-
Ne mogu se sve isključiti, ali većina može na Android 4+.
Application managment (upravljanje aplikacijama) - ALL (Sve)
Izabereš app i stisneš Disable (isključi).
Doživiš SDS, krepa memorija ili neko drugo sranje, ostaneš na bootloaderu, a tamo sve na custom i gle čuda, neće priznat garanciju.
-
= Citat =:
Izvorno postao
strikoo
Ne mogu se sve isključiti, ali većina može na Android 4+.
Application managment (upravljanje aplikacijama) - ALL (Sve)
Izabereš app i stisneš Disable (isključi).
Doživiš SDS, krepa memorija ili neko drugo sranje, ostaneš na bootloaderu, a tamo sve na custom i gle čuda, neće priznat garanciju.
da, to znam...nazalost to mi nije pomoglo zato sam i napravio root!
a jbg...znam sve rizike ali nazalost mob koji moram punit 2put dnevno mi jos manje znaci! tako da...nadam se da necu morat u servis :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
Inovator
To je I9305.
al piše pod broj modela.. I9300.. a tipka je plavija i za nijansu manja..
-
Re: Samsung Galaxy S III - službeno, komentari, rasprava.....
= Citat =:
Izvorno postao
niko3
al piše pod broj modela.. I9300.. a tipka je plavija i za nijansu manja..
Inovator je odgovorio Baskervilu a ne na tvoj post.
Boja malo plavija, nisu pogodili izgleda mješači boja.
-
Pazi ovo. Meni su zamijenili ekran koji je totalno drugačiji od prethodnog. Mobitel je doslovno bio drugog oblika, a o završnoj obradi stakla da ne govorim, pod prstima skroz druga priča i što je najgore, uz sve dobro, panel nije valjao ništa, čim si ga malo zakrenuo, odmah sve zeleno. Samsung više kupio ne budem nikad niti išta sa amoled ekranom.
-
Imam iPhone zadnje 4 godine, ali dobio sam S3 nedavno i malo sam ga proucavao u namjeri da mozda predjem na Android. Sve je bilo ok, dok nisam instalirao mail (to mi je jedna od najvaznijih stvari). Da li ja to ne znam podesiti ili stvarno na mobitelu ostaju samo poruke koje su i na mom mail serveru. To mi je nevjerojatno, jer kad pokupim mailove preko Outlooka, brišu se svi mailovi stariji od 7 dana (tako sam podesio) i tada oni nestaju i iz mobitela. Napomena: radi se o POP3 mailu. To mi se na iPhone-u ne dogadja, nego imam na mobitelu zadnjih 1000 mailova bez obzira na stanje na mail serveru.
Da li je to stvarno tako ili ja ne vidim opciju da se poruke zadrže na uredjaju?
Znam za K-9 mail app koja ima opciju da se ne brišu mailovi iz mobitela nakon sinkronizacije, ali ja bih ipak koristio nativnu Samsungovu mail aplikaciju.
Ajde vi koji vec dugo imate S3, javi te, da li ima rješenja za držanje svih mailova u uredjaju nakon sto se ucitaju?
-
= Citat =:
Izvorno postao
sonics
Imam iPhone zadnje 4 godine, ali dobio sam S3 nedavno i malo sam ga proucavao u namjeri da mozda predjem na Android. Sve je bilo ok, dok nisam instalirao mail (to mi je jedna od najvaznijih stvari). Da li ja to ne znam podesiti ili stvarno na mobitelu ostaju samo poruke koje su i na mom mail serveru. To mi je nevjerojatno, jer kad pokupim mailove preko Outlooka, brišu se svi mailovi stariji od 7 dana (tako sam podesio) i tada oni nestaju i iz mobitela. Napomena: radi se o POP3 mailu. To mi se na iPhone-u ne dogadja, nego imam na mobitelu zadnjih 1000 mailova bez obzira na stanje na mail serveru.
Da li je to stvarno tako ili ja ne vidim opciju da se poruke zadrže na uredjaju?
Znam za K-9 mail app koja ima opciju da se ne brišu mailovi iz mobitela nakon sinkronizacije, ali ja bih ipak koristio nativnu Samsungovu mail aplikaciju.
Ajde vi koji vec dugo imate S3, javi te, da li ima rješenja za držanje svih mailova u uredjaju nakon sto se ucitaju?
Vjerovatno neces biti zadovoljan moji odgovorm, ali ipak :-)
Ja sam se kompletno prebacio na gmail, poslovni mail forwardam na poslovni gmail, a privatno sam i tako koristio gmail...
A kada saljem mail s poslovnog gmail-a, imas opciju da ti prikazuje kao da saljes s tog pravog poslovnog accounta.
Nadalje, besplatno mozes otvorit i gmail adresu tipa netko@firma.hr, samo moras imati pristup toj firma.hr domeni.
Nativnu mail, aplikaciju nisam niti jednom koristio, a koristim android poprilicno dugo vec :-)
-
Koliko znam, cijela filozofija Androida i pratećih aplikacija (barem defaultnih) je da je ono što vidiš na mobitelu manje-više identično onome što vidiš na računalu i onome što vidiš na webu. Dakle postoji jedna centralna lokacija gdje je mail, sve ostalo je "prozor" koji gleda na to, i svi "prozori" (web, desktop, mobitel) gledaju na iste podatke. Ako podataka nema na serveru, nema ih ni na mobitelu (ili ih neće biti nakon prve sljedeće sinkronizacije). Ako želiš drugačije ponašanje, mislim da ćeš morati potražiti 3rd-party email aplikaciju.
-
To pitanje je za android aplikacije, a ne za samsung galaxy s3. Mislim da je identično pitanje bilo u ovoj temi par stranica prije pa se potrudi prolistati
-
Evo mene vec tjedan dana muci ekstremno trosenje baterije.Instalirao sam betterbatterystats i jucer cak napravio factory reset ali danas evo opet ista stvar.Cesto kada nesto prcakm onda se situacija popravi ali nakon nekog vremena opet bude onaj "mediaserver" na prvome ili drugome mjestu.Sad,suzio sam izbor na dvije stvari,ili je wlan kriv (jer mi u bbs-u zna izbaciti onaj wlan rx nesto) ili je onaj "powermangaerservice" koji mi trenutno cijelo vrijeme mobitel drzi awake.Zna li neko ovdje sto bi taj powermanagerservice mogao biti?Nemam instaliranu sd karticu niti slusam muziku na njemu.Sve je stock (4.1.2.)
-
Ok, hvala na objasnjenjima. Znaci da ipak nije isto kao na iPhone-u.
Imam ja mail forwardiran na moj Gmail account, ali ipak nije mi to ozbiljan nacin komuniciranja da saljem poslovnim partnerima mail preko Gmaila. Imam i tamo unesen svoj mail alias, ali kad saljem preko njega kroz Gmail ipak ne pise moja poslovna mail adresa nego nesto u stilu 'On behalf... i moj sluzbeni mail, ali se i dalje vidi da se salje sa Gmaila, a to je meni neprihvatljivo.
U svakom slucaju, ja ipak ostajem na iOS-u, mada sam imao najbolju namjeru.
Pozdrav i hvala jos jednom.
-
= Citat =:
Izvorno postao
sonics
Imam ja mail forwardiran na moj Gmail account, ali ipak nije mi to ozbiljan nacin komuniciranja da saljem poslovnim partnerima mail preko Gmaila. Imam i tamo unesen svoj mail alias, ali kad saljem preko njega kroz Gmail ipak ne pise moja poslovna mail adresa nego nesto u stilu 'On behalf... i moj sluzbeni mail, ali se i dalje vidi da se salje sa Gmaila, a to je meni neprihvatljivo.
Isprobaj koju drugu mail aplikaciju, tipa Aqua mail.
-
= Citat =:
Izvorno postao
sonics
Identican problem sam imao i ja, kontaktirao T-com sluzbu za korisnike u vise navrata (jer su imali krive odgovore) ali ukratko sve se svodi na 3rd party app... Ja koristim Aqua Mail i meni je odlicna... Netko je naveo da to nije problem Samsunga nego opcenito Androida? Krivo!
Screenshoti rjesenja problema koje mi je poslala Tcom sluzba za korisnike su bili drugaciji nego na mom S3, (pretpostavljam HTC) i kada sam ih na to upozorio onda su rekli da je to problem 4.1.2 softa, a da je na starijim verzijama softa to bilo moguce podesiti. Medjutim opet krivo, naime imao sam i GB i ICS i sad JB i uvijek je bio taj problem brisanja maila...
Znaci problem se da rijesiti sa Aqua Mailom sto je odlicna app. I svakako ju preporucam...
Najveci problem Androida je zapravo ono sto isticu za prednost, otvoreni kod, tako da svaki proizvodjac moze brljati po softu kako mu se sprdne... Ali to je sasvim neka druga prica...
-
Da, ocito treba imati neku 3rd party app. Ja imam K9 - mail i u njoj se sve moze podesiti.
Probacu i taj Aqua Mail, da vidim koji mi vise odgovara.
-
Aqua Mail ful verzija definitivno.
Besplatna šalje svoju reklamu unutar maila.
Ali za poslovne svrhe svakako se isplati izdvojiti.
-
= Citat =:
Izvorno postao
sonics
Da, ocito treba imati neku 3rd party app. Ja imam K9 - mail i u njoj se sve moze podesiti.
Probacu i taj Aqua Mail, da vidim koji mi vise odgovara.
Eh da, samo jos nesta: kazes da koristis mob u poslovne svrhe? Onda baci gejfon u smece, daj si par mjeseci da se naviknes na Andru i S3, pa kad pocnes koristiti kalendar (taskove, organizator), vidjet ces da je ono sto nudi gejfon (kalendar) smijesno... Pa onda smooth calendar widget sa tekstualnim obavijestima evenata na home screenu, zaboravit ces brzo jabolko... a to je tek pocetak..... ;-)))))
-
= Citat =:
Izvorno postao
sonics
Ne znam da li ti je prihvaljivo rijsenje i da li mozes uopce napraviti, i da li si skuzio sto sam napisao gore
"Nadalje, besplatno mozes otvorit i gmail adresu tipa netko@firma.hr, samo moras imati pristup toj firma.hr domeni" I onda ti gmail salje mailova s domene @firma.hr
-
= Citat =:
Izvorno postao
sonics
Ne znam što te muči ali ako koristiš microsoft exchange (a to je zakon za poslovne korisnike) tako su stvari i zamišljene da funkcioniraju. Recimo ja radim sa outlook-om na poslu na bilo kojem računalu i na mobitelu imam push. I svagdje je stanje mailova isto tj. sinhronizirano. Samo na jednom računalu držim arhivu mailova koja je odlično pretraživa gdje imam sve službene mailove od kada radim. Ako je nešto od microsofta odlično to je outlook.
-
@tkoucinauci: Pa napisao sam da imam POP3, a ne Exchange mail, tako da to ne igra.
@Baskervil: Ne trebaju mi nikakvi posebni kalendari, sasvim mi je dovoljan ovaj na iPhone-u koji se synca sa mojim Gmail accountom, pa imam sve i na laptopu i na mobu. Meni je ipak najvazniji mail kao sredstvo komunikacije. Push sam rijesio preko Gmail app, tako da mi obavijesti o mailovima dolaze trenutacno, a to mi je najvaznije.
Vidim da ti bas iPhone nije najdrazi (u najmanju ruku), ali to ne znaci da ako tebi odgovara Android, da i drugima odgovara. Ja znam puno primjera ljudi (poslovnih) koji su prije odbacivali bilo kakvu mogucnost touchscreena, a nakon sto su poceli koristiti iPhone, ne mogu vise zamisliti da bi presli na nesto drugo. Njima je ipak najvaznija jednostavnost i da to radi bez greske, a iPhone to pruza, bez obzira sto ti mislis o njemu. Tu dolazimo do one dileme o opravdanosti kontrole appova od strane Apple-a i zatvorenosti iOS-a. Nekima to nije dobro, a s druge strane garantira da neka aplikacije nece raditi gluposti i da se telefon nece rusiti iz cista mira, a sto se Androidu zna dogadjati.
Slazem se da S3 ima vise mogucnosti i featurea koje se i meni svidjaju, i nadam se da ce se naci u nekoj novijoj generaciji iPhone-a. Naravno zbog tih nekih stvari sam i mislio preci na Android, ali kad sve pluseve i minuse "odvagnem" mislim da cu ipak jos neko vrijeme ostati na iPhone-u. Ne treba zanemariti i naviku na svoj dosadasnji mobitel. Navika je gadna stvar :)
Uglavnom, hvala na dobronamjernim savjetima i prijedlozima.
-
@ sonics: eh malo si me preozbiljno shvatio, ja sam mislio da si vec presao sa iPhonea na S3 pa sam te samo htio ohrabriti, znajuci koliko sam se ja trebao navikavati na android nakon iOS-a... Kada sam se konacno privikao vise ne bih nazad... Medjutim nikada ne bih rekao da je iPhone los, dapace jedan od najboljih uredjaja na trzistu, ali to ne znaci da se ne smijemo malo nasaliti... Uzivaj u svom odabiru jer svakako imas zasto...
-
na moj UK firmware XXELLA su u drugom mjesecu došle dvije nadogradnje.. prvo XXEMB1 i XXEMB5. a ako me netko pita šta sam dobio s tim nemam pojma. vidim samo neku novu zelenu google ikonu na kojoj piše google postavke i neke slušalice ispod kojih piše glazba usluge.. i naravno da radi super kao i uvijek. :)
-
@ Baskervil: Nisam te ja preozbiljno shvatio, samo mi se učinilo iz tvojih postova da se malo podcjenjivački odnosiš prema iPhoneu, ali Boze moj, svak ima svoj stil :) Hvala tebi na pomoći, ali meni i dalje ne ide u glavu da u Androidu nisu mogli ostavii jednu opciju da ti sam biraš da li ćeš kod sinkronizacije zadržati učitane mailove na mobu ili ne. Pa barem memorija sad nije problem, tako da ne znam koja im je bila ideja vodilja.
-
Vezano uz battery drain i wakelockove... Navodno bi mobilni internet trebao biti teži za baterije. Kod mene je obrnuto. Tokom noći, ako ga ostavim na wirlessu, u 7h nestane 8-9% baterije (za to je kriv wlan_ctrl_wake i wlan_rx_wake, prema BBS-u), a ako ga ostavim na mobilnom onda u 7h ode cca 3% batterije.
Sve ostalo je isto, i na jednom i na drugom radi iste sinkronizacije.
-
@cyberlord: ako koristis custom kernel disejblaj ipv6 kroz terminal:
Code:
echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/wlan0/disable_ipv6
Postoji jako puno razloga zasto se taj wakelock dogadja, meni je ovo gore pomoglo. Naredbu je potrebno iznova upisati nakon reboota moba ili napisi skriptu da se izvrsava kod bootanja (treba ti root)
Mozda i ovdje nadjes nesto
http://mobility.forumsee.com/a/m/s/p...ollection.html
-
O nesretno IPv6 adresiranje. Kao da će netko to IKADA korisiti u PRIVATNIM mrežama. Fala na info. Probam.
Statičko routiranje ionako koristim već, tako da ne bi trebao biti problem. Jedino što si razmišljam investirati u neki Cisco router.
-
Pozdrav
Sada kad izlazi S4 cemu se mozemo nadati glede update softvera?
I koja je priča sa root-nim mobovima.
Znam da ćete mi napisati da bolje da nisam ništa radio ako ne znam, ali root mi je bio potreban za deluxe settings koji je dobar dodatak inicijalnom softu.
-
= Citat =:
Izvorno postao
debeliz
Pozdrav
Sada kad izlazi S4 cemu se mozemo nadati glede update softvera?
I koja je priča sa root-nim mobovima.
Znam da ćete mi napisati da bolje da nisam ništa radio ako ne znam, ali root mi je bio potreban za deluxe settings koji je dobar dodatak inicijalnom softu.
Spominje se da će dobiti update na 5.0 jednom kad izađe
-
Dobit će sigurno, Samsung je već obećao. A i imaju tradiciju podržavati uređaje tri generacije Androida (npr. SII: GB>ICS>JB)
-
nisam znao gdje drugdje da se obratim budući da pitanje nije usko vezano uz i9300, nego općenito uz androide 4.0.4 pa nadalje...
naime živcira me to što kada instaliram sigurnosni certifikat mobitel moram otključavati PINom/passwordom/gestureom... a želim koristiti samo obični swipe... postoji li ikakav workaround toga da koristim swipe za zaključavanje a da i dalje mogu imati sigurnosni certifikat (treba mi za wireless na faksu, jer bez njega imam edge)
btw probao sam onu shemu sa XDA sa instaliranjem certifikata pa onda kopiranjem u drugi folder, brisanjem certifikata i ručnim vraćanjem i nije upalilo...
-
Ja imam instaliran sigurnosni certifikat za wifi na poslu i to mi ni na koji način ne utječe na screen unlock. Zapravo nisam ni znao da je moguće da jedno utječe na drugo.
