Ovako, imam S3
Android verzija 4.1.2
Osnovna verzija I9300BOLK3
Kernel verzija 3.0.31 -742798
Broj verzije JZO54K.I9300XXELLA
Molim nekog samo da mi pomogone oko tog rootanja telefona.
Neki link, sto je sve potrebno i slicno
Unaprijed hvala
Printable View
Ovako, imam S3
Android verzija 4.1.2
Osnovna verzija I9300BOLK3
Kernel verzija 3.0.31 -742798
Broj verzije JZO54K.I9300XXELLA
Molim nekog samo da mi pomogone oko tog rootanja telefona.
Neki link, sto je sve potrebno i slicno
Unaprijed hvala
Ovdje je sve što ti treba.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1957273
2. post su upute.
Uzeo sam S3 i zasad samo pohvale!
Da li da napravim update na 4.1.2?Da li on mice sudden death kernel,tj.problem?
Hvala :D
Stavljen 4.1.2.Javim dojmove jos,ali jos je malo fluidniji...
Ja sam prije nekih 2 mjeseca muku mučila sa svojim nesretnim S3 primjerkom (pregrijavanje, smetnje u razgovoru, učestalo crashanje osnovnih funkcija) pa ako koga zanima, evo updatea.
Isprva sam imala namjeru tražiti novi uređaj jer to nije bilo normalno, ali onda je stigao Android 4.1.2 te update kernela. Da pokucam o drvo, otad sve radi upravo kako bi i trebalo, bez ikakvih boljki i problema. Nevjerojatno mi je koliku razliku je napravio update, ali hej, ne bunim se! :)
Nestao mi je YouTube app iz liste ponudjenjih aplikacija za otvaranje youtube linkova, ima netko ideju kako to vratiti?
Postavke - Upravitelj aplikacija - (Lijeva soft tipka) - resetiraj postavke aplikacija
Btw, je li netko isprobao onaj HT-ov trik s HD pozivima u 3G-u? Radi li to?
Zbog toga sam imao problema na bonbonu. Inače bi HDvoice na stock t-mobile bloatwareu i TRA/TWO firmwareu trebao out of the box. Meni na vipu radi ko bebica.
dali ima tko problema s punjenjem s3 dok ga stavim na punjac puni se i najednom dalje nepuni a led svijetli crveno i pise da se puni a punjac je zden i stoji na istom postotku a dok se puni ako nesto pogledam na mobitelu odmah se punjenje iskljucuje i pada mu postotak baterije a pise da i dalje puni a ne puni . nosio sam ga u servis oni su vratili na tvornicke postavke i stavio sam novu verziju 4.1.2 ali nista bolje sve je jednako i jako se sporo puni
Može li se ugasiti hdvoice, na mobitelu ili kod operatera?
Na mobu uz malo hakiranja, kod operatera ne znam.
A quick fix je prebaciti samo na 2G
Meni isto čudno radi to punjenje, nekad mu treba 2 sata a nekad ga ostavim cijelu noć i kad pogledam ujutro on na 90 % zaglavio :screwy: ... Sad sam uzeo novi usb kabel jel ovaj stari mi je kratak i evo več tjedan dana radi normalno pa kontam da je možda i u tome bio problem...
ma ti njihovi punjači mi se čine kao teški škart. meni se nakon dva tjedna korištenja tijekom punjenja mobitel pregrijao, a nakon navodne zamjene punjača se mobitel tijekom punjenja jako čudno ponašao, radio je usporeno i svašta nešto.
na kraju mi je puko film - prebacila sam ga na sonyjev punjač od starog mobitela i milina, otad nikakvih problema s njim. jedina razlika je sto je ovaj punjač slabiji i treba tri sata da napuni bateriju, ali ne dira me to puno, ionako se uglavnom puni tijekom noći. dapače, imam dojam da je samsung nešto zeznuo s tim brzim punjačem serijski i da zato nastaju problemi.
Bok. Može li se iskoristiti tagiranje sa moba (tag buddy) i prebaciti tagove na komp? S kojim programom bi mogli funkcionirati? Uslijed općeg kaosa sa slikama, možda bih pokušao koristiti odmah na mobu tagiranje i poboljšati nalaženje slika na kompu.
Picasa?
Imate punjače u lidlu za 30kn, auto i zidni. 1.2A daje dakle oni sa custom kernelima si mogu malo i ubrzati punjenje.
Jeli to moze stetit telefonu?
Mobitelu ne, baterija se samo fila sa jačom strujom.
da li netko zna kako uključiti MHL adapter u postavkama da mogu na tv-u sa HDMI ulazom gledati film u full hd rezoluciji,dakle što uključiti probao sam uključiti ali ne radi dok mi je na HTC ONE X normalno tako radilo dakle može mala pomoć
Treba ti li adapter za MHL adapter za SGS3 na stari MHL pinout ili novi MHL adapter koji je kompatibilan sa SGS3. Specijalci su mijenjali pinout i ne podržava stare MHL adaptere
Ne znam zašto XELLA update čeka za SEE verziju...gotovo svi su ga dobili...
ja kupio sa ebaya baš taj za s3 i sve mi radilo savršeno, dok nije prestalo raditi, jednostavno kada ga priključim ništa se ne događa.
I što je najbolje ne znam je li do kabla ili nadogradnje na 4.1.2?
Inače za one koji ne znaju da bi radilo mora biti spojen na punjenje
Bok svima. Zadnjih nekoliko dana S3 mi je otkazao poslušnost, tj. opako se "razbolio". Počeo se smrzavati (ako je ekran uključen), odnosno gasiti se sam od sebe (ako je npr. u džepu, odnosno ekran je isključen). Kad se to dogodi, nema drugog načina da ga se ponovno pokrene osim da se izvadi baterija i vrati nazad. Prije tri dana dogodilo se 2-3 puta, prije dva dana isto tako, ali od sinoć se događa svako malo. Nekad već i nakon 15 minuta od restarta.
Probao sam i safe mode - ista stvar.
Je li netko imao sličnih problema? Koja je uopće procedura kad ga odem reklamirati u VIP? Dobije se odmah novi ili se glupiraju pa šalju to kao na servis? Hvala!
UPDATE:
Čini se da je Factory Reset uklonio problem. Barem se nadam da se radi o trajnom rješenju, ali znat ću tek nakon par dana neprekinutog rada moba.
jedno pitanje u vezi s3 dakle da li mobitel može recimo snimati video na vanjsku memoriju preko usb-a tj.adaptera mislim da recimo stavljam snimljeni matrijal na usb memoriju ili usb disk koji je priključen preko adaptera(OTG) na mini usb od mobitela da li on to može ili treba neki program ili ne može mislim da znate što hoću reći jednostavno mogućnost snimanje videa na usb memoriju,a NE na MEMORIJU telefona,inače sd karticu nemam u telefonu
Ima li tko all share dongle i kako mu radi s kojim televizorom?
Naime, imam Panasonicovu plazmu i nakon konektiranja po preporucenim koracima diskonekta se za 30 sekundi, dok na TV-pise connecting... Gledam po stranim forumima i dosta ljudi ima identican problem, a nigdje rjesenja...
Moj mob nije rootan i ima 4.1.2
Spojim S3 na PC, ali u njemu ne mogu naci video snimke (mp4). Na telefonu ih ima, kad spojim na komp na kompu ih nema. Tips?
airdroid
Negdje moraju biti. Nemoguće je da ih negdje ima, a drugdje nema.
Jesu li snimke u internoj memoriji ili na sd kartici, u kojem su folderu i sl.
Istina je da je MTP totalno sranje, ali to nema veze sa androidom jer je to MS-ovo govno.
