Primjetio san vecu potrosnju kad cim sam ga stavio , onda sam promijenio radio i stavio zadnji 32.54.00.32U_5.14.05.17 i ManU-Version 1.3 Gingerbread-HAVS-AXI-CFS kernel , odlicna kombinacija :)
Printable View
Primjetio san vecu potrosnju kad cim sam ga stavio , onda sam promijenio radio i stavio zadnji 32.54.00.32U_5.14.05.17 i ManU-Version 1.3 Gingerbread-HAVS-AXI-CFS kernel , odlicna kombinacija :)
Mene samo izbor oko kernela muci...
Nakon dužeg vremena korištenja više manje originalnoga roma počeo mi je bacati grešku bez nekog očitog uzroka... A upravo stabilnost mi je bila primarna pri odabiru roma te sam se odlučio za originalni... No pošto očito da i on zeza, idem na nešto novo...
Prvo, zanima me koji rom sa Sensom mi možete preporučiti a da je stabilan i dovoljno brz u svakodnevnoj upotrebi?
Malo sam surfao i našao ovaj koji mi se svidio (novi Sense :) )
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=789830
Mišljenje?
Svi portovi koje sam propao sa DHDa su usporeni i Quadrant im je slab. Nema puno buggova, ali ako ti od zivotne vaznosti nisu HTC Hub i sl. onda nejdi na te ROMove.
Dobar Sense ROM je svakako LeeDroid.
A sad, imam i ja jedan problem.
Koristim Gingerbread ROM, GingerVillain, vec par tjedana i pojavio mi se problem sa interfaceom. Kada ugasim WiFi, nestane ikonica, logicno. E, ali kada ga upalim ikona je isprva bijela, a tek nakon 10ak sekundi se pojavi ona kricavo zelena boja.
Jel to normalno??
I dalje imam problem sa gasenjem mobitela iako pokazuje 10% preostale baterije. Updateao sam radio i napunio mob do 100% i obrisao battery stats. Pa me sada interesira, sto ako to ne pomogne, koje su mi solucije???
Ikone su zelene ako ti je mob spojen na Google usluge tipa Gmail, itd. Ako odeš offline, posive.
Nebih bas preporucio LeeDroid 2.3d
Ima bugove, i sense se resetira (pogotovo nakon duzeg surfanja preko integriranog preglednika)
Kod normalnijeg koristenja se zna pojaviti koji bug...
Ja trenutno trazim neki drugi Rom sa senseom
E to mi je najgore! Kad se resetira Sense sam od sebe... NE ŽELIM to na HTC-u!
Molim te, ako nađeš rom koji to ne radi, javi :D Ja ću napraviti isto ;)
Neznam o cemu prica Ico, jer ja te probleme nemam :(.
Ovisi koliko intenzivno koristis mobitel.
Recimo: surfam netom, odem na neku web stranicu, pa odem na index.hr tamo otvorim neki clanak, odem na net.hr i tamo otvorim neki clak. Stisnem nakon toga google.hr i stisnem gumb Home. I sense se resetira. A nekad i nakon par poziva (istina malo duzih) ili par poziva (pozivi kratko traju,ali su ucestali, tj zavrsis jedan razgovor i odma ides na drugi) se zna desiti da se Sense resetira.
A nekad sve zivo radi bez problema...
Isprobao sam i par DHD rom-ova, oni nemaju takav problem, ali se osjeca da su sporiji od "desire rom-ova".
Ako ne nadjem neki sense rom, mislim da cu se vratiti na stock rom (ima na xda onih stock koji su rootani)
to mi smrdi na problem rušenja launchera, a taj efekat dolazi do prevelikog zauzeća ram memorije, pa android sam mora ugasiti proces koji najviše guta. u tom slučaju je to senseUI.
EDIT: napominjem da za to može biti zaslužan i JIT kompajler, on je pravio slične probleme kod milestone-a. drastičan pad ram memorije kad je on enable-an. Možda postoji nešto slično i na desireu što pravi probleme. Krenite istraživati u tom smjeru.
Taj problem je poznat autorima LeeDroida još od verzija 2.0, ali nikako ga otkloniti. Ne ruši se samo SenseUI već niz drugih procesa, ali se nakon nekoliko sekundi sve vraća natrag u RAM, jasno osim pretraživača.
Našao sam ROM sa Sense-om kojeg sam stavio prije nekoliko dana
Do sada nisam imao nikakvih problema sa ROM-om, puno sam zadovoljniji nego sa LeeDrod-ovim ROM-ovima...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=796255
(AuraxTSense)
Zašto? Jel brži? Stabilniji?
Prvenstveno i jedino zbog stabilnost.
Do sad mi se nije desilo niti jednom da mi se Sense srušio (a koristim mob isto ko i sa LeeDroid ROM-om i imam iste aplikacije instalirane).
Brzina je ista. U nekom normalnom korištenju nisam zamjetio nikakve probleme
taj ROM ima samo jednu manu (koliko sam uspio prokužiti): Ne mogu instalirati HTC Notes
@Ico: Koji imas radio na Desireu??
[QUOTE=-->Cionn
5.11.05.27
Ili tako nekako...
Idem probati, nadam se da će raditi stabilno jer već mi je stvarno dosta mijenjati romove... :/
Neznam do cega je, ali nisam bio zadovoljan rom-om
Osim spomenutih bug-ova, znalo se desiti da pokazuje da mob nema signala...
Jel ikome radi normalno "Select text" opcija u web browseru na bilo kojem Gingerbread ROM-u??
Kada idem preko trackpada oznaciti tekst, "mis" se pomice jaako sporo i gotovo je nemoguce oznaciti nesto, a kada sa prstima idem oznaciti, oznaci mi cijelu stranicu..
U web browseru (koji dodje sa GingerVillainom)
CM7, sve šljaka, označavam prstima po cafeu. Jbga, trackpad mi nikad nije šljakao kako treba.
Hej Ico, čitam malo o ovom romu i čini mi se jako dobar jedino me buni s obzirom da to nikad nisam radio na što treba obratiti pažnju prije nego ga postavim tj koju verziju roma odabrati? Ja imam data2sd i sad vidim tamo da spominje da taj rom to podržava ali u izboru romova se to ne spominje pa mi nije baš naj jasnije koju bi verziju ja trebao izabrati. Drugo pitanje prije nego se flasha napravi se nandroid backup i nakon flashanja vraćaju se sve postavke kako je bilo i kompatibilne su sa novim rom-om ili i tu postoji možda problem. I treće da li je dovoljno napraviti backup sa Titanium backupom na način Batch/backup all user apps+system data pa on napravi šta? zip ili neki svoj file koji samo on čita?