nemesis tako je....samo upali .exe i slijedi instrukcijama......
Printable View
nemesis tako je....samo upali .exe i slijedi instrukcijama......
Deinstaliraj Superuser app i obriši /system/xbin/su i /system/bin/su (koji god već postoji, ako postoje oba obrišeš oba). Ovo brisanje mora biti zadnje jer iza toga više NEMA ROOTA.
Pokreni RUU po izboru, to brise sve i vraca na pocetak. Garancija ti vrijedi jer je to kao da si updejtao software. Ne sjecam se da sam u tutorialu rekao kako se vracanjem nandroida brise root ;)
Evo me opet...
Ne ide me baš ovaj RUU falsh. Naime skinuo sam ovaj RUU: RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00. 32U_5.11.05.27_release_159811_signed
Jedina razlika u odnosu na stock koji mi je bio na mobu prilikom kupnje je verzija software koja je na stocku bila 2.33.163.1
Probao sam već dva puta i stalno mi javlja isti error:
ERROR [131] CUSTOMER ID ERROR
The Rom Update Utility cannot update your phone.
Please get the correct ROM Update Utility and try again.
SLIKA: http://upload.slike.com/slike/7hN49.jpg
Kada otvorim HBoot pise mi sljedece:
BRAVO PVT4 SHIP S-ON
HBOT-093.0001
MICROP-051d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.11.05.27
Aug 10 2010, 17:52:18
A u SOFTWARE INFORMATION PISE:
Android version
2.2
Baseband version
32.49.00.32U_5.11.05.27
Kernel Version
2.6.32.15-g2633d94
htc-kernel@and18-2 #1
Build number
2.33.163.1 CL277878 release-keys
Software number
2.33.163.1
Browser version
WebKit 3.1
P.s. Mob je kupljen u Vip centru 15.12.2011. godine. Dakle zadnja generacija HTC DESIRE sa LCD ekranom kodiran na VIP.
Da probam sa nekim drugim RUU? S kojim?
Mozda da probam s ovim: RUU_Bravo_Froyo_Vodafone_UK_2.33.161.2_Radio_32.49 .00.32U_5.11.05.27_release_157522_signed.exe
Software verzija je najbliza mom stock romu...
UPDATE: Probao sam i sa potonjom Vodafone verzijom, javlja mi isti error :(
To je error koji kaze da RUU nije namjenjen za regiju gdje si kupio mob, tj CID tvog moba ne odgovara romu sto me malo iznenadjuje jer nisam znao da Vip to radi. Na netu ima jako puno slicnih upita i malo mi je tesko to profiltrirati.
Guglajuci tvoju trenutnu verziju roma vidim da je to neka lokalizirana verzija za njemacko trziste.
Zasad nemam puno ideja osim da probas vratiti RUU preko bootloadera (pb99img.zip metoda u tutorialu). Mozda ti ovaj tutorial pomogne da izvuces zip fajl iz RUU-a najblizeg tvojoj verziji na mobu:
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=102
Cudno mi je sve to jer ispada da ti je mob brendiran, a rootao si ga pretpostavljam bez goldcarda, samo unrevoked i par klikova misem, jel tako?
Znao sam od prvog dana da cu poslje imat nekih komplikacija.
Jos sam frenda pitao koji je to napravio na svome Desire prije mene je li potreban goldcard on je rekao da nije pa da ne gubim vrijeme na to...
Dobro si pogodio rootan je Unrevoked metodom, i to nekom starom verzijom jer tadasnja aktualna verzija mi ga nije htjela rootat. Znam da sam se i oko toga izludio.
Nije mi problem probati instalirati RUU preko bootloadera samo koju verziju da probam?!?
Kolika je realna mogucnost da cu brickat mob ako probam ovu metodu?
Jer jedini razlog zasto ovo radim je da iskoristim garanciju posto mi je na volume botunima jako los kontakt. Vjerojatno je prasina upala pa moram divljacki pritisnuti volume up ili down da bi mi oni reagirali. Takodje Back botun je od prvog dana bio los, upocetku sam mislio da tako mora biti no poslje sam vidio da je to tvornicka greska na mom modelu. Naime upao je unutra i kada ga se stisne nema onaj klik koji se osjeti iako botun radi uredno...
