Ko zna sto si ih pitao odnosno kako si im postavio pitanje. S obzirom na stil komunikacije pretpostavljam da su te slabo razumjeli.= Citat =:
Izvorno postao The Dragon
U odredjenim slucajevima doista nije to moguce.
Printable View
Ko zna sto si ih pitao odnosno kako si im postavio pitanje. S obzirom na stil komunikacije pretpostavljam da su te slabo razumjeli.= Citat =:
U odredjenim slucajevima doista nije to moguce.
Pristup internetu je preko GPRSa odnosno UMTSa gdje ga ima sto nema nikakve veze sa Vip onlineom.= Citat =:
Izvorno postao dstosic
aha sad kuzim.. znaci kak da ja pristupim s kompa na umts?= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
jel ja mogu ici na karnet onda ili to nema sanse?
skini si upute sa vipove stranice ili bar procitaj. Sve ti je lijepo objasnjeno. Bar pogledaj slike pa ce ti biti jasnije.
Ko zna, ko zna, e ja znam sta sam ih pitao, ti hoces reci da ja neznam postavljat pitanja i da neznam o cemu govorim, sta si ti neki pedagog pa da znas stilove govora, ma nemoj da seres... Ti znas sta je moguce, daj suti, nemoj da je nesto kazem o tvome stilu i pametovanju ovdje......:king:= Citat =:
samo naprijed :)
Zakljucio si da su stoka a niti ne znas dali su ti dali ispravan odgovor. Naravno ovisi o tomu sto si ih pitao.
Pitao sam dali u slucaju preseljenja mogu promijeniti adresu ili mora ostati 24 mjeseca homebox na istoj adresi? On kaze, nemoze morate 24 mjeseca drzati na istoj adresi i nije moguce promijniti mjesto stanovanja... Jesu dali ispravan odgovor? A mozda su i upravu, nisam ja siguran jesi ti meni dao pravi odgovor jucer... Tko bi tebi vjerovao...= Citat =:
ja ti nisam dao odgovor nego sam samo napravio C/P. Zato i sluzi internet da bi se doslo do informacija.
A i odgovor bi mogao biti tocan ako se uzme u obzir s koje lokacije na koju lokaciju se selis. Drugo je mjenjanje lokacije da nosiš malo kod prijatelja HB pa malo u firmu pa malo kod kuce a drugo je iustinu preseljenje.
A od kuda si ti to mislio seliti do kuda ako nije tajna?
Ne znam što si ih pitao (više mi ni nije briga), ali ako je ona točka 2.6 točna (i sastavni dio ugovora koje bi potpisao s njima), onda ih nemaš što pitati nego ih samo OBAVIJESTITI da ćeš promijeniti adresu, a ukoliko ti oni to onemoguće, imaš pravni osnov za raskinuti ugovor, i ti možeš tražiti naknadu štete od njih, čisto da se zna :thumbup:= Citat =:
Vec je pocelo kako nisam ocekivao od VIP-a....
Kod lokalnog dealera danas dobivam informaciju da oni NESMIJU prodavati HB te da trebam kontaktirati VIP Centar.
Zovem na 091-7700 te trazim info o kupnji HB-a.
Kaze samo malo..., U Dubrovniku nema niti jedan kom..., samo malo da provjerim jos u Splitu.., na zalost nema ni tamo!!??:-/
Pitam ako mozda nisu jos dobili,.. te ona govori da su vec rasprodali!!
Nazovite sljedeci tjedan pa cemo Vam mozda znati reci kad ce uredaju ponovo doci....
Eto.....
Sto sad nego opet cekati......(kao T-com za ADSL??)
= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
Ako je istina da su ih već rasprodali (što me ipak malo čudi, ipak je prošlo samo 2 dana) onda stvarno svaka čast, ima bit da se usluga svidila mnogim Rvatima. Doduše, i mislio sam ja da će ovo biti hit.
U Osijek su došla 4 komada i sva 4 su prodana u manje od 2 sata...= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
Slavonski Brod - 2 kom. mislim da imaju još jedan...
Dobra je usluga, pa će se i brzo prodavati...