Svašta se može kad je uređaj rootan... a i custom ROM pomaže.
-
da moguće je nažalost -.- što se roota tiče i custom ROMa, mobitel je rootan već duže vremena (tjedan dana nakon što sam ga kupio), a custom ROM isto tako a što se njih tiče, većina custom ROMova radi na workaroundu vezan za Exchange (koji sam po sebi opet povlači screen unlock). Tih problema nisam imao na Xperiji X8, ali to nije do samog mobitela nego do Gingerbreada, jer se ovaj problem pojavio od ICS-a
ako možda znate gdje da se bolje informiram o tome, jer na XDA nema ništa... radi se o eduroam certifikatima za fakultete u RH, a taj eduroam je kao neki hotspot na fakultetima...
ja bi ga sam editirao ako je moguće nekako samo da znam... užasno me živcira taj unlock
EDIT:
dakle najgluplje rješenje ikad... namjerno sam fulo lozinku 15 puta i onda sam išao otključati mobitel preko gmail accounta. nakon toga mi je otvorio izbornik sa načinima zaključavanja gdje mi swipe naravno nije omogućen, ali ja nisam izabrao ništa od toga nego sam samo izišao van iz izbornika, zaključao mobitel i sad otključavam sa swipeom
sorry ljudi zbog očito bespotrebnog spama, nadam se da ću barem nekome pomoći s ovim!
-
jesi ti siguran da certifikati uopce trebaju za eduroam? meni radi bez njih na filozofskom i u sc-u, mogu ti napisati kako je kod mene postavljeno ako te zanima
-
Ajmo pitanje. Moj S3 se inače napunio do 100% za nekih cca. 2,5h. Jučer sam ga stavio puniti u nekoj drugoj kući (imaju trofaznu struju) te mi se mobitel preko noći (za cca. 7 sati) napunio samo 50%. Da čujem stručnjake što se to događa?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Stile
Ajmo pitanje. Moj S3 se inače napunio do 100% za nekih cca. 2,5h. Jučer sam ga stavio puniti u nekoj drugoj kući (imaju trofaznu struju) te mi se mobitel preko noći (za cca. 7 sati) napunio samo 50%. Da čujem stručnjake što se to događa?
Samo provjera, u settings - battery pise da se svih 7h punio, ima ona zelena crta na charging kada kliknes na graf potrosnje baterije?
-
= Citat =:
Izvorno postao
divided by zero
jesi ti siguran da certifikati uopce trebaju za eduroam? meni radi bez njih na filozofskom i u sc-u, mogu ti napisati kako je kod mene postavljeno ako te zanima
probao sam to prije nekih godinu i pol kad sam imao xperiu x8, stavio sam TTLS, PAP i onaj MSCHAPv2 (ili kako god se vec pise), korisnicko ime i lozinku i nije radilo... pa sam od sistemaca na faxu saznao da trebam certifikat, onda sam ga skinuo i od onda u biti nisam ni pomislio da ga bez certifikata probam... aj daj ako ti nije probelm samo mi reci postavke pa cu probat sutra kad se sletim do faxa provjerit jel radi
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
xlr
Samo provjera, u settings - battery pise da se svih 7h punio, ima ona zelena crta na charging kada kliknes na graf potrosnje baterije?
Ah, kada sam ga skinuo s baterije, graf se resetirao te mi pokazuje samo potrošnju od kada sam isključio mob s punjača. Zašto pitaš?
-
Gdje se u postavkama moze dodijeliti funkcija dvostrukog pritiska na HOME button, odnosno skinuti S voice i dodijeliti nesto drugo?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Stile
Ah, kada sam ga skinuo s baterije, graf se resetirao te mi pokazuje samo potrošnju od kada sam isključio mob s punjača. Zašto pitaš?
Mislio sam da se mozda uopce nije punio iz nekog razloga.
-
Danas stigao update za SEE verziju...ovo je zadnja verzija ako se ne varam: I9300XXEMC2
-
= Citat =:
Izvorno postao
TomZG
Danas stigao update za SEE verziju...ovo je zadnja verzija ako se ne varam: I9300XXEMC2
zadnja prije 4.2.2 nadam se jer nije se baš nešto puno mijenjalo od XXELLA, kad su kao pokrpali SDS
-
= Citat =:
Izvorno postao
TomZG
Ajde, molim te, provjeri da li je stereo bug popravljen, tj. da li su sada kanali pravilno snimljeni: lijevi je lijevi i desni je desni? Thanks (da ne instaliram bezveze).
-
= Citat =:
Izvorno postao
Stile
Ajde, molim te, provjeri da li je stereo bug popravljen, tj. da li su sada kanali pravilno snimljeni: lijevi je lijevi i desni je desni? Thanks (da ne instaliram bezveze).
Sumnjam...negdje na XDA-a sam procitao da su u verziji 4.2.2 cak sjebali i da je sad MONO ! :-) Kad sam procitao sjetih se tebe....Sad nisam siguran da li samo u 1080 modu ili u svim modovima...probaj izgooglat...
-
@Stile: Rado, ali sam prodao svoj S3 :( Eventualno da ti netko od kolega sa foruma proba ili ću ja od frenda uzet ako se sjetim... :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
Stile
upravo sam testirao na EMB5 (dakle predzadnja official verzija) na OEM Samsung slusalicama, i jos njih par sa strane, i lijevi id esni kanal su uredno namjesteni. doduse moram napomenuti da sam na custom ROMu (Android Revolution HD 23.3 i Perseus kernel) koji je u biti stock ROM samo malo tweakan, tako da ti ne mogu sa 100% sigurnoscu reci je li to ispravljenom na ne-rootanom stock ROMu
-
Morat ćeš pročitati njegove (pra)stare postove. Ne zanimaju ga kanali u reprodukciji nego u snimanju.
