Ajd mi reci na koju foru možeš ubaciti gore npr. 38R, 4FR, 72R ili 75R gore nakon repaira, flasbackupa i famoznog 58R MilestonePack-a= Citat =:
Izvorno postao clooney
Printable View
Ajd mi reci na koju foru možeš ubaciti gore npr. 38R, 4FR, 72R ili 75R gore nakon repaira, flasbackupa i famoznog 58R MilestonePack-a= Citat =:
Izvorno postao clooney
GoGs... mislim da sam dovoljno detaljno opisao svoj postupak, osim sto si ti nesta krivo povezao.. poslije repaira nisam stavljao nikakav backup, nego samo flashao mob sa monsterpackom 58r koji je i bio i prije na mobu.. a ispricavam se zbog lapsusa jer sam htio reci da mozete staviti svoj omiljeni flex (SE6474AXXU11A9 ili slican)... uf!! al nek netko proba tko ima zivaca i vremena pa nek javi...
ajd živ'li :beer:
Evo kako otkljucati motorolu V525 sa Flash buckupom i PDS editorom
Prvo treba napraviti Full backup i PDS backup te kopirati ta dva BIN fajla na jos jedno mjesto za svaki slucaj.
Zatim treba otvoriti sa PDS editorom PDS backup.bin (tu se mogu vidjeti svi prijasnji flashevi i flexovi) i stisnit gumb Undo last subsidy seems (samo jednom!)
Nakon toga treba otici na File -> Save as -> i odabrat PDS backup.bin (poslje toga ce vam se pojaviti prozor PDS VERSION u kojem treba odabrati opciju DEFAULT.)
Sad slobodno ugasite PDS editor on vam vise ne treba.
Ponovo se vracamo na Flash Buckup
u SELECT THE BACKUP MODE treba odabrati PDS backup (ovo je vazno zato sto pogresnim odabirom mozete ubit telefon.) i zatim otic na gumb RESTORE BACKUP i browsat do PDS backup.bin fajla.
Mozete pogledat jel sve proslo uredu u LOG-u sa ljeve strane
To je gotovo imate unlockanu V525.
Postupak sigurno pali ako na telefonu nemate 55r ili 58r monsterpack.
Ovoj postupak je prekopiran sa Motomodders web str. Ja sam samo preveo na HR.
Link je postan od DOMICH-a
http://82.165.243.99/Default.aspx?g=posts&t=15421
Tu mozete nac Flash Backup i PDS editor.
Pozdrav.
ma sve je to ok , al evo u ćem je moj problem, u PDS-u nemam listu prijašnjih flasheva i flexeva , al sam svejedno bio probo , pa je onda mob samo blinknuo , nije se htio upalit , a brijem da je to zato jer je već PDS sheban pri prelasku sa 58R na 72R!
http://img176.imageshack.us/img176/3438/pds1tz.jpg
ovo sto cu navesti za vas najvjerovatnije i nisu neki problemi no mene ove stvari uzasno nerviraju!
obicni sam korisnik mobitela pa neke stvari o kojima vi pisete na ovom forumu totalna su znanstvena fantastika za mene. prije 3 mjeseca kupio sam v3 nakon cjelog niza nokia koje sam imao i ove stvari koje cu dolje navesti za mene su pravi sok. od svega me najvise iritira pretrazivanje po imeniku samo prema pocetnome slovu! uopce mi nije jasno kako to moze nekome pasti na pamet da bi moglo biti funkcionalno. da nastavim s imenikom; ne mogu pronaci opciju kako da ukljucim koristenje posebno memorije sa sim-a i uredjaja. uvijek mi je sve duplo, odnosno ako hocu koristiti memoriju uredjaja moram izbrisati sve sa sim-a. nadalje, nikako da nasnimim neku pjesmu u mp3 formatu u memoriju mobitela. probao sam i sa usb i bluetooth vezama i nikako ne uspjevam, odnosno nakon sto program javi da je uspjeno prenesen file njega nema na mobitelu. dobro, kameru necu sppominjati jer sam procitao ovdje da treba nest petljati, a to se trenutno sam ne usudim. ima jos toga, ali to su mi trenutno najvece traume. ah, da ponekad se nakon sto otklopim uredjaj pojavi samo prazan bijeli ekran i ne pomaze nista drugo nego ga ponovo zatvoriti i otvoriti. ne reagira na tipke.
uglavnom trenutno sam jako razocaran ovim uredjajem. jos uz sve to ovi imbecili iz t-mobilea sad su izveli ovo sranje s akcijom i sad svaki mamlaz vec ima ovaj uredjaj!
flex SE8636BXXF3079
R374_G_OE.40.96R
DSP 622D2D00
ako to sto pomaze
p.s. kao sto sam vec rekao trenutno se neusudjujem nista petljati, pa ako ima netko ko bi mogao rjesiti ove probleme, ili barem dio njih, vrlo bih mu bio zahvalan.