Ako ti je mob rootan probaj sa SGS3 Easy UMS.
http://en.wikipedia.org/wiki/Media_T...ocol#Microsoft
@divided by zero
Kupi iphone, ne čekaj iOS je isto derivat UNIX-a kao i Linux (android), najbolje da kupiš Windows Phone, hm to je isto smartphone... Nokia 3310 :thumbup:
jedno pitanje u vezi s3 i rootanja dakle program za rootanje CF-Root-SGS3-v6.3.zip koji je u zipu raspakiram i ono dobijem dva zip fajla ali ni jedan nije kako u uputama piše u tar filesu nego u iso failsu pa ih odin program nemože prepoznati pa ako netko zna gdje da skinem CF-Root-SGS3-v6.3.zip sa tim tar filesom ne znam što drugo
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1957273
Link autora SuperSu, CF-auto root aplikacije, Triangle Away itd.
Drugi post, step by step upute.
Probaj google prevoditelj s kopiraj/ zaljepi tekst koji budes citao....
ok jesam uspio da li netko zna što sam dobio rootanjem i da vidim to na nekim aplikacijama koje do sada nisam mogao instalirati recimo
Ajde umjesto budućih (polu)glupih pitanja prvo pročitaj yagerov Android FAQ. Čak je i na hrvatskom.
rootanjem sam mislio stavljati custom romove,da se gubi garancija za to nisam znao pa što se ne može napraviti unroot tj.maknuti root,a sad da postavljam glupa pitanja možda ok ništa za sada budem sam vidio već nekako kako to radi i da li ima koristi od toga
Koliko znam, za custom ROM-ove root je potpuno nebitan.
To je ko da ideš slagat windows da dobiješ Administrator login, a onda formatiraš disk i instaliraš novi win.
Točno. Root je potpuno nepotreban gad je sgs3 u pitanju. Za custom romove ti treba custom recovery.
Fleša se isto preko odina. Preporuka:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2002953
Garancija sada vise ne vrijedi. Odi u download mode i pogledaj sto pise ;)
Tu samo unroot ne pomaže. Prije toga moraš sa Triangle away resetirati brojac.
To je stari. Ovaj PhilZ možeš flešati u njemu. Staviš zip na mob, install zip, choose zip izabereš i yes. to je to.
http://www.mediafire.com/?d7g0dmgz8vi1qb6
Na isti način flešaš custom romove
Really?
Ajmo ponovo:
http://cafe.mobil.hr/threads/74194?p...=1#post1045497
Sam ti naziv govori sve. Skidanje roota. Radi undo rootanja.
upravo došla nadogradnja 22 Mb, Vip otključani.
Verzija JZO54K 4.1.2
Koji je sad pa to, čini mi se da sam i do sada imao 4.1.2
Sorry na duplom postu, tapatalk nešto malo čudan
Stigao i sinoć za Tele2, to ustvari i više nije toliko novi update (XXELLA), donosi novi bootloader,"zakrpa" za sudden death issue i sl...
Tako je Vip je sa XELL5 digao na XELLA
http://www.sammobile.com/firmwares/1...e=VIP#firmware
Ista stvar i tele2, t-mobile je to malo ranije digao sa 4.1.1 na 4.1.2 xella
Definitivno veliki napredak u usporedbi s dva prijašnja HTC uređaja koje sam koristio... ne mogu mu naći ni jednu manu..osim kad bih bio picajzla - preplastičnog dojma...ali bar ne krcka sve kao kod HTC Sensationa gdje god dodirneš...
http://www.pohrani.com/t/U/AI/48iGxGi4/screenshot1.jpg http://www.pohrani.com/t/P/kI/L3RSucI/screenshot2.jpg http://www.pohrani.com/t/29/Ku/i0Gn651/screenshot3.jpg
ono što je glavni nedostatak, a koji sam upoznao danas prilikom pokušaja nadogradnje na LLA verziju 4.1.2 je Kies (jer Tele 2 nešto šteka s OTA). KIES je definitivno najgori software koji sam ikad u zadnjih 10 godina instalirao i koristio, a da ne kažem za program koji je podrška mobitelu...ja ne mogu shvatiti taj užas koji bi me vjerovatno doveo do toga da prilikom nadogradnje soft brickam mob... srećom prekinuo sam postupak dovoljno brzo i vađenjem baterije uspio bootati normalno sustav opet... Bože me sačuvaj... em se neće spojiti, em šteka ko da ga vrtim na 486ici... ne mogu vjerovati da Samsung ne može napraviti neku normalnu programsku podršku...
pozdrav ljudi, vec sam bio napravio temu u vezi mog slucaja samo sto nikakvog pomaka nije bilo od tada, znaci problem je u tome sto mi je crko ekran ni meni nije jasno kako, a u servisu kazu da je mehanicki to napravljeno sto znam da se u mojem slucaju apsolutno nije desilo, mislim imao sam mobitel samo tjedan dana, i kazu kako je savijen ekran, znaci prednja komponenta na donjoj lijevoj strani, i garanciju mi nikako ne zele priznat, danas sui me ovi iz samsunga kontaktirali i rekli da mi nemogu priznat zato sto je fizicki ostecen mobitel, a predao sam ga u bezprijekornom stanju, i da rekli su mi kao da mi se to moglo u dzepu savinuti ovo ono sto je nemoguce, sigurno bi bio onda i izvana ostecen
Već sam ti tamo napisao da prijaviš sve inspektoratu.
Ne kuzim, stvarno koliko je telefon star? Koji je datum kupnje? Morali bi to priznati svakako ako je telefon star <30 dana.
btw ja napokon zamjenio svoj ekran (ekran kao ekran je bio 100%ispravan) ali je bio pukao onaj obrub pa se mora sve u kompletu mjenjati.
Nista samo budi uporan, jer su i mene htjeli odkantat opet, iako mi je napismeno obecana zamjena u garanciji.
Zanima me koliko vam Galaxy ram-a upotrebljava?
Meni trenutno 684 od 832mb.To mi se cini puno,iako znam da Android koristi puno memorije te tako brze radi...Inace nemam problema ni s laggom,rebootom.
Zar ti je taj podatak onda stvarno bitan? Neka koristi sto vise, ako ne radi probleme :) Ja bi volio da mi sgs2 moze iskoristiti i onih zadnjih 100mb koji su uvijek free, samo da appovi duze ostaju u ramu.
Mislim da ce ti taj podatak od korisnika biti dosta individualan i saren.
Ma znam da ce biti raznoliko.Samo me zanima.:D
Unused RAM is wasted RAM
Nasi servisi su stvarno koma....radim u jednoj trgovini i slali smo laptop u poznati servis...vratili su ga sa polomljenim prednjim dijelom kucista i pravdali se kako je takav dosao...generalno, natezanje mjesecim?..krajnje neprofesionalno a mislim da je tako u 99% servisa (na zalost)
Najsigurnije je prije slanja na servis sve detaljno uslikati. Čast iznimkama, ali u servisima uglavnom rade aljkavi panjevi kojima je najnormalnija stvar okriviti vlasnika za fizička oštećenja koja sami uzrokuju. Oni u tom slučaju neće imati milosti prema vlasniku i zato ne treba tek tako odustati.
Danas sam dobio SMS da je završen servis, nema detalja u sms-u. Za očekivati je da ću sutra po njega pa javim.
trebam pomoc...ne znam sto se desilo s mobom ali zadnjih tj dana mi je batt koma! Neki vrag mi stalno drzi mob awake a ne mogu nikako skuzit sto?!
probao sam malo istrazivat sto se desava preko BetterBatteryStats ali nisam nasao nist posebno...osim da je stvar u nekoj app koja radi problem i stalno trazi nesto po SD card sto objasnjava i velik postotak kod mediaserver-a!
probo restart...privremeno rjesi prob, ako maknem sd card je ok, al to mi nije opcija :)
sto jos mogu probat prije nego resetiram cijeli mob sto mi NE DA :D
znaci S3, nema root,sve stock na 4.1.2
Dakle problem je bio što je kućište napuklo na dva mjesta kao ovdje samo cijelom širinom tog srebrnog dijela i kod utora za punjač tako da je jedna strana čak iskočila malo van koliko je loša obrada bila, na dnu je bilo mjesta između stakla i tog srebrnog okvira, strašno:
http://1.androidauthority.com/wp-con...se-crack-1.jpg
Prvo sam prijavio problem samsung hrvatska putem njihovog weba, zvali me tražili slike, poslao, zvali me isti dan da odnesem mob u t-centar te da su oni obavijestili Mobis-electronic da naprave zamjenu u jamstvu.
Sve prošlo bez problema, ekran zamijenjen, jedino su uflekali poklopac baterije sa nečim plavim, donekle sam skinuo, nešto malo se ne da skinuti, no nije mi se dalo natezati s njima je li to bilo gore ili nije.
Ovaj ekran je vidno drugačiji, kvaliteta završne obrade je na razini, nešto sasvim drugo čak su i boje pri punom osvjetljenju bolje.
@strikoo
Dio posta s oglasom je obrisan. Oglasi su zabranjeni na forumu.
Ni ja nisam iz zg, ostavio sam u kutinu u t-centru.
http://img.tapatalk.com/d/13/03/02/yqejajej.jpg
pa ja cu po pi... sve resetiro i eto ga opet me ubija taj mediaserver!! zasto neke stvari jednostavno ne mogu radit kako spada! sad mi batt jedva izdrzi 10h :/
Probaj izvaditi SD karticu na jedan dan pa nam reci da li se sta promijenilo...
Edit... eh nisam vidio da bez SD radi ok...
OK, probaj napraviti test, kopiraj SD, formatiraj, pa redom stavljaj ono sto ti je bilo na njoj, prvo slike 1 dan, glazba 2. dan, app 3. dan, jer mislim da problem rade app koje su na SD, a stalno rade u pozadini kao npr. vremenske prognoze, app koje imaju aktivan push....
Već je prije napisao da mu je bez sd kartice sve ok
@hakiaj-
o tom mediaserver problemu sam već prije čitala, nadam se da će ovo pomoći. problem nastaje iz raznih razloga koji su redom povezani sa sd karticom. provjeri imaš li oštećenih mp3/video fajlova ili slika jer se zna dogoditi da mediaserver njih konstantno pokušava indeksirati i tako troši bateriju. naišla sam i na slučaj gdje je netko jednostavno za wallpaper postavio sliku spremljenu na sd karticu i tu je nastao problem. ako si to učinio, kopiraj sliku na mobitel i odande je postavi za wallpaper, koliko god to blesavo zvučalo.
eto, sretno. mogu zamisliti koliko je to iritantno.
ja bih još za svaki slučaj formatirala karticu pa ono, ako imaš negdje mjesta za backup, svakako i to uzmi u obzir.
+1
Svaka čast
A ja imam slican problem, ali meni prema BBS-u mob nije u deep sleepu zbog audio_out2 wakelocka. Da li tko ima slicna iskustva? Kako to rijesit? Imam omegu v43 i siyah 1.8.9 kernel. Hvala
Pozdrav,
U zadnje vrijeme imam malih problema s S3 sve od kada sam napravio zadnju nadogradnju. Naime preko noći kada je uređaj nije u upotrebi razina baterije se spušta i preko 10-15% što prije nije bio slučaj.
Tu i tamo koji dan se ne potroši 10-15% nego 2-3% preko noći ali to su rijetkosti.
Kada odem u postavke pod baterijom na grafikonu mi je ocrtano da je uređaj u pripravnom stanju bio cijelo vrijeme.
http://img29.imageshack.us/img29/167...3030310170.png
Dali netko zna što učiniti da mi se uređaj ne prebacuje pripravno stanje jer po toj logici bi se i tokom dana trebao prebaciti kada ga ne diram.
Hvala
Jesi u to vrijeme slušao muziku u pozadini? Imaš li uključene touch zvukove kada tipkaš po ekranu itd? Jesi igrao igrice koje sviraju neku muziku? To nije baš pravi wakelock jer isključivo ovisi o korisniku, to su zvukovi koje mob reproducira. Kao što negdje na listi imaš "vibrator" proces za vibracije.
