nasljednika k800i ne treba ocekivati prije kraja ove godine jer se k800 odlicno prodaje i logicno je da majstori u SE ne zure nego nas "obmanjuju" navodnim nasljednikom, K810i.
Printable View
nasljednika k800i ne treba ocekivati prije kraja ove godine jer se k800 odlicno prodaje i logicno je da majstori u SE ne zure nego nas "obmanjuju" navodnim nasljednikom, K810i.
uzeo sam danas k810. telefon je odličan, bolji nego šta sam očekivao i tipke su zakon.
k800 nisam imao na duže vremena, samo sam na kratko par puta koristio, ali ove tipke i manja grba sa zadnje strane mu daju veliki +. naravno da nije vrijedno mjenjati k800 ako ga netko več ima, ali ako netko kupuje pa se dvoumi isplati se razmisliti o tome.
ono šta mi je super je da su na tipke 1-4-7-* stavili prečace koji se aktiviraju u korištenju kamere. npr. pritiskom na 4 dok radi kamera se brzo mjenja fokus (makro) a recimo * pali blic. vrlo korisna stvar. nisam siguran da je to bilo moguče na k800.
inače mogo sam uzeti samsunga u600 za iste novce ali sam odustao, SE je broj 1 za mene.
ako ima tko kakvih pitanja...
mogao bi neki review napraviti, staviti prave slike, napisati o tipkama.....
cijena je po oglasu 330-340 eura, ja sam platio 1900kn preko frenda tako da je ispod cijene bio. soft mi je originalni SE
tipke nakon malo korištenja ostavljaju još bolji dojam, samo je nezgodno šta je stalno zamackan jer je ispod tipki sjajna površina kao na ekranu.
debljina je identična ili čak koji mm tanji od D750 (W800). evo malo slika.
review nema baš smisla raditi kad je skoro sve kao na k800, a to več svi dobro poznaju.
http://img234.imageshack.us/img234/9...9101fg5.th.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/7...9091jq2.th.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/3...9011uo2.th.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/3...9051ch1.th.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/1...9061sm6.th.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/4...9121kd2.th.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/5...9131zk9.th.jpg
memori karticu sam dobio od 128mb, planiram uzeti veču, 1gb sam našao po 300kn (400kn sandisk) ali sam čuo od frenda da imaju u najavi dolazak 2gb karice, cijena za sad nije poznata. kad saznam nešto više javio budem
kakav je joystick? Jel isti kao i na K750/K800?
jel grba i dalje jako smeta kao i kod k800 i dali se sta napravili po pitanju zvučnika ili je ostao isti.:)
d750 ima malo bolje izbočen joystick pa je malo ugodniji za korištenje i soft tipke su bolje. ali to je d750 koji ima to bolje riješeno nego k750/k800
za sad traži malo privikavanja na joystick i tvrde soft tipke (imaju dobar klik samo su tvrde za sad), ali su zato donje tipke dosta bolje.
grba iz uopče ne smeta i kad se stavi na stol na zadnju stranu jednako je debel kao d750 (w800).
oko zvučnika neznam šta je bio problem niti kako je bio riješen na k800? prednji nije isti, za zadnji neznam
inače ovaj d750 sa slike je sad star 1,5 godina i još uvjek radi super sve i bez štekanja joysticka. a cijelo vrijem je nošen u đepu.
jedino šta je od prvog dana gumb za otvaranje kamere preosjetljiv pa mi zna upaliti kameru na dodir poklopca. to bi volio otvoriti i ugasiti automatsko paljenje kamere ako je moguče?
imam D900 i lagano bi ga mijenjao... sad...
Razmišljao sam U600 uzet ili pak SE K810i (privlači me jako zbog Xenon flasha)...