Glede Nokia - Motorola, stvar ukusa. Ja znam samo da me Nokia iritira koliko je spora kad nešto hoću napraviti dok na Motoroli SVE napravim s jednom ili dvije tipke. Baš SVE što trebam. A i Motorolu mogu jako prilagođavati onome što ja želim od nje.= Citat =:
Izvorno postao morph
Kao prvo, kaj nisi pročitao u mnogim (ako ne i u većini) testova u Mobilu kako piše da Motorola ima ubjedljivo najgori imenik na tržištu? Kaj si mislil da je ta rečenica plaćena reklama?
Je imenik očajan, ali se da podnijeti kada se organiziraš. Uglavnom zoveš iste osobe, pa njih 9 zoveš pritiskom na jednu tipku, a u imenik ideš rijetko. Neki modeli imaju mogućnost da odabereš i normalno pretraživanje, gdje uneseš prvih nekoliko znakova, kao na Nokiji. Na mojem v360: imenik, meni, postava, način traženja pa biraš. Ne znam ima li to v3.
A zakaj ih imaš sve u telefonu? Ja držim glavni imenik na kartici, a na telefon samo prebacujem ona imena koja moram imati na biranju glasom kako bih mogao nazvati preko slušalica. Eventualni dodatni razlozi za kopiranje u telefon su stavljanje slike pozivatelja i MP3 zvona, ali to se obično poklapa s onim prvim razlogom.
Nemreš sakrit jedan imenik a pokazadt drugi. Možeš samo preseliti sve u telefon da je kartica prazna.
Ovaj prvi dio je čudan. Kako god ja mp3 poslao, on završi u mapi s muzikom. Imam v525 a sada i v360, nikad ni najmanji problem s time. Bilo kablom, bilo bt. Ali, ako na silu uvaljuješ pjesmu preko kabla, ovisno o tome kako ih tražiš, možda moraš prvo obirsati one MyTonedb.db i temp mytonedb.db, da ih napravi nanovo. U praksi ja melodije uvijek ubacujem BT-om i jednostavno se vide i rade kako treba.= Citat =:
Izvorno postao morph
Kamera? Petljati? Ja stisnem tipku i kamera radi. Na 3 Motorole koje imam.
Bijeli ekran - nosi telefon u servis, imaš neispravan primjerak. I to je u skaldu s moja prethodna dva komentara.
Da, htio si biti šminka. Samo ne vidim zakaj si onda kupio telefon koji je star više od godine dana? Trebalo ti je biti jasno ta to baš i nije šminka već telefon kojemu je istekao rok trajanja.= Citat =:
Izvorno postao morph
a da probas napravit Test Point. Ako sam ja dobro shvatio on brise sve... Pa bi onda mogao staviti ponovo 72R i v600 flex.= Citat =:
Izvorno postao DOMICH
Dali si ti uspio dekodirati mob sa Repair Studiom? Jesi li pokusao?
@MORPH
Sve je to ok. Al si promašio temu.
Nije V3 loša tj hardwere nego je softwere koji dolazi s njom totalno smeće.
Al to nije teško promjeniti uz malo čitanja ;)
++= Citat =:
Izvorno postao maki1908
ma gle , nije meni to tolko važno , al me zanima zašt ja ne dobivam tu listu u pds editoru , evo jućer sam jednom frendu slago skroz skršenu v300 i odma sam je išo pokušat unlockat , i sve je od prve prošlo , a kaj se tiće repstudia , s njim ju neću unlockat , čisto zato da ne zapnem opet na 58R , jer gogs recimo , sad ne može sa onim postupkom preko ramloadera , stavit 75R gore , pa se neda meni zajebavat!!!!!!!!
mislim da sam konaćno i ja našo rješenje ,uzo sam PDS backup koji sam napravio kad sam još imo 72R na mobu , napravio postupak , i puknuo ga u mob!
sada je u onoj listi ostao samo 72R flash , pa kad sam stavio to na mob , mob je automatsi u listu ubacio i 75R , pošto je on namobu!! pa sam onda napravio backup PDS-a , ponovio postupak , tako da je sada na listi ostao samo 75R , to puknuo gore , mob radi , samo sad još moram ubacit simpa il tele karticu da provjerim jel šljaka!:thumbup:
Čekaj, onda bi i ja sad mogao (teoretski) puknuti na svoj 58R, 72R ili 75R, ali trebam imati PDS Backup?! Ajd mi kaži jer bi tvoj backup radio? (mada mislim da nebi)
I ja mislim da nece ici= Citat =:
EDIT ---> I forgot something extremely important: YOU CAN´T RESTORE ANOTHER PHONE BACKUP FILE TO YOURS, IT WON´T WORK...NO MATTER WHICH KIND OF BACKUP FILE IT IS...
znači, totalno sam zaglibio na 58R! Joj kak me to ždere!!!
