To je i meni znao javljati kad mi je baterija bila slaba...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Printable View
To je i meni znao javljati kad mi je baterija bila slaba...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Da znam, za clip i ostalo, ali mene zanima šta se dogodilo sa mobom i šta se poremetilo...
@JosipD zadnji tvoj prijedlog je pao u vodu nazalost ubacio sam 72r i sve proslo ok i onda sam isao ubacit onaj pds file i to je takoder proslo sve ok al nikakvih rezultata..
Da, ali meni baterija nije slaba. Da je baterija slaba onda nebi išao ni u flash mode, a meni ga diže, ali u s "blank neptune"... prije sam ga uspiješno flashao u blank neptune modu sa mss i 55R ali sad neide...
fizički gledano ništa, nećeš morati kupovati dijelove, ako te to brine...= Citat =:
Izvorno postao GoGs
samo si upisao, kako to programeri vole reći, smeće, u flash chip, u ovom slučaju eeprom, a tamo smeću nema mjesta. zato se mob zblesira.
kak volim tu rijec smece odma se sjetim programiranja i profe..uzas...= Citat =:
Izvorno postao Inovator
ak ne bude rijesenja za nekoliko dana onda cu ga odnest na servis do tada cu pokusavat..Gogs sretno i ostatak ekipe uzivajte ak se sj..... mob kao nas dvojica...Zivjeli..:beer:
smeće, da:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
evo baš sad razmišljam, moćda ima rješenja. oni koji imaju usput i muda, probajte otvorit mob i izvadit malu baterijicu van, ona napaja eeprom, kad ju izvadite on će se resetirat. možda pomogne. ovo smatrajte zadnjim utočištem i jasno neprovjerenim
Da, toga sam se i bojao... A kad mi to riješe sa clipom, jel onda mogu na starije verzije? Koji će mi bootloader onda staviti?= Citat =:
Izvorno postao Inovator
to bi trebalo resetirat eeprom..jos kad bi mogao rastavit mob sve bi bilo super..tj kad bi imao s cime..= Citat =:
Izvorno postao Inovator
najverovatnije ce ti stavit bootloader onaj koji dolazi sa 38r oni stalno tuku po njemu i boli ih briga= Citat =:
Izvorno postao GoGs
A je* :cry: ! Zao mi je sto ti moji PDS-i nisu pomogli, mozda da probas PDS-ima s necijih drugih mobova bi se nasao odgovarajuci :-/ ! Ja se nadam da ce se naci rjesenje ! Sretno != Citat =:
Izvorno postao jdabic1
To je nešto kao kada se resetira bios na kompu? gdje se ta baterija nalazi?= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Sutra ću uzeti alat za rastavljanje moba pa ću probati i to... :comp:
mozda ovim putem bi zamoli sve dobr duse koje su voljene pomoc i poslat poneke backupove pds-a trazene adrese su 10018000 i 10010000. Moze na mail jdabic1@vip.hr Hvala unaprijed!!= Citat =:
Izvorno postao JosipD
Oces da ti posaljem torx na gmail? imam jedan viska, jedino sto neznam kako ces ga skinut :)= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
malo humora da razbije napetost.
@Inovator: usluzen si
daj prek mms bit ce mi prije pri ruci...:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
i tvrtkod? Jel bude šta od brisanja?
nije mi se jos javio tip= Citat =:
Izvorno postao GoGs
ali nemogu, ne radi ti mob :wstupid:= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
radi radi !!! v525 sad posjeduje brat..tak da sam njega zakinuo...= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Sutra ti posaljem backup od v525 sa 09.58R, ako ti treba, naravno !?= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
dođi sutra kod mene, budemo ju rastavili...= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
@nagy_os pošalji mu, treba mu, vjeruj mi, svaka pomoć je dobrodošla
Evo dobio sad odgovor pa ga citiram od rijeci do rijeci:
Method 1:
1. Follow the directions to make a backup of your phone completely.
Just In case. (Found on HOFO with un5x and ramldr)
2. Next what you want to do is to Find a person who has a WORKING
copy of the same model phone. The Phone also MUST HAVE THE SAME
BOOTLOADER as the dead phone was running. And If possible the same
flash and flex it was using as this method is safer.
3. Make a copy of the pds section of the WORKING phone. (v525 is
10018000 to 10028000)
4. Restore this Copy to the new phone, after using the pds convertor.
5. Restart, if it doesnt work use a monster pack containing the SAME
BOOT LOADER as the working phone. So you dont screw the phone up more.
