Prati sve novosti u vezi ROMa na XDAu. Rascarlo uvijek uz update napise changelog.
Printable View
Jel ima netko za preporučit aplikaciju poput "phone my pc" do nedavno sam je koristio i kako sam mjenjao rom tako sam i ostao bez nje. Sad kad odem na market kaže da nije kompatibilna (iako je radila nedavno na tom rom-u) i plus košta 15 baksa što mi je previše za tako nešto što ponekad zatrebam.
Unified remote jesi probao?
Imam li samo ja problema s AMOLED panelom?
Počeo mi je sve više ljubičastiti, najviše oko rubova i kad je siva pozadina, druge boje se "upeku" (kao na onim prastarim CRT ekranima) i ostaju par sekundi.
Znam da je to relativno normalno na AMOLED panelima, no zanima me da li baš netko specifično iz HR ima problema s tim.
Izraženost problema ovisi o tome iz koje je serije model. Pretpostavljam da su većina uglavnom oko iste serije, jer nismo dobili među prvima nexusa, niti su ih operateri previše naručivali. Znači relativno uzak vremenski period. Možda sam i u krivu.
Moj je kupljen u vipu 24.11.2011. Serija 9. Broj serije je moguće vidjet na onom meniju gdje se bira Recovery mode, reboot itd (Upaliti telefon držeći VOL +, VOL - i POWER).
Finta je u tom da bi mreža (ili mjesto gdje je kupljen telefon) trebali bezuvjetno priznati uređaj ako se ustanovi da je panel loš, makar prošlo i preko godinu dana (don't shoot the messenger, pročitao sam na XDA). Samsung je priznao da je ugrađivao panele niže kvalitete zbog žurbe da zadovolje potrebe tržišta.
Da li je netko probao mijenjati? Makar uočio problem?
I moj je hw verzija 9. Ja sam primjetio da ekran tamniji (ljubičastiji) na vrhu, kod notification bara, kada prikazuje svjetlije (najbolje vidljivo kod ebook readera). To je dosta čudno, pošto bi ti pikseli trebali biti većinom ugašeni, time i očuvaniji jer prikazuju crnu boju. Općenito ekran je loš. Najviše me smeta "šum" slike.
Mob je kupljen 2.1.2012. Prijatelj je svoj primjerak kupio u 5 mj. Njegov panel mi se činio bolji. Svjetliji na najnižoj osvjetljenosti, znatno manje šuma. Imao je orig. rom i kernel. Inače, isprobavao sam u birtiji s par gemišta u sebi pa dopuštam da moja retina nije bila dobro kalibrirana :D
Inače, kome god spomenem i prezentiram loš ekran na mom nexusu (osim brata koji je opičen na fotografiju) blijedo me gleda, uključujući gore navedenog frenda s novijim nexusom. Tako da sumnjam da će to priznati pod grešku.
Da, i meni je čudno kaj se baš zapeče tamo gdje ne gore pikseli...
Ako se dobro sjećam, čitao sam na XDA da su mijenjali u Njemačkoj bez pardona, baš zbog Samsungovog proglasa da prihvaćaju sve telefone nazad.
Zna li netko gdje bih mogao kupiti dock station za Galaxy Nexus? Znaci, dock punjac?
Ebay
Dock prvi
Dock drugi
Koristite li zaštitnu masku, gumu na uređaju, poradi zaštite od oštećenja? Tj u kakvom vam je stanju uređaj, za one koji nemaju zaštitne maske, ogreban...? Ponajviše pitam one koji posjeduju uređaj od prvih dana ili nekih cca. godinu dana?
Imam uređaj od prvog dana i ne koristim zaštitnu masku. Jedina oštećenja su kod kamere i zvučnika jer na tim dijelovima mobitel leži na stolu.
Koristim ga od početka 2012. Ne koristim masku, screen protector niti sam ih koristio. Mobitel se odlično drži. Na ekranu nema zamjetnih oštećenja. Mogu se primjetiti sitne ogrebotine jedino kada se ugasi ekran a mobitel se usmjeri pod određenim kutem prema izvoru svjetla.
Na tijelu mobitela postoje znaci trošenja oko ruba ekrana gdje se boja malo izlizala, plastika koja se odi spod nazire je crna a coating je siv. Ja koristim extended bateriju tako da imam drugi backcover na kojem još nema oštećenja.
Nekoliko puta mi je ispao na asfalt, bez većih oštećenja.
Ako hoćeš mogu predvečer staviti slike.