Što to u praksi znači da se ne smiješ seliti? Ako ja prenesem homebox i ostanem unutar dometa iste bazne stanice koja pokriva moj stan kako će oni znati da se selim npr. kod frenda doma ili na kavu u birc (ok, glup primjer, ali hipotetski :))?
Jer jedna bazna stanica je podijeljena na čelije, pa bi se smio seliti samo u uskom kutu, mogao bi ići bliže ili dalje stanice. Također su u gradovima stanice relaivno gusto raspoređene.
Jučer sam iz zvao (usput, poprilično loše znaju u službi za korisnike), ali naletio sam na jednu koja mi je potvrdila da ukoliko se primjerice odselim, mogu ponijeti sa sobom homebox, ali on mora na svakoj adresi biti prisutan bar 6 mj., što bi značilo ukoliko ga sada uzmem, nema micanja narednih 6 mj., a onda mogu kamo hoću (ALI unutar iste županije).= Citat =:
Izvorno postao Billy_boy
triangulacijom npr.= Citat =:
Izvorno postao Hamanu
na jednoj si lokaciji udaljen od BTSa X 56 metara od BTSa Y 175 metara a od BTSa 356 metara
pa se preselis i onda su malo drugacije brojke
pa si udaljen od BTSa X 104 metara od BTSa Y 157 metara a od BTSa 346 metara
onda je stvar jasna premjesten je
Mislim da nije tako, ako ga sad uzmeš možeš se prelocirati bilo kada samo nakon toga homebox ako aktivan bi trebao biti na toj adresi 6 mjeseci. Inače, nemoj te se oslanjati na službu radije pročitajte uvjete poprilično su jasni, a imate i faq.= Citat =:
Izvorno postao SEguy
jel moze se zvat karnet preko toga?= Citat =:
Izvorno postao jay
ee i to je meni palo na pamet
076 se naplacuje manje od lokalne, al ako je kao i lokalna (0,10 kn/min) to je 6kn/h sto je i dalje OK, jer se za jedan sat moze provuci 10MB, pa je to duplo manje od .. ma jooj koje kalkulacije..
nitko ne spominje cjenu 076 brojeva?= Citat =:
Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
to si racunao na temelju 9,6 kbps ili ?= Citat =:
meni bu to sekica uzela....ne brblja previše...internet joj treba al ne adsl..i za tu cjenu se po meni za nju isplati..više nego plačati pretplatu t-comu pa pretplata za net+net..
kad se sve zbroji i oduzme ako podrosis svih 150 minuta u mjesec dana 1GB interneta te ispadne djabe.
Ja ovo pokušavam još skužiti...
Može mi netko pomoći? Naime, trenutno se spajam s 56k modemom na net via Carnet. Mjesečni računi su mi do 400kn.
Sad, bi li mi se isplatilo otkazati broj T-Comu i uzeti Vip homebox?
Još nešto, ADSL bar u dogledno vrijeme neću moći imati jer je moja centrala puna i čekaju iz Zagreba ekipu koja će proširiti broj priključaka.
Dakle, trebao bih ADSL...
moras uzeti u obzir da ako oces Homebox napravu djabe moras im ostati vjeran 2 godine, a to znaci 24 x 150 kuna minimalno. OK ti je ako znas da ces u slijedece dvije godine to imati potrebe koristiti na pozive koji su ti uracunati u tih 150 kn mjesecne pretplate.
Samo ako ti za pola godine postane dostupan ADSL onda ćeš godinu i pol lupati glavom u zid, jer imaš samo 1 GB download. :spin:
= Citat =:
Izvorno postao andrija
koristis je u djelu sve dok se na nivou fiksne mreze ne preusmjeri na mobilnu dakle promet ide ovako
sadasnji fiksni broj nazovimo X a vipov y
poziv od pretplatnika na x mrezi ide ka X broju po infrastrukturi opertera X i preusmjeri se na Y broj koji je priodruzen serijskom broju sim kartice
a u obrnutom smjeru zoves neki X broj sa predbrojem u svakom slucaju pa i prema svom susjedu na X mrezi
jasno??