Mob je dakle kupljen u Vip centru, dosao je sa androidom 2.1 i kada sam ga prvi put upalio odmah mi je javio da postoji 2.2 update i to sam napravio. Tako sam ga koristio gotovo godinu dana ali zbog nedostatka interne memorije jednostavno sam bio primoren napraviti root i onda sam usput presao na Cyanogen mod 7.0 poslje 7.2.
Ja imam backupe od originalnog stock roma froyo 2.2 kojeg sam napravio odmah nakon roota preko clockworkmoda 3.0.0.5. koji mi je i sada u mobu.
Bitno je napomenuti da su prve generacije HTC Desire imale Amoled ekran i nisu bile kodirane, ovaj moj je zadnja generacija sa Super LCD i od prvog dana bio je kodiran na VIP.
Jos jedna informacija, kada idem MENU/Settings/about phone/phone identity sve je ok, imei, serial number osim Phone Number za njega mi pise unknown. Ne znam je li to prije bilo tako, ali eto mozda to ima nekakve veze s ovim problemima?
Svaki savijet mi je dobrodosao. Unaprijed zahvaljujem.
UPDATE:
Nasao sam na ovoj stranici: http://www.android-hilfe.de/937738-post4.html
Ovaj rom: OTA_Bravo_Froyo_Vodafone FR_(A1 Österreich) von 2.10.163.1_zu 2.33.163.1_R
Ispada da je ista software verzija roma kao i meni na zalost rom se ne moze skinuti jer link ne valja :(
P.s. Dobro si pretpostavio, pogledao sam na kutiji od mobitela sve je na njemackom ili austrijskom...
Gle, frend ti je bio u pravu, mislio je isto kao i ja. Operateri nisu brendirali Desire pa nije trebao ni goldcard. Kasnije se možda nešto promjenilo po tom pitanju. Phone number je mnogima unknown, a to ovisi o sim kartici/operateru. A tipke, česta mana Desirea. Moj je nakon 2 godine bio još i dobar, ali back i home mislim da su mi nekad zezali. Servis to sredi, jasno...
Probaj najprije ovaj RUU.exe:
RUU_Bravo_Vodafone_FR_1.21.163.2_Radio_32.37.00.32 U_4.06.00.16_2_release_126985_
signed.exe
To je 2.1 ROM, vidim ima FR oznaku umjesto UK. Ako ti ovaj prođe vjerojatno će ti ponuditi update na 2.2. Probaj...
Ako ne uspije, izvuci zip iz tog RUU-a, a to napraviš prema uputama u mom prošlom postu. Kada obaviš pripremu, prebaci se na moj tutorial gdje je youtube video kako izgleda taj update.
Vrlo sumnjam da ćeš ga brickati jer update ili će krenuti i proći ili neće ni krenuti.
PS: ovo što si našao na netu je OTA file, ne RUU ili PB99IMG koji rade full flash. OTA ti neće srediti recovery npr.
A uostalom, ako sve propadne, sve dokle možeš upaliti mob (a možeš), možeš napraviti goldcard. Afaik, nije kasno. Ali otom potom.
PPS: kako se snalaziš u ADB-u/fastbootu?
Pozz,
Probao sam upravo RUU_Bravo_Vodafone_FR_1.21.163.2_Radio_32.37.00.32 U_4.06.00.16_2_release_126985_signed.exe
Javilo mi je ovaj error: http://upload.slike.com/slike/nQ7MK.jpg
Da pokusam isti ovaj ekstraktirati .zip pa preko bootloadera instalirat?
Ili neki drugi? Koji?
Sto se tice ADB-a nisam nikada radio s time, nemam iskustva ali brzo ucim pa ne znam sto si imao na umu...
Pitanje...
Zašto se uopće mučiti sa softverom? Zar nema HTC onu "dvojnu garanciju" gdje su hardver i softver potpuno neovisni?
