Jel možete vi koji ste kupili(legalno) SE W810i reći koliko ste ga platili i gdje ste ga kupili te koliku ste garanciju dobili, pošto pomalo odustajem od kupovine u T-mobileu da izbjegnem njihov glupi softver...
Printable View
Jel možete vi koji ste kupili(legalno) SE W810i reći koliko ste ga platili i gdje ste ga kupili te koliku ste garanciju dobili, pošto pomalo odustajem od kupovine u T-mobileu da izbjegnem njihov glupi softver...
U T-Mobile-u :) Po cemu znas da je software "glup"?= Citat =:
Izvorno postao Kichmar
ja sam imao iz Vipa sa Vodafone softverom i mogu reci da je i vise nego dobar bio , prvo sam mislio ga mijenjati ali stvarno nema potrebe jer razlike od tvornickog je samo kozmeticka
a eto to sam se malo nespretno izrazio... a ne gube se neke opcije sa T-mobile software-om, a koje imaš sa defalutnim SE softwerom...???= Citat =:
Izvorno postao imatic
Mislim jel taj T-mobile softwer prihvatljiv... jer mi se na T630 u odnosu na Default činio lošim...
gubi se podrska za Flash Lite, tj. ne moze se mijenjati meni ikone kad promijenite temu= Citat =:
Izvorno postao Kichmar
Došao mi je danas W810i ...... Platio sam ga 2300kn.....i nije mi žao novaca jer je telefon ludnica....
ludnica je...
Kupio prije mjesec dana navedeni mobitel i želio bi samo upitati nekoliko stvari:
Dali je normalno da mu plastika iza kod kamere škripi na čvrći dodir??
Desna strana tipki je malo više uzdignuta od lijeve i škripe malo više?
Dali je moguće zaključati mobitel?svaki puta kad tam odem i napišem šifru,onda me pita da ponovim,ja to učinim i kad želim zaključat kaže mi da je PIN prekratak?
vrijedi li ono 2 gore nošenja na servis?ili su svi SE takvi da malo škripe?škripe tek kad onak malo jače stisneš,ali je to plastika pa je valjda tak. :drink: :crazy:
AFAIK, plastika na svim SE-ima skripi, nekom manje nekom vise, nekom prije nekom kasnije. Tako da mi se to cini "normalno". Medjutim, ne cini mi se bas normalno da je kod tipki jedna strana uzdignutija od druge. :-/ Inace bi ti rekao da skines masku i probas postelat sam, ali buduci da je novi, bolje ti njega odnesi u servis. Pa odmah pitaj njih za to skripanje plastike.
Ovo sa PIN-om i zakljucavanjem mi nije jasno sta si htio reci. Kada odes GDJE "tam" i napises sifru? Hoces li zakljucati pristup mobitelu, ili samo zakljucati tipke, ili sto? :-/
Ne bi baš trebalo biti normalno... W810 i je dosta unaprijedio kućište i kvalitetu izrade... Možda mu malo navi-pad zaškripi, ali zavisi od korištenja i tako... Ja recimo imam W900 i nenormalno je čvrst i odlično rađen tako da ne znam što bi uopće moglo škripati... Meni nije niti jednom zaškripao, a vjerujem da ni neće.
U svakom slučaju i ovo za tipku nije baš normalno pa ga, pošto je novi i pod garancijom, ipak daj u servis...
Posto vidim da W810i (nebrendirani) podrzava Flash teme, interesuje me sta su konkretno one? Sta donose? Kakve drugacije ikone menija? :)
I, jos nesto vezano za flash teme. Cini mi se da sam negdje vidio sliku W810i, sa nekom temom gdje je u pozadini equalizer, pa me intersuje da li to ima, i ako ima da li pozadina "plese u ritmu sa muzikom" (ili je to samo bila slika)? ;D
Ponovio sam se sa W810i u T-Mobile. Produžio ugovor na dvije godine Tarifa 60 i zamjena 12000 +club bodova i aparat me koštao 1298.00kn. Nisam do sada nikada koristio SE i mogu vam reci da mi se sve više i više sviđa. Toliko je sa tom crnom bojom lijep i elegantan. Evo dva pitanja. U njemu je frimware R4CE012 pa me zanima jel je to zadnja verzija i sa kojim programom bi mogao snimiti dio mp3 pjesme. Unaprijed zahvaljujem svim korisnicima SE. Aparat je fantastičan. :thumbup:
Zadnja verzija je koliko ja vidim R4DB005... Eh sad, ako ti telefon radi bolje ga ne diraj... Ja sam na svom W900 isprobao onaj SEUS... Kao official SE-ov alat za updateanje softa pa mi je uništio telefon... Pa sad... Na tvoj vlastiti rizik probaj taj SEUS skinuti sa SE-ove stranice i s njime updateati, ako želiš... No, moja preporuka je, ako radi - ne diraj. :) Govorim iz iskustva. Iako evo, kolega imatic nije imao problema sa updateanjem svog W810 (također iz T-Mobile-a)... Možda je problem samo glede W900, no ja dižem ruke od SEUSa.= Citat =:
Izvorno postao Tomislav
A ovo drugo te baš ne razumijem... DIO MP3 pjesme?... Pa uzmi neki program za editiranje audio fileova, izreži dio MP3-a koji ti treba i prebaci na telefon pomoću Disc2Phone programa kojeg si dobio sa mobom. Od ovih programa za obradu audio fileova imaš Audacity - besplatan i , naravno moćniji, Audition (bivši Cool Edit) od Adobea koji se plaća tj. crackira. :p Za ovo tvoje besplatni Audacity će biti dovoljan, ako sam ja uopće shvatio što ti želiš... A memorije imaš sasvim dovoljno i da prebacuješ cijele pjesme. :p
Da moža nisam bijo dovoljno jasan, ali želim dio mp3 pjesme izdvojiti recimo samo neki refren i prebaciti u aparat. Sa kojim programom je to najbolje raditi ?????
Pa točno onako kako ti je DJ DeVelox objasnio u gornjem postu, uzmeš neki program za obradu audia, izrežeš refren i sa Disc2Phone prebaciš na mob...
Bilo koji program za obradu audia će ti dobro poslužit...
Ok hvala evo radim sa Audacity. :thumbup:
A pitanje vezano za flash teme? :-/ :thumbup:
Evo i ja sam se danas ponovio sa novim w810i, odusevljen sam mobom :jump:
Gdje si ga kupio? Koliko si ga platio? Ja sam uzeo u T-Mobile. Zamjena +club bodova. :thumbup:
Ja sam svog kupio na crno preko oglasa (mislim da je taj tip aktivan i tu na forumu :) ) platio sam ga 2.050 kn nekodiranog nebrandiranog :)
Znam tog tipa,on je istinski pošten!:klap: ;D
Da, pošten je :klap: prvi put sam tak kupovo mob preko oglasnika pa me bilo malo prpa :bunny: ali sve je prošlo za 5+ kontaktiro tipa, isti dan uplatio mu lovu na račun i sutradan ujutro kad sam se probudio mob me vec čeko na stolu :jump:
Primjetio sam nešto čudno kod W810....Pa me zanima dal je tak i na drugim modelima....
Ovako: Mob mi je u standbye modu....svjetla ugašena...zaključana tipkovnica. Pritisnem tipku * i gornji gumb da ga otključam i otključa se i pojavi se svijetlo...NO pojavi se oko 70% osvjetljenja i za 2 sekunde pojavi se ostalih 20%..... kao da se svjetlo 2 put pali..... Prvo malo pa onda FULL u razmaku 2 sekunde +-....
Dal je tak i vama?