= Citat =:
Izvorno postao Hamanu
susjeda zoves TI sa 01 a on tebe isto kao do momenta prelaska na homebox
Dva pitanja molim:
1) Jel' se plaća naknada za korištenje radijaske frekvencije od 12,50 kn? Obzirom da je u tom boxu sim kartica, a i pretplata je u igri ...
2) Jel' se podaci mogu sažimati kao kod Carnetovog pristupa putem UMTS-a pa ti 3 GB ispadne cca 1 GB ?
= Citat =:
Izvorno postao hrc777
da to i ja imam u vidu, ali tješim se da će možda i Vip ponuditi neke nove pakete (ne što se tiče brzine, ali što se tiče količine prijenosa podataka), tako da opet ne bi bilo loše
Sumnjam da će u skorije vrijeme dati veće pakete jer to je više namijenjeno povremenim surferima. Ako će i biti povećanja, to će biti nešto sitno.= Citat =:
Izvorno postao SEguy
kolko ja znam kod carnetovog pristupa se podaci nemogu sazimati, sw za sazimanje radi samo kod normalnih broadband paketa na vipu 128mb/100kn 512/200kn 1gb/300kn= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
Aha .... OK= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
1) Ne placa se jer se stvar tretira kao fiksna linija.= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
2) Bojim se da ne sljaka jer vec na 1 GB tarifama to ne radi neko vrijeme
mišta mi nije jasno iz tvog matematičkog objašnjenja :smart:= Citat =:
Izvorno postao mpx-200
Mene zanima da li bi se taj Home box mogao nositi sa sobom posvuda tako da možeš zvati npr sa svakog mjesta gdje imaš priključak za struju?
Rečeno je već više puta u ovoj temi i jasno piše u uvjetima :retard: ... Ne= Citat =:
Izvorno postao andrija
eto probao sam se spojiti ali bezuspjesno. Ne radi :(= Citat =:
Izvorno postao xyz
Ma njesra je to što se ne može premještati. Kao da bi bilo interesenata da nose torbu sa svim tim sa sobom...;D
A o triangulaciji mislim da nema govora, toliko sitničavo mislim da nisu, to mi govori logika, znači u okviru iste BS nema beda.
malo si pomjesao loncice.= Citat =:
Izvorno postao Hamanu
Cemu onda prenosivost broja kada bi bilo tako komplicirano kako ti kazes. Zovu te kao i dosada, ako je netko iz tvoje zupanije zove te bez predbroja, a ako je iz druge zupanije onda te zove sa predbrojem. Znaci kao da se kod tebe nije nista mijenjalo.
znaci ti vec imas homebox?= Citat =:
znaci ja sam isto mislio da onaj koji tebe zove mora birati predbroj, ali znaci ne mora... samo ti moras birati...
da je tako kako si mislio onda bi prenosivost broja izgubila svoj smisao.
znači najprije odjeviš fiksni kod t-coma pa onda odeš po homebox da bi njih pitao za stari fiksni ili obrnuto ili kako već . Meni bi se ovo isplatilo , samo nisam siguran koja bi bila brzina veze jer mi umts nije dostupan.
Kao sto smo vec rekli do 80kb/s, ipak brze nego dial-up i non stop si on-line....= Citat =:
Izvorno postao croreiki_
ne trebas odjaviti nista sam kod tcoma. u Vipu potpiseszahtjev saprijenosom broja s tcoma na Vip i to oni odrade u roku do 14 dana. Za to vrijeme imas drugi broj u Hboxu na koristenje.= Citat =:
Izvorno postao croreiki_
A ako zelis ne moras odjavljivati uopce tcomov broj vec samo dobivas od vipa novi broj.
