sorry nisam znal ! ima super slika na gmail-u , konacno mi je dosel fotic SP-500UZ nakon 7 dana cekanja tak da uskoro jedno jutri idem put medvedgrada po panoramu ZG-a od istoka do zapada! naravno pojavit ce se na g-mail acc!
pozdrav ekipi
Printable View
sorry nisam znal ! ima super slika na gmail-u , konacno mi je dosel fotic SP-500UZ nakon 7 dana cekanja tak da uskoro jedno jutri idem put medvedgrada po panoramu ZG-a od istoka do zapada! naravno pojavit ce se na g-mail acc!
pozdrav ekipi
Killa lijepe slike, sumrak je baš ono.. Pravi! :thumbup:
Nisam ziher dal znate ... ali imate jako dobar site koji se bavi fotografijom !
Tj mozete tamo stavljati svoje radve a da niste ograniceni prostorom , velicinom slike i ostalim glupostima !
Site je deviantart.com i fakat bi vam ga preporucio ! Tamo sam vec par mjeseci i ekipa je fakat ok ... ima dosta ljudi iz nasih krajeva !
Neke od mojih radova mozete vidjet na zazoon.deviantart.com !
Slobodno ih prokomentirtajte bit ce mi drago ... ma kakav god kometar bio !
Pozdrav
ej Compi dobre su mi ove tri tvoje macro slikice. Svjecnjak je fora i ona casa s vodom i kapljice...najs!!;:thumbup:
Ako može ja bi malo prigovarao, ali bez zlobe, tek toliko da te upozorim na neke propuste.
Dakle: prva slika bi bila odlična da nema crte koja razdvaja pod i zid i koja prolazi kroz mašnu na vrhu svijeće. Trebalo je ili potpuno izbacit zid iz slike ili ga uključiti većim dijelom npr. promijeniti kut snimanja.
Druga slika je dobra, a bila bi odlična da si poštivao pravilo trećina. Glavni motiv je previše u centru, ako gledamo vodoravno. Trebalo ga je spustiti malo niže.
Treća, iako je fora efekt pati od iste stvari kao i prva. Nepotrebna linija (rub sudopera) koja presijeca čašu. Ja bi iza čaše stavio komad Alufolije tako da dobijem mutnu pozadinu i istaknem efekt kapljica. Isto tako one čaše u pozadini "bodu" u oči.
Četvrta, zgodan motiv, ali trebalo je snimati iz takvog kuta da djedica stoji okomito. Ovako izgleda kao da će svaki čas razbiti nos.
Peta, opet pravilo trećine. Da je poštivano, onaj mali gol u ćošku ne bi bio u slici i odvlačio pažnju.
Šesta, hm, nemam komentara
Sedma, krši pravilo da ono što je okomito u zbilji mora biti okomito i na slici. Isto važi i za vodoravno. Ako zbog perspektive nije moguće postići da se i okomite i vodoravne linije poklapaju s zbiljom treba barem jedan smjer poklopiti.
Osma, opet linija koja prolazi kroz glavni motiv. Ovaj put okomita kroz glavu ptice.
Deveta, ako je put glavni motiv trebao je ispuniti dvije trećine slike.
Deseta, ovog iza je trebao potjerati da ne pokvari sliku.
Jedanaesta, opet nešto što je okomito stoji ukoso na slici.
Dvanaesta, ne kužim što je autor htio reći ovom slikom. Da li se to on nečim hvali ;D?
I trinaesta za kraj, zelena jabuka i žuti limun, zbog kontrasta s ostatkom slike automatski privlače pogled. S obzirom da su smješteni na dijagonalno suprotnim krajevima pogled stalno skače s jednog ćoška slike na drugi. Trebalo ih je stavit bliže, da se pogled može umiriti i sliku mirno razgledati.
@Whiteboy: Lijepo :thumbup: ..ovdje kod nas se nema baš prilike vidjeti tolko "lampica" na horizontu..
@Killa: tvoj mail je bio u spamu :notooth: ali sam ga prebacio. Lijepe slike, ali riva je predobra!
da super su slike!!
..Peky super fotke,svida mi se ona plava kugla..we..:thumbup:
Koja faca! ;D :cool:
..Ico dobra mi je ona sa zalaskom,a i sova nije losa :)
aj Di ,sto upropasti onakvu ljepotu Tare...boje ,boje,kaj ce ti sepia...:)onaj pogled na most ispod je supac!!:thumbup:
Samo malo igranja; nista posebno. Vidio sam jednu razglednicu iz Foce sa pocetka proslog stoljeca pa me inspirirala :)
Heh, Tara :) čuo sam da je jako lijepo tamo, a pogotovo splavarenje. A kad već spominješ Foču, svrati koji put i do Ustikoline (5-10min od Foče) na splavarenje Drinom :D Vjeruj mi, vratit ćeš se ponovno ;)
http://www.pticica.com/slika.aspx?ko...&slikaid=40981
Bio sam ove godine i na Tari i na Drini; Ustikolinu znam ;) Na Tari je 3-dnevna dionica od cca 140 km; splavište je na Đurđevića Tari, prvo stajalište je Radovan luka, drugo je Bršljanovica, a kraj na granici Crne Gore i BIH ispod graničnog mosta na Šćepan-polju. :) Neponovljiv doživljaj. Iako je nama prošle godine bio nizak vodostaj; treba ići u 5-6.mjesecu.. Ufff.. Kad nabuja.. Temperatura vode je cca 5°C :S
Možda se kojom prilikom sretnemo sljedeće godine u Ustikolini, dolje sam svako ljeto, ako ne i dvaput godišnje ;) totalno zaboravih na ovaj thread
čekaj malo,slikaš radi nas ili sebe?
+nema smisla dalje slikati,definitivno...
smiješno.........
ja ti kažem ostavi se fotkanja,nije to za tebe....
nema smisla slikati dalje jer fotografija nema smisla kad je tako lose kvalitete...
Da malo vratimo temu u život. Imate nešto slika sa sjevera Italiije.
Prva je (kad već zaboravih napisati) jedna prava talijanska oštarija s dobrom klopom u malom Pozzolegnu blizu Lago di Garda,
slijedeće četiri su iz Verone uz neizostavni Julijin balkon,
pa jedna iz Padove, bazilika Sv. Antuna
i dvije iz neizostavne Venecije.
Ima još toga, ali prelazi 10 MB pa ostatak neki drugi put. Kad i ako se sjetim. Ne obećajem :D
da dobre su,verona i venezija ,najs;)
Lili daj slike s mora ;)
Zadnja slika je primjerak neshvaćenog umjetnika koji se zanio Frodom Bagginsom.. :)
Jel rađena prema pravilima feng-shuia :D?
A na onim prethodnim je nekako pusto, nekad je tamo bila velika gužva.