heheheh a daj sto su lediceeee???i cemu sluze ili me moras ubiti ako mi odas tajnu:)))= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Printable View
heheheh a daj sto su lediceeee???i cemu sluze ili me moras ubiti ako mi odas tajnu:)))= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
one plave lampice koje možeš vidjeti na ultra-dobrim autima (ala golf II i slični) tamo di su štrcaljke za brisače... poneki pilot ih stavi i na mjesto pozicionih lampica...
Ali to stavljaju samo pravi vozači istančana ukusa. Navodno na to padaju komarci... ovaj pičqe, da, to sam mislio, pičqe... ;D
hahahhahaahahhahahahahahahha hahahha prostachino jena,,,mislis pichichi:)))
Jao, ispričavam se zbog prljavog načina izražavanja, teško mi je protiv sebe, kad sam takav maČo koji psuje kad zine... ;D
Štovatelj sočne psovke i glasnog prdeža! ;D ;D
Yeeee-haaaaaa!!! Uvijek smo za sočnu psovku (can you say: ZETov vozač, iz unsko-sanskog kantona - no offence anyone - nakon što se ubvio u jajima, grahu i kis. kupusu)
Sorry, ali manta je skroz ok pila...
Je, gog, ali paše uz ovako nekog:
;)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
A kaj fali trapezicama, cipelicama na petu i raskopčanoj šulji? Oš reć da nisam IN?
;D
hehehhehe nista, samo na prsima napisi flomasterom DLAKE :ppp:)
;D jako dobro! Već se vidim sa markerom pred špiglom (naravno, pišem naopačke) ;D= Citat =:
Izvorno postao erika
ostadoh speachless...iz prostog razloga...obozavam rijec "spiglo":)))))))= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
LED = Light Emitting Diode: one male lampice na TV-u, na daljinskom, ona na CD-ROMu kad radi - to su ti LEDice= Citat =:
Izvorno postao erika
Ah... da, naravno. To je književni hrvatski izraz za "ogledalo"= Citat =:
Izvorno postao erika
Manta je strašna pila.Vidio sam jednu crvenu,sređenu do bola,unutra crna koža,drveni volan, vidiš da su svi dijelovi na njoj orginal. Bez ikakvih ledica,branika i sličnih gluposti. Kao manja Corvetta izgleda.= Citat =:
Izvorno postao gog
Pitanje za iskusne pimpovatelje....koliko konja nosi pravopisno pogrešno napisana naljepnica na zadnjem staklu, "If you can read this, YOUR(:D :D :D) losing" ? Na šofer šajbi ima naljepnicu "DUBRAVA",a po limariji naljepnicu da izgleda kao da vatra gori. Ono,kuiš.Auto je Jugić. Ja kao neiskusan pimpovatelj bi rekao da taj auto ima oko 849 konja.
cudi me to za mene..al jako volim rijec"spiglo" i "kamo"..:)))))
Nemojte vi meni niti protiv jugića pričati, moj prvi auto, moja prva ljubav ;D Kakva je to pila bila... šmrc, upravo mi se suza u oku pojavila...
BTW, auto je bio super zrihtan, sve serijski naravno, ali kao da je izašao iz tvornice netom, a ne prije 11 godina ;D Dao sam srediti limariju, ni trunke hrđe, pofarbao ga (crveni je bio), ispolirao ga, toliko se sjajio da se u njega nije moglo gledati bez sunčanih naočala ;D Tip od kojeg sam ga kupio ga je iznutra toliko očuvao da čovjek ne bi rekao da je auto ikad vožen. Ja sam ga više uništio u godinu dana, nego taj tip u 11 godina :( JVC radio sa cd playerom, magnatovi zvučnici sa odvojenim visokotoncima, šlape michelinke... Doduše imao je jednu naljepnicu koju sam ja stavio, mali znak od shell-a, a razlog je bio estetski, ispod toga je bio malo lak zguljen... ;D
Jest da je bio yugo 45, ali kada prošišaš vukovarskom prek 120, svi se okreću ;D
Naravno, kad ti dijelovi otpadaju po cesti ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao gog
Ajde, ajde, svi smo imali "prvi auto" - moja je bila šajka, trošila je tu negdje ko ova sadašnja pila, a amortizeri totaln ispuhani. A kad sam skupio $$ da promijenim amortizere, mehaničar mi je rekao da je bolje ne, jer je lim tak trul da će amortizeri izletit kroz haubu na prvoj rupi :D
Svaki početak jetežak, ne? Ali, bolje i to nego (tipični) Ford Tabanus (sa spuštenim i širokim šangajkama), pa udri' ;)
al ne kaže se 'spiglo' (niti špiglo) nego špigl! Bez 'o'. ;) A i 'kamo' se ovdje u nas više koristi u verziji bez 'o' - tipa 'kam ideš'... :)= Citat =:
Izvorno postao erika
btw ja sam se vozio u manti koja ima plastike na sebi (mislim da se to zove spojleri i wide body kit, al nemojte me držati za riječ) više nego michael jackson u sebi... ;D
E da, iznutra nije imala osvjetljenu instrumentnu tablu, ali je sve ostalo svjetlilo plavo od ledica... ;D
Ma šalu na stranu, ti pimperi su u stanju svaki normalni auto pretvorit u serptičku jamu (da se tako duhovito izrazim)... Manta je fakat bila OK pila za ono doba... čak jako dobra pila. A sad, ako je ovi "native" Zagrepčani (i ini, neka se nitko od tunera ne uvrijedi) porihtaju malo, da "liči na nešto, onda je to druga stvar.
Primjerice: nisam neki fan onih under-hood neonki. Pogotovo kad vidim Kadet koji jedva vozi i vidi se na njemu da sve te dijelove skupa drži neka nadnaravna sila, jer se kanta inati svim poznatim (i nepoznatim) zakonima fizike. Pa onda kit stavo 500kn neonki ispod auta (što prevozilu automatski podigne tržišnu vrijednost, koja skoči na 300 kn sveukupno, sa prijenosom).
Ali... ode se, recimo, na http://www.streetglow.com/ pa se dolje-desno ode na photo-gallery... Ima stvarno vrhunski sređenih pila za vidjet. Kojima tako nešto i aše. Da se razumijemo, ekipa prvo narije mašinu. Od širenja cilindara, brušenja glave, kuta paljenja, chipa, NOS, Intercooler,.... dignu motor onako opako. Pa prilagode ovjes.
Pa je onda OK vidjet takvu pilu, koja MOŽE povući kak treba, da je i izvana dorađena. I iznutra. Pa onda i neonka u boji karoserije paše ispod.
Svi su gledali Fast & Furious - ono su OK pile i mrak izgledaju. I idu.
Nisu to (no offence anyone) Golfinjosi iz Dubrave, koji čak ako i izgledaju nekak izvana, pod haubom imaju 50-60 KS diesel mašine i ruže ko traktori. To mi je fuj. Ono, doradi pilu izvana, nek bude lijepa, al totalno je glupo bacat pare na 19" kromirane flege, distance, turboskupe gume, prednji i stražnji spojler (u boji karoserije), minice sa strane, Remus ili sličan top odozada - a pila jedva da ide. I onda ga još majmun, da se napravi, pokuša i rastegnut (u prvoj ili drugoj). A pila dimi ko mutava, stenje, jedva se miče. Ma patetično.
Da ne spominjem da kolege ameri baš suprotno rade: kad tako srede pilu, ili se utrkuju negdje gdej se ganja (streetrace, ili baš racing track), ili se voze polaaaaaaaaaaaaako tamo gdje ima ljudi. Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako, da svi dobro vide pilu i detalje, da se dive i uživaju. A ne da proleti kroz gustonaseljeni kvart sa stotkom, pogazi dvoje-troje djece usput, možda kojeg psa ili mačku dohvati, digne svu prašinu koju može... seljačija tipična za balkan.
