Imas pravo, ma ne znam, al sam uvjeren da je jos netko tamo snjim!
Printable View
Imas pravo, ma ne znam, al sam uvjeren da je jos netko tamo snjim!
Ma brije stric , nije mogo skuzit kojom brzinom prica Gotovina .. gledo sam i ja pazljivo.
EDIT : da bio je neko s njim u onom kombiju , al to moze bit njegov cuvar ,, ap nebi ga pusitli u otvoreni kombi samo s lisicama na rukama
edit:zazivam Hitlerov elit skvad koji je 45e izvuko Mussolinija ,kad je vec Italija pala , od tam negdje da sad izvuče Gotovinu ;D
Ajme, da sad netko BB Matku došapne kaj se događa, ovaj bi srušio onaj zid oko kuće...
A šta sad nećemo rezat žile... Život ide dalje štaš....
samo hocu reci da si je sanader iskopu rupu iz koje izaci nece nikada! gadi mi se ovakva drzava! xxxx xxxx bi govna jeli za EU! da nije bilo njega,oluje nebi bilo,jos bi bilo pod srbima! i bit cemo opet i necu se cudit kad neko dode u sabor i pobije ih sve tamo! majku im njihovu!!!
edit by gog: lakše malo sa jezikom...
Jadan, ja sam isto očekivao da će biti skroz izmučen nakon toliko vremena u hotelu na Kanarima...= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
..."mala" - svaka čast... lijepo si me iznenadila :)...= Citat =:
Izvorno postao mala
Ma nisu problem ljudi u saboru, problem su ljudi koji su ih tamo postavili, ZNA SE koji su...= Citat =:
Izvorno postao mala
Znam ja to i bolje nego što ti misliš, no to nije bio cilj rasprave. Sva sreča da je Gotovina "školom" stigao na mjesto generala...= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Kakve to veze ima sa činjenicom da je sud koji je Vlada RH priznala optužila čovjeka? Pa nije ga osudila, nego _optužila_, svatko je nevin dok se ne dokaže suprotno...= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Jooj daj sad filozofiras -- istiina je da smo priznali sud , a to je bilo zato kaj smo ocekivali da ce sud bit pametan ;) , shvatit ko si krvci za sve (pobunjeni srbi SAO Krajne + srbi pod vdstvom Milosevica) i ljepo njih osudit na dozivotne !
al to se to nie dogodilo.
(dobro ovo se malo zezam , nisu tak bas mislili nasi)
+ kaj naravno su nam prjetili sankcijama ak ne priznamo taj vrazji sud.
Izadalui Su Nas Sve Skupa Čaovjek Se Borio Ma Skora NizaŠta V E L I K O Šteta
Kakve to veze ima sa činjenicom da je sud koji je Vlada RH priznala optužila čovjeka? Pa nije ga osudila, nego _optužila_, svatko je nevin dok se ne dokaže suprotno...[/QUOTE]
To je istina..samo sto ja nisam dozivo da je haski sud nekog proglasio nevinim...zapravo njima su svi jednkao krivi za rat na nasim prostorima.Pametije bi bilo da se posvetili onim djelatnicima UN iz Srebrenice.
ma sta nije,daj molim te! to je takva gamad svi tamo da je to strasno! da nije tragicno bilo bi smijesno! jos ce reci da smo mi krivi za rat,dao bog da xxxxxxxxxxxxxxxxxx nacionalnog heroja osudit!= Citat =:
Izvorno postao gog
sanader si je smrtnu kaznu prepiso,sam sebi!
nek samo plazi po drugima i govna jede za EU sad ce vidjet sta ce pravi hrvati napravit!
nebi uzalud srbi cestitali hrv vladi,to njima u korist,a razmislite malo kak je domobranima sada!
Ne priča se o tome tko je započeo rat, nego tko je sve činio ratne zločine. Ti ne vidiš razliku?= Citat =:
Samo u hrvatskoj se može desiti da vlada koja donese poteze po kojima svi pljuju bude opet izabrana od tih istih ljudi koji po tim potezima pljuju. Pametnom dosta. Pa ti opet glasaj...= Citat =:
Da, a kak je domobranima sada kada žive u kartonskim kućama dok kvazi-branitelji i kvazi-heroji voze bembure, mecedese, kurče se po birtijama, nose pištolje i natežu maloljetnice, te općenito misle da su nekoga za jaja uhvatitli (neću napisati koga da budem religiozno korektan)??= Citat =:
Izvorno postao mala
Kako je domobranima koji nisu činili zločine gledati da se zbog jednog čovjega baca ljaga na branitelje?
p.s. Gotovinu nije nitko osudio, nego optužio, da li samo ja vidim razliku u tome?
previse markiranja sa sata hrvatskog :D= Citat =:
Izvorno postao HCSC
ako je to za tebe drzava,svaka ti cast! nije sad stvar u autima,i materijalnom! pa da nije bilo gotovine i jos nekih,a posebno njega ,pa di bi mi bili danas?! pod cijom vlascu!? ovi svi kao u bedu,a seru ko golubice! sad je sanader dobio bodeove za EU i on se za svoju guzicu pobrinuo! boli njega..
pa kaj bi s nama bilo da se ti generali i ti ljudi nisu borili za nas.pa sve bi nas pobili!! i jos ti evo prave hrv drzave,tu nam dolaze srpske zvijezde pjevat,a zabranjuju thompsonu i takvima!??
i sto se tice auti,kaj su politicari zasluzili to,bembure i mercedese?!?? ma necu pricat,nema smisla,stojim cvrsto iza svega sta sam rekla. za mene su to cista gamad!!!
