mene muci jedino to kaj mi se restarta kad sam u slikama i spojim ga na komp...probat cu stavit novi fs....
Printable View
mene muci jedino to kaj mi se restarta kad sam u slikama i spojim ga na komp...probat cu stavit novi fs....
stavil sam i hrv. jezik i radio patch, i patch za brisanje onih njegovih original stvari, i patch da radi mob bez sim kartice
ajde mi poslaji link tocan od tog za brisanje stvari....
Mene muči šta kad idem pisat poruke nemam T9 i hrvatske znakove... A šta se dobija sa FS i custom packovima?
Mene muci kako ga prebaciti iz RED u BROWN???
za prebacit red u brown ti treba servisni kabel, mene zanimalo cid49 u cid36 za to isto treba servisni, najisplativije je otic nekom lokalnom unlockeru da ti to sredi...
Koliko vremenski traje stavljanje patch-a?= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
Patcheve zalijepis preko GSlide-a, na Main Flash file, i samo s njim flashash mob. Traje sve skupa nekih 15 min.= Citat =:
Izvorno postao iceman89
Evo sam promijenio i onaj walkman program, stavio sam mu novi skin. Sad izgleda ovako
http://www.se-tool.net/image/player/...Pulse-w800.jpg
Htio sam staviti nove drivere za kameru, može se preko patcheva, ali ne znam oce li mi onda raditi ostali driveri kad ima promijenim folder. Ima li ko iskustva s tim?
Znači samo MAIN (prilagođeni) fleshat s Phone-XS-om, onda ne treba radit customization???
ne trebaš radit customization....= Citat =:
Izvorno postao iceman89
Jel ko pokušao stavit nove drivere za kameru?
a šta će ti novi driveri za kameru, ak imaš 5.3 verziju, koja je dosad najbolja---....= Citat =:
Izvorno postao Bracki
A kako ću vidit koja je verzija?= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
>*<<*<*= Citat =:
Izvorno postao Bracki
odeš na karakteristike>softwer>vidiš inačicu softwera kamere...
< (lijevo jojstik), >( desno jojstik)...
probao sam mjenjat drivere za ekran i kameru al nisam neko drasticno poboljsanje vidio....zapravo mozda su i bolje slike a nisam bacao na komp da vidim na mobitelu su mi bile iste kvalitete al mi je jako dugo pokretao kameru....= Citat =:
Izvorno postao Bracki
edit: na k750 puno mi je bolja verzija kamere 4.5 cura ima 5.3 i slika je nekakva zuckasta sva....
Dali se moze fleshati K610i.
Jos nesto kod mog k610 inacica softvera kamere je 3.0 dali se moze nadograditi gdje ima driver i s kojim programom ubaciti
Može pojašnjenje spike RED/BROWN? Koji su ovi iz T mobilea? Ili ovisi od moboa do moba i kaj to znači?
To sve ovisi od moba do moba!= Citat =:
Izvorno postao dbogdanic
Znači to da BROWN ne možeš flashat (od doma) dok RED možeš!
Kada stavim od w800i SW,i napravim sve ono sa GSlide_om flash (menu,layout,lang) i onda kada pokrenem PhoneXS ponovo koji da tip mobitela odaberem?? W800 CID36 ili W800 CID49?
Pa je li ti mobitel cid36 ili cid49??
Odabereš onaj koji ti je mobitel!
R1BC002 jel to 36 ili 49??
To ti je samo verzija softvera!= Citat =:
Izvorno postao Ghost Face
Cid moraš očitat preko kabla i nekog programa, recimo preko Phone-Xs-a!
= Citat =:
Izvorno postao dbogdanic
iz t-mobila su ti brown mobiteli ovi novi moreš ih samo servisnim kabelom!:thumbup:
Jel normalno kada ga flash_am da mi poslije flash_a stoji več 5min na finishing flash???
A sta si radio (flashao)?= Citat =:
Da flash_ao sam ga,prvo sam stavio na njega(k750i) sw od W800i, i onda sam u gslide_u napravio flash sa ovim patch_evima:
w800_r1bc002_change_layout_folder.vkp
w800_r1bc002_apac_change_menu_folder.vkp
w800_R1BC002_move_language_to_others.vkp
I onda kada sam napravio taj flash stavio sam mobitel flash_ati i sada stoji na finishing flash.
Daj sliku ako nije problem da vidim točno o čemu se radi!
Evo pa pomagaj.
http://img174.imageshack.us/img174/9496/12323xs1.jpg
flash ti je gotov!!!!!!!!! tak je i meni bilo... ja sam ga iskopčao, upalio i sve radilo, a i na se forumu ti govore kad ti to piše da je flash gotov....
Ja sam ga iskopčao tu isto!= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
piše ti dole 291/291
Nije gotov,kada upalim telefon imam START PHONE i MUSIC ONLY,ali nemogu ući ni pod jedno.= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
da...finishing flash je gotov kad bude 291/291...
Šta kaže?:-/ :-/ :-/ :-/= Citat =:
javi se brackom, on je imao isti problem, to je kad si mijenjao menu fajlove i ta sranja, ja mislim da trebaš onda i fs promijenit.. ne znam.. pročitaj nekih 30 postova prije, bracki je imao isti problem.....
jesi pratio tutorial jesi stavio sve fajlove u foldere kak pise to ti neradi zato kaj nisi stavio layout.xml dobro mora sve bit u memoriji telefona...vrati original fw i stavi sve u mem telefona= Citat =:
Aha je! On kad bi vratio orginalni FS radilo bi mu normalno!!= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
Najbolje javi se brackom!
stvar je u layoutu koji je vjerojatno krivo napravljen dogodilo se i meni pa sam skuzio da mi je layout.xml umjesto u \user\other\ly\ bio na card\....\other\ly\= Citat =:
Izvorno postao iceman89
Nije u tome problem,layout je na telefonu. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Glava_18
ak nije layout onda je menu.ml na krivome mijestu...nes od to 2 100% kod mene je bio layout....= Citat =:
Evo mene. Napravio si istu grešku kao i ja. Problem je u drugom patchu(w800_r1bc002_apac_change_menu_folder.vkp) koji ne odgovara tvom mobitelu, treba bit za EU_EMEA. Evo ti link za pravi patch , stavi njega, pa bi trebalo proraditi.
OK,sada ču probati,pa vam javim.Hvala svima= Citat =:
Izvorno postao Bracki
Dečki telefon super radi!Samo me jebu one dvije ikone od t-mobile_a,kako da ih se riješim ako netko zna?
Pa naravno da radi;D . Kod mene je bila identična situacija. A to za t-mobile ti ne znam.Mokušaj promijenit meni.= Citat =:
Izgleda da sam ja jedini kojem ne radi :-/
Mislim da je kod mene problem u drugom .vpk jer jedini nema dodatak "to other", ovom koji mijenja layout tj. to izgleda ovako, zatim prebacim failove tako sto s topsonyja skinem menu (.rar), otpakiram ga i menu.ml te .png fileove prebacim u folder "menu" koji sam otvorio u memoriji telefona, u direktoriju "drugo" pa "menu"? Kad skinem menu .rar u njemu se nalazi i layout file, njega prebacim u ly folder. U .raru se nalaze jos oni tekst fileovi koje je prebacujem, samo layout.xml, menu.ml i .gif-ove tj. .png-e.
- folderi
Prebacivanje Hr jezika radi ok, ali "menu" i "layout" nikako. :-/
edit: dali "layout.xml" ide izravno u ly folder?
gledam http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6378 i pise;
Layout patch!
This patch changes tpa/system/layout -> card/layout for easy updating of the layout.
K750 R1CA021 EMEA_EU
http://forums.se-nse.net/index.php?a......ost&id=3367
W800 R1BC002 EMEA_EU
http://forums.se-nse.net/index.php?a......ost&id=3439
..vidio sam da i drugi koriste taj patch?
jel ti stavljas na k750 ili na w800?= Citat =:
Izvorno postao cartmann
ove ja koristim:
http://rapidshare.com/files/9386750/w800.rar
za w800...EDIT : s tim patchevima ti sve ide u user\other\ly; menu; lang
Mene se cini, da ne funkcionira Phone XS 2 2.10 Alpha ili ja nesta pogrjesim. Naprvio sam sve sta je opisano u Thread 40. Imam K750i CID 49. Prvo sam stavio Main i FS i sam flasho, to je uspjelo i onda sam mobilni odpajo, Baterija van, program zatvorio i ponovo program otvorio, mobilni ukljucio i onda sam izabrao K750 I CDA file i stisnio Flash za customize file. Sad nonstop javi te greske ko kod Biker Boy Thread 39. Depakiro sam ovaj CDA file u files_to_upload. Mozda nisam dobro ovaj file namjestio. Kod mene izgleda tako:
phone XS 2.10 Alpha\files_to_upload\tpa\preset\custom
U ovom custom folder su ove ostale filove kao customize.xml i.t.d. Znaci ovaj program povlaci ove fileove iz ovog folder.
Loader is locked (errorcode=30)
*****Auth startup....
Nece ni meni preko ovog Alpha, skini Phone-Xs 2 beta= Citat =:
Izvorno postao KrautHammer
Hvala za odgovor. Jel to normalno da stoji "The loader is locked (errorcode=30)". Sta treba da stoji ako je sve normalno ? Probo sam ovu betu verziju a isti problem. Probao sam i ovog customizing patch http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=6378 a isto nede. Ja poludim, ja neznam vise sta je to.
K750i koji sam fleshao na w800i s phone xs tako da sam stavio main w800 cid49 red. FS i finalize nisam radio jer w800i upgrade radi (walkman itd), takodjer radi Hr jezik, ali ne radi "menu".= Citat =:
Izvorno postao Glava_18
Koji su folderi?
Ja sam u folderu od mob-a koji po defaultu ima folder naziva "Drugo" otvorio foldere "lng", "ly", "menu" te u menu folder stavio file menu.ml i .gif fileove, a u folder "ly" file layout.xml koji sam dobio u istom .rar file u ikonama na menu. Softver je R1BC002, prije je bio (orig. s mobitelom) onaj 021.
edit: da li sam prilikom prvog flasha trebao napraviti one direktorije "files_to_upload" itd...bez obzira sto je w800i upgrade te Hr menu radio i bez toga? Jer sam ja skuzio da je Gslide potpuno drugi nacin flasa koji sve ubaci u main file, pa ostalo nije potrebno?
De sliku nabaci!= Citat =:
:thumbup: Uspio sam prebacit ikone, ne znam da li je rezultat tome sto sam u header gslidea stavio onaj drugi file (344) umjesto 291, ili to sto sam u folder ubacio cijeli menu folder nakon unzipanja, a ne samo .gif fileove i menu.ml (znaci i one .txt), ali sad nije ni bitno, vazno je da radi. :)
Ljudi ja ovo sve pročitao, ali ne kontam pola stvari, evo konkretno moj slučaj, imam K800i, koji može samo radit na Eronet kartici, ne znam je li CID 49, kako da to vidim, i kako da ga otključam da mogu i ostale kartice
Unaprijed hvala
Pa nije ni čudo što ti nije radilo kada si ubacio cijeli menu folder,moraš ubaciti samo *.gif i *.ml file_ove,ali nije važno,važno je da radi!:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao cartmann
treba mi hitno pomoć, imam K800i sa FS_S_E_EUROPE i sada ne znam koji finalization file da stavim, molim hitno za pomoć
Unaprijed hvala
Pa dajte ljudi zar nitko ne zna
SRETNA NOVA
(Pisem ovu poruku po drugi put jer sam nekidan, ocigledno, zaboravio pritisnti "Posalji" :] )
Nego...
Interesuje me da li se nakon flashanja mog moba [W810] kasnije moze vratiti na ovo dosadasnje stanje, takoreci, backup-ovati ga? :)
Sad imam Vodafone software, ali bih da mogu da vratim ovo u slucaju da mi zatreba garancija. Na topsony-ju mi se cini da nisam vidjao Vodafone edition.
Kad skinem ovaj soft, da li cu moci imati flash menije? Da nece mozda zbog toga telefon "usporiti" (kao sto se nekima desavalo sa npr. flashovanjem K750>800)?
Da li se ista brise iz moba, flashovanjem (tipa tel. imenik na mobu, ne na SIM-u)? Ili je mozda imenik na kartici? :)
Koji je najbolje soft odabrati od trenutno ponudjenih? Pls, linkove. :D
Hvala unaprijed na odgovorima. :)
P.S. Hepi nju jir. :D
Stavio i ja flashovanje, da se rijesim Vodafone-a. Briga me za garanciju. :)
Provjerio sam, telefon mi je RED i sve moze.
Nego, trenutno mi je telefon usred flashovanja. Interesuje me, kada je flashovanje gotovo? Vec mi 10 minuta pise "*****FS access granted" i nesto jos radi? Da li jos trebam cekati? ;D
Inace, cini mi se da sam ga prekinuo pri flashovanju, dok je radio Main Firmware i File System, kad je napisalo to gore i naknadno stavio 'Customize FS'... To nema nikakve veze, right? :D
Odoh sad vidjeti radi li. :)
---
Update: Sve radi savrseno. Nema vise glupog Vodafone-a. :)
Bok,
imam k750 od T-mobilea,
ovo mi ispise XS-om
09:36:29| Hold C Button on phone and connect phone.
09:36:29| You have 30 seconds.
