što se ekrana tiče, meni na kutiji piše samo 3.7-inch touch-sensitive screen
Printable View
što se ekrana tiče, meni na kutiji piše samo 3.7-inch touch-sensitive screen
da li se može kod snimanja videa u samom snimanju zumirati (jer mi se čini da dozvoljava samo prije narihtati "udaljenost")na Desireu i kak se zove neki app koji "broji" odlazne i dolazne secunde i minute poziva (kao Nokie npr.)
thx ia
koliko vidim, kad počne snimat nestane opcija zumanja, znači nemreš..
e kamo treba stavit MP3 muziku koju hoću koristit kao ringtone?
Zumirati tokom snimanja je moguce u nekim custom rom-ovima, al to je druga prica.
Melodije za notifikacije grupiras na sd kartici ovako:
media/audio/alarms
media/audio/notifications
media/audio/ringtones
Na taj nacin ce ti biti prikazane kada ti ih izlista u postavkama.
Možeš na dva načina, jedan je da stisneš menu dok ti svira stvar i izabrati set as ringtone. Drugi način je da spojiš mobitel na komp i kreiraš:
Ringtones:
/sdcard/media/audio/ringtones
SMS Alerts:
/sdcard/media/audio/notifications
Alarm Alerts:
/sdcard/media/audio/alarms
I onda tamo staviš što želiš. Nakon što odspojiš fon od kompa to što si kopirao se pojavi kao mogućnost izbora u odgovarajućim postavkama. Bitno je kreiranje sa kompa da bi telefon odspajanjem skenirao te foldere.
Nudi mi neki patch(update) od 25mb iako sam na custom ROM-u, ocu sto zafrknut ako ga stavim ?
Evo od mene par pitanja nakon nekih 24-48 sati koristenja...
- postoji li kakva mogucnost izlaska iz programa koji se pokrenu bez nekog task killera? primjetio sam da dosta programa ima samo onu hardversku back tipku da izadjem. ili ja nisam skuzio...
- Super su mi oni switchevi OnOff za WiFi, BT, Airplane, itd... ima li nesto sto ce tako ubit Data konekciju (bez obzira je Edge, GPRS, 3G), i isto tako ju vratit...
- postoji li ROM koji ima Sense ali da je bez sitnih programa instaliranih (recimo ne koristim navigaciju pa mi ne treba CarHome i footprints, pa onda onaj peep, stocks, talk, voice dialer, voice recorder, voice search, youtube)? kao alternativno, ima li program s kojim mogu iz LeeDroida deinstalirati gore navedene programe?
Kolko sam shvatio, programe gasi OS sam kada primjeti da ih dugo nisi koristio.
Imas, skini si Extended controls ili SwitchPro. S njim mozes kontrolirati sve.
thanx za info sa ringtonovima :)
evo sljedeće :D imam leedroida, znači rom koji podržava instalaciju aplikacija na SD karticu, ali dosad sve što sam skinuo je otišlo na telefon na kojem sad imam još samo 11MB i opcija move to SD mi je onak siva da se neda kliknut.. kak ga naterat da sprema na karticu?
Vec se pricalo o tome...
Pregledaj malo druge teme.
Nisam probao, ali imam u planu... Jednom... Kad nađem vremena. Mislio sam si skuhati jedan ROM s nekim essential appovima unutra, ništa pretjerano naravno.
Pretpostavljam da bi trebalo šljakati. Te aplikacije koje dodaš bi se trebale skupa s ostalim flešati u ROM memoriju (ne na internu, ne SD, ne ext3). Makar kažem, nisam siguran, samo razmišljam na glas. Nisam ni guglao, toliko o tome koliko sam istraživao :)
To radi bez problema, jedino treba paziti da se tim dodacima ne prepuni /system particija.
To bi pretpostavljam bilo ovo:
"system storage
path: /system
capacity: 250 MB
available 158 MB"
Ako je tako, onda mislim da neće biti problema s pretrpavanjem. Večeras ću se s tim poigrati.
Jedini minus koliko sam saznao jest što te aplikacije nisu linkane sa Marketom i nećete moći skidati updejtove.
Ali ćete ih moći instalirati sa strane i overrajdati sistemsku - slučaj kao sa Facebook aplikacijom. Pretpostavljam :)
Jel mi moze netko pomoc kako da syncam Facebook kalendar (eventi i rodendani) sa recimo Agenda Widget ili nekim drugim kalendarom?
I vidio sam na mobu od frenda, (Legend) da ima hrvatske praznike, pa bi i to volio nekako ubacit.
Da, to je to.
Na vecini novijih mobitela nema problema, ima problema jedino na starijima tipa G1 gdje je /system particija velika 96 MB (i to nakon promjene SPL-a, inace je bila 64 MB), a ROM od toga zauzme 94 MB. :P
Da, te aplikacije su "sistemske" i ne mogu se updateati preko marketa, iako uglavnom ne smeta imati "kopiju" neke od tih aplikacija i u "user" dijelu (ja sam npr. jednom imao stariji gMaps u sistemskom dijelu i noviji instaliran naknadno). E sad se jedino ne sjecam, jesam li onda imao 2x gMaps u meniju, ili je sistemski "nestao" (mislim da je ipak bilo ovo prvo - 2x).
Kako da si podesim da mi u notification bar dolaze izvješća kad je sms primljen?
Kako god da stavim dolazi mi notification kad je poruka poslana od mene a ne klasika kad poruku primi onaj kome šaljem.
Uvjek moram ulatiz u poruku i view report da provjerim dali je sms stigao.
Izašao je unrevoked 3.21 koji može rootati i Desire koji je OTA updatean na Froyo. http://unrevoked.com/
Upute: http://myhtcdesire.com/modding/how-t...asily-method-2
koliko bodova postizete na benchmarku, i sa kojim romom??
ja sa leedroidom izrazito malo...oko 1100...(quadrant advanced, full benchmark)
Ovo se čekalo, ali iskustva korisnika me zabrinjavaju. Čitam temu s dojmovima i to je malo prešareno:
http://ip208-100-42-21.static.xda-de...d.php?t=776696
Možda zeza root iz Windowsa :)
pitanje.... jel netko uspjesno koristi onu funkciju stisavanja zvonjave kad se mob digne sa stola? meni se ideja cinila super na pocetku dok nisam skuzio u pravilu da ako mi zazvoni u dzepu od jakne dok hodam da se stisa pa redovito propustim pozive....
bilo bi dobro da detektira ako je u pokretu pa da se onda ne stisava...
Jel zna itko kako upalit vibru za SMS/MMS?
Drzim ga na silent modu i u postavkama sam stavio da uvijek vibrira, no kada dode poruka uopce ne vibrira :/