6. You may also try making a FULL BACKUP of the working phone and
restoring that to the dead phone. HOWEVER THE PHONE MODEL SHOULD BE
THE SAME!
Method 2)
1. Make a Full backup.
2. Follow the steps to restore a backed up phone. Except stop
DIRECTLY after the erase part.
3. Next Find a FULL FLASH, Or Monster Pack. MAKE SURE IT IS COMPATIBLE!!!!
4. Remove the battery from the phone as erasing the phone locks it
out completely except to Ramldr.
5. Wait about 2 seconds and place it back in.
6. Hold * & # and press the power button. THE PHONE MAY NOT LIGHT OR
ANYTHING! It is still in flash mode.
7. Flash with the FULL Flash or monster pack.
8. Restart and Enjoy.
I Hope I have helped here. Both of these methods have worked for me. I
AM NOT RESPONSIBLE FOR WHAT HAPPENS TO YOUR PHONE!!!
Naravno za v300 je potrebno korisitit one prvobitne adrese i backup od v300
Kao sto pise u citatu, to je sve na vasu odgovornost
Da sa ovog je foruma i zove se Mraz. Nalazi se njegov post na drugoj stranici ovog threada. pa pogledaj= Citat =:
Izvorno postao GoGs
To je kao ono sa kompom kad mu vadis bateriju van da mu resetiras bios. Moglo bi upalit.= Citat =:
Izvorno postao Inovator
poslan moj pds backup. Sretno= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
Ljudi, dajte adresu i broj telefona nekog dobrog servisa u zg-u, da si skratim muke:(
Pa zar nije najbolje otić u službeni servis, RAM3 ,Slavonska avenija 19 .
najbolje je otic u ovlasteni ali i najskuplje...a svaka skola kosta tako i ova..= Citat =:
Izvorno postao Mraz
uglavnom meni nije upalila ni jedna od ovih metoda..ja cu svoj nosit sljedeci tjedan najverovatnije..sve sam zivo i nezivo pokusao..Hvala svima na trudu!
nije nužno najbolje, ali je sigurno najskuplje, ovo ti može rješiti svaki bolje opremljeni servis, nema posebnog posla, samo spojit napravit repair i bok.= Citat =:
Izvorno postao Mraz
neko je spomenuo da mu treba backup V525 ,58r , ja ga imam , to mi je bila konfiguracija prije flashanja na 72R , al imam modem 56konja , ak nekom stvarno treba , mogu slat poštom! :thumbup:
Evo, ja danas odnio svoj... Kaže tip od 150 do 200 kn... Kako peru!
gdje si ga odnio, u RAM3 ili nekom drugom?
Jel tko isao na ovu stranicu? ljudi tamo cuda rade s mrtvim telefonima. Topla preporuka.= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Ne kolega, ja nisam iz Zg...= Citat =:
Izvorno postao Zarko
Znam ja tu stranicu. Jako je dobra, i preporucujem ju svima koji razumiju engleski. Vrlo poucna stranica. Pozdrav= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Istina, jako dobra stranica. al mislim da bi ovaj link konkretno mogao pomoc nekim koji su skurili telefone= Citat =:
Izvorno postao DeMar
Sad sam zvao RAM3.Rekli su mi da je mobitel gotov,da će me koštati 61 kn,da ga nisu popravili jer je popravak neisplativ i nemoguć.Elektronika je u kvaru.
Ovaj me je post bio dosta razveselio,al čini se da to nije moj slučaj.Ima li smisla ić u neki drugi servis,da oni pogledaju?= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Evo danas sam riskirao bratov v300 da vidim koliko se uopce ispati riskirat i petljat sa tim stvarim. napravio sam full backup sa ramldr i nakon toga ga flesao sa R376 za koji je opce poznato da kuri telefon i da nema povratka nakon toga. kad je flash bio gotov mob se nije htio upalit ni u bootloaderu ni normalno. komp bi ga registrirao kao unknow device i ramldr ga nije uopce prepoznavao. ocito je da nakon to mu izvadim i stavim bateriju se sam pokusa upalit u bootloaderu al ne uspijeva tako da je u stanju ni "ziv ni mrtav". onda mi je palo na pamet da izvadim, stisnem *, # i gumb za paljenje i dok to drzim stavim bateriju. istina usfalila mi je koja ruka za taj postupak al mi je uspio dic bootloader. nakon toga sam napravio restore backupa i upalio mob od prve. kao da uopce nije ni bio skuren. prije pola godine sam za takav kvar pljunuo 450 Kn zato sto nije postojao ramldr. a danas sam ga popravio u kucnoj radinosti. tako da ljudi, BACKUP i uvijek BACKUP radite prije petljanja sa rizicnim stvarima.= Citat =:
Izvorno postao Mraz
Gdje si dao 450 kn?Šta su ti popravili?Jel se ovaj moj može popraviti za toliko novaca?