Nije ništ strašno....ali nisam to još vidio na ni jednom drugom telefonu...pa pitam.... Malo me muči
Kod mene nije tako, odma se upali 100% osvjetljenja čim otključam tipkovnicu :)
ali prije nego se tipkovnica sama zaključa onda se osvjetljenje smanji na nekih 70-ak % onda se tipkovnica zaključa, osvjetljenje još malo smanji i onda se potpuno ugasi :)
To je normalno, tako je AFAIK na svakom SE.= Citat =:
Izvorno postao J*man
Medjutim, to sve ovisi o firmware-u. Meni je recimo na K700i jedno vrijeme bio neki firmware koji bi neposredno prije automatskog zakljucavanja (dakle svjetlo je na tih 70-tak %) na nekih pola sekunde pojacao svjetlo na 100% (izgleda samo da prikaze onaj kljucic preko cijelog ekrana), da bi ga odmah zatim spustio opet na 70%, te ubrzo skroz ugasio.
Evo sada sam postala vlasnica W810i,jako mi se svidja,kvalitetan je.
Sličan je kao k750i,ali je ovaj w810i dosta bolji:thumbup: :king:
To ti je nacin na koji se stedi baterija, naime imas mali senzor u gornjem desnom kutu telefona, pored slusalice... kada je vani jaka svjetlost, npr. od sunca onda ti svjetlo od tipkovnice vrlo slabo radi ili uopce ne radi a svjetlost je cijela usmjerena na ekranu... na taj nacin se stedi baterija! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Kera
mislim kupit novi mob. tj. produžit pretplatu u t-mobile za 24 mj. pa me zanima vaše mišljenje je li za cijenu od 1798 kn. za produženje ugovora ovo best buy ( mislim se i za samsung d 600 24 mj. 2298 ) molim vaše mišljenje i usporedbu ovih mobitela :comp:
= Citat =:
Izvorno postao st_loop
Mislim da je to dosta obzirom da se opet vežeš na 2 god. mob lijepo izgleda a vjerojatno je i OK. Ja sam precijenjeno kupio W800i od 1. vlasnika. 1500 kn (on je isto produljio pretplatu); al sam se popalio na walkman. na kraju Ništa posebno, čak ni u odnosu na z530i samo u kompletiću dobiš više điđamiđa. I bolje slušalice .. Mislim da ima i povoljnijih kupnji (preko oglasa), ako ti je do slušanja mjuze. Za drugu multimediju ciljam na Nokiu (ima veći displej). :comp:
da sad mi je prika predložia n70 za 2000 kn pa moram još razmislit i odlučit ali w810 mi se stvarno karakteristikama i dizajnom svidia i koliko sam čita o njemu kvalitetan je i ok mob. al još ću razmislit
Kak DOBRO!!!!= Citat =:
Izvorno postao wildbabe
Ludo....skužio sam!!
nisam znao da to ima......HVALA puno
Koji USB kabel koristite za w810i - komp?
USB kabel dobijes u kompletu w810i,ja sam ga dobila.Ja mislim da je DCU-11 ili se varam=?Isti je kao kod K750i.
Zamjerka je na teško vađenje sim kartice.Bar kod mene
Onda ga nemoj stalno vaditi,onda ce biti sve ok.Ja ga ne vadim stalno da ne unistim ono zeljezo za sim karticu.
Po treci put pitam, al' niko ne odgovara. :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao FLASHY
pa malo potrazis i nades :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao FLASHY
To ti je ono o cemu se tu prica, promjena menija na K750/W800 samo sto W810 to ima po defaultu
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23790
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=24470
pitanje za vlasnike w810i:
ima li ovaj mobitel ekran osjetljiv na dodir?
Nema ekran osjetljiv na dodir :)= Citat =:
Izvorno postao nijala
to sam i mislila, očito su se ovi u tele2 zbunili:
http://webshop.kredi-prom.hr/SEW810i.htm
:comp:
ali vidish... oni nisu napisali da je "osjetljiv", nego da je "osjetvljiv"= Citat =:
Izvorno postao nijala
;)
da to nije neka nova funkcija omogućena samo u tele2 softu?;D= Citat =:
Izvorno postao bubAmeZhivot
nije čudno za njih da pogriješe...
Opa tam piše da je baterija Li-on,a moj je Li-polymer:evil:
Ma kakvi ekran nije osjetljiv na dodir
Ma to svi cesto brkaju, Li-Ion i Li-Poly. :(
Mozda su mislili na onaj foto-senzor kraj ekrana? Dodirnes ga, i nesto se dogodi. ;)
Za takve stvari najbolje je otići na stranice proizvođača i tamo provjeriti specifikacije proizvoda, ovim našim prodavačim se često podkradu takve greške :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao nijala
I još svagdje piše da ima STEREO zvučnike.....
jedan zvučnik,tri rupe
Nisam znao za to, dok nisam vidio ovaj link.:creep: :)= Citat =:
Izvorno postao imatic
Znaci, nista od pravog equalizera u pozadini, zar ne? :D
sad sam isprobao i ne, taj equalizer nema veze sa muzikom.= Citat =:
Izvorno postao FLASHY
Izašao je najnoviji firmware za W810 & K800
k800 r1ed001
w810 r4db005
Mislim da ga još nema na službenom upgrade-u
za w810 ima. ja ga vec 2-3 tjedna imam
ispričavam se onda na zastarjeloj informaciji:-/
kako se provjeri verzija softwera?
Cuje li se i kod vas glasni skljocaj u slusalicama kad palite i pogotovo gasite radio ili walkman
1. kad si na onom glavnom ekranu (pozadina i to) stisnes volume - tipku i odes dole. sve ti pise= Citat =:
Izvorno postao korny
2. ne
zanima me jel ima w810 opciju mjenjanja ikona? vidio sam na nekim slikama na netu pa me zanima jel i ovaj iz vipa isto moze mjenjati ikone ili ima samo one od vodafone-a?
W810 ne moze jos mijenjati ikone. a mozes staviti i cisti firmware (onda ces imati "obicne" ikone) kod nekog unlockera ili u ovlastenom servisu, ali onda gubis garanciju= Citat =:
Izvorno postao pero1985
kako to misliš da ne može JOŠ mijenjati?= Citat =:
Izvorno postao imatic
zato sto su u far manageru kojim mijenjas sam ikone podrzani CID 36 telefoni, a W810 je CID 49. valjda ce uskoro i za njih napraviti podrsku
pa na to ti i kazem da jos nije podrzano u W810. valjda ce biti
pise mi CLDC-1.1
je li to verzija softwera i koja je najnovija.
Kupio sam ga u vip-u, dobar je ali posvuda skripi plastika i ti skljocaji u slusalicama kod paljenja i gasenja radija te nekad piskutav elektricni sum kod slusanj radio postaja, mozda imam gresku kod slusalica.
savjetujte me jer sam novopeceni sonyericsson-as
fali mi kalendar sa siemensa
e jel mi može netko objasnit kak da ja na mobitel stavim onaj program s kojim se mogu zaključavat poruke, slike, imenik
u koji folder, kako pokrenut...
hvala
Danas sam na kratko samo probao W810i, kod drugarice i, prvo sto sam pogledao je kamera i walkman. Walkman mi je ok, ali mi kod kamere (koju sam koristio samo minut :) ) smeta sto prenaglo spusta/povecava svjetlost. Kad npr. uperim u svjetlo, smanji je, i bude ok, al' kad uperim u nekog pored prozora bude presvijetlo. :-/
Inace, mob. je imao i one drugacije ikone, i super mi je ovako. :D
žao mi je ,mislim da to ne možeš,osima ak java ima neš tak...
mislim da takav navedeni program ima samo za uređaje sa symbian platformom...:thumbup:
nek me netko ispravi ako griješim...:-/
to ne mozes sa W810= Citat =:
Izvorno postao marlboro
= Citat =:
Izvorno postao FLASHY
koje ikone? jel ono sto sam ja slike stavio?
w810 može mijenjat ikone pomoću tema, ima verziju tema 4.1 i takve teme mogu mijenjat i ikone kao i potpuno promijenit meni, to se vidi na ovoj zadnjoj slici koju si postao:
http://www.phonearena.com/imgs/pics/...isplay-038.jpg
sa tom temom se izbornik pretvori u horizontalni red ikona, za razliku od klasičnog 3x4 načina.
da ali samo na telefonima koji imaju omogucen Flash lite. Moj W810 to nije mogao jel je bio brandiran. Jedino rijesenje je staviti cisti firwmare= Citat =:
Izvorno postao IceM4N
znaci ako ga kupim u vipu to necu moci?
80 % sam siguran da neces. ne znam kako vip brandira telefone i jel onemogucuje Flash lite= Citat =:
Izvorno postao pero1985
Meni se čini da neće moć, jer nema one "standardne" ikone kakve ima W810, već ima one vodafoneove... Tako je imao W810 u vip-ovom dućanu, ali nisam probo promjeniti temu...
ALi možda ako prebaci na temu "equalizer", možda se ikone promjene...
koliko si platio w810
Ja sam platila svojeg w810i 2490,00 kn.
Ja cesto mijenjam teme,nema problema s time.:guitar:
jesi u vipu kupila mob ili t-mobileu?
w810 uz produženje ugovora na 24 mj. u t-mobilea 1798 kn al ga je sve teže nać jer se navodno sve odma proda
Kupila sam u VIP-u samo aparat
= Citat =:
Izvorno postao st_loop
ja san ga u t-coma uze početkon 7. miseca za 1700kn uz ugovor na 12 miseci
i ima je t-com-ove ikonice u meniju
ali sad san napravija unbranding uz pomoć www.wotanserver.com
i radi savršeno s animiranim menijem :guitar:
Imam dva pitanja:
1. Kako doći na vodafonovu stranicu koja bude na mobu kada je on ima vodafonov software (koja je web adresa?)? Nisam kupio mob s tim softwareom, a te su stranice besplatne s gprs startom.
2. Kada na W810i slušam radio ili mp3 player, baterija se dobro drži, ali ako razgovaram 15-ak ili duže minuta dosta se isprazni. Nakon što završim razgovor obično se vrati još jedna crtica naonoj oznaci baterije. Kao da se batrija malo napuni. Malo mi je to čudno jer mi se na ni jednom mobu nije baterija tako brzo praznila kada sam razgovarao. :(
1.live.vip.hr= Citat =:
Izvorno postao sith
Ali moraš unijet i postavke za gprs..jer ti je samo preko njega besplatno
2.to ti je skroz normalno kod SE-a..ima malo krivi proračun trajanja baterije..nemoj se na to previše obazirat
a jel ima vodafone softver ili normalni?= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
= Citat =:
Izvorno postao Cule_ST
da ali razlika u cijeni je vezana uz tarifu.
veći tarifni model manja cijena mob.
jel imao ko nekakvih većih kvarova na w810 ???:japan:
Pa ako ti ispadne iz depa i preko njega prode auto smatras to velikim kvarom? :) Inace nekih vecih softverskih kvarova nema, dok hardverskih nikakvih.
vlasnicima w810i: koliko vam dugo izdrži baterija između 2 punjenja?:chef:
mob je još nov, star tek 2 tjedna, ali uz slušanje mp3-a oko 2-3h, igranje 1h, slanje 10-tak poruka i dosta slikanja traje 2 dana. sad zadnjih dana nisam imao vremena za igrice i mp3 pa je izdržao 3 dana zasad, i trenutno je na 15%. ja zadovoljan:japan:
zanima me, moze li se na W810 postaviti mp3-ca kao zvuk za dojavu sms poruke?
možeš mp3,m4a,midi,amr čak snimi nekog ko hrče pa možeš i to...;D= Citat =:
Izvorno postao nascar
Pa da, buduci da to sto nekog snimis je na kraju opet AMR. :)= Citat =:
Izvorno postao MASVA
još nešto...je li moguće mijenjati uvodnu i zadnju animaciju i zvuk?:comp:
Da... Tacnije, ova slika:= Citat =:
Izvorno postao pero1985
http://www.phonearena.com/imgs/pics/...isplay-032.jpg
Inace, i ja sebi hocu da uzmem W810i, jer sam se ovdje jako nalozio na njega. :D
btw, da li je razlika cijena od 70 Eura izmedju K750i i W810i opravdana, tj. da li se isplati za W810i dati 70E vise nego za K750i? Kako sad imam ovo sta imam, ijedan od ta dva moba bi mi bio dobar (mada bi drugi bio bolji ;D ).
pa da imamo isti mob, i meni moj jos valja(18mjeseci je star)ali bi ga mjenjo. ma ja kad sam vidio slike odma sam ga pozelio...a dal se isplati dat 70 eura vise to sam odluci jer su k750 i w810 isti mobiteli po karakteristikama sam sto uz w dobijes karticu 512mb(sto je meni vekiki plus) i dobijes bolje slusalice.
w810 i k750 NISU isti mobiteli , razlike su malo dublje i w810 je definitvno bolji mob .
Heh, ma znam da nisu isti mobovi, kao i prednosti i mane i jednog i drugog. Ono je dijelom bilo retoricko pitanje. :)
Nego, koliko kostaju Memory Stick Duo Pro kartice od 512MB i 1GB? Posto, u slucaju uzimanja K750i (sto je jako malo vjerovatno), mora veca kartica jer 64MB nije nista.
Inace, i mene moj jos uvijek sluzi, i takodje imam ga i ja 1,5 god. Dosad, bez ijedne jedine ogrebotine na njemu. :thumbup: Jedino sto mu je joystick malo otisao... :)
Znaci, kod x750/x800/x810 serije su konacno ispravili da se moze staviti custom zvuk za poruke, sto je dobro... :)
Interesuje me jos samo, koliki je macro na W810? :spin:
Da, kod x750/x800 pa nadalje su stavili da možeš staviti svoj zvuk za poruku što je veliki + naspram prijašnjih kodela (K700)...= Citat =:
Izvorno postao FLASHY
Kako misliš "koliko je macro"?
Ako se ne varam, mislim da on radi na nekih 1.5 - 2/2,5 cm udaljenosti od objekta koji slikaš... ako si na to mislio...
Kolko ja znam postoji memory stick pro duo od 1gb ti kosta oko 400kn!
Sonyev
I meni isto toliko izdrži. Što u prosjeku nije loše. Koliko sam čuo to je neki prosjek. Bez nekog prevelikog korištenja izdrži 3-4 dana.:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao IceM4N
Kad smo već kod w810i, zanima me dal neko zna kak da zbrišem onu glupu igru koju sam dobio na njemu kad sam ga kupio,
Prešo sam ju već par puta, al fakat mi smeta.
hvala....
I kaj ćeš konkretno dobiti s tim kad ju i ako ju zbrišeš? 100-tinjak slobodnih kb?
Da, na to sam mislio. :)= Citat =:
Izvorno postao Ico86
Pitam, cisto da uporedim sa dig. fotoaparatima. Npr, moj ima 1cm macro, a ako taj ima cca 3cm, to bi bilo jako dobro, mada mi nekako zvuci predobro kad znam da macro uglavnom ide iznad 5-10cm kod tih klasa...
I dusevni mir... :japan: :D= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Da li se kome dešava da pri brisanju poruka na ekranu stoji onaj pjescani sat po 10-ak sekundi? ili da se pri kretanju kroz poruke zastane? :-/ :-/
veoma cesto na k700, sa novim softverom ide brze al mi je pola memorije slobodno pa zato i radi brze, ako si ga prepunio, pobrisi da imas oko 3-4 MB slobodno.
Da pun mi je inbox, ali imam osjećaj da mi je stari 610 bio brži od ovog :-/ očekivo sam da će biti brži :-/
@imatic - možeš mi samo reći dal ima puno onih t-mobileovih "shita" po meniju i kolko košta u em da se stavi novi soft (nebrendiran)!?