idemo dalje sad je:
Internal error: couldn't find misc
EDIT citam na netu kazu downgrade na eclair -.-' ufufuf satra me, korak po korak se micen -.-'
Printable View
idemo dalje sad je:
Internal error: couldn't find misc
EDIT citam na netu kazu downgrade na eclair -.-' ufufuf satra me, korak po korak se micen -.-'
Downgrade na eclair je najsigurnija stvar, samo ako nisi lijen :) Ovo s misc particijom se nisam susretao, a nadam se da nije nesto pošemereno na njoj.
jesam malo ljen al ja to pomalo :) sat vrimena dnevno, samo da probam nesto i onda vratim mob relativno funkcionalno stanje :)
al bit ce show kad budem custom rom stavlja :D a javit cu kako je prosa downgrade na eclair
dalje, internal error failed to unlock NAND flash?(ovo je sa 3.22)
mob doduse je s-on, ali zar se nebi trebao moci rootati bez obzira
a hboot je 0.93.0001
EDIIIT
eclair je stavljan sad iden probat root
EDIT2
i na eclairu, i sad sa 0.83 hbootom opet internal error couldn't find misc
EVO FINAL EDIT!
kako rijesti ovaj problem u 4 minute:
http://revolutionary.io/
gotovo
E j*** ga, nisi rekao da želiš s-off :D Mislio sam da hoćeš samo rootati radi korištenja nekih aplikacija itd...
Pa to sam i mislio, samo rootat, da mogu smanjit cpu power i/ili stavit custom rom, ali unrevoked nikako da roota(jedan nemoze nac misc particiju, drugi kaze da nemoze dirat nand) i racunam da bi to mozda moglo bit do s-on , i onda gledan iden probat sa revol. i bome radi, samo sta san mora vratit hboot nazad na 0.93 i sve je napravio i roota i ovo i ono
al cini m ise da ce bit bomba revolutionary, i sad je prejednostavan a govore da je jos kompliciran :P
Revolutionary je nasljednik Alphareva napravljen prvenstveno za hboot 0.93 ;) Sve one niže hbootove si mogao s-offati s www.alpharev.nl. Isti vrag... Također, ako ti išta drugo treba vezano za petljanje po hbootu (particijske tablice, downgrader.img...) ideš na alpharev link. Čisto FYI.
Ma s-off bi i ja savjetovao svima koji se zafrkavaju s rootanjem, ali metoda je dosta osjetljiva, a ljudi su svakakvi pa općenito ne pričam o tome s (očiglednim) početnicima :D
a vidio sam da je osjetljivo radit s off zato sam i izbjegava to, ipak nisam tio dobit ciglu, i nisan zna da revolutionary stavlja custom recovery
al evo sad radi, tvoj tutorial je poprilicno pomogao. Ovo mi je prvi root(doduse na ne bas funkcionalnom mobu) al eto uspio sam :D
i stavio sam cpu max na 500 i zasad se jos nije ugasio :D i to je nesto :)
a ako se bude gasio ide rastavljanje i pistolj na vruci zrak, pa jos bolje hlađenje napravi nekako :D
ja imam ovo
BRAVO PVT1 SHIP S-ON
HBOOT-0.80.0000
MICROP-031d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.11.05.27
MAR 29 2010,21:34:33
CLOCKWORKMOD RECOVERY V2.5.0.7
SUPERUSER V2.3.6.1
želio bih povečati kapacitet memorije za aplikacije jel 147mb je stvarno premalo....imam i jop app2ds i ext3 512mb na sd.....pa i još mi ponestaje prostora.
pozdrav, pocetnik sam sto su odma naglasit, te kako takav obracam se vama iskusnijima za bilo koju vrstu pomoci koju mi mozete pruziti.
imam premalo interne memorije no kupio sam 16GB sd karticu i da procitao sam dosta o rootanju ali jos uvijek nisam siguran da mogu to izvesti bez rizika da nesto "zeznem" stoga se obracam vama za pomoc.
Ciljevi: veca interna memorija<-particiranje<-titaniumbackup<-rootanje
Problem: Android 2.2 koji nije suradjivao sa unrevoked3
Probao sam: razne teme sa ovog foruma, youtube, google te prekomplicirene upute sa xda-developers, androidforums itd... ima li neko jednostavnije rj. ili jednostavnije objasnjeno rj.
za sada bi se zadovoljio kada bi uspio rootat htc desire Android 2.2 :/
dakle trazim korak po korak upute, po mogucnosti hrvatske, za pocetnike i definitivno tocno za moj mobitel desire android 2.2 ukoliko ga je uopce moguce jednostavno rootati bez rizika od kvara ili gubitka podataka.
hvala svima
Ako želiš povećati internu memoriju (onih 147MB) particioniranjem onda ti treba samo S-OFF. Poanta je da povećanjem interne data particije smanjuješ sistemsku particiju što može predstavljati problem ako ti je trenutno sistemska particija popunjena (a znam da je popunjena jer koristiš 2.2 stock rom). Da bi si to lakše predožio zamisli kartonsku kutiju u kojoj se nalaze 3 balona - data, cache i system. Svaki od njih je napuhan do određene mjere tako da stanu u kutiju na knap. Ako želiš više napuhati data balon, moraš ispuhati neki od preostala dva... Kutiju ne možeš promjeniti (kutija je memorijski čip fiksne veličine).