a kad to oni odjave onda više ne plaćaš t-comu pretplatu? znam da pitam glupo pitanje ali želim biti siguran prije nego što se u išta uputim.= Citat =:
ne placas pretplatu, onda vise nemas nista sa tcomom
još jedno , da li je tih 80 kb/s ili Kbit/s .I ako je Kbit/s da li je tih 80 Kbit/s tj 10 kb/s konstantna brzina lil raste i opada kao sa modemom?= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
pa ne bih bas rekao= Citat =:
Izvorno postao hrc777
brzina prijenosa podataka u mobilnoj mrezi u zadnje se tri godine penjala sa 9.6kbps na 42, pa na 80kbps, pa na 220, pa na 384, pa sad 1.5 Mbit/s.. ADSL se IMHO nije bas tako dizao, a ako pratis trendove mobilni ce prijenos podataka matchati stalnu vezu, pa i prestici, a siguran sam da ce vip pratiti sve trendove i sa svojom opremom.. (nadogradnje softa, zamjena hardvera itd.)
uvjeren sam da ce se u dvije godine puno vise pomaknuti vip prijenos podataka, nego HaTeov ADSL, mozete me drzati za rijec
pitanje: moze li se u box gurnuti drugi SIM?
da , logićno. samo da i vip počne povećavati promet sa ovim homeboxom . meni ne treba sad super brza veza , treba mi da mogu na internet u svako doba dana . ludu brzinu veze za download koristim u knjižnici .= Citat =:
Uvjeti kažu da je zabranjeno :-/= Citat =:
E sad sljedece pitanje s obzirom da na tel 0917700 ionake nemozes dobiti nijedne pouzdane informacije.
Opet zovem po uputama od proslog tjedna da provjerim ako su u Dubrovnik ili Split stigli uredaju HB i kazu da ih nema...., mozda krajem tjedna!
Pitam ako postoji koja druga mogucnost da mi s otoka ne treba odlaziti u Split ili Dbk.
Kazu da nema nikakve druge mogucnosti!!?
Pitam ako mogu oni slati uredaj do VIP partnera koji i inace sreduje pretplate za mobilnu telefoniju kod nas...., opet negativan odgovor.
I to ti je fleksibilnost i priblizavanje potrosacu!!??
S obzirom na sve i njihovu fleksibilnost necu nikad imati tog HB....
Ne razumijem zasto se to nebi moglo rijesavati preko on-line pristupnica??
I konacno pitanje;
Ima mozda tko pouzdanu informaciju ako se STVARNO nemoze drugacije doci do HB-a nego da se fizicki ode u VIP centar?
Homeboxa nema u prodaji cak i u nekim Vip centrima (ne zbog kolicine i zato sto ih trenutno nema) nego samo u odredjenima se moze kupiti. MIslim da je to zbog prijenosa broja, vjerojatno je to vip partnerima komplicirano raditi ili pak nesto drugo.= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
odgovor: teoretski DA. S time da si ostao bez garancije, a kad te proaktaju tko zna bez cega jos.= Citat =:
u ugovoru potpisujes da si suglasan s time da oni motre koji je SIM u uredjaju odnosno dali je SIM iz Hboxa u nekoj drugoj napravi a i lokaciju samog Hboxa sto smo vec pretresli.
to je 80kbit/s, neznam za ovo drugo, neka ti netko drugi odgovori, nisam bas previse koristio prijenos podataka mobom= Citat =:
Izvorno postao croreiki_
Mislim da je 80 kbps krajnja brzina, i u pravilu će se spajati na nešto manje brzine. Meni se recomo mob spaja na 320-350 kbps, kako kad, a gornja granica je 384 i teško da će ju doseći.
EDIT: Tonči Tadić the beast ;D Evo zore evo dana, evo Tonča nadrkana ;D http://www.business.hr/show.php?id=13254
E moj Drug Mile!
Možda si ipak bio malo pre oštar prema Tadiću :spin: .
Po meni u tom članku ima nekoliko zanimljiv pitanja, a jedno od njih je zašto se Homebox ne bi mogao češće premještati (od propisanih 6 mjeseci). Npr ideš na viked bilo gdje po Hrvatskoj i poneseš Homebox i spajas se bilo gdje ima VIP signala. Ili zašto je cijena prema VIP broju 5x skuplja od poziva prema fiksnom broju. Bilo bi logičnije da je obrnuto (ako gledamo troškove), zar ne?