I za mene, no mislim da malo krivo rezoniraš oko nekih stvari... No s obzirom da imaš samo 1 godinu nije ni čudno ;D
Mala je paklena .
Strah me pomislit kakva je u ......
na kavi
:rolleyes:
Najgore je to što se pod okriljem Domovinskog rata raznorazni fejkeri uzdižu i hvališu naokolo, a od rata ni r nisu iskusili. Mislim da ovdje ima premalo ljudi koji u potpuno razumiju situaciju da bi mogli iznostiti svakakve stavove. Definitivno nisam sretan i zadovoljan sve dok Karadžić i Mladić ne završe na sudu i budu kažnjeni, ali da mi netko može reći da na ni na našoj strani nije bilo odmetnutih... takvih je bilo u svakom ratu, pa i u ovom. S tim ne impliciram na Gotovinu, ali kad se već rasprava malo proširila...
nes bi ti rekla ,ali necu,cura sam a to nije lijepo cuti iz usta jedne djevojke!= Citat =:
Izvorno postao gog
grunt,ak te zanima,dodi i pokazat cu ti. :kiss:
laku noc
iz znatizelje sam uletio u temu..citam i uzivam u oprecnim misljenjima..nekako mi se namece da i sam nesto kazem o svemu ovome..kome se ne cita ili ne svidja sto pisem..nek preskoci...ja ne vidim u cemu je tragedija sto je doticni gospodin uhicen....ni prvi ni zadnji...zar su svi ostali nasi generali idioti jer su otisli na sud-i to samovoljno..a neki i bili odrijeseni optuzbe..po cemu je on bolji od svih njih. Naravno, ovo je moje misljenje, nisam bio u nikakvom "vojnom odredu" kojeg je vodio doticni tak da ga osobno ne poznam kao ni njegove naredbe...ali u mom kvartu zivi nekoliko vojnih invalida...što kicma, što extremiteti...pa im nitko ne diže spomenik..a kamoli da su dobili neke opake mirovine ili privilegije..jedan radi kao kolporter na jednom križanju..za ostale ne znam..ali znam da ne žive ko bubreg u loju...i sami si plačaju toplice...a mislim da o kanarima ne razmisljalju...pa i sami smo svjedoci brojnih prica iz dnevnih i tjednih tiskovina u kojima su spominjane brojne tragične pogibje-samoubojstva hrvatskih branitelja koje je država "prevarila"...te ljude ,tj. njihovo nezadovoljstvo potpuno razumijem..ali kao i svugdje u životu tako i u ovoj situaciji...oni koji se uspiju izboriti dobiju puno..a oni manje glasni,samozatajniji tipovi ne dobiju apsolutno ništa osim pustih obečanja ministrice branitelja...sad će se većina vas nasmijati ali iz filma koji ste više manje svi gledali i koji bi neki proglasili vrstom šunda dolazi jedna krasna poruka..film je: rambo 2, kraj filma-poručnik pita Ramba..Rambo-što ti zapravo želis.,a ovaj mu odgovara- What I want is what everybody wants, every forsaken man who spilled his guts...For our country to love us, as much as we love it..thats what I want.....mislim da je tak nekak islo..ista poslijeratna situacija kod nas ko ameri s vjetnamom (osim kaj mi nismo bili agresori)...dakle,nakon rata ko se guzio cijelo vrijeme taj se i poslije fino uguzio..a ostali na ulicu...svaka cast gospodinu generalu sto je napravio za lijepu nasu..ali u svemu tome neki tvrde da je napravio i neke ružne stvari za koje bi trebao odgovarati ili se bar pojaviti na sudu i razjasniti svoju stranu..istina,svako je nevin dok se ne dokaže suprotno..ali teško mu u prilog nevinosti ide bijeg...mediji se raspisali da se siromak muci negdje u podgorici,žedan ,gladan..a lik uživa bolje nego svi mi skupa..i vjerojatno uz potporu nekih moćnih lobija ...iz općeg duha većine vaših postova naslućujem da će me mnogi poželjet razapeti zbog ovih izjava..ali eto, imam pravo na svoje mišljenje, pa ga jednostavno iznosim
hvala na čitanju
...pa kad si tak ogorčena i isfrustrirana,čudi me da nisi otišla gore pred banske dvore , imat češ društvo istomišljenika,a možda se i premjer pojavi pa mu sve reci što te tišti svih ovih godina!;D
al nemos ti usporedivat generala i obicnog vojnika, isto ko i predsjednika i moga tatu,mozda je vojnik vise zasluzio hvalu nego general,predsjednik moze otic na egzoticne otoke dok moj tata mora uci u dugove da bi odveo familiju,ali je i to tak.samo dajem primjer. neka ode,neka dokaze da je nevin i neka ga puste!
ne muci mene nista,ne brini,samo iznosim svoje misljenje kao svi ovdje!= Citat =:
Izvorno postao lili
Meni se čini da tvoj tata ne mora ići u dugove, osim ako stvarno jako loše raspolaže novcima ;D := Citat =:
Izvorno postao mala
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=130792&postcount=5
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=131163&postcount=20
ima toga još, ali mi se nije dalo tražiti :)
Ovo sam skoro zaboravio...
Srpske zvijezde dolaze pjevati iz više razloga, 1. zato što ne čine ništa protuzakoonito i protuustavno, a 2. zato što ih ljudi slušaju, ljudi poput Gruntovčana i tebe...= Citat =:
Izvorno postao mala
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=160558&postcount=63
@gog svaka čast na argumentima a pogotovo na ovom zadnjem postu;D
(šteta što više nema reputacije ovdje)
@sponzy daj se odluči dal imaš love il nemaš.