-
Jeli naden fix za media server s tim da root ne dolazi u obzir?Sve zivo sam probao i svakih nekoliko dana (ili kada gledam slike itd) se pocne trosit baterija i onda ga moram izgasit.Probao sam i Android tweaker gdje postoji opcija za gasenje tog scan-a ali nocas mi je opet pojelo nekih 15% baterije.Ovako svaki dan moram provjeravati bateriju:rolleyes:
-
= Citat =:
Izvorno postao
Mr.Bean
Jeli naden fix za media server s tim da root ne dolazi u obzir?Sve zivo sam probao i svakih nekoliko dana (ili kada gledam slike itd) se pocne trosit baterija i onda ga moram izgasit.Probao sam i Android tweaker gdje postoji opcija za gasenje tog scan-a ali nocas mi je opet pojelo nekih 15% baterije.Ovako svaki dan moram provjeravati bateriju:rolleyes:
jok... nista ne pomaze...jedino sto sam skuzio da se proces upali samo kada napunim bateriju do 100% pa ju sad vise nikad ne punim do kraja kad mogu i to je to... :D
-
Možda sa atk staviti da automatski gasi..
-
nasao sam moguceg uzrocnika media server buga...ne znam dali je pisano ovdje o tome ali postoji mogucnost da mi viber cucla bateriju.inace mi viber ne trosi skoro nista ali izgleda da aplikacija na neki nacin uzrokuje beskonacno skeniranje nekih datoteka.to se kod mene ne dogodi odmah kada instaliram aplikaciju i nemam taj bug svaki dan.nakon reboota mi se mobitel 2-3 dana ponasa normalno ali onda ga viber vjerojatno baca u neki beskonacni loop sto uzrokuje da mobitel vise ne ode u deep sleep.statistika vibera je i dalje normalna (kako u bbs-u tako i u settingsima) ali media server "raste".e sada treba jos vidjeti kako ce se ponasati bez vibera ili sa nekom starijom verzijom.u nekim linkovima sam citao da neki ljudi takoder imaju problema sa media serverom upravo zbog vibera.eto,svi vi koji imate taj bug probajte deinstalirati viber i rebootat mob,nakon nekoliko dana cete znati dali je to to.vrijedi pokusat
-
Одг: Samsung Galaxy S III - službeno, komentari, rasprava.....
Imala sam problem sa "budenjem" telefona (u BBS mi je prikazivao AudioOut_2 - wakelock), ubacila stariju verziju Vibera (v2.3.2) i već par dana nemam problem.
-
Samsung Galaxy S III - službeno, komentari, rasprava.....
Bilo je price da znaju zezati i neke memorijske kartice....
-
Što nitko ne piše o novom OTA nadogradnji S3 preko VIP mreže? Stigo danas al ne volim ništa instalirat prije nego netko ovdje iskomentira svoja iskustva :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
beca013
Imala sam problem sa "budenjem" telefona (u BBS mi je prikazivao AudioOut_2 - wakelock), ubacila stariju verziju Vibera (v2.3.2) i već par dana nemam problem.
jel mozes negdje stavit tu stariju verziju vibera...thnx
EDIT:Naso!
-
= Citat =:
Izvorno postao
hjurcic
Što nitko ne piše o novom OTA nadogradnji S3 preko VIP mreže? Stigo danas al ne volim ništa instalirat prije nego netko ovdje iskomentira svoja iskustva :)
meni nije ponuđen nikakav update.. na VIP-u sam
-
= Citat =:
Izvorno postao
miro29
meni nije ponuđen nikakav update.. na VIP-u sam
Na sammobile ima update za otključane i Tele 2, a za VIP i T-Mobile nema, hjurcic vjerojatno ima otključan (iako je možda na vip-u)
-
što se dobije tim updateom?
-
Meni nigdje ne nudi update,ni OTA niti preko sammobilea.
-
= Citat =:
Izvorno postao
segregator
Na sammobile ima update za otključane i Tele 2, a za VIP i T-Mobile nema, hjurcic vjerojatno ima otključan (iako je možda na vip-u)
Ja se ispricavam, al zaboravio da sam napisao post, a Tapatalk me iz nekog meni cudnog razloga nije obavijestio o novom postu...
@segregator kolega, upravu si :) imam otkljucan i na VIPu sam...
Stigao novi update i danas mi se slucajno sam instalirao (vjerojatno dok pricao kliknuo na Yes) i ode root na kratko :)...
Ali uglavnom, ne vidim nikakve promjene naspram proslog izdanja, al i ovaj je jos uvijek 4.1.2 tako da, nista novog...
Nista novog osim maltretiranja da sam morao opet rootat (ako netko vidi neku novost, zamolio bih ga da napise)
-
jel možda znate neki trač kada će na s3 doći 4.2.2? I koje će funkcije imati sa s4?
-
U zadnje vrijeme mi se pojavio lag kod otvaranja/zatvaranja aplikacija (chrome je bio ekstra spor) i bilo je nešto trzanja. Nekima od vas je ovo vjerojatno no-brainer, ali nekome će možda pomoći: redom sam brisala cache za pojedine aplikacije i nakon toga nema više nikakvog laga :)
...a oslobodila se bome i skoro giga prostora, nije za bacit :D
-
Jeli se sto zbrka u appovima ako izbrises cache?
-
Nope, sve ostaje isto. Save gameovi, downloadani sadrzaji, history u browseru itd.