I da se na sebe nadovežem - pogledat kak se novac može na lijep način potrošit na auto:
AUDI: http://www.foxmarketing.net/donnya4.htm
GOLF: http://www.foxmarketing.net/dougsgolf.htm
BMW M3: http://www.foxmarketing.net/johnsbmw.htm
CIVIC: http://www.foxmarketing.net/onielcivic.htm
= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
:klap: :klap: :klap: :klap: BD za precjednika:)
Znate đto sam vidio jučer?Micubuši Lancer onaj jako stari(80e)...ogroman "body-kit"...spojler,a felge serijske čelične...
Prije to nije bilo tako kod mladih prije je bilo fora vozit serijski dobru pilu a sad kupovat smeće od dizeleša ili 1,4 benzinca i nabrijavat spojlerima...ono meni se digne kosa kad vidim dizelaša sa alu felgama...a to u glavnom voze dečki 18-19god jer je sad moda nid fur spid,fast and furius i te gluposti..."pa ebeš kalibru sa 150ks kad nema spojlera kao golf 1,4 benzinac od mog frenda"
I onda kad tatica posudi dizela da se sinček preserava i onda pusti komericjalu sa mtv-a ili "ciganče"...ubaci u prvu i onda gas do daske i vozikanje po gradu...
Bljuje mi se od takvih....
Word up, IggXy. Word up :thumbup:
Hear, hear! :thumbup:
Al stvarno postoji pattern - fićeki i zastave s spojlerima od šperploće obićno dolaze s šestina, a golfovi (već dobrano opisani u ovom threadu) iz dubrave (da, i bmw kockice u istom revijalnom stilu iz dubrave)..
bmw kockica je izvrstan auto az svoje doba, a i sad je bolji od dosta njih..
svida mi se ovaj m3 sa bd stranice...uh.
btw evo vam svima pa patite , sa novog SRa slika :thumbup:
http://img298.imageshack.us/img298/4673/pict09350zv.jpg
Kupio ja danas overdravj...i vidim onaj golf 3 u bojama milke sa street race-a(a i vidio sam ga uživo u gradu)...mislim se to je vjerojatno gti ili vr6...kad ono kita...dizelaš od 90ks chipan na 115ks!!!???Pa koja je kita tim ljudima...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Pa nekima je bitan izgled auta. Mene recimo boli qrac šta ima ispod haube. Glavno da auto lijepo ide i još ljepše izgleda. Jel ne možeš imat i performanse i dobar izgled jel ga malo potegneš i ostaneš bez branika, pragova i ostalih plastičnih pizdarija. Ili ćeš imati auto sa xxx ks ili auto koji je vizualno sređen. Jedno i drugo ne ide zajedno. Ja jedino imam averziju na dizelaše i njihovo roktanje al jebi ga svaki bedak ima svoje veslje. Ja sam recimo prvo poćeo "pimpati" auto iznutra dakle muzika i sređivanje interijera da meni auto iznutra lijepo izgleda, a kasnije, ako bog da, sređivanje izvana= Citat =:
Izvorno postao IggXy
hehe...moment, stvar je u momentu!ali sumnjam da ti znas kaj ej to...