Činjenica je da je g. Gotovina bio kriminalac jer se u legiju ne ulazi iz avanturizma. Ići ubijat za lovu i nije neko herojstvo.
Istina je da je Gotovina vojničina i da je zaslužan da bojište kojim je zapovjedao ne padne.
Volio bio da sad neka od televizija pusti snimke od prije dvije i nešto godida kada je Smrad vikao po Splitu i kleo se da neće dati generale u Hag i za to optuživao neke ljude.
Mislim da je veći problem u ljudima koji ne vide da im jedan do nedavna četnik Stanimirović sjedi u saboru koji je kad je Vukovar pao pričao da je pao i poslednji bastion ustaštva ili tako nekako.
Za Gotovinu mi se osobno fučka kao što se i njemu fučka za mene, svako nosi svoj križ i tko šta radi sebi radi. Otkucali ga jesu zbog toga što je držao hrvatsku kao taoce svojim ne predavanjem sudu koji je inicirala ZNA SE koji (onda još) pokret. Da se predao 2001. možda ga nebi niti osudili,a sad mu je bjegstvo samo otegotna okolnost.
BTW dobio sam kladu s nekim ljudima koji su bili uvjereni da ga nikada neće uhvatiti a ja sam rekao da će do kraja ove godine biti u zemlji vjetrenjača, što ne znači da mi drago da su ga ulovili, ali mi je drago tko ga je otkuco i mislim da če se malo ljudi pokrenuti pa čak i oni polupismeni koji svaki put popuše foru.
= Citat =:
Izvorno postao gog
sad ispada da smo mi drugcja sorti ljudi od tebe :klap:
Misli mdase mala krivo izrazila ...
nije htjela rec kak ona jdno zivi i da se njen otac pati nego kak njen stari nebi mogao odvest svoju familiju na nekakve Karibe il tak nes,to ej sad izvuceno iz konntexta
mislim da za ovo dvoje kolica koje joj stari ima se može ostat neko vrijeme na Karibima i nejest sendviče i paštetu :)
Sve čitam, čitam i ne vjerujem. Puno više ljuti ima suprotno mišljenje od mene i ne želim ulaziti u svađe i prepucavanja ali gog svaka ti čast što ne odustaješ ali mislim da nema smisla...
Jadan nas Ante Gotovina, onu Carlu Del Ponte treba razapeti, nemrem zivu vidjet tu prokletu kucku!
pa sta je ona kriva ??? čisto sumnjam da znaš kakve ona konce vuče. ona samo radi svoj posao i to isto za pare.
Antiša je pao zbog ulaska u NATO prije nego u Europu.
a po meni ona to prilicno dobro radi, dovela je do sada pred sud prilica broj osumnjicenih za ratne zlocine
gog ne da ostajem bez riječi,nego ne želim više trošiti riječi,napisao samkaj sam mislio i to je to...sve 5...fala ti na pusu,ali ne palim se na teretance....;)
sad padaju neke spekulacije da se predao...cisto sumnjam
Evo ja išo doma oko 23 sata i vidim nekaj puno sve policije u centru a sada mi je jasno pa evo ako netko još nije vidio http://index.hr/clanak.aspx?id=295678
da vidio sam na telki. bilo je dosta dječurlije tamo koji su došli galamiti zato jer svi galame. Još jedan dobar razlog da porazbijaju nešto i da se potuku.
steta da sam otisao doma u opt bas danas...
Baš su se krasno prikazali na markovom trgu, razbijajući prozore, kad već nema utakmice na kojoj bi se potukli, baš je dobro došla situacija oko Gotovine da se iskoristi za prezentiranje "gena kamenih".
....ajme, opet će bit prosvjed na rivi. Na istoj onoj rivi na kojoj je Sanader prije 4 godine srao kako koalicijska je vlada veleizdajnička zbog Haaga i Norca.
.... a najluđe je ovo bacanje borova na cestu kod Bibinja. Za one koji ne znaju, Bibinje je Zadru ono što je Bronx New Yorku. Tako da se već dogodila jedna prometna nesreća.
.... A to sa balvanima na cesti mi je nešto poznato.....od prije 15-ak godina
Ma iskreno, nisam se ni mislio javljati u ovu temu, ali eto imao sam malo vremeno, i vraški dobro sam se zabavio postajući :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Zaključio sam da nema smisla da opet većina drobi o svome i da ispadne da svi tako misle...
= Citat =:
Ne, nego ispada da ti žestoki HDZ-ovac od 19 godina briješ na narodnjake i hodaš po koncertima, a ona se zgraža nad time da se Tompson zabranjuje, i dovode srpski pjevaći u hrv. a sluša narodnjake?!?!? A po glazbenom ukusu se razlikujemo, u ćemu je problem?
Užas, nemoj niti spominjati...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
@gog, Mora se spominjati da ljudi vide kako se dokazuje "hrvatstvo". :-/
Takvim se postpucima sami izjednačavamo sa onima prijeko...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Legija Stranaca nije kriminalistička organizacija. To je činjenica. Njegovi razlozi ulaska u LS su tebi i meni nepoznati,stoga bi bilo bolje da šutiš.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
A koja je to politička stranka ikad ispunjavala obećanja?= Citat =:
Uostalom,da postoji neka druga opozicija HDZ-u osim SDP-a i HNS-a,HDZ bi imao upola manje glasova. Šta ćeš kad se ljudima gade.