To sto je DOMICH uradio mobilni je "popio" ali, daj bože da proradi, tu je najvaynije "ubiti" bootloader od 55R ili 58R. Ja isti taj problem imam na staroj V300, i ne daju mi se 30, evra koliko u servisu traye da mi ubace 72R, nije stvar u novcu vec u edukaciji.
Slažem se s tobom! To ja govorim odavno, ali se nitko ne obazire! a ovaj prokleti bootloader budem skinuo pošto poto!= Citat =:
Izvorno postao tomican
help. evo mene ponovo. nakon ubacivanja full flesha koji mi je gogs preporucio zakljucao sam motorolu v975!! nakon pogresnog ukucavanja subsidy code pise mi contact operator!!! ovde kod mene u provinciji nemaju resenje za to pa ponovo molim strucnjake da mi pomognu! skinuo sam dosta softvera i fleseva i flexeva al nista. pozdrav
kako nemaju rješenje?? nemaš nikoga sa smart clipom ili victorom tu? u kojem si gradu u Srbiji?= Citat =:
Izvorno postao vladaar
Arandjelovac. 90 km od Bg. Jel postoji neki flesh koji nije zakljucan na mrezu?? ili kako da otklonim to uz pomoc vas, ako je moguce??
nemaš sad flasha koji će ti to otključat....= Citat =:
Izvorno postao vladaar
ma nema teorije , probo sam 999999 kombinacija , nema teorije da ga na ovaj naćin otkljućam , ZASAD!
A jel se ta motorola nemože shebat sa repstudiom? Nisam baš upoznat sa njom, ni koju verziju softwarea ima ni ništa, tak da stvarno nemam pojma.Ako ti Inovator nemože pomoć, onda stvarno...= Citat =:
Izvorno postao vladaar
repstudio ni u finalnoj verziji ne podržava taj mob= Citat =:
Izvorno postao Ashtray
Ni flashbackup nema podršku za tvoj telefon, tak da ti jedino preostaje da ga odfuraš kod nekog unlockera!= Citat =:
Izvorno postao vladaar
Koji jedva čeka da ti "otme" lovu! Nažalost je izgleda tako!?Kolko se vidi, svi bi vrlo rado pomogli, ali...
kontaktirao sam jednog kolegu u Srbiji, on će pomoći vladaar-u...= Citat =:
Izvorno postao drug
a što se tiče otimanja love, postoje ljudi koji žive od toga, uložili su par tisuća eura u opremu i rade ta posao!
kao što ideš zubaru, a ne radiš kod kuće sam plombe!
poštovanje
pozdrav za inovatora. cuo sam se sa kolegom i danas idem da dekodiram motorolu kod lika. mislim da vise nikada necu spojiti telefon sa kompom. jer sve ovo sto se radi je u nekoj experimentalnoj fazi. mislim da niko ne moze da garantuje 100% za uredjenje telefona. pozdrav
Frendu sam danas preko telefona objasnio kako otključati njegovu Motorolu v300 zaključanu na HT.
S FlashBackupom v2,5 nije išlo, telefon se je ubananio, backup ju je odmah vratio nazad u život. Zato je s PDSEditorom savršeno otključan iz prve. FlashBackup v2,5 smo koristili za backup i skidanje i stavljanje PDS-a.
...pozdrav ljudi
...dobio sam danas kod za moj aparat, v525 i to bi kao trebo upisat negdje i onda bude on kao otkljucan, problem je kaj ga nemam di upisat, pa jel ima neko da mi prosvijetli bulju?
A čuj, vjerojatno kad ubaciš neku drugu karticu, traži te Subsidy code, pa ga probaj tamo nagurat, ako si taj kod dobio. Jel se gdje dijele sad za Božić, da i ja "ugrabim" jedan...= Citat =:
Izvorno postao bloodsucker
By the way, "druže", ti i sam znaš(najbolje) kak je to kad uložiš fest love u nešto, stoga nemoj baš tak...
...fala na odgovoru, to sam zaboravil napisat da u tom i je problem da me ne trazi nikakav kod, pise mi da kontaktiram davatelja usluga :japan: ...= Citat =:
Izvorno postao Ashtray
Ma kakav problem, samo ako imaš sve potrebito za "generalku moba"!? A kak mi s čini da i ne...Lijepo se vrati malo po forumu u rikverc i tamo ćeš nać sve šta su dečki radili i sva moguća objašnjenja, linkove i slično! Pa onda bi to trebalo bit riješeno...A ako ne, javi se pa ćemo te "navigirat"= Citat =:
sto znaci da si zakljucao mob totalka! trebas unlock.= Citat =:
imao sam i sam osobno jednom takvu situaciju, ukucao si par puta krivi kod kad te trazio i sad je locked.:creep:
evo , opet neš novo!?
http://www.mobile-files.com/forum/sh...ad.php?t=19652
jel znaš ti što je to?= Citat =:
Izvorno postao DOMICH
tp je P2K crack od Sarasa za UFS box...
nekako sumnjam da postoji ovdje forumaš sa UFSom.
treba kalkulirati stringove, a ovo radi na ACER platformi.
koliko mi je uspjelo, radi sam flashanje i to s novim driverima.
e pa ono , to i gledam , malo mi nije jasno o čemu oni to , a u naslovu threada piše Unlock nešto nešto , pa ono , ajd hvala kaj si to rassvjetlio!:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Inovator
uspio sam ga natjerat da radi sa triplets motorolom, inače, ali nemam neke koristi od toga...2h instalacije, zbog generiranja stringova za UFS i na kraju skužiš da je to smeće.= Citat =:
Izvorno postao DOMICH
ovaj projekt je trebao davno zaživjet, no Saras je odustao od razvijanja, a zašto, ne zna se..
uglavnom, možemo zaboraviti ovu priču
I što bi se na kraju time dobilo? Dekodiranje bez boxa ili što?= Citat =:
Izvorno postao Inovator
ovo je dekodiranje sa boxom, i to UFSom koji inače ne podržava triplets, već samo ACER motorole.... uglavnom, dobra vijest za one koji imaju UFS, samo malo kasno.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
...ne, nisi skuzil, aparat je kupljen u vipu i naravno bil zakljucan, sad sam nekim putevima gospodnjim doso do njegovog koda za otkljucavanje, znaci istog onog s kojim bi ga u vipu otkljucali, bez kompova, boxova i ostalih bakraca, al problem je bio kaj me nigdje nije pito za taj kod ni kad sam cronet stavil ni tele2, al otkljuco sam ga jer je caka u tome da treba ostavit tu "nematicnu" karticu u njemu jedno pola sata :rolleyes: i onda te pita kod...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
;a ja sam mislio samo da se ne jebeš sa tim kodovima, jer si ga mogao otključati sam kod kuće softwerski!
E ljudovi, imam jedno pitanje! Jel ima kakva primjetna razlika izmedju 72R i 58R Tripletsa? Pitam zato jer nisam probo stavljat 72-ojku nakon 58-ice. Pa me zanima jel uopće ima kakve razlike u njima? Da ne stavljam bezveze, nekak mi se neda zafrkavat. Možda sam malo skrenuo sa teme, nadam se da mi nitko neće zamjerit...
vidljivih promjena nema... A i nebi mogao skinuti bootloader sa 58R, ak si radio repair... Jedino ako nisi ništa onda bi morao promjeniti PDS zonu i tek onda skinuti bootloader...= Citat =:
Izvorno postao Ashtray
Thank's GoGs, čovik si! Tak sam si i mislio. Nisam ništa prčko (još), zato sam htio bit informiran! Uglavnom, zasad neću ništa, ali kad mi puhne...A i čut će se ako gdje zapne!!! Pozdrav GoGsu...:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao GoGs
ako netko ima UFS; evo probao sam radi i sa R376 verzijama...Na V3 ne radi i ne smije se ni probavat radit read. Također svi koji imaju LTE S Blank Neptune spadaju u kategoriju NE DIRAJ= Citat =:
Izvorno postao Inovator
tesko da ovdje itko osim tebe ima UFS..= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Uspio sam otkljucati samostalno v300 i v525. Zanima me da li bi se na taj nacin mogla otkljucati i v547 te v360? :xmas:
ne možeš te modele...(za sad)
može li se x550?= Citat =:
Izvorno postao GoGs
mislim da još nitko nije uspio te serije (zapravo mislim da nitko nije ni probao)...
Da je ja imam, ja bih odmah probao...
Pa koliko znam na 547 ide v620 (možda se i varam) i to je kao na v550, a kao što sam već par puta rekao ja sam uspio v550!
krivo! na v547 ide R472= Citat =:
Izvorno postao kova
da, v547 ima totalno drukčiji firmware od x550, tako da nevalja ni pokušavati!
@kova, a koji si soft stavio kad si napravio repair na v550?
@Gogs repair na v550 moze da se uradi sa svakim monsterpack-om(isprobano),moja motorola nakon toga nije bila zakljucana pa neznam sta bi trebalo za unlock.
znači, samo bi trebalo ubaciti monster koji ne sadrži lock... Tak sam ja skužio za tripletse... Dobro je da funkcionira na drugim modelima...
