens SX2 (code name – K2). It is too early to speak about specifications of this smartphone, but it is known that the company is going to equipped the model with 262K touch screen. Besides, it will have an integrated 1-Megapixel camera and support video records. It is useless to speak about memory size now. Prices can fall down and in this case it will be increased. According to current information the phone will have 64Mb of memory, which can be used to keep data, and 16Mb for OS (Symbian 7).
BTW izgleda da je i v10 vec vani...
http://www.club-siemens.net/forum/vi....php?tid=34913
da sad kad sam vidio još malo više specifikacija lagano počinjem štedjeti lovu! ovako nešto se ne propušta:lol: :lol: :lol:
Ako bude zbilja tako dobar i ako nokia ne izda nešto slično i ja bi ga mogao ubosti. I naravno ako ne bude pre skup
uz ove specifikacije cijena me uopće ne zanima!
Mene to više zanima. Jel da me ne zanima imao bi P900 a ne Nokiju iako mi je i ona dovoljna
vidjeti cemo sto ce biti kad siemens da sluzbene specifikacije. ali ne sumnjam u nasljednika ;)
da ovaj touch screen me totalno zapalio ali bit će još toga samo da ne kasne s izlaskom!
da, kako sam vec rekao, to mi najvise nedostaje na sx1. u biti to je jedino sto mi sad fali...
:thumbup:
I feel the same way
dobro, ali ce biti dostupno za jedno godinu dana
pa kad bude. meni pase da bude nesto kasnije. dok se malo financijski ne oporavim ;)
pa rekli su krajem ove godine a to je za par mjeseci!!!!!
da, ali pitanje je hoce li to vani na vrijeme. MOzda i hoce, ali kako sam vec rekao, meni bi vise odgovaralo da dođe malo kanije na trziste...
da kad pogledam malo bolje pa trebalo je godinu dana od najave SX1 da izađe u prodaju.
SX1 v10 - Vodafone-D-UK-DE-TR update
http://www.gsm-multifund.com/firm/SX...01_service.rar
siemens service v8 uskoro!!!!!!!!!!!!!
Pa siemens svaka dva tjedna izdaje novi software. Pa jel ne može napraviti jedan pošteni pa malo mirovati i raditi pametnije stvari?
Ma daj...
ajde cy ova izjava ti nije trebala! pa bolje da stalno pokrpavaju stvari nego da su bugoviti! inace nokija ima puno bugova, poznata je po tome
Pa znam ali ona kad izda novi software popravi bugove. A ako siemens jednim softwareom ispravi sve bugove zašto onda stalo izdaje nove? Umjesto da se skoncentriraju na to da naprave software bez bugova a ne svako malo izdavati novi poluproizvod= Citat =:
Poslao: coma_zgb
ajde cy ova izjava ti nije trebala! pa bolje da stalno pokrpavaju stvari nego da su bugoviti! inace nokija ima puno bugova, poznata je po tome
pa zato sto nijedna verzija nije konacna. koliko god ti nesto dovodio do savrsenstva, nikad nije tako, uvijek nesto novo iskrsne. Od tuda nove verzije svako malo, bar za one aktualne modele...
= Citat =:
Pa siemens svaka dva tjedna izdaje novi software. Pa jel ne može napraviti jedan pošteni pa malo mirovati i raditi pametnije stvari?
:rifle: :sheriff: :rifle: :sheriff: :rifle: :sheriff:
dragi moj frende cyberu,ne samo da se ispravljaju bugovi u softveru nego uz upgrade softvera dobivaš i nove verzije onih programa koji su ti u phonu!!!!
iskreno jako mi je žao što ti ne možeš doći do istih stvari na svojem phonu pa molim te sa ovakvim SMART ASS komentarima ostavi nas koji možemo NA MIRU!!!!! thanx
:fried: :lol: :thumbup:
Ja se potpuno slažem s Damgolom. Uostalom nebi ni nokiji škodilo da se primi ispravljanju svog softwarea a ne samo izbacivanju novih mobitela, zar ne?
Pa Nokia je od 10 mjeseca 2003 izdala jedno 4 verzije software-a a Siemens je u roku 2-3 mjeseca izado 5 veerzija. To samo dokazuje da ne mogu napraviti pošteni sofware neko svako malo ispravljaju bugove= Citat =:
Poslao: Hrc
:fried: :lol: :thumbup:
Ja se potpuno slažem s Damgolom. Uostalom nebi ni nokiji škodilo da se primi ispravljanju svog softwarea a ne samo izbacivanju novih mobitela, zar ne?
ne slazem se s tobom Cyber. Sa svakom verzijom - evo konkretno za SX1 su rijeseni bugovi prethodne verzije, samo sto nova verzija fw-a ne donosi nuzno samo ispravljene bugove vec neke novosti koje nisu bile kod prethodnih verzija. Zasto ne pruziti korisnicima nesto vise od postojeceg telefona, a ne da cekaju nasljednika da bi dobili nesto sto mogu dobiti sa novijom verzijom fw-a.
Kao sto npr si trebao kupiti SL45i da bi dobio javu. Zar nije lakse u SL45 ubaciti noviju verziju fw-a i rijesiti probem, nego kupovati novi mob... To je naravno, samo primjer...
To je istina ali šta su to oni ispravljali i dodavali da su svaka dva tjedna izdali novi soft?= Citat =:
ne slazem se s tobom Cyber. Sa svakom verzijom - evo konkretno za SX1 su rijeseni bugovi prethodne verzije, samo sto nova verzija fw-a ne donosi nuzno samo ispravljene bugove vec neke novosti koje nisu bile kod prethodnih verzija. Zasto ne pruziti korisnicima nesto vise od postojeceg telefona, a ne da cekaju nasljednika da bi dobili nesto sto mogu dobiti sa novijom verzijom fw-a.
Kao sto npr si trebao kupiti SL45i da bi dobio javu. Zar nije lakse u SL45 ubaciti noviju verziju fw-a i rijesiti probem, nego kupovati novi mob... To je naravno, samo primjer...