-
Može li mi netko reći kako da se riješim one proklete media-e koja mi cucla bateriju! Mob sam upalio u 8 sati i sada imam 76% a nisam ga niti taknuo. Svakih par mjeseci moram napraviti factory reset jer mi media unistava bateriju. :mad:
-
Samsung trenutno testira 4.2.2 za S3, službeni update bi trebao izaći za mjesec dana ako je vjerovati sammobile-u :D
http://www.sammobile.com/2013/05/20/...-galaxy-s-iii/
-
= Citat =:
Izvorno postao
vale24
Može li mi netko reći kako da se riješim one proklete media-e koja mi cucla bateriju! Mob sam upalio u 8 sati i sada imam 76% a nisam ga niti taknuo. Svakih par mjeseci moram napraviti factory reset jer mi media unistava bateriju. :mad:
Pisalo se o tome u temi, a na forumu, prozuji po searchu malo.
Si provjerio sve fileove da nije koji corruptun?
-
Pogledao sam malo i vidio da su neki deinstalirati viber i da im se onda to smirilo. Kada to napravim meni se ništa ne poboljšava.
Kako da pregledam dali su mi fileovi ok? Ima neka aplikacija za to?
-
-
Meni se problem s mediaserverom popravio nakon što sam napravio update Vibera (prije cca. 10 dana). Probaj to, možda pomogne
-
napravi update vibera i onda restartaj mob! nekad mi se zna opet pojavit, najcesce kada mob napuni na 100%, ali cim skuzim samo opet restart i to je to...
ne znam dal je netko imao slican problem... naime kad mi se zaglavi taj mediaserver obicno je to popracebo da mob vise ne zvoni tj ko da ne zna di su mu melodije pa ih stalno trazi-vjerojatno zato i je taj proces mediaservera... narano restart rjesava sve...
-
Tko hoce experimentirati - kuhani ROM sa svojstvima S4 - radi dobro i brzo
-
Imam S3 star godinu dana. Primjetio sam zadnjih par dana da kapacitet baterije drastično opada a ništa mu ne radim? I evo neki dan mi više ne prepoznaje memorijsku karticu. Jeste vi imali sličnih problema? I da, uključeni su mi mobilni podaci, skinuo sam automatske GPRS i MMS postavke (i provjerio sam ih tražeći i ručni unos i sve se poklapa) međutim svejedno ne mogu primiti MMS. Zašto?
-
Jesi li pročitao sve o zloglasnom media scanneru? Nekako mi zvuči kao da bi moglo biti to.
-
= Citat =:
Izvorno postao
ravilov
Jesi li pročitao sve o zloglasnom media scanneru? Nekako mi zvuči kao da bi moglo biti to.
Ako je do Vibera, restartiram telefon i ista stvar. Ako je taj neki media scanner, jel bi to trebalo onda pisati kada odem u postavke->baterija?
-
Da, pisalo bi Media server
Nekoliko postova iznad je bili govora o tome i rijesenju.
-
= Citat =:
Izvorno postao
yager
Da, pisalo bi Media server
Nekoliko postova iznad je bili govora o tome i rijesenju.
Nema toga, ne piše. Koliko sam vidio Media Scanner je program, ali ja ga nemam na svom mobitelu.
Prije nekoliko dana sam slučajno u Trgovini Play prilikom nekih aktualiziranja aplikacija stisnuo na automatski ažuriraj. Par dana su mi se neke aplikacije same ažurirale. Kasnije sam ugasio automatsko ažuriranje, ali sada znam dobiti do 2 puta dnevno one neke ponude da instaliram neke igrice (gore lijevo u status baru bude zeleni plus, ili crveni kružić)... dok mi se to prije nudilo samo kada upalim mobitel. Jel možda to kakav znak?
Što je sa MMS-om, sve je poštimano, ali nikako ga ne mogu preuzeti?
Edit: evo što i kako crpi bateriju.
http://postimg.org/image/qw15id9j3/
-
Na koliko drzis svjetlinu ekrana?
-
Nego, ekipa, dajte mi recite kako vi stojite sa softwareom-jel vrtite S3 na stock firmwareu ili imate neki ROM. Pitam jer vrtim neko vrijeme stock TRA ROM skinut sa Sammobilea i nisam bas nesto zadovoljan fluidnoscu. Smatram da bi trebalo to ici brze s obzirom na cetverojezgrasa. Zanima me ima li na XDA koji dobar ROM, ali da je bar ko stock battery friendly, a u isto vrijeme fluidan? Inace sam fan cistog Androida i zadnji telefon ni je bio Galaxy Nexus koji je cisti Android vrtio jako dobro. Koje ROMove koristite i koji biste preporucili? I da, je li ovaj neofficialni 4.2 ROM brzi od 4.1? Hvala
-
najfluidniji ROM sa najpristojnijom potrosnjom baterije i da je AOSP (ilitiga čisti android compiled from the source) je defintivno SlimBean i to sa temasek kernelom... redovno sam imao između 3,5 i 5 sati on-screen timea, (ova donja granica je bila kad sam vrtio zahtjevnije stvari tipa GTA)
slimbean: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2106471
temasek kernel(pod MISC u prvom postu): http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1797109
-
Vezano uz Bateriju
Oduvijek sam vodio rat s baterijom. Isprobao 4-5 ROM-ova, jednako toliko kernela i na kraju bi se bilo kakva razlika svela u okvire statističke pogreške.
Kada bih uređaj ostavio preko noći, ovo su bili rezultati:
WiFi ON - oko 2%/h - jako loš rezultat, ali očekivan - signal je u prostoriji gdje spavam nešto lošiji od ostatka stana
Klasični sistem dual WCDMA/GSM - 1-1,5%/h - ako bi neki servis imao "svoj strenutak" (katana.facebook.umetniPOželji je sisač), znalo bi to biti i zakucano na 1,5%
I da ne pričam da čak i vrlo lagano korištenje mobitela mi ne bi isti natjeralo na više od 3h screen time i 24h korištenja. U principu, dosta loše. Nije katastrofalno, ali je loše. I bukvalno da bi svaki moj pregled i korištenje ekrana, makar i da sat pogledam, srušio bateriju za jedan postotak
I kada bih pogledao battery stats nakon 6-7h idla - noć (onaj ugrađen graf, odnosno listu) Android OS zakucan prvi, a System Idle daleko ispod...
Onda sam, nakon 6 mjeseci, probao i ovo: prebacio sustav na čisti GSM. To znači da je max brzina neta ograničena na EDGE - oko 250 kb/s
Rezultat?
Preko noći: 0,3%/h. NAKON 6h spavanja, on je još uvijek na 99%. I misleći da je bug, tako par noći za redom. Preporodio sam se. :)
Bez problema na 4.5h+ ekrana sa overclockanim procom na 1.6Ghz i mogu uhvatiti puna 2 dana bez problema. I sada je System Idle prvi, a Android OS na DNU. I čak se i ostali servisi ne uključuju nekontrolirano (tipa, taj servis facebook aplikacije bi unutar 6h imao 20ak min nečega; sada ima 20-30 sekundi)
Tako da nije do uređaja, nije do loše baterije... cuclač pravde je loša 3G pokrivenost našeg rozog providera.
Ako je sistem "pikčrs or it didn't happen", sutra stavim SS potrošnje iz BBS-a.
-
= Citat =:
Izvorno postao
2happy2beu
Na koliko drzis svjetlinu ekrana?
Ovisi, najčešće na oko 65-70%. Saznao sam u čemu je kvaka. Kako mi je bila krepala memorijska kartica, mobitel ju više nije prepoznavao. (dobio sam tu obavijest, kao da je kartica iskopčana..). A ja ju tih dana uopće nisam vadio misleći da će se kartica opet 'spojiti' ako restartam mob, ako je možda softver pobudalio ili šta ja znam. Međutim, to se nije dešavalo i mobitel je konstantno pokušavao onako u pozadini pristupiti kartici, te je to žderalo bateriju. Kada sam izvadio karticu, sve opet po starom. Propade mi kartica od 32 GB, sreća pa sam na njoj imao samo Navigona. :)
A što je sa MMS-om, nikako se neće preuzeti?
-
= Citat =:
Izvorno postao
CyberLord
Oduvijek sam vodio rat s baterijom. Isprobao 4-5 ROM-ova, jednako toliko kernela i na kraju bi se bilo kakva razlika svela u okvire statističke pogreške.
Kada bih uređaj ostavio preko noći, ovo su bili rezultati:
WiFi ON - oko 2%/h - jako loš rezultat, ali očekivan - signal je u prostoriji gdje spavam nešto lošiji od ostatka stana
Klasični sistem dual WCDMA/GSM - 1-1,5%/h - ako bi neki servis imao "svoj strenutak" (katana.facebook.umetniPOželji je sisač), znalo bi to biti i zakucano na 1,5%
I da ne pričam da čak i vrlo lagano korištenje mobitela mi ne bi isti natjeralo na više od 3h screen time i 24h korištenja. U principu, dosta loše. Nije katastrofalno, ali je loše. I bukvalno da bi svaki moj pregled i korištenje ekrana, makar i da sat pogledam, srušio bateriju za jedan postotak
I kada bih pogledao battery stats nakon 6-7h idla - noć (onaj ugrađen graf, odnosno listu) Android OS zakucan prvi, a System Idle daleko ispod...
Onda sam, nakon 6 mjeseci, probao i ovo: prebacio sustav na čisti GSM. To znači da je max brzina neta ograničena na EDGE - oko 250 kb/s
Rezultat?
Preko noći: 0,3%/h. NAKON 6h spavanja, on je još uvijek na 99%. I misleći da je bug, tako par noći za redom. Preporodio sam se. :)
Bez problema na 4.5h+ ekrana sa overclockanim procom na 1.6Ghz i mogu uhvatiti puna 2 dana bez problema. I sada je System Idle prvi, a Android OS na DNU. I čak se i ostali servisi ne uključuju nekontrolirano (tipa, taj servis facebook aplikacije bi unutar 6h imao 20ak min nečega; sada ima 20-30 sekundi)
Tako da nije do uređaja, nije do loše baterije... cuclač pravde je loša 3G pokrivenost našeg rozog providera.
Ako je sistem "pikčrs or it didn't happen", sutra stavim SS potrošnje iz BBS-a.
To ja radim sa mobitelima zadnje 3 godine. 3G je uvijek isključen, na edge-u je dovoljno za mail/watsapp/gtalk i sl. Ako želim surfat 2-3 klika i vrtim se na H+.
Na S3 sam imao 4-5h screenOn, osvjetljenje na 60-70% konstantno...i wifi uvijek ON. Pogotovo sam gasio 3G kada sam na granici 3G/EDGE signal.
Sada sa i5 isto to radim...tim više jer 4G nije još niti razvijen, screen time mi je uredno oko 6h, znao je doći i do 9h, ovisi koliko i na kojoj mreži što radim...
-
E da, jel brzi net na H+ ili 3G? Stalno mi seta s jednog na drugi.
-
H+ bi trebao biti brži ali ima slabiju pokrivenost signala. Zato i šeta. Naravno da uređaj uvijek preferira bržu konekciju ako je dostupna.
-
Godinu dana imam s3, sad me vec kopka da li ici na full reset i instalaciju od 0.
Da li se može očekivati kakav benefit.?
-
Odg: Samsung Galaxy S III - službeno, komentari, rasprava.....