Instaliraj BetterBatteryStats i pusti neka snima situaciju preko noći. Iz ove slike se ništa ne može pročitati.
A dobro, ako ti je pomoglo. Meni zadnji Viber radi isto kao i predzadnji. Ne mogu se požaliti :)
Nemam audioout_2 wakelock osim kad igram Ingress ili slušam mjuzu, a to je normalno.
Postoji li kod vas na s3 widget za mjesecni kalendar, odnosno onaj S Planner? Kod mene ga nema, mada tamo u instaliranim stavkama stoji da ima.
i mene strasno me muci taj multimedijalan server
dva puta sam formatirao i usb i sd memoriju.
proverio sve vajlove
probao da siklucim instant otpramanje na google +
i kako da odaljim ove papke,1,3 4 i 5 ima falove unutra koj ne mogu sa se otvore.
trazim ih ,nemogu ih naci milsim da je samo od to instant otpramanje i jel nemogu da se otvore trosi mi baterija taj multimedijalan server
kad sam izvadio sd karticu i radio malo bez nje procent na multimedijlan server opet se povecao,i mislim da problem se nalazi u usb memoriju,ali ipak svezano sa pikasom i instant otpremanje.
[IMG]http://s15.postimage.org/p2rmin0c7/S...4_03_17_57.jpg[/IMG]
i tak... opet sve ispocetka polako poceo stavljati stvari gore i eto samo se odjednom počeo paliti... maknem sve što sam stavio i opet se pali! cak mi se sad i desava da mi mob ne zeli zvoniti dok ne restartam mob jer kao zaboraci di je file za zvuk il kaj vec... mada uredno sve pise al mob jednostavno ne zvoni!
ugl... sad svako malo gledam na kolko je taj proces, pa kad posasavi restartam mob i onda je ok neko vrijeme... mislim da je bas u os nesto zahebano! trebalo bi vratit na 4.1.1 tamo nije bilo problema... moram sam proucit fal to mogu bez da zajebem garanciju i bez roota, ako neko odma zna sto se tu moze pliz...
Jesi probao drugu karticu? To ti se dogadja sa sistemskim melodijama ili tvojim s kartice?
nisam probao dr karticu...ne vjerujem da je prob u njoj...nije da sam nesto posebno radio s njom odjednom pa da se sada nesto dogadza! poskeniro sam ju cijelu, napravio full format i eto opet mi se pali taj vrag...jer sad mi se to javlja i kad ne unmountata kartica!
ovo s melodijama- znaci ne rade mi moje melodije koje su na mem od moba, sam odjednom skzuzim da mob samo vibrira a ne zvoni...a cijela ova prica je zapravo pocela kad sam stavio 4.1.2
Meni ovo vuče na to da moraš napraviti full wipe (preko recoverya,factory reset i clear catche) i probat par dana kako će se ponašati kao "čisti" telefon...
Kao sto sam i mislio, neka instalirana aplikacija te zeza - poprilicno sam siguran. Imas 9:30h awake time, od toga je 9h audioout, a svega 22min si koristio mob efektivno (screen on time). Powermanagerservice je wakelock usko povezan s korisnickim aplikacijama. BBS wiki kaze:
"Speaking Name: PowerManagerService
Rationale: This kernel wakelock is a placeholder for all partial wakelocks being held in userland.
Know actions: Use "Partial Wakelocks" to drill down the applications / services causing wakelocks.
Known conditions of occurence:
Some devices show userland wakelocks as a total named PowerManagerService"
Problem je sto iz svega prilozenog ne mozes vidjeti koji je to tocno app jer app nije bio aktivan, vec je samo aktivirao proces koji je snimljen.