inace mercedes je izbacio SLK 320 dizlo sa tri turbine..mislim da ima oko 300 konja
zato se kupi 1,6 ili 1,8 motor...a jedno i drugo baš ide zajedno...samo tatini sinčeki kupuju pretjerane spojlere(moš na njima sušit pršut koliki su)...i lijepe "NOS" naljepnice...protiv sređivanja unutra nemam ništa čak mi je to super...ali također mrzim tatine sinčeke kad odvrne ciganče pa još doda full bass= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Ma i mene živcira kad puste cajke i navinu bas do kraja. Takve bi zoljom gađao. Ja kad navinem onda navinem techno/trance i takvu muziku
broj okretaja radilice tako ili snaga okretaja radilice...= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
ma nemooooojjjjjjjjjj,a sto ako se nekome jebbeno svidja cajka-glazba? ha?ha? ha????? ;D= Citat =:
Ma daj to je već postalo zarazno. Kuga 21. stoljeća u hrvatskoj. Svi pljuju po srbima i ratu , a svi slušaju cajke. Prestrašno.....= Citat =:
Izvorno postao erika
ma gle to jest kuruza..al boqte nek svatko prasi u svom autu sto ga volja...kuis<:)))) ;D= Citat =:
ja recimo dobijem ospice od vrste glazbe koju ti slusas...pa sto:))) ;D
ja volim skoro svu vrstu glazbe, ovisi o raspoloženju
osim metalice trance-a i techna, radije poslušam dobar hausić
A to ti je ono svaki bedak ima svoje veselje :D= Citat =:
Izvorno postao erika
Al kad mi netko tak pusti cajke u autu ja navinem svoju muziku do kraja i tip odmah gasi muziku :) Sam moram skinut vrata od gepeka da mi se ne razlete :D
Ma ja to slušam sam u autu jel dobro nabija :) Al doma ne. Slušam svu vrstu glazbe osim narodnjaka ali neću u autu slušati R&B :)= Citat =:
Izvorno postao andrea
Apropos momenta... mercedes već neko vrijeme (čitaj: oko godinu i pol, skoro dvije) ima prvu serijsku cestovnu (još nije, al bit će) pilu. Koja ima 1001 KS.
Problem je, naravno, u momentu i getribi, jer se potonja razleti ko da je od stakla kadgod test-driveri malo manje nježno legnu na gas.
Naravno, šlape su takve da misliš da je valjak za asfaltiranje, jer se (isto zbog momenta) vrte u prazno ako su i mrvicu tanje). Ono, treba prenijet 1001 konjčinu na cestu bez proklizavanja. A velim, getriba se jednostavno i doslovno razleti.
Of course, postoje varijante iz F1, ali nekako mi se čini neprofitabilno da sama getriba košta duplo od auta. I to takvog auta ;D
Već se s Viperom (SRT-10) i njegovih "sitnih" 505 KS bez ikakve elektronike treba jeb*no trudit da se ne ostave šlape na asfaltu na svakom semaforu.
Da, moment je zapravo snaga. Što veći moment na što manjim okretajima, to je bit svega. Zamisli, recimo, da imaš 560Nm momenta pri 1200 okretaja? Osim što bi to bio preidealan terenac, ali to ne bi imalo potrebe vrtit preko tih 1200 okretaja ni u ludilu - čemu?
Eh, da je momenta...
Moment je čista fizika, tko si to zna objasniti, zna o čemu je riječ.
Inače nisam čuo za taj mercedes, ali znam da već par godina bugatti veyron ima 1001 konj, ali nikako da ga puste u prodaju (a baš sam uštedio nekaj love...)
Pogledati: http://www.rsportscars.com/eng/cars/bugatti_veyron.asp
Npr. zato kamioni imaju velik moment na niskim obrtajima motora(čak ispod 1000 u nekim slučajevima)...jer veći obrtaji i veliki moment bi rasprsnuli blok motora...zato imaju i više od 8 brzina da nebi morali razvlačit u visoke obrtaje i tako trošit motor= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
e jos mi niko nije uspio U POTPUNOSTI objasniti koja je razlika izmedju momenta i snage.....vise sam ja sa razmisljanjem i svojim pilecim mozgom shvatio nego svi koji su pokusavali zajedno....
Snaga je moment sile puta kružna brzina, ako ti je recimo n broj okretaja motora u minuti, kružna brzina (valjda sam to dobro napisao ;D ) ti je (n*pi)/30...