= Citat =:
Izvorno postao Crodux
E moj Hr vojvodo ;) zato što svaka firma ima pravo ponuditi proizvod pa cijeni koju odredi i pod uvjetima koje smatra da im odgovaraju a da bi ostvarili profit.
Ne mogu vjerovat da je ovo dočekano na nož, kad je u biti dobra alternativa HT-ovoj fiksnoj liniji i toliko omraženom monopolističkom HT-u. Ne navijam za Vip, ali ovo je jaaaako dobra ponuda, Ako se tebi i Tadiću ne sviđaju uvjeti korištenja, nemojte uzet i problem riješen.
I najmanje je na Tadiću da prosuđuje jesu li cijene dumpirane ili ne. Mislim 'ko je on da govori o tome, heeeeeej. PA nismo više u socijalizmu u kojem su političari određivali cijene, ili se varam :creep: pošto je kod nas potpuno nakaradno shvaćena tržišna utakmica. Svaka baba bi pametovala, pa tako i Tadić
I nije stvar u tome što je to Tadić, mogao je biti bilo tko.
Samo bi trebalo jedno provjeriti. Ako uzmem na ugovor i ako privremeno isključim preko ljeta, plačam li pretplatu radi ugovora ili mi se samo "odgađa" ugovor, odnosno produžuje za ta tri mjeseca. Ako može tako onda mi je puno isplativije nego mobile CARnet.
Pozdrav iskusnijem forumašu Drugu Mili!
Možda nisam dobro napisao ali nisi dobro shvatio što sam mislio.
I ja sam jako zainteresiran za Homebox. Mucime jedio to što sam nedavno uzeo kod T-Coma ISDN super paket i potpisao ugovor na 24 mjeseca :bunny: .
Usluga je dobro zamišljena, cijene su najbolje na tržištu fiksne telefonije. Ali zašto se nešto ne bi moglo dobiti bolje? Zašto ne bi ćešće moglo premještati Homebox jer u tehničkom smislu nema nikakve prepreke da tamo gdje ima signala za mobitel mogu postaviti uređaj i koristiti ga.
Ni u "peti" mi nije bilo pomisliti da političari određuju cijene. Ali moraš priznati da je vrlo zanimljivo da im cijena prema fiksnom broju 0,10 kn a moraju nekome platiti uslugu interkonecijske veze, za razliku od poziva prema 091 broju koji "njihov" i nema nikakvih dodatnih troškova i k tome je 5x skuplji.
Svako spuštanje cijena je dobro i za tebe i za mene iako oni u svakom slučaju zarađuju :licklips: .
E ****** vojvodo, postavljaš retorička pitanja na koja nema odovora. Zašto je ovako, a ne onako. Pa normalno da bi bilo dobro da je i prema Vipu 10 lipa, ali onda vjerojatno ne bi bilo ekonomskog opravdanja, negdje moraju nadoknaditi ovo što su spustili.
Što se tiče premještanja, ovo se tretira kao fiksni telefon, pa bi tek onda ušli u sukob s HT-om i agencijom. A navodno im HT "dopušta" tek određenu količinu routanih fiksnih brojeva. Uostalom, moraju se i oni nekako zaštiti. Tejk it or liv it.
A Tadića sam napao samo zato što nema pojma o čemu priča i lupa pizdarije. Nek se uhvati ekološko-ribolovne zone. ;D
Homebox se nesmije premještati iz zakonskih razloga, naime on se tretira kao fiksna i zato nesmije šetati okolo. To određuje HAT, a isto tako HAT mora odobriti cijenike operatera sa značajnijim tržišnim udjelom, e sad kako Vipnet nema takvog udjela u fiksnoj on može izbacivati cijenike po volji dok recimo T-Com nemože. Ono što je zanimljivo kod ove cijene od 10lipa je ta da koliko mi je poznato T-Comu se plaća interkonekcija 11lipa po minuti što je malo čudno u jednoj računici profita, zar ne? Isto tako je zanimljivo pogledati cijene naših ostalih fiksnih operatera s obzirom na tu cijenu interkonekcije jer ispada da beru gotovo 100% :evil: Ali što se tiče Vipneta u ovom slučaju možda upravo namjerava kompenzirati cijenu za zvanje prema fiksnoj recimo cijenama poziva prema mobilnoj. U svakom slučaju Tadić priča gluposti, a i nevjerojatno mi je kako se ljudi negativno uzbune kad netko izbaci bolju ponudu od dosadašnje, ljudska glupost na djelu bigtime :rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao Billy_boy
Trebas placati svih 24 mjeseci za redom....