Šta bi se desilo da probam unlockati v547 principom kao i v525 i v300? Mogu li nešto "zeznuti"? Može li se to eventualno ispraviti ponovnim flashanjem sa monsterpackom? :rolleyes:
Pa obrati malo paznje na ono sto citas!v547 nemozes,e550 mozes ali sa r376 monsterpack-om= Citat =:
Izvorno postao goran.matic
Ne moze? :) Zanimljivo... No, nitko nije probao. :)= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
Nitko nije probao zato što je to teoretski i u praksi neizvedivo. Ako hoćeš mrtav mob, izvoli... ja sam radio neke stvari sa svojom v300 pa sam 6 mjeseci plakao bez moba dok ga nisam uspio samostalno popraviti...
mogao si ga i ranije popraviti...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
sad je teško više imati mrtav mob, ja konkretno mogu s boxom svaki soft kvar rješit, čak i PDS zonu, što je donedavno bilo nemoguće bez izmjene chipa.
nove motorole imaju i RSA pa ih je bolje ne dirati, ako ne znate što točno radite
Da, sa boxom nije išlo... Tako su mi bar rekli (rekli su da je otišao neki ćip i da je promjena istog oko 400kn, a ja nisam bio lud dat toliko veliku lovu).
A na kraju sam ga sam kod kuće sredio.
unazad nekoliko mjeseci je moguće apsolutno sve SW kvarove riješiti boxom. moguće je čak upisivati i u prazan flash, ali to je sad druga tema.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
bi bilo moguće maknuti lock iz monsterpacka, a da ga ne stavljam na mob?
Imam ja flex tools koji sluzi za otklanjanje lock-a iz flex-a i mosterpack-a,ali nisam ga dosad isprobao posto nemam ni jedan zakljucan monsterpack...Evo ga pa probaj download= Citat =:
Izvorno postao GoGs
taj program rješava samo lock iz flexa, ali ne i iz monstera
Mala pomoc za V-550, Svoju V-525 sam uspio otkljucati, naravno da sam je prvo uspio ubiti i oziviti s backupom, sad se bojim ovu V-550 jer sam vidio da backup traje 3 sata i nisam siguran da je dobar. ako netko ima iskustva da mi da mig kako i na koji nacin je najbolje, (sigurnije) otkljucati. Sa PDS-om, s Repstudiom ili ramldr-om???
BTW, pratim vas vec dugo i svi ste mi super, svaka pohvala na tolikom trudu i pomoci.
Ovako, i meni je srao nešto dok sam probavao napraviti backup za v550, zato ti preporučam repstudio. jednostavno napravi repair i ubaci gore R376 soft, tj monster i to otključani i to ti je to...
PS: dobrodošao na forum!
@GoGs toga se i bojim jer mi je vec gore taj R376 soft i u rapstudiu mi nemoze napraviti backup, imam: switching to flash mode, Exec loader failed, i poslje vrlo kratkog vremena napise: Backup completed.
mozda zbog drugacijeg loadera na tom softu.
U FlashBackupu mi je napravio backup svega. I flasha (oko 3 sata) a PDS i Boot loader za ocekivano vrijeme. Ima li tko kakvu ideju?
Usput, Sretna nam svima NOVA GODINA, i hvala na dobrodoslici
mislim da nećeš imati nikakvih problema ako ubaciš odgovarajući software.
Nije da te nagovaram, na tebi je hoćeš li ili ne!
ja bi odmah to napravio, ali opet nije do mene. Ipak, radiš sve na svoju ruku...
Nemoj sa repair studio da pravis backup(ja kad sam ga vratio u telefon morao sam onda da ga popravljam sa tim programom),najbolje je da napravis full backup sa fleshbackup-om.= Citat =:
Izvorno postao mali David
Ipak ti je sigurnije, bar po meni, radit sa FlashBackupom i Pds Editorom, nego sa repstudiom. Mislim zbog toga ako već nisi siguran. Vjerojatno ti backup tak dugo traje zbog drugačijeg softwarea, ali bitno je da ga napravi, a ostalo ti je gotovo za koju minutu i nemoraš mijenjat soft, kao što bi moro nakon Rep studia. Probaj mu malo izvadit bateriju na kojih desetak min. pa onda ponovi sa Flash Backupom, jer tim mobitelima svašta "puhne" u glavu! A u stvari ti je postupak isti kao i kod V525. Reko si da si nju otključo? Tak da mislim da ni ovu nećeš zeznut...Uglavnom, sve je riješivo!
Stvarno neide, napravio sam bacupove sa FlashBackupom ali kada otvorim PDS Backup sa PDS editom javi: error reading file!