jedan servis na pescenici, nasao sam ga u oglasniku. mijenjao mi je cip i stavio od v550. cip je bio 300 kn a ruke 150 kn. neznam da li bi to pomoglo u tvom slucaju al mozes provjerit= Citat =:
Izvorno postao Mraz
Šta popravit!? Dodaj par krznaša i kupi novi... :thumbup: != Citat =:
Izvorno postao Mraz
Da se nadovežem na vas sve, obavio sinoc postupak od A do Ž i sve normalno radi.
@jdabic1 Sutra ti šaljem backup-ove sa faksa, ako ti još trebaju !? Stvarno nisam bio u mogućnosti prije, a doma imam obicni modem.
Imam jednu molbu za sve vas koji ste to pokusali da napisete serijski broj telefona pa da to usporedimo i vidimo jel ima to kakve veze s uspjehom i neuspjehom. u mog buraza je CFUG3514AA i kod njega radi
Moj je SUG3070CA
I ja imam takav... Jdabic1 je vec isprobao sa mojim backupima i nije islo, jedino ako pomogne onaj od 32 MB.= Citat =:
Izvorno postao nagy_os
Onaj od 32MB bi trebao pomoći, jer onaj od 64KB ili tako nešto (onaj koji se konvertira) je zapravo zapis bootloadera, koliko sam ja to skontao, a taj od 32 mb je zapis čitave memorije, koliko mi se čini.
File od 64 KB je zapis PDS zone o cemu se cijelo vrijeme ovdje i govori. napisao sam paro postova ranije sto je to jer je DeMar pitao za sto sluzi PDS.= Citat =:
Izvorno postao nagy_os
procitaj si to da zas o cem se radi. bootloader se ne nalazi u monsterpacku tj. jako rijetko se nalazi u MP-u (55R MP). U MP se nalazi bootstrap sto vecina ljudi brka sa pojmom bootloadera.
@nagy_os: to nije broj koji sam pitao. na v525 on pocinje sa AAUGxxxxxx
Onda je moj CFUG3070CG
1617dh je broj kod mene..= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
Postoji li mogucnost da se zbog ovog (prakticki v525 ne daje nikakve znakove zivota) i baterija slabije puni? Mjerio sam napon na bateriji nakon cjelonocnog punjenja i ne prelazi 3,1V
jel se uopce punila?? pa mob treba reagirat i dopustit punjenje..= Citat =:
Izvorno postao Zarko
S nekih 2,3 ili 2,5 V dodje do 3,1 max 3,2 i tu stane. Vidio sam i na http://www.motomodders.net/Default.aspx?g=posts&t=3979 da imaju slicnih problema
Uzeo sam svoj mobitel iz RAM3.Nisu mi ga popravili.Rekli da je neisplativo.Sad sam ga odnio drugom tipu koji kaže da bi trebao promijeniti čip.Uglavnom,on tvrdi da će mi ga moći popraviti.Ne znam zašto onda ovi iz RAMa nisu mogli..Do utorka bi trebalo bit gotovo.
A taj backup (32mb), jel bi on pomogao? Ovi u servisu seru da neznaju šta je i hoće mob poslati za Zg. Neće ništa biti dok ja ne kupim clip...
Pozdrav!
mozda al bi trebao bit isti soft na mobu sa kojeg je backup...cekam od jedne dobre duse backup pa cu vidjet ima li nade za nas??;D= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Mislim da je meni ovaj danas pokušao sa clipom popraviti.Nije išlo.Treba čip,a ne clip...
a to su dva razlicita pojma ipak...nadam se da cu uspijet rijesit sa backupom ak ne ne gine mi servis..= Citat =:
Izvorno postao Mraz
Svi smo uz tebe! :thumbup:
Danas sam preuzeo mobitel sa popravka.Napokon RADI.Oni u RAMu3 su ga otpisali,ali nisam odustao.Tražio sam i drugo mišljenje, i uspjelo je.Drugi put ću ipak bolje promislit prije nego se upustim u neke tako rizične stvari. Usput,sad je na njemu toliko željeni 72R.
Koliko si platio ako se smije znati???= Citat =:
Izvorno postao Mraz
I koji je to servis, broj telefona, adresa?
