Galaxy I9000 i 3 interesantna pitanja, ako ima neko volje da odgovori
Nedavno sam kupio "Samsung galaxy I9000 S", uz mjesečnu pretplatu u T-mobile, paket sa neograničenim pristupom internetu i imam nekih nejasnoča pa ako ima neko volje da odgovori na ova pitanja, vjerujem da bi mnogima mogle biti od koristi.
1 - Kao šta se zna, vijek trajanja baterije može se povečati tako da se isključe svi nepotrebni procesi koji rade u pozadini te sam išao to nekako potražiti ovim putem: Postavke/Aplikacije/aktivni programi i procesi, i tu se prikazao ovaj spisak aktivnih programa:
DMService, VpnServiceBlinder, MyPhonebookService, Cloud to device Mess..., Google messaging Ser..., NetworkLocationSer..., SmlStartService, SnsService, AxT9IME.
Ako mi recimo (na dane) treba samo telefon i Sms šta bi trebao isključiti.
2 - Da li mobitel može da mi posluži kao router kako bi se preko njega spajao na internet laptopom (u vikendici na otoku)
3 - U kući se bez problema spajam na internet preko našeg routera ali kad izađem vani neznam kako da se spojim na T- mobile mrežu, stoga sam pokušao ovo: išao sam na Postavke/bežično i mreža/Wi-Fi postavke - u polju wifi mreže prikaže mi spisak nekoliko mreža koje su zaštićene lozinkom (vjerovatno su to susjedi u zgradi) i na dnu piše dodaj wi-fi mrežu, šta pretpostavljam da je to T-mobile mreža na koju bi se trebao spojiti.
Kad kliknem na to otvori se dole prikazani prozor gdje neznam šta da upišem
[IMG]http://ultraphoto.org/images/q0fuitqfqrdstr7xaoe.png[/IMG]