"Curenje" memorije, running programs i task managers
Jel' rabiš neki Task manager (PocketPlus, WisBar Advance,...)?
Ako ne, onda je u najvećem broju slučajeva razlog povremenog usporavanja nedostatak program RAMa, odnosno RAMa (jer se dinamički podjela pomiće pri povećanoj potrebi memorije), uslijed većeg broja otvorenih aplikacija. Dobro je tu i tamo otići do Start->Settings->System->Memory->Running Programs i pogasiti running taskove. Ili još bolje, instalirati neki task manager (preporučam PocketPlus zbog kompatibilnosti s Win 2003 SE, a ne WisBar ) koji će automatski gasiti program kad se klikne na ikonicu X, a ne ga minimizirati, kao što je to slučaj sad!
Inače, neke aplikacije imaju memory leakage (neke veći, neke manji) pa se nažalost program memory u slučaju kad je neka aplikacija (ili više njih) dugo vremena running, sve više smanjuje (bez obzira što se stoppaju taskovi na prethodno opisan način). Stoga je dobro povremeno napraviti soft reset. Ne moraš se bojati, nije to ništa čudno.
Problem s grupama pozivatelja, prepoznavanjem pozivatelja
Primijetio sam da MDAu ponekad treba vremena da poveže broj koji zove sa spremljenim Contactom. Može se dogoditi da se javite i prije no što ga prepozna. Ako ne znate taj broj napamet u situaciji ste da se javite s "Da, halo, tko je to?", iako je to možda broj mobitela vašeg frenda kojeg imate pod Contacts.
Nije problem uvijek, u većini slučajeva broj se odmah prepozna, ali nekad se dogodi da treba odzvoniti nekoliko puta da bi se ime posrkalo.
Drugi problem. Photo Contacts ne radi svoj posao kako treba. Grupe pozivatelja se postave, ali zbog problema s timingom srkanje informacija iz Contacts i PhoneContacts aplikacija kasni pa zna dogoditi da se ne prepozna grupa i telefon koristi ring ton koji ne treba, ili ne koristi ring tone postavke koje treba... Nezgodno!
Oni koji ne koriste grupe pozivatelja ne će naići na taj problem, ali svejedno upozoravam. Osim toga, ni slika se ne prepozna uvijek na vrijeme.
(Neki čak idu toliko daleko da predlažu potpuno izbacivanje PhotoContacts aplikacije i njeno ne instaliranje prilikom hard reseta iz ExtRoma. Čak sam pronašao procjene da se tako vrijeme uporabe mobitela povećava za 20ak % budući je onda jedna aplikacija manje koja je cijelo vrijeme u pozadini i crpi resurse. No to nisam provjerio)
Ovo sve govorim s nakanom da zainteresirane kojima je rad s grupama pozivatelja jako bitan upozorim na ovaj problem te preporučim da možda ipak uzmu gadget koji u tom segmentu taj posao bolje obavlja!
Odgovor na najčešća pitanja o T-mobile MDA Compactu
= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
Jučer sam prčkao po njemu i zarazio se. Zakon je, brz, mal, ima mobilne usluge i dosta jeftin s obzirom na druge. (počinjem štedit :) )
Samo me zanim jerl imam kakav site ili forum gdje se mogu skinut programi i 3D igre za njega, free naravno?!??
I jel može ako se uzme u T-mobile samo uređaj raditi i na VIP mreži?!?
Odgovor na sva pitanja ti je pozitivan! Pa i za rad na VIP mreži. Nekoliko je korisnika VIPa već dobilo od T-mobile na poklon besplatno otključavanje mobitela koji su kupili u T-mobileu. Ne znam je li to uobičajena praksa, no složit ćeš se, hvalevrijedna gesta svakako je.
Za software pogledaj teme o softveru na ovom podforumu (Betmenkovi postovi). A možeš ih naći i nekim P2P programom bez problema. Da stekneš dojam kakvi sve programi i igrice postoje pogledaj ovu stranicu za početak:
http://www.pocketgear.com/software.asp
3D igrice su ti tu večinom u kategoriji Games->Action. Vele da imaju u bazi preko 18700 aplikacija!
Za otključavanje pogledaj treću stranicu ove teme pa nadalje za konkretne članke o tome (Pocitos i ostali...).
Uživaj!