pa ubiti pikseli su samo vece slike tj. rezlucija i nis drugo, ali mislio sam da ce n95 davat puno bolje slike jer onaj lg s 5mpx daje bolje slike od k800
Printable View
pa ubiti pikseli su samo vece slike tj. rezlucija i nis drugo, ali mislio sam da ce n95 davat puno bolje slike jer onaj lg s 5mpx daje bolje slike od k800
.... kafe aparat, veš mašinu i miješalicu za beton ;D
Realno gledajući, za pregledavanje na kompu sasvim je dovoljno i 2mpx jer je to u pravilu najveća rezolucija monitora (1600X1200) Nek mi se javi netko tko koristi veću rezoluciju. A slike slikane mobitelom se ionako ne upotrebljavaju za neku profi obradu ili printanje, pa se da zaključiti da su 2 mpx ajde dobro i 3,2 mpx sasvim dovoljno s obzirom na kavlitetu i promjer leće, kao i softver.
Glupo je ovo što se preseravaju s pikselima (valjda im je to najlakše za navuć pacijente) nauštrb poboljšanja softvera i ugradnje kvalitetnijih leća. Vidjeli smo da je Carl Zeiss, Vario tessar i slične pizdarije zapravo samo reklama....
To je isto kao da u stojadina ugrade BMW-ov motor od 250 KS, a podvozje, amortizere, kočnice i profil guma ostave oriđiđi Zastavine.
evo ja bi vise volio da na mobitelima piksele ostave na miru i da se pocnu okretat kvalitetnom video snimanju.
tv tuner vec imaju, a i skener mogu biti (symbian os) :)
a przilica ti u skoroj buducnosti nece ni trebati , posto ce se vjerovatno koristiti flash mem za spremanje...
------------
sto se tice foto ap. ...cajs lece su kvalitetne, no ne mogu doci do izrazaja ako je los ccd (ako ga i stave) a i soft je bitan...
zeiss je samo posluzio kao ime, dakle marketing :)
shto se tiche slikanja,najbolja mi je n93 i tochka,svi ovi s puno piksela,a nemaju ni optichkog zuma,sa N95 su si u tom pitanju osramotili liniju(N90>N93>N95). Ochekivao bi chovjek da che i N95 imati solidan fotich s optichkim,al neeeee,motaju oni pratit mutavu konkurenciju...:sheriff:
ma kakva Zeiss optika,to su cista marketinska sranja:fried:
samo su dobili dopustenje za koristenje imena Carl Zeiss i to je sve.
kamera na N95 sigurno nije losa i bit ce vjerojatno jos i bolja kad stignu nove verzije softvera,ali je razocaravajuce po meni sto tako ultimativan stroj sa 5mp kamerom gubi u srazu sa "starcem" kao sto je k800i:king: :thumbdown
Softver ne može dignuti toliko kvalietetu same kamere ako je optika slaba. Tako, da koliko god novih firmwareova izašlo, na većoj kvaliteti slike se neće dobiti (skoro) ništa. I dalje se drže iste politike kao i do prije godinu-dvije. Rijetko koji od tih nokijinih symbiana opravdava svoju cijenu.
mislim da u biti imaju one nekakvu carl zeiss optiku, ali problem je u senzoru kamere naime ako se ne varam u n73,n93 pa cak i n95 su CMOS senzori i to je najveci bad.
Ispravite me ako se varam.
Da se ubacim. Imao sam prije N73 D600.. znači obična kamera 2MPx, i prijelac na 3,2 CarlZeiss sa AF je stvarno velika razlika i slika je ZA MENE odlična... Na toj kvaliteti (ili kvaliteti kamere K800i) bi trebali ostat, dobro stavit možda bolji senzor i sitnice oko oštrine boja i sl popravit, ali najvažnije samnjit i olakšat kameru, dimenzije... Video od 352x288 je dovoljan al mogli bi povećat broj FPS... To sve je tako mali problem za napravit a svi bi bili sretni i zadovoljni... (normalno da mislim da je kamera na mobu sekundarna i za svakodnevnu hitnu upotrebu, tko hoće PRO kuppuje PRO fotoaparate).. Nesviđa mi se što dižu te MPx a ostale stvari zapostavljaju...
Po meni bi bilo bolje da stave duplo brži procesor (pogotovo zato što sam još prije 2 godine čitao u nekom časopisu kako su već napravljeni novi procesori koji idu do 530MHz baš za symbian mobitele... :thumbdown ), da se poigraju oko memorije i grafike ...
i ja sam imao d600 prije n73 i isto mogu rec da je razlika ogromna i mislim da nije zeissovo ime sam napisano tamo,a sto se tice procesora i performansi iznenadilo me to da k800 ima bolje rezlutate na testovima od n73.
...ajde nek se javi onaj tko posjeduje N95 pa nek napiše kakav-takav review jer daljnja rasprava baš i nije potrebna bez nekih "pravih" dokaza :) ...
Evo još jedan review kamere na N95...
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_camera-review-139.php
:spin: uživajte... ;D
puno su bolje slike s sonyevog digitalca,za ochekivati
Edit:
nastavlja tradiciju nokie s high end modelima...:three:
i opet kamera ne odusevljava s obzirom na najave.niti ove fotke na gsmareni ne odusevljavaju.
treba obratiti paznju na slike u potpunom mraku.potpuna katastrofa i nije mi jasno zasto nije ugradjena ksenon bljeskalica.:creep: :lmao:
JA sutra kupujem n95 pa vam stavljam slike sutra a i mali revju:P
@marin: ajde baš mi drago... čekam review... samo se nadam da to neće biti još jedna "patka"... ;)
Nece uziam ga na rate pa zato ga i dobivam.Brijem da sam dobro proso:jehon: