Za tvoju karticu su najbolji driveri 41.09
Printable View
Danas sam stavio Volcano 7 umjesto neke minijature - Glacial tech i još jedan dodatni ventilator za kučište, uglavnom temperatura matične je sad 38 - 39 (prije45) a procesor ne prelazi 55....ali se buka povećala 100%:D
zato se ne kupuje volcano... on se vrti na full visokim okretajima... alpha ti se vrti na 4k, a nedavno sam frendu slagao komp, nije bilo alphe pa smo uzeli sphire u HG-u, vrti se na mislim nešto preko 2,5k i sasvim pristojno hladi.
ima i za kuište sphire, to si već dugo kupujem, ali nikak da odem i kupim, i mene živcira buka iz kućišta od ove plastike što se vrti
Da, istina. Volcano je uvjerljivo najglasniji (ili jedan od glasnijih).
Moj 6cu me ubija
ma ja i ne znam kakav coler imam dok radi radi kad ne radi novi komp.....
di da nabavim tocno te drivere?:confused:= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Pentium III 560Mhz, Riva TNT2, 10Gb, 512 SD ram, bezicna mini (slicna makovim tipkovnicama) tipkovnica Saitek, bezicni mis-Trust, kvalitetan zvuk mi omogucuje moja lepa linijica Technics sa dvije standardne ''kutije'' po 200 vati + jedna velika ''kutija'' po 200 vati!!!, tu je i mini web camera-Trust, CD-Rom LG 40X, pržilica Plextor 48/24/48 (stvarno je mrak). ---- to je inace nabrijana konfiguracija IBM Pc, garancija traje jos pola godine!!!
http://news.bbc.co.uk/olmedia/178500...17_comp300.jpg
@ Koma konfiguracija ti je ok ali samo ti je slaba graficka, ako jos igras igrice (mislim i novije) nece izdrzati barem na maxium detaljima, antialising, i rezolucji. Dok kod mog frenda koji ima Ati 9500 igre vrlo dobro funkcioniraju jer ju je nabrijao tako da ''sad vise nije 9500 vec 9800'' - to je samo softwersko nabrijavanje! Igre mu ne 'stekaju' na maximalnim detaljima i rezolucijom stoga da mu je ukljucen antialising na 16x.Koja makina!!!
http://www.on-data.com/2002/10/29/9500_front.jpg
Slici ferariju hehe:D - malo estetike!!!
Za 98/Me klikni ovdje= Citat =:
Poslao: coma_zgb
di da nabavim tocno te drivere?:confused:
Za 2000/Xp klkni ovdje
Uglavnom moras bolje ''prosurfati'' www.nvidia.com !!!
Nema ti to veze sa kolerom, vec AMD se jako zagrijava. Bay the way moj friend AMD 1800+ je uspio zakuhati čak i do 87 stupnjeva!!! Odmah mu se pojavilo upozorenje na kompu. Da ga nije gasio svasta bi bilo!:-/= Citat =:
Poslao: Gec
xp 2000+, sobna temp.je 26, a procesor 60! hmm moram vidit kakav je to cooler:o
upravo ima veze sa coolerom... ne baljezgaj bezveze.. pogledaj si grafičku koju si gore stavio, isto ima cooler na sebi jer se grije
na procu treba bit dobar cooler pa se proc neće zagrijavat (tek za obavijest i P4 se poprilično griju u usporedbi sa P3). moj xp1600+ je na pedesetak stupnjeva sad prek ljeta. mislim da mi je u biosu na 60 ili 65 gašenje automatski, što znači da mi toliko nije nikad dostigao. tako da 87 znači samo da ti se frendu ili zaribao cooler ili da ima preloš cooler
@VJEKO
Pricas gluposti. Ma normalno da ima veze s Coolerom!
ma meni je komp ok, kad bidem trebo nesto bolje nabrijat cu ga do jaja i gotovo
@Sezam naravno ima veze i s kolerom ali i s nehladenim kucistem (samo napajanje)
ah sad to kazes. Iako ti i kuciste nije presudno. Ja imam AMD-a i u kucistu nemam nikakav dodatni ventilator i temp mi je sada bez nekog opterecenja 50°C. RAdi se o 1700+
a da igras igrice poput Unrela2 (detalji i na maxium i rezolucija 1024) bi ti vidio kako bi ti se procesor zagrijao!!!
http://www.digit-life.com/articles/3...t/unreal-2.jpg
Igram ja zahtjevne igre... tad je temp. 60°C. I to ne zbog AMD procesora nego zbog jadnog hladnjaka i jadnog niskobudzetnog kucista! To nema veze s AMD-om. Amd je nekada bio jako poznat po velikom zagrijavanju; sad vise nije!
ako igraš igrice poput UT2 na max rezoluciji, onda ti to i tako grafička obrađuje. procesoru je danas skoro nebitno na kojoj rzoluciji se igraš kad sve obradi grafička koja ima svoj RAM i svoju procesnu jedinicu.
i dobro ti picika kaže, danas su razlike u zagrijavanju intela i amd-a male. priče su ostale iz doba P3 i AMD-a prije no što je došla palomino jezgra. a to je bilo pred skoro dvije godine, pa ono.. prihvati promjene ;D
Zappane UT2(Unreal Tournament) to nije nista zahtjevno kad ga usporedis s Unreal-om 2 !!! Unreal2 je igra koja fakat iscrpi procesor i nije toliko vazna graficka! npr. za vrijeme loadanja igre treba fakat dugo .!.
http://www.bonusweb.cz/obrazek/unrealtour2scrm03.jpg VS. http://www.armchairempire.com/images...-2-8_small.jpg
@vjeko mislim da ti slika ne radi,a sto postavljas tolko slika evo na ovoj stranici si postavio vec 4 komada
otkrio je kako se postavljaju slike! (5 komada ne 4)
joj ajde odi doma brojati muhe!!!
@coma
@nimkajmak
--->to su male slikice ako bi ih tako mogli nazvati! za razliku od mene drugi stavljaju mnogo vece slike-slikurine!! Pa zato ne ser___!!!
sorry, ne znam ti ja razlike među igrama, nema niti veze. to stoji da se proc troši dok se učitava igra, ali za rendanje slike kad se jednom učita se više proc ne brine. jedino za AI u igri...
no ti si rekao "a da igras igrice poput Unrela2 (detalji i na maxium i rezolucija 1024) bi ti vidio kako bi ti se procesor zagrijao!!!", tj. naglasio da ako se igram u rezoluciji 1024 i max detalji da bi mi se proc jače zagrijavao. ne bi. zagrijavao bi se skoro isto ko da igram i u 800x600 sa min detaljima
ali mislim da nisi ulovio bit svega, a to je da su se intel i amd po grijanju jako približili jedan drugome (intel se jače grije u P4 seriji, a amd od palomino jezgre na dalje slabije i sada su tu negdje unutar 10°C; onih 87 ti je samo loš cooler kriv). tako da ti to grijanje više ne igra ulogu u kupnji kompa već jedino ponuda ploča, memorije i coolera pa što će te ispasti jeftinije u trenutku kad slažeš komp. sada i P4 ima DDR a ne samo RAMBUS pa su se prilično izjednačili. intel ima prednost u SSE2 instrukcijama, ali ne znam trenutno koliko to programa koristi, ima ih istina
tocno: nije ulovio BIT.
a kad ulovi BAJT bit će tek faca ;D ;D ;D :flame: :flame: :flame:
A tek MEGABYTE :)
evo skinuo ih jucer i opet mi se dogadja ko i prije, kada sam na netu ili nesto tako radim na kompu onda mi se blesira, zacrni se koda mjenjam rezu, to mi se ne dogadja kad igram neku igricu!= Citat =:
Poslao: sezam-picika
ne da mi se gledat cijeli thread da vidim jel mozda vec postano ali me zanima koju plocu imas?
isto se je dešavalo i meni, pregrijavala se grafička, od kad sam na nju stavio onaj mali ventilatorić nije se ponovilo nijednom! Probaj popipat hladilo proca grafičke.= Citat =:
Poslao: coma_zgb
evo skinuo ih jucer i opet mi se dogadja ko i prije, kada sam na netu ili nesto tako radim na kompu onda mi se blesira, zacrni se koda mjenjam rezu, to mi se ne dogadja kad igram neku igricu!
matsonic ms9307c
OK a sad pitanje: Koja je THE BEST matična za Athlona XP 2800+ i koji cooler za istoga???
nforce 2 ploca OBAVEZNO!!!
ZNAM TO! Samo ima ih mali milijun...
IMO Soltek
Soltek je dobar. Budem vidio. Možda asus. Daj reci dal su velike razlike između njih? BTW. vidim da sam postao "forumaš sa stažem" (sviđa mi se :) ) a i druga su se imana promijenila. Bravo!
Pa cuj...solteka i sam imam (ne NFORCE) ali i ljudi ga jako puno hvale...
asus za AMD nikako.. zaboravi... oni rade katastrofalne ploče za AMD.
po meni je ASUS jedan od najboljih
po tebi možda je, a ja ti iz iskustva kažem da asus za AMD ne radi dobre ploče. za P4 možda još da. ali asus je bio mrak pred 4-5 godina u doba PII, danas su se srozali a cijene su im još uvijek uglavnom kao da rade ne znam što.
u svakom slučaju AMD + ASUS = zaboravi, vjeruj mi.... mislim, možeš ti isprobavat ak želiš...
Gigabyte
Zappane a MSI K7N2 Delta-ILSR ili ABIT NF7-S v2.0?
Dobar je abit
Uzimam XP 2800+ na MSI K7N2 Delta- ILSR. Svugdje ju hvale. A i uzimam dual channel memoriju Kingston HiperX (2*256mb). Jedva čekam! Sutra dolazi!
eh, sorry, sad sam tek vidio ovo... ako mene pitaš, svejedno - abit slovi kao super ploče, a ja sam lani frendu na MSI složio komp i ugodno se iznenadio pločom i mogućnostima podešavanja u BIOSu, zgodne su za lagani OC (ako sve imaju takve mogućnosti u BIOSu, a nema razloga da nemaju) onako tek da se izvuče malo više od nazivnog bez bojazni da će nekaj riknut zbog toga... stavio sam mu 15ak MHz više, memoriju na brže postavke i tako radi u redu (nije mi se žalio da ne radi ;D) a da je moj komp možda bi i još malo dignuo takt (do jedno +50ak MHz od nazivnog)
ja sam mog podigo za 112 MHz i radi
Ja dajm odgovor na prvo pitanje koje je postavljeno - DELL 5150 - NEC 300E i MaStEr(vlastito sastavljen) Intel P42.4 MSI sa 875 čipsetom 80GB HDD, nVidia 5xxx itd. Pa vi moji najdraži forumaši sad samo možete suzu da pustite za mojim mrcinama.
...i što radiš sa svojom mrcinom/a? ;)
Pa uglavnom furam igrice al fora je ta da otkad mi je stari stigo iz Japana ja samo kupujem nesto pa pokazujem komadima, donio je stari 3G mob sa sobom al ja na tom K.... nista ne razumjem iako je na ENG jos neznam ni koji je proizvodjac jer je na njihovim mobovima kad se kupe kod operatera sifra od 5-7 znamenaka. Jos godinu dana da zavrsim faks pa idem ja sa starim put Dalekog Istoka. (Inace stari mi radi za Mi-cu-bi.shi).
Koje je slovo na početku šifre na mobu?
T, zasto pitas, a mreza je NTT DoCoMo.
To ti je Thosiba (prvo slovo ti je uvijek prvo slovo proizvođača)...
mene nije dugo bilo, vratit ču se malo na sam naslov teme.
dakle, nedavno, prije 2 tjedna, sam ošo u hg spot sa 5 soma kuna i nakupovao se sljedečega:
Procesorčić: Intel P4, 2.4Ghz, BUS 800mhz
Matična: Abit i865PE, BUS 800mhz, ddr400 itd itd
Memorija: 2 x 256 mb, 400mhz, brandname
i još sam kupil i
Grafička: Ati 9200 128mb, tv out, dvi
i moram priznat da sada stvarno uživam raditi na komp i upaljen mi je od sumraka do zore :-)
killa is back
Fino fino a prozirno kučište sa plavim neonkama unutra, sa KILLerima u boji gore-dole-ljevo-desno-naprjed i nazad sa SHARKoon grilevima BIOhazard i UT. I da koji je monitor?
možda jesam šminker kad se radi o mobitelima, ali za kištru me boli dupe. di ču ja sad trošit pare na ta sranja.
ja imam monitor star ... 5-6 godina (adison - duo multimedia, sa zvučnicima sa strane, 17'')
nemam ga potrebe mjenjat, mada znam koliko bi lakše bilo raditi za flat-om
Nisu sranja stvar je jako super pogotovo ispred budala koje se prave da nešto znaju i plavuša subotom, makar i zadnja kanta unutra koka ce vidjet da bar imaš stila (il će mislit da imaš), ako imaš t68 nisi šminker već voliš ljepo i fino, iako je taj mob na zalazu karijere izgleda stvarno super.
imam t68 zato kaj nemam para da bi se razbacicao drugim mobitelima. valjda mi je prvo komp, pa onda mobitel.
možda prije, ja sam ubo Asus a7n8x i bartona 2500 te 2x256/333mhz, stvar radi u dual channel modu i rastura, a clockabilne mogućnosti su fantastične:o , jedino sam se zeznuo za grafičku - gygabyte radeon 9600:angry:= Citat =:
Poslao: zappan
po tebi možda je, a ja ti iz iskustva kažem da asus za AMD ne radi dobre ploče. za P4 možda još da. ali asus je bio mrak pred 4-5 godina u doba PII, danas su se srozali a cijene su im još uvijek uglavnom kao da rade ne znam što.
u svakom slučaju AMD + ASUS = zaboravi, vjeruj mi.... mislim, možeš ti isprobavat ak želiš...
a gle... ja sam bio ubo a7v sa KT266a chipsetom pa nije se htjela razgovarat sa 512 MB samsungovom plocicom RAMa, i to u bios updateu jedno 9. po redu... sreća? možda... prije bih rekao nekonzistentnost u kvaliteti a svoje ploče cijene kao da su od suhog zlata uglavnom.
uvijek se može desiti da se neki komad hardwera jednostavno ne voli, asus bar izdaje redovito update biosa za razliku od nekih drugih proizvođača, a samo flashanje je super jednostavno (iz windoza), bitno je samo da je nf2 chipset a koji proizvođač - to su samo nijanse, bar ja tako mislim.
MSI je najbolji :)