Ako je problem sa tipkama, to po meni nema nikakve veze sa softverom, pa bi to trebali popraviti bez problema... :dunno:
Imaš zadnji bootloader koji si dobio s verzijom 2.2 (valjda) i zato ti ne da. Ebo sliku svoju :D Anyway, malo sam guglao i na par mjesta vidim da ti treba ili goldcard kako bi flešao bilo koji RUU ili RUU tvog operatera (zbog brandiranja). Napravi goldcard po nekom tutorialu (bilo onaj link iz mog tutoriala ili neki noviji i malo više user friendly tutorial na netu). Osobno nemam 0% iskustva s goldcardom i nije mi baš jasna njegova svrha pa se nadam da će ti tu netko drugi uletiti.
Ali to nitko ovdje nije potvrdio, afaik. Čuo jesam za to, čak možeš imati custom rom i otključan bootloader, ali hardver ostaje pod garancijom. I ja bi ga vraćao na tvorničko stanje da sam na njegovom mjestu :)
Pih... Ako svi budemo tako (pre)oprezni, nećemo nikad saznat jel ta dvojna garancija ustvari funkcionira. :tomato: ;D
kako inštalirati najnovijo cwm recovery bez da imaš s-off?
Mislim da postoje dva načina. Za jedan sam siguran da radi i opisan je u postu #5. Drugi način je da nabaviš recovery u zip formatu namjenjen flešanju. Ono što se ne sjećam jest postoji li takav zip koji bi trajno flešao novi recovery na S-ON uređaju ili svi ti zipovi samo privremeno loadiraju image do sljedećeg reboota (tzv. fake-flash zipovi).
Imam jednoga desirea kojega ne mogu rootati. Pokušao sam i Unrevoked i Revolutionary, ali ništa. Revolutionary mi napiše "invalid beta key" nakon upisivanja serijskog broja i h-boot verzije. Može li razlog biti to što je mijenjana matična ploča i ako je to kako saznati serijski broj?
Kada ne ide onda jednostavno ne ide!!! :(((
Dakle probao sam sljedece. Napravio sam Gold Card ovom metodom: http://www.youtube.com/watch?v=d2ETQuLr1vM
Zatim sam probao pokrenuti: RUU_Bravo_Vodafone_FR_1.21.163.2_Radio_32.37.00.32 U_4.06.00.16_2_release_126985_signed.exe
Javlja mi isti error 140.
Zatim sam probao pokrenuti: RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00. 32U_5.11.05.27_release_159811_signed.exe
Sada mi za njega umjesto error 131 javlja error 140.
Zatim sam probao isti postupak ponoviti tako da sam ekstraktirao romove u .zip file te ih kopirao na root kartice, prvo jedan poslje i drugi.
Pokrenuo boot loader i pocela je instalacija no nakon 15sec mi javi: "Main version is older. update fail!"
Evo ja zaista vise nemam ideje sto da napravim. Da probam update na android 2.3? Onaj HTC-ov.
Jedino da nisam sto zeznuo s tim gold card, mislim sve je islo kao na videu, osim ako sam nesto zaboravio napraviti na kraju. Mislim treba li neki file kopirat ili nesto tako?!?
Mozda se gold card ne moze napraviti ako je mob rootan?!? Stvarno nisam pametan vise...
UPDATE:
Prckao sam po telefonu i stavio da provjeri najnoviji sistem software. I ispalo da je izasao neki noviji tocnije 2.33.163.5 tezak nekih 6mb. Proguglao sam i izgleda da je to onaj bootloader unlock kojeg je HTC svima obecao. I tako ja potvrdim instalaciju tog updejta (slika 1)
Kao sto se vidi iz prilozenih slika mob se resetirao, u na ekranu se pojavi veliki usklicnik sa android maskotom (slika 2). I cekam ja vise od 15min kad nista. Panicno pocnem pritiskat sve tipke i stvori mi se Clockworkmod sa nekom greskom ispod (slika 3).
Na toj slici vidi se tocno verzija roma i updejta pa mozda to pomogne.