ja sam danas bio u vip centru u zadru i njihov djelatnik mi je reako da to radi samo tamo gdje ima umts-a.?!?!
ma hajde, pa zar se ne moze telefonirati u cijeloj hrvatskoj? Odi opet u centar pitaj frajera za ime i posalji mail u VIP/prijavi dezinformatora, joj kako mrzim ljude koji ne znaju raditi svoj posao.. a najbolje mi je kad su to cure u fotokopiraonicama ili konobari u posh birtijama
= Citat =:
stvarno loše znaju (pogotovo za homebox) i to mi nikako nije jasno. Kad ih nešto pitam obično ispadne da znam mnogo više od njih, pa ze zapitam zašto ja uopće studiram, možda trebam raditi u službi za korisnike :) odnosno, zašto uopće oni rade to?!
zato sto nisu studirali:satan:= Citat =:
Izvorno postao SEguy
jer ako mislis homebox uzeti radi pristupa netu,,nije bas neka premija 80kb komunikacija ako nije prisutan UMTS= Citat =:
Izvorno postao croreiki_
Ja sam pitao da li se homebox moze tjerati po 1000 i nesto koliko ono juri kroz novo promovirani prijenos na ovogodisnjim windaysima
ali gosn mi nije znao reci :(
IMHO HSDPA je softverska nadogradnja i iako ju trenutni model boxa ne podrzava, vjerovatno ce biti dostupna nadogradanja, a ako ne onda drugi model boxa.. sjetite se kako je bilo sa VMC karticama
= Citat =:
naime zasto smece:
imam vmc iz promo akcije sa carnetom i ista se neda nadograditi za HSDPA zato jer su
nam u hr poturili smece tj karticu koja se neda nadograditi i nema edge pristup
sto je bez veze,,isto tako ni homebox nema edge sto bi im bilo jako ok u onim podrucjima gdje jos nemaju UMTS a
bljak
A ovo sam dobio od njihove sluzbe za korisnike preko maila :
Postovani gosdpodine Sarlija,
zahvaljujemo na Vasem e-mailu.
Zelimo Vas obavjestiti da Homebox podrzava i GPRS tehnologiju a Vase podrucje stanovanja jos nije pokriveno UMTS signalom pa i brzine spajanja na internet ne bi bile zadovoljavajuce.
Ukoliko se spajate preko GPRS tehnoligije, spojili biste se brzinom koju ste do sada imali na fiksnoj liniji preko analognog modema – oko 40 kbps.
Prilikom zasnivanja pretplatnickog odnosa popunit cete formular za prijenos broja i Vas broj ce biti prenesen u Vipnet-ovu mrezu u roku od 14 dana.
U medjuvremenu cete dobiti privremeni fiksni telefonski broj koji ce biti zamijenjen Vasim starim telefonskim brojem nakon sto se prijenos uspjesno obavi.
nisam siguran da li da uzmem ili ne.
evo trenutno izmjerena brzina over gprs je 69,70 kb/s ili 8,71= Citat =:
Izvorno postao croreiki_
a to ja sa analogijom nisam nikad copio :)
ali naravno da to nije brzina za usporedjivati sa EDGE ,UMTS il da ne spominjem HSPDA
Obzirom na tehnologiju, nije mi jasno zasto nema uz GPRS i edge kad je isti nosioc
da li ja u tkomu moram odjavljaivati broj ili vip to sve automatski napravi u 14 dana.= Citat =:
Izvorno postao croreiki_
Vip u svojoj ponudi odavno ima karticu (umts+edge) koju možeš nadograditi da podržava hsdpa. Evo je ovdje.= Citat =:
Izvorno postao mpx-200
Vip automatski.= Citat =:
Izvorno postao megane1.9
[QUOTE=jay]Pričaš gluposti, Vip u svojoj ponudi odavno ima karticu (umts+edge) koju možeš nadograditi da podržava hsdpa. Evo je ovdje.
