super je samo da su veće tipke, iako nemam prste ko čevape, ali ipak onak standardno ko na fizičkim tipkovnicama, i malo je spora, sporo prima :(
Printable View
super je samo da su veće tipke, iako nemam prste ko čevape, ali ipak onak standardno ko na fizičkim tipkovnicama, i malo je spora, sporo prima :(
Ja sam na početku mislio kao i ti, grešio užasno, međutim, evo, posle mesec ipo kao da sam "rođen" sa qwerty. Kucam brže nego na običnoj 10x.
baš naiđoh na ovo:
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=399&t=155381
otključavanje preko proximity senzora:)
jel probao itko to instalirati, meni veli kao da je paket neispravan, kad probam instalirati...
Isprobao, ali malo je komplicirano, senzor je dalje od tipke za otkljucavanje i slabo reagira, p.s. moze se otkljucati i u dzepu, bilo gdje...
XD upravo je to bilo moje misljenje ali se nisam tako izrazio.
opet problemi s bljeskalicom, kad sam najviše trebao kameru, zatajila i opet bljeskalica nije radila dobro, tj. tamne slike su ispadale, reko pošto je baterija na 15% možda je to uzrok i dođem doma probam i radi sve dobro, ja više ne znam gdje to zapinje i zašto?
Kako sve vi punili bateriju, dal bolje pričekati da se isprazni da se mobitel ugasi ili dok se pojavi poruka na mobitelu da se spoji na punjač, sad ću je treći put puniti, bat. mi izdrži 2 dana uz normalno korištenje.
to s blicom je bug..već dosta dugo traje (nije ga jedino bilo u 2.0 verziji softa :))
al ispravit će to u 2.2 (tako su rekli barem...)
Li Ion baterije ti općenito nije dobro pustiti da se isprazne do kraja pa onda puniti..već ti je bolje da ga staviš na punjenje kad je i na oko 30ak%
eto znam za ubuduće, kak stoji stvar s nadopunjavanjem, jel preporučljivo ili ne?
I primjetio sam da se mob nenormalno zagrijava tijekom razgovora, jel tako i kod drugih?
ako ti baš ne treba, nemoj koristiti 3G mrežu. inače, da. zagrijava se i nama, no to je zato što chip na matičnoj nije zaštićen nikakvim plastikama, tako da je odmah ispod kučišta, pa se osjeti direktno toplina. to je zagrijavanje normalno, nije ništa čega se treba brinuti.
što se tiče nadopunjavanja... bez problema kad god hoćeš.
ock, ali fakat se grije onak pošteno, dulje razgovore morat ću koristiti slušalice. 3g je isključeno čim sam prvi puta uključio mob.
ja sam digao clock na 1200 MHz, pričao 4 sata, držao ga na punjaču, 3G mi je bio uključen, skoro me peklo za ruku kako je bio topao. Ne, neće mu ništa biti. Ako temperatura i dođe do kritične točke, mobitel će se resetirati. Meni se u ekstremnim uvjetima to nije dogodilo.
Stoga, nema brige.
ne brinem se, eto polako stavljam aplikacije sa ppc warez-a, ima ih tonu pa svaki dan nešto isprobam pa obrišem i tako unedogled :)
Tako sam otkrio aplikaciju Vignette, dosad najbolja aplikacija koju sam probao za kameru, dal netko preporuča šta bolje?
Danas ujutro umalo zakasnio na posao, alarm il je kasnio il ja nisam čuo, uglavnom našo sam u topicu na početku da je bilo riječi o tome i kašnjenju na fax, nisam našo odgovor dal je to riješeno? Čak sam se naviko na odključavanje, sve aplikacije koje sam probao vezane za odključavanje zaslona nisu me dojmile :(
Iduća stvar, kak kopirat preko original browsera ? npr. link neki jao koje tu muke imam, jedino sam uspio s operom beta verzija i to još jedva :(
Naprimjer link od rapishera ili neki drugi nebitno kopirati pa zaljepiti?
Također nije mi jasno di je upitnik na fizičkoj tipkovnici? jel to samo meni fali ili jednostavno ne vidim?