SLIKA 1 http://upload.slike.com/slike/hQxIe.jpg
SLIKA 2 http://upload.slike.com/slike/fCvh3.jpg
SLIKA 3 http://upload.slike.com/slike/NF1Xk.jpg
Uglavnom mob sam resetirao sve radi kao i prije, jos uvijek je na stock romu 2.2. a update mi i dalje nece instalirati, probao sam jos jednom. Sve mi se isto ponovi kao na slikama gore...
Ti radi sd kartica? Možeš spojiti mob na komp i mountati karticu? Sad me brine da ti mob nije slučajno USB brickan (vidi simptome):
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944039
Ako želiš biti 100% siguran trebao bi potvrditi par simptoma (sd card funkcionalnost i barem bluetooth) ili zastavice preko fastboota - one su siguran pokazatelj. Nadam se da nije ovo u pitanju.
Ma ne nije brickan, noramlno mi ulazi u android i koristim ga sasvim normalno. Nakon reseta sve se vratilo u normalu kako je i prije bilo... Mob je i dalje rootan i Clockwodmod je tu. Jedino sta nije uspija taj OTA update napravit.
A dobro, kako ti kazes. Ne znam vise ni sto bi ti savjetovao... Mozes probati 2.3.3 flesati ako prodje (zbog CID-a).ta verzija se moze skinuti i sa htcdev sajta.
Ne možeš instaliravati službene updateove sa custom recoveryjem.
Nije mi vrag dao mira pa sam odlucio napraviti upgrade na 2.3.3. Skinuo sam "official" Gingerbread rom sa HTC stranice i pokrenuo RUU file. Sve je islo bez problema i u roku od par min imao sam android 2.3.3. na mobu. Vise nema roota, ni clockworkmoda.
Sada me zanima, ako ga u ovakvom stanju posaljem na garanciju pretpostavljam da mi ju nece priznat?
Kako da sada napravim downgrade na 2.1 ili 2.2?
Koliko sam ja skuzio njuskajuci po netu trebao bi napraviti fastboot flashati bravo downgrader hboot sa alpharev.nl a onda instalirati froyo RUU.
Treba li rootati mob prije? Neki spominju da je bolje koristiti revolutionary. (skinuo sam ga ali neman pojma kako to radi)
Kada otvorim HBoot pise mi sljedece:
BRAVO PVT4 SHIP S-ON
HBOT-1.02.0001
MICROP-051d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.17.05.23
Jul 22 2011, 16:19:16
A u SOFTWARE INFORMATION PISE:
Android version
2.2
Baseband version
32.56.00.32U_5.17.05.23
Kernel Version
2.6.35.10-g3f43272
htc-kernel@and18-2 #1
Tue Jun 14 21:11:23 CST 2011
Build number
3.14.405.1 CL96875 release-keys
Software number
3.14.405.1
Browser version
WebKit/533.1
Pitao sam na HTC facebook stranici ostaje li mi garancija ako updejtam na 2.3.3. sa official RUU skinut s HTC stranice.
HTC Hrvatska Pozdrav, garancija na uređaj ostaje, ali predlažemo da svakako pročitaš sve upute oko updatea i moguće poslijedice za uređaj. Svakako predlažemo da napraviš i backup svega na uređaju prije updatea.
Dakle ako garancija ostaje ja se dalje ne bi zezao s downgrade vec cu ga ovako poslati na servis... Ima li ko iskustva po ovom pitanju?
Garancija bi ti trebala normalno vrijediti s 2.3 romom, iako nikada nije pušten kao OTA, ali to je to. Ako sada želiš petljati po mobu treba ti samo Revolutionary jer ništa drugo ne radi. Šalji na garanciju :)
Premalo podataka. Pogledaj Nemesisove primjere postova pa napiši jedan opširan o svojoj situaciji i stanju moba. Što više napišeš, to bolje.
Rješen problem! Ja sam gledao samo serijski broj koji je upisan ispod baterije. Onaj pravi je u Postavke - O telefonu - Identitet telefona :)
Revolutionary za 3 minuta odrađen, root i S-off postignuti, backup odrađen, sad na flash :smoking_devil: