hvala :respect: :hrv:
Printable View
izasao novi firmware R8BA024
ne vidim koja su poboljsanja, ali cim saznam, pisat ce tu ;)
evo i na topsony
http://www.topsony.com/forum/local_links.php?catid=965
Kod mene je softver R1ED001, nemam zamjerki, ne znam da li je ovaj novi (k800-cid49-r1gb001) toliko bolji da ga se isplati mijenjati?
Zaboravih: i ako ima negdje FS sa hrvatskim jezikom bio bih zahvalan..
ubaci novi R8BA024
on fino radi ja nisam nasao zamjerke ali nisam ni uspio da vidim sta je novost u odnosu prosli
a cust fajl imas od starog ima i nas jezik normalno
upravo ubacih novi soft(R1KG001) sad nemam hr meni nego samo engleski.mob je kupljen u Tele2.moze pomoc!
Pa moras da skines FS sa hr jezikom ;), pogledaj ovu temu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=50044
Pa kako si ubacio R1KG001??
preko update servicea koji sam skinuo sa SE stranice.
Mislio sam da si ga flashovao preko XS++ ;)
Ne znam, sam odluci da li mozes to da uradis ;) ali nije tesko, samo prati uputstvo i to je to.
To znaci da za MAIN R8BA024 moze ici FS i CUSTOM od R1ED001 kako bi dobio hrv. jezik?
Naravno da ne moze. MAIN i FS moraju biti iste verzije.
Mozda bi radilo i sa razlicitim verzijama, ali to je IMHO prilicno riskantno.
No ne kuzim zasto bi stavljao MAIN R8BA024 i FS R1ED001.
Linkove za kompletan R8BA024 za K800 (dakle MAIN, FS i custpack) imas u ovom postu.
upravo sam ga flashirao i sad mi je verzija softa R8BA024,ali opet nemam hr menu.
Jesi ga flashao softverom iz ovog posta?
Jesi 100% tocno pratio proceduru?
Ako je sve potvrdno, trebao bi imati HR menu, ne znam u cemu bi mogao biti problem. :-/
koju regiju izabrati od ponudjenih za hr menu?
edit:uspio sam!hvala svima.
Regija je "\own_custpack". Zato i jesi uz MAIN i FS skidao i custpack. :)
Ali vidim da si uspio vec.
Kod mene je telefon CID 49 :(
Pitanje iz naslova- odnosi se na firmware koji ima na seusu- u. Nosio bih mob na servis pa bi stavio taj firmware- pa mi možda ne updateaju mob na cid53.
Ja mislim da je r1kg001, ali nisam siguran. Pa jel može netko potvrdit?
I, koji custom trebam stavit (jel može link)?
I jel ima netko iskustva da je nosio mobitel u mobis na popravak (sa garancijom, popravak- hardware- ski) i da mu nisu updateali na cid53 (ako nisu updateali, šta im je reko zašto da ne updateau :)?), naravno, mislim na nekog tko je nedavno nosio na popravak.
Hvala.:respect:
Zabunio sam se- elektromagic (nešto sam čitao o nokiama- pa mi ostao mobis u glavi :p)
A jel znaš, jel je najnoviji na seus- u r1kg001?
Prema ovom popisu, zadnji FW za K800 na SEUS-u je R8BF003.
Ali mislim da se taj popis odnosi na genericku, nebrandiranu varijante FW-a, tako da za Vodafone ne znam...
Imam noob pitanje (naime ispao sam skroz iz moddanja SEa u zadnjih par mjeseci od kada sam prodao k750)...
Dakle - ako radim update fw-a putem mobitela koliko cca prometa pojede mob za to vrijeme? Da me update ne bi ispao vise od mobitela :D
EDIT: Nebitno ali mob je k800, non branded, tele2 lock, R1KG001...
ja mislim sa se CID ne moze dici kada radis update preko moba
Deckofi mene samo zanima koliko prometa prolazi za vrijeme updatea...
Sa ostalim sam manje vise upoznat :D
Možda ravilov- mislim da je on jednom prilikom rekao da je updateo mobitel preko mobitela :)
Moglo bi biti oko 40- ak mb- pošto toliko zauzimaju skinuti main + fs.
Sad, ne znam jel preko update- a se na mob flasha samo main ili oboje.
Probaj pitat szk (iako ne vjerujem da će znat) ili, radije, sony ericsson call centar. Ali mi još nije jasno zašto bi ti, silom, update- ao preko mobitela (umjesto preko kompa)
EDIT: Nađoh link gdje je lik FOTA- om update- ao k550, kaže da je skinuo 1490kb?? Malo premalo. A ne znam, najbolje nazovi SE call centar ili preko neta pitaj (na SE stranici).
Ovih 40 do 60 mb i meni muci jer je su toliko uglavnom teski main + fs,
a da mi to naplate bankrotirao bi ;D
SZK jedva odgovara na pitanja o racunu ... za njih je ovo znanstvena fantastika ;D Sony call centar? Nisam upoznat...imas kakav link/broj?
Preko mobitela jer sam znatizeljan ;D Uvijek sam to radio normalno preko kompa, a sad me zivo zanima kak ovo izgleda i koliko traje, te koliko mb pojede... Ionak je mob cid53, pa ne gubim previse :thumbup:
EDIT:
Sve misterije rijesene ;D
http://www.sonyericsson.com/cws/supp...0i?cc=ph&lc=en
You can get a software update directly to your phone with Remote Update Service.
Requirements to update over the air
Phone that supports in-phone Update Service.
Operator that supports in-phone Update Service.
A fully charged battery (over 50%)
Internet (WAP) settings.
GPRS or 3G strongly recommended due to transmission time.
The cost of updating the software directly to your phone over the air is your operator's fee for transferring the data to your phone. This varies widely between different operators; if you are uncertain you should contact your operator. The size of the download is about 1 to 5 MB. The size of the download is shown in your phone before the download starts.
EDIT2:
lol nakon cijelog filozofiranja dobijem "your phone already have latest sw" :crazy:
Istina, ja sam to davno probao na K800, ali ne sjecam se koliko mi je progutao prometa. 1-5 MB zvuci realno, mislim da ni meni nije vise skinuo.
BTW mogao si slobodno probati napraviti update i prije ovog istrazivanja, da je trebao skidati nesto, lijepo bi te upozorio. :)