Mislim da cu tu zaglaviti ako nesto na silu pokusam jer ovaj FlashBackup mi se nije bas pokazao stabilnim programom, a sa drugim nisam uspio napraviti backup. Ustvari i da hocu, nemogu ga otkljucati sa PDS editom jer mi necita fail. Izgleda da cu morati onim najkompliciranijim sa ramld-rom. Ako nesta napravim sa repstudiom, nemam sa njim sta vratit na mob, jedino novi (stari) monster pack, jer on mi nemoze napraviti backup. Sa FlashBackupom vjerovatno necu moci nista vratiti poslje repstudia, jer ne komunicira dobro sa mobom (prepozna ga, ali kad posalje loader, diskonekta se i zaglavi) jedino ako nije koja caka sa verzijom FlashBackupa, imam 4 verzije i ova zadnja 2.5 mi nekomunicira sa V550. Sta bi bilo najpametnije (sigurnije) ???
Edit: Sta onaj PDStool moze???
Ja sam uspio blokirati motorolu V525...
piše : SIM Blokiran.
U njoj je flex GI9V600000AAOE9
Triplets_G_OB.09.4AR Što uraditi?????
Ako ti to piše i nakon dva tri restarta možda je greška na samoj kartici? Dosta sam ih ubio i oživljavao alinisam čul za tu poruku.
sto si tocno radio?= Citat =:
Izvorno postao t.n.t.
da nije pogreksa 3 puta u pinu?
Pokusavao sam prckati na nekoj staroj C385,i zaboravio sam na karticu unutra.I kada sam ubacio fles unutra počeo se mob paliti i gasiti,i ja sam tipkao i valjda ne tri puta,nego desetak puta tipkao....
majstor za p.....ije.....
Odi u centar. Reci da ti se samo to dogodilo. Možda si shebo i PIN i PUK.
definitivno jeproblem u kartici.
Nedaje mi uopce da otkucam brojeve,nego cim pritisnem drugi broj javlja mi:Samo nuzni pozivi.
uzas...u t centar.
Kartica. Mrtva.
slično je kad se mob zablokira sa flashom...tako da ne mora biti problem u kartici. treba ju staviti u neki drugi mob i vidjet...
ako je isto, onda po novu
To su rijeci super moderatora"KakavNered"........= Citat =:
ako je SIM blokiran onda nema baš i veze telefon.
utipkaj **05* i onda kad te traži PIN1 upiši PUK (bug na večini Motorola)
i onda će te tražiti novi SIM PIN koji možeš po želji ukucati
Samo da se zahvalim svima,SIM je odblokiran zahvaljujuci postupku koji je poslao KakavNered.Zahvaljujem se jos jednom svima.....
pozdrav ljudi, i molim vas pomagajte...
vec dugo vremena nisam kopao po mobu, pa sam pozaboravljao neke stvari, al kad sam vidio da ste skuzili kako otkljucati mob...
Uglavnom, pokusao sam otkljucati mob pomocu postupka brune santosa (brazilca s motomodders sitea) ( i usprkos upozorenjima da sa triplets monsterpackom 58 stvar zaza) pa naravno nisam uspio, mob je ostao mrtav.
ok, kopao sam po postovima i nakon dosta pokusaja uspio ga
oziviti s repstudiom i restoreao sve s flashbackupom. Sve ok! Onda sam vidio da nova verzija
flashbackupa (2.5) ima opciju "remove subsidy lock" pa sam (naravno..:) i to probao.
E od tad je mob u totalnoj banani.
Kad ga upalim zasvijetli sivo, pa se ugasi - i tako u intervalima od oko 2 sek.
Repstudio ga uopce ne vidi, kaze "not connected".
Pretrazio sam prilicno postova al nigdje ne vidim kaj raditi ak repstudio ne vidi mob?
Testpoint?
unaprijed hvala...
ps. mob je (bio!:() v300@v600, phonephreakz flex, triplets 58 (onaj famozni monster, s zaguljenim bootloaderom)
u al si ga razvalio...
kolko sam shvatio, TP, pa onda repairstudio..
vrati bekap, makar i zakljucan,sam da ti mob radi, poslje toga. unlok kako je opisano, ili unlok uz placanje nekome, naravno ovisi gdje se nalazis.
mislim da smo uspjeli skužiti kak se oključavaju motorole samo zbog truda i samo zbog motivacije da ne moramo nositi kod unlockera da imamo otključan mobitel. Čast onima koji zarađuju na time i hrane djecu, nisam mislio ništa krivo. Ali svrha ovog foruma jest otkrivati nove stvari i pomagati drugima.
padobranac: ako nebude radilo javi se na PM, imam ja rješenje.
