da, no nokia je nešto otkupljivala i ima "glavnu riječ" što se symbiana tiče= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Printable View
da, no nokia je nešto otkupljivala i ima "glavnu riječ" što se symbiana tiče= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Mislim da su Nokia, Ericsson i Motorola i još neko otkupili tvrtku Psion, koja je proizvodila OS za PDA, promijenili mu ime u Symbian i sad su suvlasnici. Nokia je sama pak vlasnik licence za S60 platformu, temeljenu na Symbian OS-u.
kupila sam n90 prije neka 2 mjeseca i symbian mi je nakon kratkog vremena navikavanja postao stvarno odlican. jedine zamjerke su mi kratko trajanje baterije i sporost!!!!! (otkad imam ovaj mob sam postala stvarno strpljiva osoba).
Imam N70, a prije sam ima 7650, pa 3650. Nova galerija mi se više sviđa, osim brzine, srića na N70 crvena tipka gasi programe - to je zamjerka starijima s60 mobitelima. Kamera na N70 ne voli tamne slike (mislim da to mozda ima vise veze s jpeg-om, jos nisam naša program za slikavanje koji dobro radi). Ne moze se iskljuciti automatsko paljenje kamere kad se otvori poklopac - jako lose kod koristenja dodatnih programa. Go To je uzasan - onaj štos s AppMan-om ne radi. Poslje toga ne mogu otvoriti Go To dok ne izbrisem LNK fileove koje je AppMan kreira. Ako je HP za digitalac napravija bateriju od 2500 mAh velicine baterije od 3310, mogla je i nokia u N70 ubaciti bar 1500 - 2000 mAh. Slusalice (rijesivo uz kupnju adaptora), a i znadu mi se iskopčati u džepu. Male tipke, i ne bi bile problem da nije nezgodno riješena navigacijska tipka - osim šta je malo nezgodna još i smeta kod pritiskanja 2-ice. Bilo bi idealno da su ekran, navi, crvenu, zelenu tipku i "soft key" tipke pomakli 1-2 mm prema gore pa spojili onaj lim oko tipki i ekrana i između dva dijela tipkovnice. Senzor osvjetljenja je na nezgodnom mjestu (kad tipkam, tu mi bas super leži prst, pa mi se zamrači ekran. Na brzinu ću možda poslje imati zamjerke (nakon 3650 je ovo brzo). Nisam proba, ali sam čuja da je na novim s60 mobitelima malo teže ići na net preko kompa i BT-a (trebali su ostaviti onaj sistem s 3650). I za kraj još jedna mana SVIH nokia: prečac za na internet/wap se ne može isključiti - držanje nule (makar da je povezano s brzim biranjem).
P.S. Još me živcira i jedna sitna dlačica koja je upala ispod maske i vidi se na ekranu (nije Nokia kriva) :)
P.S.S. Uz sve ove mane ne bi tija drugi mobitel jer je ipak pohvala više!