QUOTE]
Ako nešto neznam, pitam, pročitam etc i ne istrčavam se pred rudo
vidi ponudu vip carnet ,,dakle ta kartica ima samo UMTS i GPRS i o TOJ kartici sam ja pricao kao bofl robi, pa je po takvome i ovaj home box bofl jer je tu ocito utrpana ta kartica plus jos jedna za govorni dio
i..oladi malo s komentarima
ovo je offtopic+smirite ton:guitar: . Da, radi se o modelu koji nije moguce nadograditi i ne podrzava niti EDGE niti HSDPA, ali podrzava 3G sto je vise nego sto zasluzujete vi zlorabljivaci studenata po toj cijeni :tomato:= Citat =:
Izvorno postao mpx-200
HM-ova jos od prve posiljke nema!
Po zadnjim informacijama ih VIP ocekuje u vecim kolicinama pocetkom listopada....
Da, ovaj put će doći 200 komada više. ;D= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
Jesu mozda u meduvremenu mozda koje naznake reagiranja T-coma u svezi HB-a?
Koji je vas prijedlog;
- Kupiti HB ako ti ponuda i korisnost odgovara
- Sacekati jos koji mjesec da se vidi reakcija (odgovor) T-coma?
Inace mi je dosta cekanja T-Comovog ADSL-a, ali ipak ako sam toliko dugo cekao....
Teško da će T-com uvesti nešto tipa homebox. Šta je tebi u cijeloj toj priči važnije? Telefon ili internet?
EDIT, ako ti je internet, onda fino uzmi web and walk od T-mobila i možeš raskinut ugovor kad hoćeš
Svakako internet, tel. koji imam sad je ok (bez obzira na cijene).
Preko dial-up modema bi platio tel. abnormalno puno (vrijeme) pa se necu ni prikljuciti a 1 GB prometa na HB-u mi je preko glave jer mi je vazno da sam ON-line.
Razmisljao sam i o vodafone mobile connect kartici ali je daleko skuplje jer tu kod HB-a za 150kn dobijem i 150min. telefoniranja + LAN ili WLAN spajanje domaceg PC-a + WLAN notebooka kad dodem doma i tamo amo E60 kad je notebook i PC iskljucen i kad stigne mail.
mislim da uzmes HB, ako je tkava situacija...= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
hmm a fakat ih ne kuzim - kaj su mislili da ce to ici tak, ono malo po malo.. pa trebali su nakrcat dva kontejnera HB-a na lager..= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Jel zna netko kako izracunati koliko ce mu biti brzina na Homeboxu s obzirom na lokaciju gdje se trenutno nalazi (GPRS, EDGE, UMTS..) ? Inace sam iz Vz i planiram uzeti HB.. cim dodje nova posiljka..
uzmes mob na to mjestu i odes na
http://bwm.carnet.hr/
..iako i to nije mjerilo, ali dati ce ti prilicno jasnu sliku..
Meni na mobu pokazuje 0,0 kbps ;D
VZ je pokriven UMTSom pa bi mogao ocekivati brzinu do 380 kbit/s. Najbolje da se raspitas u centru pa da im tocno kazes lokaciju a oni tebi dali si u zoni pokrivenosti. Imaj na umu da je 384 kbps max. brzina koju vjerojatno neces imati stalno, ali 200tinjak kbps mozes ocekivati.
Meni je uglavnom između 270 - 320.
Danas bi kao opet trebali doci HB-ovi u VIP Centre.
Zovem po 10 puta na broj za korsinike te non stop govore naka nazovem ponovo za 2 sata.
Nista od toga na kraju!
Onda idem po putu veza da vidim u cemu je stvar. (citaj, ako si obican korisnik nema sanse da dodes do tog uredaja).
Izuzetno vazna informacija je jos da mozes HB kupiti samo u zupaniji u kojoj ces korstiti broj. (isti pozivni broj)
Npr. ako si iz Osijeka i slucajno si u Zg. te imaju uredaj ga ne mozes kupiti!!??