= Citat =:
Izvorno postao
jurica_m
Nego, ekipa, dajte mi recite kako vi stojite sa softwareom-jel vrtite S3 na stock firmwareu ili imate neki ROM. Pitam jer vrtim neko vrijeme stock TRA ROM skinut sa Sammobilea i nisam bas nesto zadovoljan fluidnoscu. Smatram da bi trebalo to ici brze s obzirom na cetverojezgrasa. Zanima me ima li na XDA koji dobar ROM, ali da je bar ko stock battery friendly, a u isto vrijeme fluidan? Inace sam fan cistog Androida i zadnji telefon ni je bio Galaxy Nexus koji je cisti Android vrtio jako dobro. Koje ROMove koristite i koji biste preporucili? I da, je li ovaj neofficialni 4.2 ROM brzi od 4.1? Hvala
Moje iskustvo sa custom ROM -ovima s XDA a vjerujte mi, probala ja gotovo sve toplo preporučujem temesek.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1797109
i to verziju od 16/06 sa boefla kernelom bez ABB podrške iako ima čari i u najnovijem 19/06 RC5.6 s ugrađenim " halo " iako je tek u povojima lijepo radi no kao sto rekoh moj savijet za stabilnost , protočnost , bateriju i funkcionalnost je temesek R5.4 . + boefla 16/06 ker.
P.S.
priča o kernelima i ROMovima uvijek je nezahvalna stvar !
-
= Citat =:
Izvorno postao
marta06
Moje iskustvo sa custom ROM -ovima s XDA a vjerujte mi, probala ja gotovo sve toplo preporučujem temesek.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1797109
i to verziju od 16/06 sa boefla kernelom bez ABB podrške iako ima čari i u najnovijem 19/06 RC5.6 s ugrađenim " halo " iako je tek u povojima lijepo radi no kao sto rekoh moj savijet za stabilnost , protočnost , bateriju i funkcionalnost je temesek R5.4 . + boefla 16/06 ker.
P.S.
priča o kernelima i ROMovima uvijek je nezahvalna stvar !
I koliko ti traje baterija - screen time?
Ja sam trenutno na cm loquidsmooth v.2.7 (danas update izašao) i stvarno sam jako zadovoljan kako sve funkcionira, nema štekanja, sve ide jako glatko.... Preporuka :-)
-
-
Android 4.2.2 je blizu. u slijedećih 48 sati stiže nam test verzija.
Izvor: http://www.sammobile.com/2013/06/19/...agship-device/
-
= Citat =:
Izvorno postao
debeliz
Godinu dana imam s3, sad me vec kopka da li ici na full reset i instalaciju od 0.
Da li se može očekivati kakav benefit.?
To i mene zanima.. Dosta mi se sve usporilo u odnosu na novi uređaj :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
jurica_m
Ako je još jedan 4.2.2 testni firmware to što su grandiozno najavljivali, I am disappoint :/
http://www.sammobile.com/2013/06/21/...-galaxy-s-iii/
Navodno tek za mjesec-dva ide the real deal.
-
= Citat =:
Izvorno postao
divided by zero
Koliko ja vidim, ima sasvim dovoljno novosti...mene jedino brine što ako izađe za 2 mjeseca,
t-mobileu će trebat još bar 2 da izbaci svoju verziju, i eto Nove Godine na vratima
-
Sorry ali ništa nenađem u vezi mog "problema"
prodo sam iphone 4 i sad bi probao malo s3, do sad imao samo iphone unazad 6 godina...
gledam sad te modele, 9300, 9305, ima i nekih dual core, kakve su to fore, ako ima netko da mi da link ili objasni glavnu razliku između modela, dali još neki "valja" ili da gledam isključivo 9300 i 9305?
i vidim da ih je 80% na vip-u, a meni treba t-mobile, postoji li metoda za otključavanje ili piši propalo ko sa iphone?
i u vezi hr meni-a, dali se može ubaciti u bilo koji ili ne?
sorry, znam da su početnička pitanja, al jbg, totalno mi ovo drugi svijet, a vrijeme je da i samsung malo probam, zadnji sam imo d900 :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
vwgolf3
Sorry ali ništa nenađem u vezi mog "problema"
prodo sam iphone 4 i sad bi probao malo s3, do sad imao samo iphone unazad 6 godina...
gledam sad te modele, 9300, 9305, ima i nekih dual core, kakve su to fore, ako ima netko da mi da link ili objasni glavnu razliku između modela, dali još neki "valja" ili da gledam isključivo 9300 i 9305?
i vidim da ih je 80% na vip-u, a meni treba t-mobile, postoji li metoda za otključavanje ili piši propalo ko sa iphone?
i u vezi hr meni-a, dali se može ubaciti u bilo koji ili ne?
sorry, znam da su početnička pitanja, al jbg, totalno mi ovo drugi svijet, a vrijeme je da i samsung malo probam, zadnji sam imo d900 :)
Ukratko i nadam se jasno , sve što pitaš ti je kod androida
(bez obzirai9300/i9305, razlika je u podrsci mrežnim brzinama 4/2 jezgre)
sve puno jednostavnije i dostupnije , pa tako bez problema možeš otključati i ili debrandati mob. čak i sam a što se jezika tiče situcija ti je još i jednostavnija utoliko što tvoj matični sim bez obzira na operatera uglavnom sam povuče jezične postavke tj. hrvatski .
-
-
Evo nakon nekih 15 godina GSM-ovanja i promijenjenih min. 100 telefona, bilo je krajnje vrijeme da mi neki telefon ispadne i da pukne ekran! I desilo se to baš s ovim najskupljim :)
Je li netko mijenjao samo staklo na S3, ovim metodama s youTubea (fen, grijanje i slicno)?
LP
-
Imaš sreću što ti se nije dogodilo s npr. HTC One...
Da, slijedi metode dostupne na YT, korektne su.
-
Dali je tko stavio leak-ani 4.2.2 na mob? Dali ima kakvih bugova i dali kaj šteka u uporabi (fluidnost)
-
Pitanje za vlasnike s3. Gasi mi se radio i mp3 player. Aplikacije ostanu upaljene al kao da stisnem pauzu....probao sam pogasiti one sugestije al ne pomaze. Netko ima savjet?
-
Rijeseno sve nakon vracanja na tvornicke postavke. :D