Njemu sam platio 250 kn + ono što sam platio u RAMu3, 61kn + benzin . Sve skupa oko 400 kuna me je koštalo to što sam htio stavit 72R.
Izgleda da ovi u RAM3 imaju neku politiku oko petljanja s takvim kvarom jer mi nije ni malo logicno da ti slazu da se mob nemoze slozit. sta it je tip rekao da je slagao na njemu i s cime je to radio ak se smije zanati i ako ti je rekao?= Citat =:
Izvorno postao Mraz
U RAM3 su rekli da je popravak neisplativ,tj. da je elektronika u kvaru i da oni u tom slučaju, ako je uređaj pod garancijom daju novi. Ovaj tip mi je promijenio čip.Nije ništa posebno govorio kako je i s čim to radio.Nisam ga niti zapitkivao,bio sam presretan što radi. Da sam kod njega otišao,mogao mi je za 50 kn promijeniti software na 72R. Šta ću kad nisam znao.
A sto ces kad nisi znao. trebalo bi to negdje Bold napisat da ljudi vide da im se ne isplati to radit ak ne razumiju kako to sve radi= Citat =:
Izvorno postao Mraz
To su svinje kakvih nema nigde! Meni su rekli da će mob otići za ZG, te da će ga tamo popraviti jer oni nemaju alat za to (moš' mislit). A mene neće tak lako sje... zato što ću tražiti detaljno što su mi radili sa mobitelom, a ako je nešt stvarno otišlo sa elektronikom, onda ću tražiti da mi kažu što su zamjenili i koliko taj dio košta! Hoće oni i mene sje... i izvući novce ali nebudu uspjeli!
Mraz, žao mi je što si tak prošao!
Znam da ste ljuti, očito opravdano, no molim vas da se suzdržite od daljnjih komentiranja, ostanite na ovome i to je previše!
Razloga je više, stoga molim za suradnju, jer time nećete ništa promjenit
Mraz, daj nam ime i broj telefona tog servisera= Citat =:
Izvorno postao Mraz
Primljeno na znanje, znas da ne zelim nikome stvarat probleme= Citat =:
Izvorno postao Inovator
pozdrav
Bas tako! Nikad se nezna tko ovaj forum prati pa dosta o tome. Bolje bi bilo da pokusamo naci kakvo rijesenje za nase probleme ;D= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Oprostite, jednostavno sam puko! Neće se više ponoviti...
Pozdrav!
Ma u bilo kojoj temi treba izbjec takve stvari..Do sada nism primjetio da je bilo tko vratio mob u ispravno stanje tko nije imao svoj backup..Trenutak nepaznje i nerazmisljanja i mob se pretvara u mrtvo puhalo..;D= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Bas tako jdabic1. :beer:= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
pogriješio sam i gore sam se ispričao. Sve je to super, samo mislim da nije u redu do servisa da nekorektno postupaju s nama!= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
I želio bi da se više ne raspravlja o servisu, jer kako je i kolega Inovator rekao, nije primjereno ovdje o ovome raspravljati!
Pozdrav!
Eh, ja sam imao 58R, i vrag me nanio i odem staviti 72R (prije ovo hacka) i nece, nista cudno vratim nazad 58R, dodje hacknuti 72R i ja i njega stavim, ne svidja mi se nikako mob je poludio sam blica pravi se pametan i opet na kraju bez ikakvih problema sa Multi FlashFlex vratim na 58R i sjedim sretno i zadovoljno, usput mob je V300, a bio sam ga bas prija 2 dana umrtvio i sa dva E398 MP-a i ponovo mi se moze vratiti na 58R...
Moj mob je vec otporan na te bolesti, hehehe, jer sam ga kupao u Uni (rijeka u Bihacu za one koji ne znaju), zalio ga Premingerom (Bihacko pivo) i ispao mi je sa drugog sprata, hoce ga ko kupiti, hehehe :P
Eto mene ponovo, sinoc mi Tvrtko da link na V398 Flash, i ja skinem flasham, i vid djavla opet ne radi, ali ponovo se mogu vratiti na 55R ili 58R, u mom slucaju 58R...
I sad jedno pitanje da li je ko uspio Flashati V300 ili srodan model sa nekim od tih Flash fileova, a da mu je radilo, jer ja nes kontam da nije belaj do BootLoadera, ko zna...
Pozdrav...
= Citat =:
Izvorno postao Moonwalker
Znam ja :)
Nije do bootlosdera nego triplets jednostsvno nema hardversku podrsku da pogoni MP-ove koji su namjenjeni za mobitele sa skinovima. A posto nemozes dobit prikaz na mobu iz tako banalnog razloga dzaba ti cak i ako radi na tvom mobu kad ga ne vidis. jel sad razumijes zasto nije izvedivo?
THX, sad sam skontao, i skontao sam jos jednu stvar moram sebi kupiti novi mob...
Pa nemoras novi, mozes i polovni :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Moonwalker
Vidis imas ti pravo i onako ce mu garancija trajati dok ne dodjem kuci, hehehe, nema smisla kupiti novi, ali ko zna vidjecemo sta ce biti...
Baš, da, besmisleno je kupovati novi mobitel kada garanciju odmah razj.b.m
mogli bi se svi aktivirat i na ovom forumu , tek je upogonjen , traže usere , tj čekaju da ih se nakupi , a glavni razlog pokretanja je oživljavanj mrtvih tripletsa nakon r376 flasheva i slično! inače , to su ljudi koji su pokrenuli tu temu na motomodder siteu!!!!!COME AND JOIN!
http://xtrememodderz.com/
mislim da ce odziv na to bit jednak kao kad sam i ja postao link na istu tematiku na MoMo sto je ravno nuli= Citat =:
Izvorno postao DOMICH
ja sam ga posjetio , makar ja nemam takav problem , opet pratim razvoj te situacje , jer je zanimljiva, a jednog dana i korisna,ma ne brini ,, kome treba , taj će ić , a ovi su zaslužili bar malo pažnje , jer pokušavaju pomoći CIJELOME SVIJETU!!!!!= Citat =:
Izvorno postao tvrtkod
ma nebi bas rekao, bila je sezona kurenja mobitela sa ramldr-om pa se nitko nije trznuo posjetit i komentirat, iako je bila nuzda vecini. I ja isto zelim svima pomoc, al forum nije samo zajednica primanja, vec i davanja= Citat =:
Izvorno postao DOMICH
kak bilo da bilo , trud je bitan!
Ljudi, treba mi taj backup od 32 mb, pokušavam oživiti mobitel. Do sada mi nije ni u bootloader mode išao (S Blank Neptune), sada sam uspio sa jednim flashom povratit u normalan bootloader mode ( S Flash Neptune), pa bi pokušao sa tim backupom i treba mi informacija da li ga ima za skinuti sa neta ili mi ga hoće netko poslati!?= Citat =:
Izvorno postao nagy_os
U mome potpisu se vidi da mi treba za V300!
:comp: :thumbup: :retard:
onda ti ja ne mogu pomoći , ,ja sam slao svoj backup jdabic-u , al mu nije pomogo , al možda ćeš ti imat više sreće! :thumbup:
e , pogledaj ovdje , tu su ja mislim stavili backupe svakakve pa bi trebalo bit i za v300 !!!!
http://xtrememodderz.com/
Nema, nisam ništa našao!
Ima još netko neki prijedlog?
DOMICH, hvala na pokušaju!
da ne znam ak si imo pristup downloadu , trebaš se regat , al da , ,nema , ima samo od v600 , probaj se regat pa zamolit da ti neko stavi gore , tam su svi sa brzim vezama! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao GoGs
i nemaš beda , svi želimo pomoći!
ja imam nesto s nazivom "AC3F1060140D0006-V300-SUG" velicine cca 32 MB skinuto upravo s http://xtrememodderz.com/ ako se ne varam, ili s nekog linka koji je dan na tim stranicama
probaj ovaj link: ftp://upload:modding@xtrememodderz.c...D0006-V300-SUG
kakav je to link?? neće ga otvoriti, tj javlja da nemam pristup.
= Citat =:
Izvorno postao GoGs
to ti je link na onu stranicu šta sam ti ja dao , odi tamo i regaj se , 2 sec posla , i onda skini , v300-SUG modela fullbackup!!!!!!!
Evo, registrirao sam se i neće...
Čudno, jesi dobio mail i kliknuo na link za potvrdu registracije? A ako ti tako bas ne ide, posaljem ti cd s tim file-om, samo mi ostavi adresu na PM.
Ma sve je to napravljeno, ali neće mi jednostavno download...
Još me nešto interesira! Mogu ući u bootloader mode bez da je mob spojen sa kompom! Stisnem tipku za paljenje i *# i on je u flash modu!
zašto ti nisi radio backup prije sveg ovog? :-/
Eto, ja napravi backup (spremim ga) i onda modificiram taj spremljeni backup!
Ma više ni sam neznam kako sam to uspio napraviti!
Vidim da si ti uspio napraviti! Svaka čast