Kaj napraviti?
edit.....
znači k810... tnx
nekako mi ružnjikavo izgleda na slikama...
mobitel nije loš, samo da ima bolju rezoluciju videa.
ja ga danas uzeo...strava...još da si piknem hpm 70+1gb...želio bih znati...kakve su slušalice koje dođu uz njega...jer dok si ne kupim hpm 70 ove moran koristit :(
jel software donosi poboljsanja naprame k800?
ili su identicni sofverovi posto su hardverski isti.
smo da kažem...tipke su odlične mekane i nea šanse da pritisneš dvije odjednom...mene malo muče one tipke za internet i prečace al inačle ok,dstraznji poklopac je u odnosu na k800 bar po meni pouzdaniji i sve a i materjal izrade mi se sviđa više al prednji dio se packa:@ no ajd očisti se...koliko ja primjetih soft je identičlan k800 sam kaj podržava flashlite ako se ne varam...kamera ista sam je ovdje kontrast malo veći joystic je dobar i nije ko na k750...zvučnik-glasan dobar vibra je dobra...sslušalice su ok nisu ko hpm-70 al sluze svrsi...sama ekran je odličan i eto ima track id a k800 nema...
nekoliko pitanja;
-neka mi netko kaže jel njemu šteka il kaj...meni je malo usporen sa 1gb...
-uz to konektor od slušalica mi je oslabio ima li snase to sredit neak...
-može li možda negdje tutorijal za rastavljanje k810 ako iko zna želi može...
-i mogu li ga flashat u w850(ne osobno platit nekome sa potrebnom opremom i kolika je cijena otpr.)
koliko sam ja cuo k800 podrzava track id o_O
ali k810 podrzava full :D
evo ga i u crvenoj boji....
http://www.sonyericsson.com/images/s..._28_0_4000.png
bolje mi izgleda nego k800 al tipke nisu bas dobre meni :P
tipke su jebozovno mekane:E
u kojim bojama dolaze k810?ona plava mi je za muske nekak
EDIT:
ajmeeeee kak je crveniii mraaak:respect: :respect:
Pozdrav! Evo ja sam prije 3 dana kupio K810i i mob je odličan u svakom pogledu. Samo zanimaju me nekoliko stvari.
Čemu služi okrugla tipka na desnoj strani mobitela? Na njoj je slika kamere!
Da li je normalno da kada slikam kamerom dok je uključen auto fokus, da se čuje nekakav zvuk `tik`?
unaprijed hvala!
da normalno je da cujes taj klik...to kamera fokusira.....a tipka sa strane je za slikanje....
LOL! :lmao:
Uz ovakav opis, sta mislis cemu sluzi? ;D
Covjek se brine zato sto ima AF, a mnogi bi ga rado imali a nemaju ga... :)
Ali stvarno, zar je toliko tesko malo pogledati upute od mobitela? :jehon:
Zar ne mislis da bi ovakve stvari mogle biti objasnjene u njima?
Kao prvo pročitao sam upute, dragi ravilovu, i tamo piše da je to kamera za slikanje, no kada je ja stisnem, mob ne uslika nikakvu fotografiju, već mi se upali narančasto svijetlo i ugasi!
Kao drugo, ne brinem se sto imam auto fokus, dapače. Već me je brinulo to što se čuje čudan zvuk prilikom fotografiranja. Pošto mi je prvi put da imam u ruci mobitel sa kamerom. I uopće Sony Ericsson.
Kao treće, zahvaljujem se Peri1985 na lijepom i pristojnom objašnjenju!
care tu tipku moras pritisniti i drzat i kad ti isfokusira sliku onda pritisniti do kraja (bez pustanja, znaci stalno drzis i kad ti isfokusira stisni ju jos malo)...
Evo citat iz uputa (stranica 28 - Imaging):
("(-)" je slika tog gumba.)= Citat =:
To take a picture or record video...
- Slide open the lens cover.
- Use the navigation key to switch between camera and video recorder.
- Camera: Press (-) half way down to use auto focus and then fully down to take a picture.
Video: Press (-) half way down to use auto focus and then fully down to stat recording. To stop recording, press (-) again.
Nemam upute na HR, ali vjerujem da je isto to samo prevedeno.
Pa ne znam kako si to citao, kad eto ocigledno pise.
Nisam mislio biti nepristojan ni nista, ali ovo je tako banalno pitanje da sam se morao nasmijati. Sorry ako sam te uvrijedio.
Maaa, nee, sve ok! Nisam se ja ništa uvrijedio.
Ovaaj, imam još 1 pitanje: Koja je razlika između K810 i K810i, ako je uopće ima. Možda će i ovo biti pomalo banalno pitanje, ali pitam zato jer na zedgeu ima tema samo za K810, a nekih tema ima za K530 i za K530i.
Može li se kaj dogoditi ak stavim krivu temu, npr. od W810i stavim na K810i?
K810 - generalni model mobitela
K810a - varijanta za Ameriku
K810c - varijanta za Kinu
K810i - international varianta
Vjerujem da i ovo vec ima na prilicno mjesta objasnjeno... :rolleyes:
Ali dobro, eto jos jednom. :)
Teme samo definiraju vizualni izgled UI elemenata, pa se ne moze nista lose desiti ako stavis krivu temu.
U vecini slucajeva ti kriva tema jednostavno nece raditi (mobitel je nece htjeti ni prihvatiti).
Radi se o k810, prije par dana primjetio sam da ne pokazuje dostupnost gprs-a, znaci iznad signala bi pokazivao dostupnost gprsa na nacin da se popuni pravokutnik, pokusao sam sa gasenjem i paljenjem moba, i sve bude ok neko vrijeme a onda opet signal nestane, mreza je vip, zna li mozda netko u cemu je problem, inace mob je flashan prije 8 mj i sve je bilo ok do sad
Jel ti radi GPRS kao takav? Ako radi, boli te briga za indikator. :)
Meni isto tako ponekad nestane, ali GPRS mi uredno radi, pa se ne brinem previse.
Oprostite ako sam promasio temu ali bilo mi je logisno da postam ovde.
Ovo sam vec pita na par foruma ali niko nije znao odgovor pa zato sam ovde po preporuci od jednog vaseg clana
Kupio sam Sony Ericsson K810i i javila se (po mom mislenju) greska u softveru.
Sta se desilo? Lik kod koga sam kupio telefon pred mene je odpakovao telefon (kutija je imala one holografske waranty nalepnice gde pise da ne uzimam ako je doticna otvorana,sto nije ni bila)odmah sam stavio sam bateriju i odmah sam proverio u onom skrivenom meniju u Service settings-Total Call Time....bilo je naravno 00:00:00
Nakon dan koristenja,ovaj put proveravam total call time u meniju telefona...pisalo je 5min i sitno,opet idem u onom "skrivenom" meniju i sok...telefon je nabacio nekih 30 min totalnog vremena,sto je cudno.
Definitivno sam siguran da telefon sam koristio samo ja i onoliko (onih nestertnih 5 min.) vremena koje pokaziva telefonov meni.
Sledilo je proveravanje racuna kod operatora...sve normalno.
Sta je problem i sta sam uocio?
Doticni registrira vreme kao total call time kada pozivas nekoga,bez obzira dali ti se ovaj javio ili ne,registrira kao potroseno vreme i kad te neko poziva a ti ne odgovaras.
Kontaktirao sam ovlastenog servisera (valjda je ovlasten) i rekao mi da je to normalno i da se desava kod nekih modela i da nije nista strasno.
Ljubazno su me zamolili da ga posaljem na servis da bi nadogradili software sto sam i uradio.U medzuvremenu sam zapisao verziju softwarea,pisalo je
CXC1250811
R8B024
071010
Nakon "popravka" dobio sam telefon natrag,ovaj put opet je bila ista verzija softwarea ali dodali su jos par "egzoticnih" jezika.Telefon nije pravio problem nekih 2-3 dana i problem se opet pojavio.