Dakle, za početak radiš S-OFF što je siguran proces i skupa s njim dobivaš root, a nakon toga moraš imati u vidu sljedeće:
- da bi povećao internu memoriju trebaš flešati novu particijsku tablicu
- nova tablica smanjuje sistemsku particiju i moraš pripremiti rom koji će biti kompatibilan s njom (koji će stati na nju)
- alternativno, možeš probati srezati trenutni rom tako što ćeš sa sistemske particije obrisati sve one aplikacije koje ti nikada nisu trebale, a koje nisi mogao na normalan način uninstalirati (posao umjerenog rizika sve dokle znaš što brišeš). Ovime bi mogao smanjiti veličinu stock roma, ali pitanje je koliko.
ima neka lista koje .apk se može slobodno brisati sa titanium backup? za samsung galaxy s2 ima ovako:
https://spreadsheets.google.com/spre...Xc&output=html
Ima ovako nešto, nije posebno za Desire, ali vrijedi za većinu romova:
https://spreadsheets.google.com/spre...=0&output=html
dobar dan ekipa..
ovako, mislim da imam problem..
imam htc desire i ne znam one bitne podatke iz bootloadera jer sam ga updejtao na 2.3.3 gigerbread..
trenutni nedostatak je taj sto mogu imati zanemarivo malo aplikacija na svom desieru jer mi redovno javlja "low on space".. procitao sam da ako je updejtan na 2.3.3 da je rootanje nemoguce..
trebam savjet! ima li mi spasa? znaci, htio bi zapravo rootan aparat.. s mogucnoscu da se oslobodi u sto je vecoj mjeri interna memorija kako bih mogao imati sto vise aplikacija! hvala
Moraš napraviti s-off s revolutionaty alatom i flešati drugu particijsku tablicu s alpharev.nl + rom koji zauzima manje mjesta. Bilo je govora o ovome unazad 3-4 stranice.
mozda sam naporan i dosadan al bio bi zahvalan kada bi netko bio voljan postati mi ovdje upute korak po korak ili poslati na PM.. sve potrebne informacije koje mogu iscitati iz uredjaja cu poslati..
citao sam postove sve prije i na prvoj str post o s-offu.. i ne mogu reci da mi je sve jasno u potpunosti.. zato bi molio detaljno korak po korak upute.. jer me bih htio poceti ako nisam siguran da cu dovest postupak do kraja!
unaprijed hvala!!!
Detaljnijeg nema. Jedno je ako ti je engleski muka i nerazumljiv, a drugo ako ne kuzis sto radis. Linkovi koji postoje su vrlo detaljni, postoje i video upute... Osobno se ne petljam u s-off tudjih uredjaja jer je rizik prevelik. Takodjer ne mogu puno napraviti ni da ti olaksam razumijevanje ove tematike jer se to ne radi preko noci. Citaj, citaj, citaj. I ja sam sve sam radio, nije uopce bilo ovih danasnjih tutoriala niti sam imao ikakva predznanja. Ako nemas vremena ili ti se ne da, daj nekom frendu koju kunu nek ti to napravi.
samo onda jos jedno pitanje prije nego sto pocnem s postupkom..
napravio bi s-off revolutionary metodom.. al me zanima.. ima li veze sto trenutno ne mogu pristupiti bootloader-u jer je zakljucan.. oce li mi to prouzrokovati odredene probleme tokom samog postupka?
i je li uopce moguce vratiti OS na 2.2 froyo recimo ?
hvala
Kako ne možeš pristupiti bootloaderu? Ako ne možeš pristupiti njemu znači da ti je mob mrtav i ne možeš ga niti upaliti, a znam da to nije slučaj.
Ako se ne varam downgrade na Froyo možeš napraviti i nije teško za odraditi (vidi upute za vraćanje na stock rom). Jedino što gubiš sve podatke.
nema sanse.. ugasim mob.. pricekam minutu .. stisnem volume - i drzim i onda stisnem power i drzim i nista se ne dogada.. a drzim sigurno 20ak sekundi.. i kad pustim pojavi se logo htc-a
negdje sam bio procitao guglajuci po forumima itd da kad je mob upgrejdan na gingerbread 2.3 da se "zakljuca" bootloader.. :/ nit je rootan niti s-off..
a gingerbread sam upgrejdo officialno sa htcdev.com
Bootloader se upgradeom možda i zaključa, ali svejedno bi mu morao moći pristupiti. Bilo bi malo smiješno i beskorisno ako ne možeš pristupiti recoveryju, čemu onda taj recovery služi? Ili nešto krivo radiš, ili ti je mob ipak malo zdrman.
ko ce znat.. ne vidim nista na njemu da ne funkcionira.. sve uredno radi! niti se rusi niti steka.. sve je ok, zato mi nije ovo niti jasno! :/
postupak za unrootanje iz posta 10.. ima li mi to smisla napravit iako mob nije rutan al je upgrejdan.. ima li to smisla da bi ga vratio u stock verziju.. nema veze sto ce se izbrisati sve..
Ako u pitanju nije neki kvar tipki onda nemam pojma do čega je. Nema smisla da proizvođač ograniči ulazak u bootloader i recovery, to su uvijek bila dva posljednja mjesta gdje možeš napraviti factory reset - a to nije ništa što se treba skrivati od krajnjeg korisnika.
ne bih rekao da je kvar tipki jer kad je aparat upaljen normalno sve, apsolutno sve funkcionira.
ne znam jesmo li se skuzili.. kad si napisao da pogledam upute za povratak na stock rom. . jesi li mislio na one na prvoj stranici ovog topica u postu 10 kod unrootanja?
Jup. Proguglaj malo može li se uopće napraviti downgrade bootloadera na ovaj način. Ako ne može, onda ti je uzalud sve to i ne gine ti s-off za povratak na stari bootloader ili njegovu promjenu.
A zašto ono želiš vraćati Froyo?