Zatim tipkovnica koja mi treba isključivo za pisanje poruka u autu i svugdje gdje ne mogu koristiti 2 ruke :) ona standardna neznam kako se službeno to zove uglavnom tri slova na 1, pa tri slova na 2 itd kužite kaj mislim, stavio sam better keybord(najnovija verzija) ali spora je jako i kak isključiti da vibrira pri tipkanju?
Neki dobar task kiler za preporuku, imao sam jedan (nemogu se sad sjetiti naziva jer me toliko raživcirao da sam ga obrisao) uglavnom Browser i opera mobile, zajedno sa Market su mi stalno bili u Batery usage, a u popisu task kilera ih nije bilo.
Naišo sam i na jednu simpatičnu aplikaciju Talking Tom :) ali mi se čini koda je usporena ima frend na I phonu 3G i tamo ide glatko? I nabavio sam pro verziju, ali sad pak ima smetnje kod zvukova, nakon recimo određenog zvuka ko šum neki, probao više verzija i uvijek isto?
Camera 360, tu ja koristim, mada je meni i standardna kamera OK
Nisam imao taj problem no, ja nisam nikad koristio standardnu budilicu, skini si s marketa alarm clock plus V2, besplatan je. i ako imaš task killer dodaj ga u ignore da ga ne gasi. vjerojatno ti zato nije zvonio mobitel jer ti ga je task killer ubio u cilju dobivanja više RAM-a
ako želiš kopirat link stranice u kojoj se nalaziš, odi gore gdje upisuješ adresu, stisni na nju i drži dok je onak označena narančasto, onda stisneš copy all i to je to
ako želiš kopirat link u tekstu negdje, stisni meni tipku (onu kapacitetnu ispod ekrana pored strelice za nazad), odaberi more, pa select text, nakon što ga odabereš stisni copy i kad želiš zaljepit drži dugo u nekom polju za pisat i stisni paste.
upitnik je odma lijevo do entera
skini smart keyboard pro i tamo si upali numeric keyboard i isključi vibru, mada on u startu nema postavljenu vibru
Advanced task killer pro ja koristim
I meni je tako, free verzija radi ok ali sporo, a puna verzija samo šumi
Mada sa novim cyanogen modom radi puno glađe
riješeni svi problemi, ova smart keyboard pro je super, konačno sam zadovoljan u vezi toga, task killer isto, a i upitnik je nađen opće neznam kak ga nisam vidio :( nemogu vjerovati. jedino talking tom šteka:D
danas ujutro opet alarm kasni i čim sam uključio ekran odmah je proradio :( kaj napraviti u vezi toga?
2.1 update 1
GAS_EMEA_USASHLS00RTEU_P042
jel to to?
rootao sam maloprije mob, sve prošlo supješano clockao na 800 mhz.
Kako sam si instalirao par dobrih aplikacija, imam 54 mb slobodne memorije i kod nekih aplikacija me treaži više slobodnog mjesta, jel moguće to riješiti?
Radim na tome da obrišem demo verziju Motonav i stavim, crackanu.
Ne, nije to to. Build number pročitaj.
dovoljno je to
ima P042, što znači da ima 02.31. verziju koja ima taj bug s alarmima (nova verzija ima P046)
idi il preko system updatesa, ili ćeš morati skinuti app odavde pa preko njega updateaj (milsim da moraš prvo unrootati)
ako zapneš...
http://cafe.mobil.hr/threads/68097-M...anje-Motonav-a
Build number SHOLS_U2_02.31.0
Edit: eto updatao, ali preko kompa, preko mobitela nije našao ništa.
Sada je na Build number: Shols_U2_02.36.0, kolko vidim moram opet rootati mob jer mi program za overclock ne radi, ali prije toga test alarma!
Ja sam juce napravio isto (update na taj zvanicni 02.36.0) i za sad alarm funkcionira kako spada (jutros testirano, sve u cajtu!).... inache, kao da je i nestao iritantni problem sa samoukljucivanjem music player-a (desavalo mi se cesto sa 02.31 software-om).... btw, mob nisam (josh) root-ao niti overclockirao, sve shto sam isprobao je sa zvanicnim software-om...