09:36:29| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
09:36:33| PORT STATUS: ACTIVE
09:36:33| DBID: 8040 (db2010 Marita compact)
09:36:33| proto: 3.1
09:36:33| sending loaders\db2010_cid00_prodid_p3k.bin
09:36:33| QH00 Header
09:36:33| Wait for EsB
09:36:33| Wait for EhM
09:36:33| QA00 Prologue 6532 bytes
09:36:34| Wait for EaTEbS
09:36:34| QD00 Payload 35540 bytes
09:36:34| Wait for EdQ
09:36:34| This is a PRODUCTION_ID loader
09:36:34| Activating GDFS...
09:36:34| phone name detected
09:36:34| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
09:36:34| PHONE INFO
09:36:34| DBID: db2010
09:36:34| OPT CID: 49
09:36:34| EROM CID: 49
09:36:34| EROM color: red
09:36:34| IMEI: 35340601xxxxxx
09:36:34| Phone: K750
09:36:34| Operator: TMO_INT_D
09:36:34| CDA: CDA102338/152 R1A ovaj cda nisam nigdje nasao
09:36:34| Firmware: R1DA003
09:36:34| EROM: n/a
09:36:34| ready for operation!
09:38:20| Disconnected... Unplug the phone
09:38:27| Shutting down...
Zelio bih ga upgradati na w800, ali da se ipak mogu vratit na staro...
Koliko sam skontao mogu samo skinuti flash file sa topsonya,a da li mogu svoj firmware skinuti da ga mogu kasnije vratiti(garancija)..
Mozete li mi opisati postupak upgradea- i odakle da skinem theme sa meni i layout.xml...da ih stavim u direktorije koje sam kreirao...
Dosao sam do koraka da sam sa GSlide-om importirao ona 3patcha, nasao sam hrv jezik,ali mi fali t9...a imam ga na svom firmware-u...kako da ga skinem?
Sa cid 36 se moze doci do unutarnjeg filesystema mobitela, backupirati menije sve sto se ima i modificirati,,pa uploadati, a koliko mi se cini sa cid 49,mogu samo staviti neciji drugi firmware...
Pozdrav,
Goran.
tu si ga iskopčo pretpostavljam kad piše diskonected,a ovo da vratiš t-mobile soft ti neće proći jer nema t-mobile softa za skinuti,jedino da kod unlockera kažeš da ti iz njega izvuče samo soft taj od t-mobila pa da ga imaš jer ne postoji još prog za izvuć soft preko dcu-60 za cid49!menie i ostalo moreš takoer na topsony nać!
Pa ima li itko odgovor na moje pitanje, koji finalization files da uzmem, i oću li flashanjem unlockat mob?
= Citat =:
Izvorno postao S.Silva
ok,
to sam si i mislio..
a da li postoji program kojim cu skinuti fs sa svoga moga i editirati te uploadati opet nja njega. kao sto ima za cid36, onaj u DOS-u sa pluginom sa SE..?
malo nize u tekstu imas http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30414= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
Gdje mi na tom linku piše koji finalization files uzet?= Citat =:
Izvorno postao maxtheboss
Samo jedno pitanje na brzinu. Sinoc sam flashao W810 (W810_R4DB005_FS_EUROPE_1_RED49, W810_R4DB005_MAIN_GENERIC_HN_CID49, W810i_CDA102494_108_EUROPE_1) i sad mi pod model stoji W800 i u cosku nema znaka za EDGE. Kako to rijestiti? Obican update SEUS-om? :)
ajde reci koji si ti fs uzeo....= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
Jel to normalno sta meni Phone XS pokaze ? Stalno se tako vrti.
http://img70.imageshack.us/img70/7038/untitled1me7.jpg
:) Obrnuto! Kad sam ubacio samo *.gif i *.ml file_ove - nije radio! Sad sam ubacio cijeli folder ukljucujuci thumbs file i - radi! :) ;D :spin:= Citat =:
Je li mogu uzet koji hoću, ili moram koji je sada na mob-u, sada ima S_E Europe, je li moram taj uzet ili mogu neki drugi, pošto za ovaj S_E Europe ne mogu naći finalization files= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
= Citat =:
ovo ti je normalno,... pusti ga prek noći nek radi i sve će biti ok...
ovako... uzmi neki drugi fs npr. FS_EMEA_1 i onda skini finalizition files _CDA102337_1_EMEA_1... i to je to....= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
Je li to ustvari Europe 1?= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
I hoću li time dekodirati mob, jer je kodiran na Eronet
uglavnom, ja sam tak sebi sve stavil, kaj sam ti rekao. i ne buš s time dekodiral mobitel....= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
A kako mogu dekodirat?= Citat =:
Izvorno postao Biker boy
bok,
ima li ga netko..ili link..