Pod procesima imas wakelock i mediaserver. Neki app ti drzi mediaserver aktivnim, a to je usko povezano s reprodukcijom svih zvukova (filmovi, igre, i sl). Mediaserver radi i neke druge stvari kao sto je indeksiranje multimedije na mobu, ali kod tebe je kljucan audioout wakelock. Imas vrlo solidnu potrosniu baterije, definitivno nije u pitanju indeksiranje multimedije jer onda cpu radi na max i cucla bateriju. 9 sati indeksiranja i mob bi ti bio vruc ko kokica.
Mozda nisam puno pomogao ali kreni eliminirati app po app. Imas root, stavi titanium i freezaj ih u svrhu testiranja, onda sve snimis u BBSu... Sretno s tim :)
I meni je taj mediaserver potrosio nekih 25% preko noci s tim da ja nisam slusao glazbu na mobu ali sam nasao uzrocnik cini mi se,youtube...deinstalirao sam zadnju verziju i sada je bolje.
Meni se čini da android krivo pokazuje statistiku potrošnje baterije. Meni taj mediaserver nekad (po androidu) ima i 9h screen on time, a zapravo je screen time oko 40-ak minuta.
Isto mi je među najvećim potrošačima na mobitelu.
Na starom monbitelu (HTC DHD) mi je slična situacija bila s dialer-om. Nešto su sfušali u Google-u, statistika ne pokazuje realno stanje
A opet, nemaju svi takvo iskustvo da bi mogli reci kako je to krivi prikaz. Sto ako nije? Onda ti mob radi 9h budan, a ti ga ne koristis :)
Btw screen on time se koristi samo za mjerenje vremena koristenja ekrana i predstavlja ono vrijeme kada korisnik koristi mob s upaljenin ekranom. Pored toga se dodaju wakelock vremena kada je mob budan, ali s ugasenim ekranom. To je ono sto korisnik najcesce ne zeli :)
ok. al meni je doslovno pisalo 9h screen on time.. a to je nemoguće jer je mobitel bio pored mene i skužio bi da je upaljen ekran.
al da mi nešto cucla betriju, istina je. kad sam stavio 4.1.2, bilo je super. onda je došao onaj drugi update i od onda mi nešto kraće traje baterija. a možda se potrefilo s nekim updateom aplikacije.. tko će ga znat.
jednom mi se na HTC DHD-u dogodilo da je nešto doslovno "jelo" bateriju. Bez korištenja, baterija je trajala možda 8 sati. onda sam odinstalirao zadnje dvije aplikacije i sve se popravilo. Ista stvar mi se dogodila na iPhoneu. U njegovom slučaju, nek provjeri što je zadnje update-ao ili instalirao pa nek to makne.
Nisam znao da stariji s3 mobiteli imaju home tipku više ljubičastu kao moj dok mi je cura nedavno kupila s3 i ona ima u boji mobitela plavkastu i tamniju od moje..
Eh da je samo to, nego imaju 2GB RAM-a i LTE...
Edit: Nista ja ne brkam to je i dalje S3, a ne drugi model... No dobro, my bad...
http://img.tapatalk.com/d/13/03/08/yhypete4.jpg
i tak...ja poludio, napravio root! stavio titanium, i pofreezo sve od providera(t-mob) i nesto od samsunga i googla....jos sam bio skuzio da mi stoji u download neki filovi kaj sam ih vec odavno zbriso pa sam i to maknuo i eto rezultata...mob drzi vec preko 24h a jos ima dosta baterije!! Ovo sad tek 1 punjenje nakon roota i frizanja apova... ako vidim da je opet stalno awake, samo napravio reboot i onda se ugasi taj mediaserver pa je opet sve ok!!Mada se sad nadam da ce sve bit ok....
"Frizat" se može i bez roota, odnosno gubljenja garancije.
ne bi reko... npr kak ce maknut exchange ili default mail app? ti maknes on opet upali! ili ima neki pametniji način kojeg ja ne znam? please do tell!
gubljenje garancije... pa da se to i unrootat i vratit brojac na 0 tako da garancija ostaje... ili zaribas mob do kraja sa ne da ni upalit :)