ljudi ja neznam sta cu, evo imam novce na stolu (gotovinu,da!)
Printable View
ljudi ja neznam sta cu, evo imam novce na stolu (gotovinu,da!)
Ma super samo pazi da ne nestane. Čini mi se da nećeš tako skoro te pare potrošiti. Osim ak si se odlučio već za onog Gericoma
pa nisam se jos odlucio........ cekam....... da se dogodi nesto..... da nadjem nesto.....kako spada......
Nema ti u našoj Hratskoj puno dobrih stvari nažalost. Investiraj malo tog novca ( 30% preciznije :) ), uzmi avion pa odi na zapad po laptop :) Kaj nije luda idea?
Pa odi na www.micronis.hr. Oni imaju pun qrac notebok-a. Valjda ćeš uspjeti naći jedan za sebe
cccccccccc pa bio sam tamo!
Dell Inspiron XPS
http://www.bug.hr/vijesti/slike/17186.jpg
Ciljajući na igraće i korisnike kojima su vrhunske performanse cjelokupnog sustava od presudne važnosti, Dell je predstavio novu liniju prijenosnika temeljenih na najjačim Intelovim stolnim procesorima i ATI-jevim grafičkim podsustavima. Osnovni model Inspiron XPS je temeljen na standardnom Pentiumu 4 radnog takta 3,4 GHz, ima 15,4-inčni ekran UXGA razlučivosti, 512 MB RAM-a, tvrdi disk kapaciteta 60 GB čije se ploče vrte 7.200 okretaja u sekundi, grafički podsustav Mobility Radeon 9700 sa 128 MB vlastite memorije, i DVD snimač, a cijena (u SAD-u) mu je 2.849. Nudi se i izvedba s nedavno predstavljenim Intelovim 3,4-gigahercnim procesorom Pentium 4 Extreme Edition koji ima integrirano i 2 MB trećestupanjske cache memorije, što ukupnu cijenu sustava podiže za 798 USD, a ukoliko se još i memorijski kapacitet proširi na maksimalno podržanih 2 GB, doda baterija većeg kapaciteta i ugradi podrška za bežično umrežavanje, cijena prema podacima s Dellovih stranica skače na 5.644 USD. Dell je također najavio da će kupcima Inspirona XPS ponuditi i mogućnost nadogradnje grafičkog podsustava kada na tržište stignu snažniji modeli, a i nudit će se i dodatne maske za zadnju stranu ekrana računala.
Evo možeš mijenjati maske, imaš najbolju grafičku i u osnovnoj izvedbi nije puno skuplji od 2000 eura.
Možeš čekati da dođe u Hrvatsku ili kupiti kartu za SAD.:)
A to će doći kod nas ne= Citat =:
Poslao: brzi
Dell Inspiron XPS
http://www.bug.hr/vijesti/slike/17186.jpg
Ciljajući na igraće i korisnike kojima su vrhunske performanse cjelokupnog sustava od presudne važnosti, Dell je predstavio novu liniju prijenosnika temeljenih na najjačim Intelovim stolnim procesorima i ATI-jevim grafičkim podsustavima. Osnovni model Inspiron XPS je temeljen na standardnom Pentiumu 4 radnog takta 3,4 GHz, ima 15,4-inčni ekran UXGA razlučivosti, 512 MB RAM-a, tvrdi disk kapaciteta 60 GB čije se ploče vrte 7.200 okretaja u sekundi, grafički podsustav Mobility Radeon 9700 sa 128 MB vlastite memorije, i DVD snimač, a cijena (u SAD-u) mu je 2.849. Nudi se i izvedba s nedavno predstavljenim Intelovim 3,4-gigahercnim procesorom Pentium 4 Extreme Edition koji ima integrirano i 2 MB trećestupanjske cache memorije, što ukupnu cijenu sustava podiže za 798 USD, a ukoliko se još i memorijski kapacitet proširi na maksimalno podržanih 2 GB, doda baterija većeg kapaciteta i ugradi podrška za bežično umrežavanje, cijena prema podacima s Dellovih stranica skače na 5.644 USD. Dell je također najavio da će kupcima Inspirona XPS ponuditi i mogućnost nadogradnje grafičkog podsustava kada na tržište stignu snažniji modeli, a i nudit će se i dodatne maske za zadnju stranu ekrana računala.
Evo možeš mijenjati maske, imaš najbolju grafičku i u osnovnoj izvedbi nije puno skuplji od 2000 eura.
Možeš čekati da dođe u Hrvatsku ili kupiti kartu za SAD.:)
hm......... hvala brzi na trudu..... hm....
sad me zanima sljedece pak: koja je TOCNO razlika izmedju windowsa xp pro i home editiona?
i dali vi mislite jel bi mogo ja recimo u raj-u isprobat komp (hummer i blockbuster) tako da recimo instaliram neku igru gore, jel bi mi dali?
Nije velika razlika. Windows XP PRO ima IIS (Internet Infirmation Service) što ti ionako ne treba ako ne misliš notebook koristiti kao server (??) i još neke sitnice.
Ma XP Pro je zakon :) Ljepše je vidjeti "Professional" nego "Home edition" uostalom. Home ti je osakaćena verzija Pro i dosta je popljuvana. Ovaj dell mi se jako sviđa a nije ni skup (bar preko bare nije). Pitat ću kodeks dali će ga dobiti, i mene jako zanima.
@flOorKilla oni u Raj-u imaju nekakve pokazne primjerke pa bi ti mogli dati. Reci im "Dajte da probam il neću niš kupit!" i sigurno daju :D
Ma to ionako nije problem. Instaliraš si Pro verziju i sve 5
Ej killa baci pogled na zadnjeg ovdje
http://www.kodeks.hr/dell/notebook.html
Uvijek nešto na laptopu zajebu, ovaj ima šit od procesora. Zbilja šteta
Nema šit od procesora. To je centrino i 1.6 je najjači centrinov procesor. I brži/bolji od desktop procesora jel se puno manje grije i puno manje struje troši a ima 1 MB L2 cache-a dok desktpo procesori imaju 512 KB= Citat =:
Poslao: Hrc
Ej killa baci pogled na zadnjeg ovdje
http://www.kodeks.hr/dell/notebook.html
Uvijek nešto na laptopu zajebu, ovaj ima šit od procesora. Zbilja šteta
ali je opet punooooo sporiji od P4 2.4 npr
Nije. U tom i je štos
kako nije.......... ma je
Ma nije. Možda je malo sporiji ali mu je zato disipacija snage duplo manja
neznam....... idem u petak jos malo pogledat u 2 3 ducana
Ma naravno da je sporiji. Još radi na manjem FSB-u, ajde daj... Najbolji ti je P4 3.0 ali i 2.4 bi ti bio dovoljan za laptop
ja sam uzeo ASUS 2400M i super sam zadovoljan. čak nije bio ni tako puno para (11 000). lagan, elegantan, pentium 4m, 40 giga harda... imaš u bugu iz osmog ili devetog mjeseca pregled kategorije od 10 000 do 20 000 kn pa poviri tamo za usporedbu svojih favorita. i ovaj moj je tamo.
A mene muči nešto drugo. Kako spojiti laptop na internet bežično? Preko mobitela? Ali kako? Vidio sam neku ponudu iz VIP-a sa nekakvom PC karticom ali kada sam ih zvao su mi rekli da je to samo za inozemstvo. I kakve su cijene impulsa ili sata surfanja?
imas sada novu uslugu, pogledaj na www.mobil.hr , jedino kaj kosta 1800 kn :) + gprs
Asus-ovi notebook-ovi su jako elegantni. Moj sljedeći notebook bi mogao biti Asus= Citat =:
Poslao: goran137
ja sam uzeo ASUS 2400M i super sam zadovoljan. čak nije bio ni tako puno para (11 000). lagan, elegantan, pentium 4m, 40 giga harda... imaš u bugu iz osmog ili devetog mjeseca pregled kategorije od 10 000 do 20 000 kn pa poviri tamo za usporedbu svojih favorita. i ovaj moj je tamo.
imao sam toshibu portege 2010, 1,10 kg s jednom baterijom... jako lijepa pila... :)
ako vec raspravljamo o kupovini laptopa bilo bi zgodno da se napomene da li se trazi tzv. desktop replacement opcija, kod koje tezina, pa tako ni ugradnja stolnog procesora nije uvijet... ili pricamo o "prijenosim" uredajima kod kojih su baterija (centrino procesor obavezno) i "tezina" presudni...
ja trazim oboje. asus....... ne..... nema ono sta ja trebam.....
a u vezi spajanja na net preko moba......
Cijene VIPsmart.data
. VIPsmart.data
Mjesečna pretplata 36,60
Podatkovni pozivi unutar Hrvatske kn/min
VIP.prijenos podataka:
unutar VIP mreže
prema 098 mreži i prema pristupnim brojevima drugih pružatelja Internet usluga
0,98
1,34
VIPonline* 0,98
VIP.wap* 1,22
VIP.faks 1,34
VIP.sms (po poruci) 0,40
GPRS kn/100kB
VIP.gprs PRO prijenos podataka 1,53
Cijene VIPsmart.data PRO
VIPsmart.data PRO
Naknada za uključenje usluge 305,00
VIP.prijenos podataka - mjesečna pretplata 61,00
VIP.gprs PRO
Mjesečna pretplata 0,00
MB uključeni u pretplatu 25
Cijena dodatno prenesenih podataka
(kn/100 kB) 1,53
Obračunska jedinica 10KB
APN gprs5.vipnet.hr
VIPsmart.data PRO
Naknada za uključenje usluge 305,00
VIP.prijenos podataka - mjesečna pretplata 61,00
VIP.gprs PRO+
Mjesečna pretplata 0,00
MB uključeni u pretplatu 25
Cijena dodatno prenesenih podataka
(kn/100 kB) 1,53
Obračunska jedinica 10KB
APN xxx.vip.hr
Cijene su izražene u kunama (PDV uključen).
VIP.smart data tarifni model ne uključuje govornu komunikaciju.
Naknada za uključenje VIPsmart tarifnog modela je 305,00 kn.
*Kod VIPsmart.data tarifnog modela navedene cijene vrijede za VIPonline i VIP.wap usluge kada se pozivaju slijedeći pristupni brojevi:
VIP.wap: +385 91 712 22 22
VIPonline: +385 76 111 111
Zašto ne? Pogledaj ovaj iz Kingovog cijenika. Malo je šturo ali vidi se o čem se radi= Citat =:
Poslao: flOorKilla
ja trazim oboje. asus....... ne..... nema ono sta ja trebam.....
Asus M6800N
Centrino 1.5GHz
Ekran 15,1"
WLAN
CARD READER
24XCOMBO(DVD-CD/RW)
HDD 60GB
ATI9600 64MB
DDR 512MB
Li,Fax/Mod,EEE1394
Torba,Miš-WIN XP PRO
Cijena 16.315,3 kn
****** sad Killa, nemreš dobit dobru pilu a da je 1.5 kg teška!
Nemoj uzet manje od 2Ghz i grafulju sa manje od 128 mb memorije i sve će biti OK :) Fućka ti se za kilažu kad unutra imaš zvijer
cyber jest ti poludio?!! pa za te pare se dobivaju malo masniji laptopi.....
vec sam negdje reko da me ne zanima centrino...
mislim da na kraju ipak uzimam gericom hummera :
P4 2.53
256mb mem cu nadogradit na 512
vga nvidia fx 5600 128
A dobro kak hoćeš. Ja si sigurno uzimam Centrino jel je bolji, manje troši, manje se grije itd. Ova 2.53 će ti se grijati ko radijator. Kad ti je hladno za noge staviš ih na laptop i ko bog. Vjeruj mi. Ja imam laptop sa PIII 800 MHz i on se grije ko blesav. Zamisli kak će se taj grijati. Moja preporuka je da ili uzmeš Centrino ili neki P4 mobile
a pusti čovjeka, ako treba stolni komp u kućištu prijenosnika to je njegov izbor koji ga očito zadovoljava. prepucavanja oko centrino/mobile vs. desktop proc. su u stvari prepucavanja oko toga za što čovjek kupuje računalo a to nema smisla.
edit: meni se činilo da je tema gotova, da se killa odlučio, ali eto zamolio čovjek da mu dobro dođe još savjeta pa ja otvaram dalje (sorry, killa), ali molim da se ne pretvori u celebrity death match centrino vs. desktop...
Super! Ne kužim zakaj si već zatvorio temu kad se čovjek nije odlučio... Killa oćeš taj Gericom ili ne? BTW za 16 soma se ipak da nabavit bolji laptop od onog Acera, recimo Acer Ferrari :)
acer ferrari mi je odlican....... ima sve zivo i mrtvo na sebi al me muci graficka koja je ati 9200 128mb... mislim nije to lose ali..... ocu bolje.... hummer ima nvidiu fx 5600 128mb (to je u rangu atieve 9600 128mb)
A uzmi onda taj Gericom i gotovo. Koliko je težak? Kako u živo izgleda?
izgleda jednostavno. jer nema nikakve tipkice sa strane...
tezi 3.3kg
To je OK, iako bi mogao biti malo lakši ali bar ćeš si ruke razgibat :) Ono idem u teretanu dizat laptop :D
BTW tvoj avatar mi se sviđa. Malo negativa i zbilja ludo izgleda
i jos je tu par efekta poput zatamnjivanja... no dobro da ne skrecemo sa teme.....
sutra idem pogledat dell, pa javljam...
Hmm... U kodeks, jel? Dell mi se čini dosta dobar a i kod njih sam vidio FX 5650 što je ,čini se, najjača grafulja za laptope kod nas. Pitaj dal se može stavit u sve modele makar sve čupali van
evo danas nazalost nisam otisao.... uvjek nesto iskrsne.....a to se sad vec odugovlaci...... no kaze se, strpljen spasen ;)
E killa jesi u svojoj potrazi za laptopom slučajno naletio na neki 17"? Stari hoće 17" i hoće uzeti onog Gericoma a ja ga odgovaram i pokušavam naći neki drugi 17"
nisam previse zainteresiran za 17'' jer su veci ;) i skuplji
@Cyber nek uzme onog apple-a ak može platiti :)
Htjeo je ali kad je vidio cijenu odustao je. Cijena je 30000 kn= Citat =:
@Cyber nek uzme onog apple-a ak može platiti :)
zasto ga odgovaras od gericoma?
Zato što sam radio na njemu i pre više se grije. Kad se ugrije ne možeš pisati na njemu= Citat =:
zasto ga odgovaras od gericoma?
znaci gericom se preporucuje za zimske dane...
a jel se i gericom hummer tako grije? ili blockbuster...
To ne znam= Citat =:
znaci gericom se preporucuje za zimske dane...
a jel se i gericom hummer tako grije? ili blockbuster...
Ma daj, kak se moe tak jako grijat? Killa daj pitaj one frikove u dućanu da ti ga upale!
Ozbiljno ti kažem. Tako je bio vruč da ne možeš ruku držati na njemu= Citat =:
Ma daj, kak se moe tak jako grijat? Killa daj pitaj one frikove u dućanu da ti ga upale!
hm... hm.... hm..... ma pa nece se odma ugrijat.... ali ako bi ja ga imao upaljenog cjeli dan...... hm....
polijes ga vodom kada se pocme grijati i buciti ;)
a sta mu ja onda mogu, nek se grije.......
Uspio sam nagovoriti starog. Uzet će Apple PowerBook 17" negdje krajem 4 mjeseca
ti mater, pa to si motor kupim za te pare
sad sam se sjetio da bi bilo dobro kad bi imo u laptopu tv-karticu da mogu snimat nes sa tv kao na stolnom.... jel se to da ugradit?
Ne da se ugraditi ali postoje laptopi sa TV karticom= Citat =:
sad sam se sjetio da bi bilo dobro kad bi imo u laptopu tv-karticu da mogu snimat nes sa tv kao na stolnom.... jel se to da ugradit?
a ima i usb tv kartica, ali nije to to...
Imam ja tu karticu i slika je totalno u banani= Citat =:
Poslao: gog
a ima i usb tv kartica, ali nije to to...
Ajme kolko taj Apple košta???Oko 30 soma, jelda? Ma daj odi kupit onaj alien za max 22000kn a ne ovu trulu jabuku :D Nemojte me krivo shvatit, ovaj laptop je zakon al za 30 soma se ipak bolji nabavi. Frend me pito za savjet koji da laptop kupi do 10k kn. Preporučio sam mu ovaj Gericom i kupit će ga :)
BTW Killa čestitke na 3000+ postu
Ja svoj laptop dobivam za godinu dana pa još stignem odlučit. Možda ga kupim prije tebe, Killa :lol:
Ma ipak je odustao od Apple-a jel se na njega ne mogu instalirati windowsi. Ali ne odustaje od 17" tako da moram naći nešto sa 17" ekranom= Citat =:
Ajme kolko taj Apple košta???Oko 30 soma, jelda? Ma daj odi kupit onaj alien za max 22000kn a ne ovu trulu jabuku :D Frend me pito za savjet koji da laptop kupi do 10k kn. Preporučio sam mu ovaj Gericom i kupit će ga :)
BTW Killa čestitke na 3000+ postu
Gericom :D Kaj nije znao da se na Apple nemogu istalirat windowsi? Šta će mu baš 17"? Nemre preživjet sa 15 ili mu za nekaj određeno baš treba?
A čuj na stolu ima jedan 17" i jedan 18.1" LCD. Tako da ništa manje od 17" ne dolazi u obzir. A otimam se rukama i nogama da ne uzme Gericom.= Citat =:
Gericom :D Kaj nije znao da se na Apple nemogu istalirat windowsi? Šta će mu baš 17"? Nemre preživjet sa 15 ili mu za nekaj određeno baš treba?
Pa il Gericom il Apple. Nešto mora bit
zasto gericom? pa ima puno boljih pila, pogotovo ako lova nije problem :)
Pa očito nije ako je pristao na Apple. Reci neki dobar 17" model= Citat =:
zasto gericom? pa ima puno boljih pila, pogotovo ako lova nije problem :)
neda mi se traziti tko ima 17" modele... ;)
Ja sam tražio tjedan dana i uspio naći samo Toshibu koja ima FX5200 a to mi je pre slabo= Citat =:
neda mi se traziti tko ima 17" modele... ;)
Sretno ali bojim se da nećeš ništ naći.