Pozdrav,
Goran.
kod lokalnog servisera....= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
flashanje nema veze s dekodiranjem, memorijski dio gdje je lock je sakriven standardnim flash procedurama. tako je na 99% mobitela s razlogom.= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
A mogu li to od kuće obavit, jer radi se o tome da mi je rodica kupila mob ovdje, i otišla je u ameriku, a nije znala da je kodiran mob, i kad je gore probala ne radi joj ni jedna kartica osim Eronet, a gore joj govore da ne mogu dekodirat to= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Kaj nije u americi gsm850 ili tak nesto da su drukcije frekvencije?= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
Pa DA!= Citat =:
Izvorno postao Glava_18
Za njihovo tržište je (čini mi se) K750c, a ne K750i, pa je tako i s K800 valjda!
Ali bi joj trebao gore radit mob, pa D500 je normalno radio= Citat =:
Izvorno postao iceman89
SE AFAIK inace radi posebne verzije mobitela za Ameriku. Imaju oznaku "a" na kraju, kao sto tu kod nas imaju "i" (dakle K800i je kod njih K800a). Ispravite me ako grijesim. Bojim se da taj mobitel odavde ne moze nikako raditi u Americi.= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
ne možeš.= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
@Glava_18 mob će radit
@ravilov da, tako je.
Čini mi se da griješiš...= Citat =:
Izvorno postao ravilov
na primjer K610 (o kojem se ovdje priča), postoji kao
-> K610i UMTS/900/1800/1900 MHz
-> K610c UMTS/900/1800/1900 MHz for China Mainland
EDIT: Ravilov imaš pravo, jer evo primjer za k790:
-> K790i 900/1800/1900 MHz
-> K790c 900/1800/1900 MHz for China Mainland
-> K790a 850/1800/1900 MHz for Americas
Kod nas mobovi rade na GSM900 (ako se nevaram), a u SAD_u i Kanadi na GSM1900...
Evo to sam našao na netu:
Tako da mislim da bi k610i i k610c trebali raditi i u americi...= Citat =:
In the USA and Canada, GSM operators use GSM 1900. Therefore you need either a tri-band phone or a dual band that has GSM1900 capability.
samo može biti stvar u tome da je mob kodiran... :spin:
Pa bili joj trebao mob radit gore, kad bi se dekodirao bili gore mogao radit?
kako rekoh radit će, ali dekodiranje ti je neminovno= Citat =:
Izvorno postao hjerkic
Ok= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Hvala na informacijama
Gdje mogu da skinem firmware za k 750i na topsony nemogu uci
Hvala
ne mozes zato sto su trenutno stranice u izradi. a ima ga tamo 100%
hvala na brzom odgovoru probat cu kasnije
Dali ima ko drivere za SEMC USB Flash Kabel.
Kada prikljucim k610i i drzim c i spojim se u USB modus pita me za new hardware i njegov driver...
Driver si dobio (ili si barem trebao dobiti) na CD-u koji je dosao s mobitelom.
Dali neko zna ako vec imam VIP brand na K610i i hocu drugi soft stavit dali je to moguce..
Kako se spojiti sa FAR, ova sekcija mi je nepoznata pa mi treba pomoc..
Mislim da ga nemožeš spojiti s FAR_om jer je to CID49,a ne CID36.= Citat =:
Izvorno postao exotica
Okay, supac... sad sta mogu a sta ne mogu..???
Sa k610 nemam pojma,mislim da nemožeš ništa,ali nisam siguran i meni su SE novi pojam,inače se kontam u motorole,ali o SE neznam ništa.:-/= Citat =:
Izvorno postao exotica
skini si davici flasher pa sa njim pogledaš dali je cid49 ili drugo,far ti je samo za cid36 a imaš program baš u ovoj temi prvi post ti je za flashanje cid 49 telefona pa ako ti je cid 49 probaj sa njim,ali s njim moreš samo flashati ne i otključavati to kod unlockera!:thumbup:
a de vi meni recite je li se moze ikako vratiti stari izgled menija, nekad kad mi dojadi, posto koliko sam ja skonto preko ovog programa se moze samo ubacivati i brisati nesh sa mobitela, a ne moze se pristupiti unutarnjoj memoriji mobitela...= Citat =:
Izvorno postao Ico
@tnt_tunja, nađi na ovom linku za skinuti original ikone(u .raru se nalazi), ako ne znaš uploadati objašnjeno ti je ukratko.= Citat =:
Izvorno postao tnt_tunja
pričekaj da se topsony upali!