Moment = sila x krak. De facto, rotacija. Moment ti je, npr, kad staviš šerafciger (po njemački: odvijač) na šeraf (po njemački: vijak) i probaš vrtit: ide teško, jer iako je sila neka (recimo konstantna, 100N (nekih 10kg, rečeno zdravoseljački)), krak je mali (linija od centra rotacije do mjesta na kojem djeluje sila, što u ovom primjeru znači od vertikalne osi šerafcigera do vanjskog ruba drške, oko 1 cm).
Zatim, istu tu silu (100N - 10kg) na isti taj šeraf primjeniš preko ključa: sad je krak sile duži, nekih 15-20cm, a s njim i moment na šeraf. I odmah šeraf lakše ide.
A kad, na kraju, staviš istih tih 100N na isti onaj šeraf sa gedorom od pola metra, onda šeraf pukne. Jer je moment toliko jak da materijal jednoostavno to ne izdrži.
E sad... ako je šeraf jako zapečen, treba ti veći moment da ga odvrtiš. Ali ako je prejako zapečen - puca. Zato nije uvijek linearno, t. da je veći moment i bolji.
A kod auta ti je ista stvar: imaš silu koja se prenosi na cestu - preko getribe, osovine, kotača, gume. Vidiš gdje se javlja moment? Sila x krak? I zašto je bitan? Ti, primjerice, ako legneš ispod nekog auta, taman da je taj skroz bez motora, i probaš rukom ookretat osovinu da ga pomakneš,, namučit ćeš se ko pseto a teško da ćeš ga uopće maknut s mjesta. Jer proizvodiš vrlo malu silu (1 konj, čak ni toliko - 1 magarac ;)) a pošto je krak konstantan, moment je mali. Ako nabiješ 60 konja unuta, na isti krak, moment raste.
E sad, kad kreneš kombinirat razne sile i krakove, pa računat da li je bolja manja sila s većim krakom ili veća sila s manjim krakom, postaje puno jednostavnije govorit direktno o momentu. Koji, ako je 500Nm, tako je svejedno da li je sila 50 a krak 10 ili sila 20 a krak 50.
Naravno, nije svejedno, ali pojednostavljeno govoreći je isto...
Ili ti čisto jednostavno tehnički odgovor ;D
Moment je vektorska fizikalna veličina kojom se u mehanici opisuje rotacija, odnosno kaže se da rotaciju vrši moment sile ili kraće moment. Može se reći i da je moment djelovanje sile na nekom kraku. Moment se uvijek odnosi na neku točku ili os oko koje se vrši rotacija, a njegov vektor se izračnava pomoću vektorskog produkta
F - sila
r - udaljenost pravca djelovanja sile od osi rotacije ili krak sile.
M - moment sile
M= r × F
gdje je r vektor najkraće udaljenosti od osi ili točke za koju tražimo moment do pravca na kojem se nalazi vektor sile. Mjerna jedinica za moment je, kako se vidi iz formule, njutnmetar [Nm].
Moment sile za neku os neće postojati kada pravac vektora sile siječe tu os ili kad je paralelan s njom.
da, to su fizicka objasnjenja, ali sta se tocno dobiva sa ''nm'', a sta sa ''ks'' an autu?
Eh... ovak: I neki sportski nabrijani benzinac i velika mrcina od kamiona u građevinarstvu mogu imati, recimo 500KS maksimalne snage. Ali dok brzinac to postiže na 6000 okretaja, mrcina od kamiona to dobija na 1000-1200 okretaja. Zašto - zato jer je u stanju proizvesti puno veći moment. Rezultat: motor će mu trajati puuuuuuno duže, i treba mu puno manje vremena da dođe do max. snage.
U race-caru da bi došao do punih 500ks (da ih koristiš), treba ga vrtiti na 6000 okretaja. Dok dođeš to toga moraš šaltat prva-druga-treća, itd, rastezat motor, dizat okretaje, itd. Kamion već u prvoj može nabit 1200 okretaja (neš' ti cifre) i dobit svih 500ks a da motor ne vrišti (mislim, koliko se ljudi vrti u prvoj na 6000 okretaja?)