Ne razumijem se ja puno u flashanje mobilnih ali znam definitivno da ovaj proble se ne javlja kod drugih SE modela.Prije ovoga sam koristio T610 i ovaj je belezio onih stvarnih Total Call Time
Napominjem da se ovo desava samo u tom "skrivenom" meniju a ne i u telefonskom.Proverio sam na netu i kazu da je ova verzija i zadnja (Feb-2008)
Sve ostalo 5.Mozda ovo je problem koji to nije pa zanima me vase mislenje
Hvala
Misliš R8BA024.
Ima noviji R8BF003, samo ne znam jel su ti samo cid53 ili ne.
Mislim da taj tvoj problem nije problem, pošto ti u meniju telefona normalno pokazuke.:)
mislim da se brines bzvz... jbg bug neki i pomiri se.. :)
Paa..dobro :) Nisam se uaclanio ovde bez razloga,trebalo mi je neko maknuti crv sumnje.
Inace za sad telefon je za 5.Kupio sam ga zbog toga sto mu je cjena pala na razumni nivo i zbog toga sto je nekako minimalisticko/maksimalno nadaren funkcijama (ala sam ovo odvalio a?)
Znaci sve je tu.Jos da ima neka dobra dusa da mi kaze gde da nadzem konverter valuta i (ili) jedinica i jos neki java program koji ce mi pokazivati global time.
Hvala
@Lazarus Long,
Ne treba otvarati novu temu kad prikladna vec postoji.
Konkretno, o ovom tvom problemu se vec pricalo, ne mogu sad bas pronaci, ali uglavnom, normalno je da se ta dva brojaca razlikuju.
EDIT:
Evo te teme, nije bas ista, ali mislim da je dovoljno slicna.
Pozdrav.Imam problem sa navedenim mob. Naime mob radi normalno ali nekad sam od sebe sam se resetuje,cesto blokira. To se desava vrlo cesto... Kada pregledam slike npr. ili zovem nekoga sam se ugasi. Uradjen je novi soft. ali opet isto. Znali neko sta bi mogao biti problem?
Moguće je da je došlo do većeg hardverskog oštećenja.
@bukvicharis,
Drugi put umjesto bespotrebnog otvaranja nove teme koristi search, da ne bi bilo brisanja.
Ovo je opcenita tema o K810, kao i sve takve slicne sluzi za manje probleme sa tim modelom za koje nije potrebna cijela nova tema.
dali neko ima nekakve Ikonice za k810 ?? i dali bi mogao ja ubaciti driver da mi se zvuk glasnije cuje na mobU ??
Pretraži forum.
Pa pogledaj teme o K800, isto ti je.
K800 i K810 su softverski prakticki identicni... :jehon:
Ima li još korisnika k810 koji su aktivni na forumu?:) Zanima me još uvijek taj model iako je stariji a u njemačkoj sam ga u dućanu novoga još našao za 89 eura, ostalo još neprodanih!
Sve se nešto mislim da ga ubodem...:) Imao sam k800 i dan danas ne mogu prežaliti da sam ga prodao a nigdje novih više nema nabaviti...po manjoj cijeni naravno. Kakva su iskustva nakon dugog korištenja, jel joystick još funkcionira ok? Nekako na mobilnisvet kada sam gledao usporedbe kamere ispadaju mi malo živahnije sa bojama one od k800 fotke...
Ja jos uvijek koristim svoj K810. Joystick malo pocinje zapinjati prema dolje, ali jos nije strasno, samo trebam malo jace "povuci".
Mob mi je skroz dobar i upotrebljiv, radi odlicne slike i opcenito je OK, pa ga nemam nikakve namjere mijenjat ili prestat koristit, bar u blizoj buducnosti. :)
Bum vidio još...kad odem iz švabije ako još ostane eura pa ga možda ubodem:)
Ovo mi je sada već drugi K810 obzirom da mi je prvog sin sahranio.
Što se tiče fotki u konkurenciji 3.2mpx najbolji fon.
Probao sam Sony C702, K800, P1, Nokia E66, E90, N73
Na joysitiku baš i ne osjetim neke posebne smetnje.