Slažem se,problem je u ljudima.= Citat =:
Razlika između tebe i Gotovine je to što je Gotovina bio u ratu zbog tebe.= Citat =:
Držao nas je kao taoce? :rolleyes: Stvarno misliš da je Gotovina krivac što mi nismo u EU,što se milijuni ne slijevaju u Hrvatsku,što živimo ovako kako živimo? Misliš da Zapad ne bi našao nešto drugo s čim bi nas zajebavao? Odrasti
Jesi ponosan što je 1995 godine oslobođena tvoja domovina?
Najviše mi smeta što ljudi ne vide jednu činjenicu....general obrambene vojske koji naredi obranu (u kojoj je vjerovatno bilo ubojstava,da se razumijemo) se tereti po zapovijednoj odgovornosti. Taj general se izjednačava sa srpskim generalima koji narede etničko čišćenje.
Gdje je tu pravda o kojoj vi trabunjate?
Nema pravde, niten. To je barem svima jasno. Ovdje se radi o tome da je u očima svijeta naš rat bio "lokalni sukob". Ne jebe njih puno ko je agresor, a ko žrtva. To je činjenica, i oni to tako gledaju.
A istini za volju, zločin je zločin, ma sa koje strane počinjen. Ja sam uvjeren da Gotovina nije počinio zločin, ali ako je optužnica već tu, onda nema druge nego na sud, pa makar bio i haaški.
Inače, ne vidim zašto se nitko nije ljutio i razbijao prozore kad su se ostali generali sami predali. Po nekoj logici mogli bi injih optužiti za veleizdaju. I sad su svi oni ludi, a Gotovina jedini pametan? Mislim da je morao znati da će ga kad-tad ćopit i da će do ovoga doći.
I još nešto. U čemu je poanta da se Gotovina mistificira i da ga se stigmatizira kao heroja, a recimo Rahima Ademija nitko nikad nije spomenuo kao heroja, a poznato je koliko je pridonio u ratu. Nadalje, Praljak koji je srušio most u Mostaru (i neka ga je srušio), a kako je sam rekao "Da je samo prst jednog mog vojnika ovisio o tom mostu ja bih ga srušio". Ovo je za mene herojska izjava. Onaj ko nije bio u ratu ne može si ovakve stvari predočit. I sad zašto Praljka niko ne mistificira? Zašto Praljak ne bi mogao biti heroj? Šta je Gotovina bolji i zaslužniji od Praljka? Ne želim da me se krivo shvati, ali mislim da je Gotovina postao sinonim za bunt, inat, neposluh i isprazno kurčenje.
EEEEEEEEeej, a zaboravio sam Blaškića, kad ga je Ivić Pašalić ispratio sa splitskog aerodroma skoro uz muziku.
Di ste onda bili svi vi patrioti, domoljubi, mladež HDZ-a (Tuđman-jugend)?
Di su onda bili Ivankovići, Domazeti, Čondići itd.
Ako tu nema pravde,onda čovjek ima pravo ne predat se i nitko mu nema pravo šta prigovoriti.= Citat =:
Nema pravde, niten. To je barem svima jasno. Ovdje se radi o tome da je u očima svijeta naš rat bio "lokalni sukob". Ne jebe njih puno ko je agresor, a ko žrtva. To je činjenica, i oni to tako gledaju.
A istini za volju, zločin je zločin, ma sa koje strane počinjen. Ja sam uvjeren da Gotovina nije počinio zločin, ali ako je optužnica već tu, onda nema druge nego na sud, pa makar bio i haaški.
Inače, ne vidim zašto se nitko nije ljutio i razbijao prozore kad su se ostali generali sami predali. Po nekoj logici mogli bi injih optužiti za veleizdaju. I sad su svi oni ludi, a Gotovina jedini pametan? Mislim da je morao znati da će ga kad-tad ćopit i da će do ovoga doći.
Ja se sigurno ne bi žrtvovao i otišao na sud za nekog tko me prodao zbog EU kredita.
Bili smo gdje smo i sad. Gotovina je simbol svega toga i zato je reakcija sad najveća.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Da, zašto je baš on simbol, on koji se nije htio suočiti sa mogućim posljedicama?= Citat =:
Izvorno postao niten
Zašto je simbol baš onaj koji bježi, neću reć od pravde, nego od institucija države za koju se borio?
Zato jer je kod nas oduvijek prisutan buntovni mentalitet i ljudi uvijek više cijene onog tko se ponaša hajdučki. Dakle, problem je u mentalitetu.
Haag nije institucija države za koju se borio.
A on je simol,barem ga ja tako vidim, upravo zato jer se nije htio predati. Nije htio otići na sud koji hrvata optuženog da nije spriječio silovanje optuže na 40 godina ,a srbina koji prizna da je pobio cijelo selo optuže na 10 godina.
Nije stvar u hajdučluku. Već u zdravom razumu. Najlakše je reć 'problem je u mentalitetu' . Po kojem bi to 'mentalitetu' gorenavedeni primjer bio ok?
Ponavljam, 1994 je sabor dio ustavnih ovlasti prenio na haaški sud i time je haag dijelom postao institucija hrvatske države. Tu je kraj priče.
1002 put= Citat =:
Izvorno postao gog
GLAZBA i POLITIKA nemaju veze jedno s drugim.
Sto se HDZa tice da ponosim se na onaj pokret koji je 1990/91 proveo revoluciju , raspisao izbore , ustrojio neovisnu i demokratsku RH. :thumbup:
Drzavu koju nismo imalu od 1200 i neke .
(ndh je ok al to je bilo pod hitlerom sve)
= Citat =:
Izvorno postao niten
istinna
nemam razloga šutiti kao prvo, a kao drugo nitko nije spomenuo da je LS kriminalistička organizacije, ali je poznato da je tamo sve puno kriminalaca.= Citat =:
Izvorno postao niten
A uopće me ne zanima razlika i ne želim ju raditi po tom pitanju. ja sam stavio znak jednakosti na to kako nam se međusobno jebe jednom za drugoga. A u južnoj i srednjoj americi je bio isto ali radi para.= Citat =:
Izvorno postao niten
Mislim da sam dovoljno odrastao, a i ja uopće nisam za ulazak u EU= Citat =:
Izvorno postao niten
Naravno da sam ponosan, ali isto tako nisam ponosan što su šupci prodali Vukovar i još neke stvari i žrtvovali tisuće ljudi za svoje ideale i što se hrpa polupismenih idiota obogatila na raznorazne sumnjive načine.= Citat =:
Izvorno postao niten
= Citat =:
1. Kako možeš bit ponosan na nešto na što nisi mogao utjecati?
2. Nije HDZ 1990 raspisao izbore, a o tome koliko je demkratska, može se raspravljati.
Tako je. Upravo to je ono što baca sjenu na cijeli domovinski rat, a ne suđenja.= Citat =:
Ja bi malo sjeo u knjižnicu i prelistao novine da sam na tvome mjestu i pronašao informaciju o tomu tko je raspisao izbore pod jedan.= Citat =:
A pod dva prolistao bi događaje od recimo početaka sastanjčenja Reagana i Gobyja koji su se dogovorili o novom svjetskom poretku. Vjeruješ li da je Tupurkovski stvorio Makedoniju ili da su razno razni pokreti u SSSRu zaslužni za otcjepljenje, pa dalje Češka i Slovačka i da ne drvim previše. Raspad Juge se morao dogoditi samo je bilo pitanje kada i na koji način. Naravno nas je zahvatilo ovo manje bolje za nas odnosno raspali smo se uz ubijanje.
ful mi je zao čovijeka...a ona karla nam moze polizat.dao bog da se odbace optuznice,btw uhvatili ga na kanarskiim otocima,spanjolska policija i hrvatska koliko sam ja cuo,ili su to hrvatska rekli kako bi se ulizali europi.
U demokraciji smo .Svatko ima pravo na svoje razmišljanje.General je u zatvoru i tu ništa se neće promjeniti.Naka sada naša država stane iza njega i pomogne u dokumentima za njegovu obranu,te ako se dokaže da general Gotovina nije kriv izači će vani.Moje mišljenje bez ljutnje!
'bemti kako se ovo zahuktalo u kratkom vremenu!
Jendo pitanje.... pošto se Gotovini sudi po zapovjednoj odgovornosti, to bi trebalo značit da ga ne moraju ni privodit, koliko ja znam. Zar nije vrhovni zapovjednih oružanih snaga (...blabla...) sam Predsjednik? Nevjerojatno mi je da je jedan general spremao jednu akciju tih razmjera a da Predsjednik nije znao ništa o tome.
Bila je ona neka snimka jednom na TVu da je Gotovina baš rekao da se ne dira civile. A sad, ako je on kao general imao pod sobom (lupetam cifre) 100000 ljudi, među njima i mene (krelca) koji sam upucao 3 civila jednopstavno zato jer mi je došlo. Sad je ON kriv zbog toga? Jer, velim, ako je po zapovjednoj, onda bi stari Franz bio kriv za sve. A njemu je sad svejedno.
Isto tako, i oni ispod Gotovine su krivi, ne? Do zadnjeg desetara, ili onog koji je bio na čelu tima od 3 čovjeka - i on je kriv ako je netko od njegovih ubio nekog civila.
Možemo komotno oglasit u novinama da svim braniteljima država daje po 10000€ zahvale, pa kad se skupe onda u kamione pa u Haag. Jer su svi krivi.
A i 80% civila isto tako, jer su znali ili sumnjali ili pomišljali, a nisu prijavili. Suučesnici.
A glede politike, mogu reći da NISAM glasao za HDZ, da NIKAD nisam HDZu dao glas (osim onomad nakon Juge kad su im SVI dali glas). I da ga od mene neće dobit NIKAD.
Sanader mi se gadi, kako se jeftino proda. Dam se kladit da mu VB, Francuska i Njemačka ponude da će preporučit da se HR primi u EU preko reda odmah 1.1.2006. ako veli da su Hrvati krivi za rat - to bi i napravio. I javno bi nas proglasio zločincima. Prodao bi vlastitu mamu za jedan jebeni euro. Smrad nijedan.
Da ne ulazim u vrli kabinet, od Hebranga pa do Suzane (Kosor). Ta je pa takva kozetina da se to ne da opisat. Nije niti jednu jedinu minimalnu pozitivnui stvar napravila. MA ni to, nije čak ni neutralnu stvar napravila - samo sranja.
Em su nas (Hrvate) pokrali (ZNA SE) za rata, em poslije, em su pametne glavice OPET glasale za njih.
No, dobra stvar u svemu tome je da imamo jeb*no dobru reklamu: štagod od hrane želimo izvest možemo podat. Samo tako. Lijepo reklamu i velimo:
"jedite svoja vlastita govna - 4.5 mil hrvata ne može bit u krivu"
potpisujem nitena u svemu...!!
nered-tko je kad se u zagrebu 1989/90 izglasavalo dali čemo ostati u komu. jugi ili ćemo imati svoju Hrv. državu,demonstrativno napustio sabor ne želeči glasati,tj ostati u jugi...ja ču ti reči mračni i sdp...hvala Bogu da nije bilo puno takvih istomišljenika...
i da sad će se slušati geni kameni i evo zore i evo dana(kako god to primitivno bilo)...malo za promjenu od mesićevog pjevanja po šumama i gorama...dok si ti doma sjedio i gledao u gori raste zelen bor,gotovina je pun para došao iz brazila u hr,kako bi pomogao u obrambenom ratu,i sad mu idu suditi zbog toga..meni to nema veze sa zdravim razumom...kao naredio ubijanje 100 civila i etničko čiščenje...a civili sa automatski puškama-to nigdje ne piše,i da to mi je moj tatek reko,koji je to sa prve crte vidio...di im je bila svima pamet da se bore za takve kao što si ti...+a dali ču ikad dati više glas hdz-u neće....vrijeme je za hsp ili borisa mikšića;)
= Citat =:
Prosvijetli me.
Zasigurno nije HDZ se digo i raspiso izbore jer nisu imali te ovlasti da ... a ko je raspiso jer znas?
Za kraj....Ako Gotovini sude po zapovjednoj odgovornosti, a kako se meni cini sude...onda bi po toj logici morali morali osuditi i politicere koji su mu izdavali zapovjedi.Siguran sam da on nije radio svojevoljno!!!!
Ovo je jedna velika sramota za Hrvatsku drzavu i ljude koji su je stvarali i branili..a najvise za one koji su svoj zivot dali za Hrvatsku
Da su Franz i Alija živi, vjerovatno bi pravili društvo kolegi Slobi u Haagu.
Isprika za OFF: A usput rečeno, ja bi Franzu sudio za ratne zločine protiv vlastitog naroda, jer dok sam ja i još mnogi bili u ratu, njegov unuk Dejan je osnivao banku sa 1000 DM početnog kapitala i domaće banke su se nadmetale ko će mu dat povoljniji kredit. A baka Ankica izjavljuje kako je njen Dejan pametan momak, za razliku od ostale hrvatske mladeži koja ne radi ništa, nego se drogira.
ma došli bi tam prije njega......
Baš obrnuto, jer da su Franza osudili, Gotovina i ostali generali bi imali više šanse po logici zapovjedne odgovornosti.
mislm na slobu i na aliju....
Ok, ne mijenja ništa na stvari
Dečko, izgleda da imaš malo više ženskih hormona pa te pere nešto poput PMSa. Od kuda tebi da sam ja sjedio doma i gledao televiziju a i još ktomu znaš što je bilo na programu. Isto tako ja mogu isjaviti dok sam ja ov i ono tvoja polovina familije je bila u Austriji a druga polovina se borila na četničkoj strani i pila rakijetinu dok su rušili balvane a ti si kao 6-10 godišnjak otimao pikule ostaloj djeci bacao se po podu starome da ti kupi autić na daljinski.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Malo si puko čini mi se, neznam jel ti to od muzike koju slušaš ili je droga i alkohol u igri. Nemoj molim te pričat što sam radio i kada jer nije fer trabunjati gluposti.
tako je druze, trebalo je politicare nagaziti a ne ratnike:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
A evo kako se ponašaju "domoljubi" "pravi Hrvati"
monitor.hr:
= Citat =:
Noć na zadarskom području obilježili su neredi i palež automobila, a zbog oborenih borova i razasutog šljunka na Jadranskoj su se magistrali dogodile i dvije prometne nesreće. I na nekim zadarskim ulicama paljene su automobilske gume, zbog čega je na neko vrijeme promet bio obustavljen u ulicama Hrvatskoga sabora i Ante Starčevića. Posljednje prepreke s cesta su uklonjene oko 2 sata ujutro i ostatak noći protekao je mirno. Mnogi su nekadašnji branitelji dobili SMS poruke u kojima su pozivani da se oko 20 sati u svim hrvatskim gradovima okupe na gradskim trgovima u znak potpore uhićenom generalu Gotovini. Na zadarski Narodni trg došli su tek rijetki znatiželjnic
uuups oprosti zvijezdo sjajna...ti si naj...jesi stariji,ali si na mojoj djetinjastoj razini neredu,i ak hočeš pikule i autiče ti sam tak nabavim jeftinije.....
na osnovu članka 7(3) Statuta Međunarodnog suda. Nadređeni je odgovoran za kaznena djela svojih podčinjenih ako je znao ili je bilo razloga da zna da se njegovi podčinjeni spremaju počiniti takva djela, ili da su ih već počinili, a nadređeni je propustio poduzeti nužne i razumne mjere da spriječi ta djela ili da kazni njihove počinitelje.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
OK, to i ja velim. Ali Gotovina je imao pod sobom, recimo, desetare? I oni su "nadređeni" jer imaju 10 pod sobom. Pa i njih na sud, ne?
A vrhovni je (bio) Franz. Pa onda njega na sud. Jer je on najvrhovniji (bio) i nije imao nadređenog. A Gotovina je slušao šta mu je ovaj rekao.
Osim toga, živo me zanima kako će dokazat da je Gotovina "znao". Ziher imaju snimke gdje njemu netko veli "stari, ovi će radit to i to, tako se priča" a Ante gleda u nebo i veli "ha? kaj? di? ća? što? kako? nešto neko reko?"