Tako da će kamion sa 500KS lako povući neki ogromni teret, koji neka jurilica neće ni maknuti s mjesta iako ima isto KS - jer da bi ih izvukao iz jurilice moraš je naguzit do visokih okretaja, a ne možeš...
Jasnije?
Kaj je sad ovo? Taman pomislih kako više nikad fizike u životu neću vidjeti, a vi ga ovako brijete... Sram vas bilo. ;D
Ma OK je fizika... barem momentalno ;D
Ček, ček, po ovome kaj si napisao ispada da mi je bolje kupiti kamion i utrkivati se s njime... ;D= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Em brže dobivam snagu, em ga ne rastežem, em je mašina trajnija... još samo da mu smanjim kile i evo jurilice kojoj ferrari može gledat u onu naljepnicu straga di piše da ne smijem preko 80 km/h.. ;D
Ma, treba kupit monster truck, nabit kaubojski šešir, resice i - yiihaaa! Pardon, jel ovo neka ozbiljna tema? http://i6.photobucket.com/albums/y22...i/yawnhand.gif
Eh, eh... Više-manje ozbiljna tema. ;D
WB, ima logike u tome, samo... samo... u kamionu se 500ks rabi za micanje tereta, dok se na Viperu koristi za 280km/h. Drugačije se koristi snaga.
Ali pogledaj malo - jel' bi ti kupio od nekog rabljenog Vipera sa 350000 km nna satu? Sumnjam, vjerojatno bi odmah rekao da je razgužen ko stara kur*. A kamioni rade preko milje km bez beda. Dapače, ako pogledaš one autoprevoznike, oni šnitaju i po 5-6000 tjedno. Puta 50 tjedana godišnje = 250000 godišnje. Pa nek bude 200k godišnje. Znači on nakon 5 godina ima cca. milju. Ma taman da je i pola milje - vidi koliko kamiona ima na cesti koji su fest stariji od 5 godina...
Ja imam nešto ispod 150ks na svom "traktoru" - ali max. brzina na autobahnu je ispod 150. 150 mogu eventualno nizbrdo full-gas, a i to je pitanje. A jurilice sa 150ks peglaju debelo preko 200km/h. Al zato je meni, recimo, lergas na nekih 100 okretaja. Plus, ako ne prešaltam kod kočenja, u četvrtoj se sa 20km/h digne bez beda (ne štuca, ne trza, ne hropće) - a šaltam ionak na 2000 okretaja. Manje se rauba motor, a snagu (moment) izvlači na malim okretajima. OK, to jurilicama ne znači puno, ali terencima jako puno znači da imaju što veći moment (snagu) na što manje okretaja.
pa to sam ja gore opisao ali malo kraće...= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Jesi, ne velim da nisi. Ali eto, nakon toga je još bilo upita, pa sam probao razjasniti. MAda mi se čini da bi još koji upit mogao past ;D
Ima snagu, ali mu se kotači baš i ne okreću prebrzo ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
E da nam je Niko Pulić sada tu da nam odgovori ;D http://images.google.com/images?q=tb...endar-2005.jpg= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Mislim da je stvar samo u dobrom prijenosu sile motora preko mjenjačke kutije i kardana na točkove;Dpa da vidiš kakva bi to pila bila [img]images/smilies/evil%20smile.gif[/img]:spin:
nisam trebo moment spominjat , ispisali ste 2 stranice sam o tome..
Evo kolekcija nalji što svaki 18-godišnjak treba imat na autu a 15-godišnjak na biciklu...
IggXy-eva kolekcija nalji ljeto-jesen za sve mlade tjunere....
http://img12.imageshack.us/img12/8515/pimo6ia.jpg
1.Svaka se nalja može odvojeno naručiti...a sve zajedno dođu 600kn
2.najbolje u kombinaciji sa neonskim špricalicama stakla,cajkama i briljantinom u kosi...