Trebas ga kupiti u Osijeku ili drugom gradu koji ima VIP Centar te je u istoj zupaniji (pozivni broj).
Na kraju saznajem da me ceka jedan uredaj od 10.10. dalje..., do tad nista!!
Pa ako to nije uzas??!!
Bome, užas za tebe a i za T-com ;D
@Žabac, bio sam danas, ali ništa, i ne znaju kad će. A ovo što kažeš da moraš u svojoj županiji, znači, moraš u Dubrovnik :(
Jebeš državu, županije i operatere :evil:
@Žabac, bio sam danas, ali ništa, i ne znaju kad će. A ovo što kažeš da moraš u svojoj županiji, znači, moraš u Dubrovnik :(
Jebeš državu, županije i operatere http://cafe.mobil.hr/images/smilies/evil%20smile.gif
Tako je nista danas!!
Korisnike zavaravaju na nacin da ti cijeli dan govore, sad ce doci...., zovite za 2 sata, HB-ovi su na putu i cim stignu u Split oni ce se javiti i mi cemo imati info. o raspolozljivosti!
Na kraju saznam (preko veze) da prije 10.10. nista!!
Tko je tu lud!!:bunny:
A ona tvoja recenica na kraju.....:thumbup:
Jel' netko ubo' taj HB? Pa da nabaci pokoju impresiju ... :)
U Dubrovnik danas stigla 3 kom HB-a.:thumbup:
Nadam se da cu moci u ponedjeljak napisati prvu recenziju....:-/
Čak 3 !!!??? Fasciniran sam. Jel daju količinski popust ;D;D;D;D
Aha cak 3!!
Popust?? Mos mislit....., nemozes ni jednog dobit!
Imas koju info jesu ih dobili i koliko u Splitu?
nisam bio jutros, inače ovih dana mi samo mahnu kroz prozor i ja produžim ....= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
evo necete vjerovati box uzela moja mama za sebe doma, stara zena al zna sta valja
dakle dosla zena u vip ducan, dobar dan jel imate ono s reklame, ima, hvala i bok
dogovoris se kada ce ti biti nedostupna fixna radi portanja broja (ona je danas dogovorila 18.10. od 8-11 ujutro)
dubis kutiju i sve u njoj
dakle box, antena i punjac plus dve SIM kartice - jedna data, jedna voice
ukebas sve zajedno i pokrenes - telefon radi normalno samo je drugaciji pozivni signal - konstantan zvuk
prije prvog spajanja na net treba iskonfigurirati data vezu - spojis se UTP LAN kablom na box (u kutiji daju) i upises u browser bez povezivanja htpp://192.168.1.0 - otvori se html konfiguracija i tamo sve lako i fino podesis enkripciju, da ne pita PIN i tako..
nakon tog mozes se spajati wireless... kako je kod moje mame pc daleko od prozora kupiti cu joj wifi USB za PC i da ga mogu uzeti i ustekati u lap kad joj dodjem u posjet
osim toga ima mali problem sa faksiranjem - radilo je dok je faks bio prikljucen preko telefona, a kada se usteka u faks konektor ne radi, a to je upravo kombinacije koja njoj treba radi polozaja u stanu i provodjenja zica po kuci
takodjer, box kada se telefonira radi interferenciju sa bezicnim telefonom i tv-om pa ce trebati naci idealan polozaj u stanu, narocito s obzirom na umts..
eto to je to, jednostavno je u biti i radi, ako koga nesto zanima slobodno pitajte
ps. postoji jo jedan odlican feature - mrezni printer! printer se spoji na USB konektor boxa i dostupan je svima preko wifi-ja!!
Evo ja sam konacno jucer uzeo Homebox. U Vz ih je doslo 10 i odmah su otisli. Kao sto je napisano gore sve se lijepo poslozi u roku 30 min. Jedino mi ne radi mrezni printer koji se usteka u Homebox. Ima tko kakvog iskustva jel uspio instalirati printer ? Ja imam HP LaserJer 1020.