eh, mozda ce mi unlocker i zatrebati :)
jer evo bas rastavljam mob, al ne znam hocu li doci do tp-a, jer nakon kaj sam skinuo pokopac, bateriju, i odvinuo 4 vijka nemrem skinuti kuciste, zapinje po sredini. E sad bas kopam po postovima tu i na hofo-u da nadjem malo detaljnije upute o postupku rastavljanja moba i testpointu, jer u vec procitanim uputama ste i najavili da da ce negdje zapinjati, i da trebam jedan limic zagrijati da ga skinem a da ne ostetim plocu, al nisam siguran je li to ovaj...:-/
usput, evo koristan link sto sam nasao o polozaju tp-a na raznim motorolama
http://www.smart-clip.com/testpoints.php
btw, ovaj link ne radi vise:
>Evo i uputstva kako se radi testpoint"
>"V3_V80_V30x_V40x_V50x_V525_V60x_V330_V535_V54x_V 55x_V620_V635"
>">download (http://www.megaupload.com/?d=E10I4DI8)<"
aha, sad sam i ovo procitao (kaj je kova napisao):
>1. Rastaviti mob (skinuti zadnju masku i skinuti ovaj lim ispod kojeg se nalazi >test point..najbolje je zagrijat lemilicom pa skinuti ali treba paziti da se ne >oštete ostale komponente na ploči..isto tako se može lagano zadignuti i >otkinuti nekim odvijačem ALI to je dosta opasno jer se tako može otkinuti dio >pločice i elementi na njoj..ali ako se jako oprezno radi to se en bi trebalo >dogoditi)
al i dalje ne kuzim kako skinuti straznje kuciste moba, a silovati ga bas i ne zelim...
molim koristiti search...
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9540
Probaj lagano sa nečim tankim ga odvinut,malo po malo i popustit će, bar je meni uspijelo na 525 bez grijanja, jer nisam ni znao da bi se možda trebalo i zagrijat...A sta možeš, mozak...taj ti je negdje na desnoj strani odmah kraj Smart tipke, naravno kad ga gledaš straga= Citat =:
Izvorno postao padobranac
Aleee, ljudi, rijesio sam!
Otvorio sam mob bez problema (tnx krompirko:) al koje su to akrobacije s iglom pogoditi tp, spojiti i drzati bateriju, pa repstudio...aaaa!!!
Na kraju sam sve vratio s flashbackupom, super!
Hvala khideg, gogs, inovator (opet sorry, ni ja ne volim pitati ono kaj je odavno rijeseno), ashtray!
Jedino...sad sam opet na pocetku, lockan mob...a svrbi me sugavi ht lock...
nekako mi se cini da cu probati opet, al cu se prije doobro zakopati po postovima..:)
Kolko sam skuzio, trebao bi prije prijeci sa 58 na 72 (sto nije bas jednostavno al vidio sam da ima i tutorial za to) pa onda ici na ovu brazilcevu foru s pds?
Unlock V-550
Napokon sam uhvatio malo vremena i otkljucao i V-550. Nesta je bilo drugacije nego V-525, ali po istom principu i bez gubljenja podataka i postavki. Kvaka je da se prvo ubaci stariji bootloader i tek onda flashbackup moze napraviti ispravan backup koji se PDS Editom «unlocka» i vrati na mob.
Ako ovo nekome pomogne, bit ce mi drago. Isto tako ako netko ima pitanja, bit ce mi drago odgovoriti.
Pa ***** ti, da si bar napiso u 8 i 20, dok sam još bio doma, a otišo sam pljunut 50 kn za otkjučavanje 550-ke! Nikak se nisam uspio izborit ni sa jednim programom! Reko mi ˝kova˝ da moram test point a nije mi se dalo rastavljat mob, a imo sam viška 50 kn pa sam ga odnio liku da ga Smartclipira! Kak misliš stariji bootloader, gdje da ga smislim? S čim da ga naguram? Eto par mojih pitanja...= Citat =:
Izvorno postao mali David
------Skidam kapu mali Davide na učinjenom!
HOW-TO: Unlock V551
I take no responsibility for any damage done to your phone or loss of information from using the following procedure!!!
What You Need:
07d0 Bootloader
Flashbackup 1.87
PDS Editor
Step 1
Download and flash your V551 with bootloader 07d0. You are essentially downgrading your bootloader, because the newer bootloaders that come on the v551 do not allow you to properly backup your phone.
Step 2
Using Flashbackup and make both a full and pds backup. This is a must - I can't stress that. If you mess things up and don't have an original pds backup - your in for a headache.
Step 3
Make a copy of the PDS backup to work on. Make sure you don't work on the original!!! Open the copy up in PDS Editor. Go to the History tab and select seem 00AB - hit the Step Back button. Save the file, hit Okay when it asks for the format (default). Then using Flashbackup, Restore the PDS file to the phone.