E ovo vam moram ispricati(to su dozivljaji mojeg buraza u renaultu 4 gtl!!!!!)
RENAULT-4 :
Kad predjem iz alfe u R-4 onda pocinje DESTRUCTION DERBY. Voznja
Slavonskom 130 km/h (Tak pise) pod cokom(inace se ugasi) jer se zaglavi
gas sajla i onda dobijem CRUISE CONTROL, noge na cockpit i curi
objasnjavas da ne stisces gas vec da auto sam ide. Derem ML-a 430 a tip
se cudi. Mimoilazenje svih mogucih vozila i objekata... Onda kocenje
barem 200-ak metara prije moguce mete :))) zanosenje auta i glidanje po
cesti. Nakon toga na semaforu kod Heinzlove 50 M od PU Burnout sa vec
ostatcima michelin guma iz 1992 ( Prosao tehnicki) i bacanje dimne
zavjese na ostatak iza sebe. Na Heinzlovoj na skretanju prema Dioni i
Planinskoj voznja u suprotnom smjeru i blicanje tipu u Hondi prelude 2.2
da mi se makne s ceste. E da skoro sam zaboravio goriva u rezervoaru
gotovo vise ni nema jer ga ne stigne probaviti pa uokolo spricam Euro
super 95 ne Super 98 jer on je skuplji :))). na kraju 300-ak metara od
kuce auto se trese i trza i napokon staje. Izlazimo van iz auta i ja
pisem na papir poruku " Ako me mislis ukrasti barem me napuni, u gepeku
imas kanister od 5 l i u lijevim vratima 30 Kn, za ostalo se pobrini
sam. Kad ti dosadi ostavi ga na Trgu Bana J. Jelacica da ga lakse
nadjem. jer je jos puno cetvorki u voznom stanju". Po ljetu je odlicno
jer u voznji mozes skinuti prozore a i gepek se zna ponekad nenadano
otvoriti - Valjda radi cirkulacije zraka :))) ako ti koji prozor i padne
uvijek mozes skinuti s nekog drugog R-4 jer se da otvoriti i izvana :))
Imam blaupunktov radio- kazetofon koji se sam upali kad zeli, ali onda
mi ne radi zmigavac za skretanje udesno. Mijenjac je univerzalni i za po
doma. Rucicu mozes jednostavno ponekad odnijeti sa sobom bilo u voznji
ili radi lopova ALARM beta verzija iz 1988. Praksa je pokazala da ga
mozes koristiti i na nekim kucanskim aparatima, izuzetno atraktivan
drzac za kisobran s 4 brzine i rikvercom. Vodica za osvjezenje najvise
voli Janu od limuna, kad ide izvan hrvatske i ako prodje granicu onda za
nagradu dobije i evian. Nacin odrzavanja: Redovito zakljucavanje,
cekanje kise da se opere, te obavezno pumpanje prednje desne gume
svakih 96h jer u protivnom biva prazna. Unutrasnjost: Vadjenje sjedala
1x u 3 godine i mijenjanje novijima. Tko zna mozda ce slijedece godine
na DAKKAR :)))
Obavezna oprema: CEKIC - za anlaser, DUCK TAPE kad si na autoputu da se
ne otvori gepek jer ako imas nekoga otraga a sicevi nisu ucvrsceni lako
mozes ispasti van.
:lol: zanimljiv opis cetvorke
Prejebena 4., pumpanje gume svakih 96h...
a kada ovo dodate na auto... leti... ni bmw os-532 (aka slupani presretac) ne moze stici... odma dobivate 60 ks... i kad vas vide osvjetljene od tih led dioida iznutra izgledate kao devil himself i nitko vam nista hne moze...
http://img329.imageshack.us/img329/2...e002oq2.th.jpg
p.s. moram samo jos jednu astru od lika iz susjedstva uslikat da se smijete tuningu... naravno drugi auspuh se jos uvijek sjaji (iznutra:D)