što znači da haag nije bio nadležan za Bljesak i Oluju. Kasnije je Račan dopustio da nam se sudi za Bljesak i Oluju.= Citat =:
Ponavljam, 1994 je sabor dio ustavnih ovlasti prenio na haaški sud i time je haag dijelom postao institucija hrvatske države. Tu je kraj priče.
Meni nikako niste jasni. Pa da je Gotovina imao čistu savijest ne bi se 4 godine skrivao. EOD
Al on je domoljub. Ku*ac je on domoljub jel da je otišao bi odmah na sud i dokazao da je nevin i ne bi bilo ovakih sranja.
Šta je najbolje,taj sud ne mora ništa dokazivat. Oni su tu samo kao politički pritisak.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Blaškića su na temelju indicija,ne pravih dokaza osudili na 45 godina. Kasnije su,nakon što su predani novi dokazi,koji su cijelo vrijeme postojali,poništili optužbu.
Nevin čovjek je proveo 9 godina u zatvoru. :closed:
Blaškić je imao čistu savjest pa je desetljeće proveo u zatvoru.= Citat =:
zato jer je to nekome bilo u interesu nažalost. njevjerojatnije onima koji su skrivali dokaze da nije kriv.= Citat =:
Izvorno postao niten
gledam na telki tko sve prosvjeduje i zlo mi je kad vidim seljačine s pivom u ruci da pjevaju ustaške pjesme kao pjesme potpore Antoniju. Jednim djelom su i oni uzrok zbog čega neki negativno gledaju na Antu a vjerujem i oni sami misle da je radio ono za što ga se optužuje čim izražavaju potporu fašističkim budnicama.
ispravak netočnog navoda-Hrv. budnice...
Ja na to uhićenje uopće ne gledam kroz oči EU-a, iskreno EU mi ništa trenutno ne znači. Za početak, ja želim živjeti u pravnoj državi, gdje se zakoni poštuju i provode, kako na malim ljudima, tako i na "velikim zvijerkama"...= Citat =:
Izvorno postao niten
Točno to i ja mislim...= Citat =:
Pitanje je kome je bilo u interesu ne pokazati te dokaze na vrijeme i što hrv. vlada čini po tom pitanju?= Citat =:
Izvorno postao niten
Ne radi se samo o pravdi, nego i o zakonima, o ljudima koji su donjeli te zakone, te onima koji su glasali za te ljude, kako onda, tako i na zadnjim izborima, a tako će vjerojatno i na slijedećim. I onda ti isti ljudi dođu ovdje pametovati, najveća stvar (da ne kažem i jedina) koju su mogli učiniti kao građani (izbori), nisu, stoga nemaju pravo niti srati...= Citat =:
Izvorno postao niten
Ovo je apsolutno glupost... hdz je tada 1990. u svibnju dobio u drugom krugu 41,5% :wstupid:= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ljudi ne razumijem zasto se svi tu toliko koljete kad se tu opet radi o politickoj trgovini. Covjek se predao Haagu, a zauzvrat ce Sanaderova vlada nesto sigurno dobiti od EU ili NATO-a, ali ce sigurno izgubiti na popularnosti, te bi moglo doci do prijevremenih izbora, iako ne vidim tko bi mogao preuzeti drzavu u ruke.
Čitao malo prije u novinama da će HVIDRA organizirat prosvijede na Splitskoj rivi te da će puštati na video zidu(barem tako piše u novinama) ono što je Sanader izjavio prije par godina kada je došao na vlast(mislim da svi znaju o čemu govorim)
Nadamo se da će nam Drug Mile i Jay davati neke izvještaje što se tamo događa pošto je Mile jučer pričao da se ljudi skupljaju po birtijama i puštaju "domoljubne" pjesme;D
= Citat =:
Izvorno postao niten
Griješiš. Prijeos ustavnih ovlasti se odnosi od početka do kraja rata, a donešen je 1994 baš zato jer se još ni približno nije znalo koliko će rat potrajati.
Svi to znaju ali neki ne žele shvatiti. Meni je drago da je vrhu HDZ-a došlo iz guzice u glavu i da su shvatili da ono što potpišu, moraju i ispoštivati. Ne znam jel se sjećate grafita "NE DAJTE MU OLOVKU". Inače, svi oni koji su glasali za HDZ 2003. sad moraju jesti govna koja su izasrali, jer ih je njihov Sanader dobro naguzio i prevario.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Da, tužno je to kad živiš u gradu koji je po svim kriterijima - grad slučaj.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Sreća moja da živim daleko od centra grada i da ne vidim vlastitim očima te gadarije.
EDIT: A pjesme u toj birtiji. Ajme.... čovjek bi pomislio da nešto slave, a ne da tuguju.....
ako smatraš da je tekst "mlad ustaša u boj kreće" vezan uz hrvatsku pjesmu onda si u krivu, a ako ipak je onda ja u takvoj ne želim živjeti.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
E kad nam bude takva situacija u zemlji onda možemo pričat...= Citat =:
Ja na to uhićenje uopće ne gledam kroz oči EU-a, iskreno EU mi ništa trenutno ne znači. Za početak, ja želim živjeti u pravnoj državi, gdje se zakoni poštuju i provode, kako na malim ljudima, tako i na "velikim zvijerkama"...
a do tad - revolucija.