U ovom koraku je dovoljno napraviti kao i za V525, kada otvorite PDS Edit, on ocita sve flexove i flasheve prije instalirane na mob, samo stisnete "Undo last subsidy seems" sacuvate po ponudjenom "default" i to bacite nazad na mob sa flash backupom kroz restore backup i mob je otkljucan. Ako se otvori sa PDS Editom unlockan PDS BACKUP mora biti samo po jedan flex i flash.
Your phone should now be SIM LOCK FREE!
This method may work on other models including: V550, V620, E550, V545, V547, V300. V303, V400, V500, V505, V525, V535, V600, E398
**I do NOT take credit for developing this procedure!! The idea was originally posted by scope11**
Mislim da prijevod nije potreban i da je postupak savrseno jednostavan, no ipak ako treba pojasniti...
Otkljucavanje V550
1. Download bootloader 07d0. Sa ovim cete unazaditi vas bootloader jer noviji koji dolaze sa V550 nedozvoljavaju ispravan backup telefona. Ubacite ga uobicajenom metodom na mob kao sto ubacujete flash (onaj «master clear» i «master reset» nemoraju biti oznaceni, samo obavezno «override existing phone software» jer je ovajboot loader stariji od vaseg – ovo je za MultiFlashFlex)
2. koristite Flashbackup 1.87 (verzija 2.5 mi nije sigurna) i napravite backup PDS-a i full backup – onaj od 32 mb. Ovaj backup kopirajte na jos jedno mjesto. Postupak pravljenja backupa opisan je vise puta ali evo, pokrenete Flashbackup u setup-u odaberete putanju gdje ce se fail sacuvati, u tabu backups odaberete full backup i za memory size 32 mb i tipku create. Postupak traje 10-ak minuta, ali nesmije trajati 3 sata kao meni prvi put. Isto ponovite i za PDS backup, create, i za minutu je gotovo.
OBAVEZNO kopirajte PDS backup na jos jedno mjesto jer cete ovaj editirati.
3. Otvorite PDS Editor i pod tabom file otvorite kreirani PDS backup, u flashing history morate imati popis svih flasheva i flexeva koji su bili na mobu. Ako nemate nista, PDS backup je neispravan i to mozete vidjeti ako ga otvorite sa HEX editorom, ja koristim onaj iz seemplayera29, pise na desnoj strani ERROR i iza toga nema skoro nista) Ako je sve uredu kliknite na undo last subsidy seems, tab file, save as, treba biti ponudjeno default, ok i otkljucani PDS je kreiran.
4. Pokrenite opet Flashbackup i pod restore backup odaberete kreirani PDS backup, kliknete restore i za minut je mob otkljucan. Sve postavke ostaju netaknute i nemorate ponovo sve podesavati.
Ovaj je postupak najjednostavniji i smatram najsigurniji, naravno da je backup svega pozeljan ako nesto krivo krene.
EDIT: Oh netko me je pretekao, a ja se raspisao.
Dobio sam RepStudio a radi samo RepStudio_demo! Kad probam RepStudio_full javi error "SmartCard Init Failed" . Šta čem sat? I kako ste odklenli v525 ? U demo verzijo nema v525! Može, da nekdo napiše step by step za unlock v525 ? Sam probao z tutorialom na HoFo ali ne mogu zlodati backup u PDSEditor dobim error "Error reading File" . Zašto? Neznam! Sam naredio tako:
FlashBackup(version v2.5)
Pri setup imam tako:
1. Imam klukico pri Disable backup compression...
I Backups imam tako:
1.backup mode: FULL BACKUP
2. Phone memory size: 32MB
3. Pri select boot loader imam klukico (built-in)
Sat kliknjiem na "CREAT" i čakam,čakam... FINNISH
Odprem PDSEditor in hočem odpreti backup, ki ga je naredio FlashBackup. I dobim "error reading file". Ne znam zašto! Možete mi vi pomagati?
u demo verziji radiš sa v500 umjesto v525
Da mozda ne otvaras full backup umesto pds backup?= Citat =:
Izvorno postao Antrax`
Sem ziher da otvoram full backup i ne pds backup.= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
Sad sam flashal sa novim bootload 07d0 i sam naredio fulbackup i pds backup a sat dobim error "Range Check error"
Sta ste napali sa zadnjom verzijom Flashbackup-a, meni se nesvidja, a sve sam ih isprobao. Od 1.6 - 2.5, za V525 je dobra i 1.6. Za verziju 1.87 imas link gore u 220 postu
Još nisam rešio problema ili... vi imate win xp +SP2 al SP1 ? Ja imam SP2 i ne radi nikakvo! Sam probao na 3 compih i ne radi! Ali vsi so imeli SP2