Nevjerovatno, snimali su i sam tijek uhićenja.
http://www.rtl.hr/repository/images/...02d8_large.jpg
= Citat =:
Izvorno postao member
ako stvarno misliš da će ta "revolucija" tj ove demonstracije u slučaju Gotovine išta pomoći onda se grdno varaš
Zar netko zbilja vjeruje da ce ti prosvjedi nesto znaciti, donijeti neku promjenu.....bit ce malo frke tjedan dana,mozda dva i onda opet tisina...stara izreka "panem et circenses" iliti kruha i igara opet dolazi do izražaja..ljudi su iovak ionak frustrirani situacijom u zemlji..doci ce im ovo kao zabava, samo izlika za tracak anarhije u ovoj nasoj maloj zemlji punoj velikih sranja..pa da se bar na tren fokus sa stvarnih problema u državi prebaci na nekog pojedinca i njegovu životnu agoniju..pa da se svi onda osjecamo kao braća Hrvati,bar u necemu složni..sve je to napisani scenarij vrha nase države..i vec 100 puta vidjeno u svim mogucim aferama..."pobunjenici" se budu malo ispuhali, ponapijali,malo porazbijali,malo ce ih specijalci nalupat.. sve u zajednickom duhu za "pravu stvar"..onda ce se stvari vratiti u normalu..opet ta dosadna kolotecina..sve do novog incidenta (kakvog???, pa zar je bitno..bitno je da se prosvjeduje..da covjek bude glasan pa makar ni ne zna o cemu se radi).... djeca ce opet krenut u skole..i nikome nis..Ante ce ostat u Haagu..majke ce prestat pit apaurine zbog frapantnih izljeva delikventnosti svojih maloljetnih sinova.....prosao sam sinoc trgom i vidio da u onoj masi nije bilo fine gospode, sretno zaposlenih managera, obiteljskih ljudi, egzistencijalno rijesenih pojedinaca...vec jad i cemer, klinčadija s alkoholom u rukama koja nije znala hodati dok se rat desavao..a sad ističu nekakav ustasluk i slicnu simboliku kao ultimativni glas protiv sadašnjeg režima i načina života, iako nemaju pojma ko su ustaše,ko su četnici,ko partizani..ko domobrani, a ko gardisti itd.....ljudi koriste svaku sitnicu da nesto kažu, da iznesu nezadovoljstvo svojim životom...u toj gomili bilo je starijih ljudi ,muskaraca, ratnih veterana..koji su na ovaj nacin pustali svoj glas...zov upomoc...jer imaju obitelji koje moraju prehraniti,odskolovati,, za koje se moraju brinuti....a onaj (zapravo je ona) tko im je obecavao brda i doline (iako nisu trazili brda i doline---vec samo posao, da se brinu sami za sebe, a ne da zive od tudje milosti).....dao im je NISTA. Ali zato ona ima za sve njih..i vise
pozdrav
Potpisujem gornji post u cijelosti.
A zasto nebi bio vezan?= Citat =:
pa prije to nego nekakva komunistička sranja.
kolko god bio mladi od tebe , vidimo da ti to ne daje nikakvu prednost .
Jel znas ti uocpe zasto i kad je nastao pokret USTASE i kak je uopce doslo do te rjeci?
neznas nego napamet trabunjas jer je moderno srat po ustasama.
I bravo , neznam sad ko se sjetio Blaškića .. .covjek proveo 10 godina u zatvoru , i onda neko pita zast gotovina se ne zeli predat!??!
hahha.
EDIT: ne necu dalje raspravljat o totalaristickim rezimima ak mi Nered TOCNO objasni ovo kaj sam ga pito.
Baškić je sjedio 9 godina u ćorci isključivo zahvaljujući njegovim nadređenim šupcima, i to Mati Bobanu, Gojku Šušku i Franji Tuđmanu. Kada su konačno, godinama skrivani dokazi zbog zaštite spomenute trojke, došli do Haaga, čovjek je oslobođen.= Citat =:
A šta su to 'ti ljudi' mogli učiniti drukčije? Koja to stranka ne bi izručila Gotovinu? Gože,ako ti možeš srat,ne prozivaj druge zbog toga.= Citat =:
Izvorno postao gog
Nevjerovatno kako se uvijek,u svakoj političkoj temi,skrene na pljuvanje po ljudima koji glasaju za HDZ. A ovdje nije mjesto za to.
Baš čitam u Večernjaku,u anketi-49 posto ljudi je protiv izručivanja Gotovine,25 % je za ,25 % nezna. Pola hrvatskog stanovništva. HDZ nema ni 30% potpore stanovništva.
bravo gruntovcan..imas pravo...kak si nam ti u pravo vrijeme odbannan... pazi tu u ovoj temi kaj pricas da te opet ne za "zatvore"
nego, jel bi sse vi predali da znate da ce vam se suditi i da bute bili u zatvoru 10, 20, 30, ...50 godina??ja se nebi predao to je sigurno i zato mi je stvarno zao generala Gotovine
po ustašama četnicima i ostalim fašistima mi je baš gušt srati i srat ču dok sam živ, a dopuštam si za pravo da mogu srati i po onima koji ih podržavaju.= Citat =:
E to ti je tek trabunjanje
@grunt baš bi rekao da je obratno, danas je moderno izvikivat da je ustaša i slušat narodnjake(po mogućnosti srpske) (jeli samo ja vidim ironiju toga ili nisam jedini). A kao prvo niti ja niti ti neznaš u potpuniosti tko su bili ustaše.
Jer da se bilo koji od klinaca koji mi se dere da je ustaša sretne pravu ustašu gaće bi mu se tresle i uz puno sreće bi izvukao živu glavu.
Da, nažalost, kao što je već više puta rečeno u ovom threadu, Gotovina će ispaštati grijehe svog zapovjednika, jer ovog više nema i ne može ga se optužiti post mortem.
= Citat =:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: