Pozdrav , ja imam taj problem sa desireom, ali u applications ne mogu naci taj proces....kako cu rootat mob?hvala
Printable View
Jesi li probao preskociti taj korak i rootati verzijom 3.21 kako pise?
Da, probao sam i izbacuje error nesto your software may be too new..tako nesto....probao sam i iz linuxa isto nece
Ljudi super su tutoriali, pratio sam od riječi do riječi. No, moj desire jednostavno ne da da ga rootam. Imam isti problem ko lavic_st
Probao sam preko slaxa i preko windowsa. Uspio sam i drivere u win instalirat. sve radi ko beba. ali na kraju mi u oba slučaja javi poruku Error: failed to get root. Is your firmware to new?
Pročitao sam šta je ravilov napisao, našao sam Zysploit i pobrišem ga al ne pali. Imam problem sa nalaskom revoked 3.21. Također uređaj je PVT-1
Unrevoked 3.21 za Windowse:
http://downloads.unrevoked.com/recov...sh_package.exe
i za Linux:
http://downloads.unrevoked.com/recov...reflash.tar.gz
U krajnjem slučaju možete napraviti downgrade na Eclair (0.80 hboot) i rootati:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=745903
ili flešati RUU:
RUU_Bravo_HTC_WWE_1.21.405.2_Radio_32.36.00.28U_4. 06.00.02_2_release_126984_signed.exe
Našao sam unrevoked 3.21 pa ću sada probati.
EDIT:
Uspjelo je. Dakle sve funkcionira sa Unrevoked 3.21
E sada, xlr da te pitam kaj je najbolje stavit? Frend je platio nekih 100-tinjak kn i sad ima rootan telefon bez onih jebenih generičkih aplikacija tipa stocks, peep, teeter. Mob mu radi puno brže i baterija traje dulje. Ima i android 2.3.7 ak se ne varam.
i da, ravilov i xlr - puno hvala, tutoriali su jasni ko dan i ako se ide step by step, ne postoji šansa za zajeb.
U novom Bug-u je glavna tema "Hakiranje smartfona" i tamo je detaljno opisano rootanje HTC Desire-a te instalacija custom ROM-a MIUI na isti.
Slijedio sam upute od početka do kraja i uspješno poinstalirao MIUI ali nije mi se baš svidio pa sam odlučio vratiti sustav iz backupa (Android 2.2.2). Dvije stvari me zanimaju, prva je vezana za proširenje interne memorije, sada kad provjeravam internu memoriju piše: Total: 147.62MB, Avail: 37.92MB. Znači li to da memorija nije proširena na SD karticu ili ona ipak možda je proširena ali telefon to ne zna?
Drugo, pošto mi je HTC sada rootan, mogu li staviti ICS 4.0.4 na njega tako da samo napravim zadnji korak iz tih uputa u kojem se pokreće instalacija tog sustava (može neki link)? ili trebam sve ispočetka, particionirati itd...? Nov sam u tome pa molim za pomoć.
Hvala
dakle seka mi ima desire,star neznam koliko, ali nema garanciju, i ima par miseci poceo se gasit, nasumicno, uglavnom kad je ustekan na punjenje, i kad radi vise radnji odjednom.
I palo mi je napamet da ga rootam i stavim CM ali tu je zapelo, jer ga unrevoked nemoze rootat posto se nakon prvog restarta od unrevokeda pocme gasit cim se ucita Sense.
Prvo sam mislio da je zbog vrucine(37 stupnjeva baterija), i napravio sam ventilator kojeg sam stavio na kockice leda tako da ga je hladilo dovoljno(cca 30 ¤C),ali problem se nastavio.
Prosao sam sto foruma xda,bug... Ali nigdje rjesenja osim posalji na servis a posto nema garanciju servis = $$$
A za gasenje je nekima pomogao custom rom a ja nemam kako stavit custom rom, osim ako netko nema neku ideju ili ako ne postoji neki drugi nacin za root osim unrevokeda
Na njemu je trenutno froyo official
EDIT#1
Evo jos malo updatea o restartiranju, isto je sa i bez sima, sa i bez SD kartice, no cini mi se da se vise restarta dok je na punjacu/charge only modu
Cesto se zna ugasit u kombinaciji youtube/punjac, mada se gasi i nakon 10 min razgovora
I procita sam svih 29 stranica ovog foruma http://www.htcdesireforum.com/htc-de...rebooting/420/
Ali osim infa da rootani imaju manje problema, nista
A siguran si da nije maticna ploca problem? Da sam na tvom mjestu prvo bi flesao stock rom na cisto i dobro testirao mob. Najbolje flesaj stock neke druge verzije od trenutne. Ako problem ostane onda definitivno nije softverske prirode...
a probat cu onda RUU pa mu udrit stres test
I naravno sumnjam da je maticna, to je broj 1, ali posto nema garancije, radije prvo alternative, jer imam osjecaj da je to poprilicno skupo.
Iako sam čitao na netu da nekad ni promjena matične ne pomaže, nekužim kako al eto
Čuj, to ti je najsigurnije. Ako ne šljaka s HTCovim romom, dovraga sve. Rootanjem i flešanjem tko zna čega riskiraš stabilnost sustava zbog 10 drugih stvari, a to ti nikako neće pomoći u eliminaciji problema. Probaj RUU, probaj nekoliko verzija pa javi šta kaže.
Pozdrav,
Prvo da pohvalim odlican tutorial za rootanje Desire-a.
Zelja mi je nadograditi Desire na ICS-a. Vidim da ima dosta izbora na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=809328
Moj Desire je trenutno ne root-a, znaci stanju iz ducana. Trenutno stanje je slijedeće:
bravo pvt4 ship s-on
hboot-0.93.0001
erasesize: 20000
radio-5.11.05.27
androd ver. 2.2
software 2.29.405.2
system firmware: 2.29.405.2 CL263770 release-keys
Ekran: SLCD
Da skratim stvar:
1. Da bi rijesio problem koji mi sad stvarno ide na zivce sa Low Internal Memory, treba mi Linux particija na SD kartici te onda sa A2SD+ micem sve sto zelim na SD. Formatiram SD karticu kako bi stvorio linux particiju, koristit cu Gparted, koliko veliku da napravim particiju? EXT3 ili EXT4? Kako sam procitao preporuka je izmedju 512MB i 1GB. Ostatak bi stavio da bude FAT32 na koje bi skladistio primjerice MP3-ce? Treba li jos koju particiju kreirat i koje veličine?
2. Drzim se uputa za PVT4, s time sto mislim ici sa Recovery Clockwork 2.5.0.7. i Unrevoked 3.21
3. Jel mogu ostati na S-ON ako zelim ICS?
4. Ima netko preporuku ROM-a za ICS a da je cim vise slican originalu, cim stabilniji i da radi camera preview? Nekako mi je zapeo za oko http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1661237
5. I naravno, ako nesto krene po zlu, tu je RUU ;)
Svaki savjet je dobrodosao
Prvo savjet: probaj najprije samo root i flešati ICS. Možda te razočara sporost ICSa i čisto da vidiš kako OS radi. Zadnji put sam flešao sanvoldov ICS prije mj. dana i nisam bio hepi.
1. U Gpartedu napravi particije po onim uputama u tutorialu. Mislim da ce ti 1GB biti dosta za vecinu potreba.
2. Hmm, CWM 2.5.0.7. ne radi s erasesize 20000 modelima. Probaj CWM 3.x ili bilo koji noviji:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=944034
3. Da.
Dakle, kao sto rekoh, savjetujem ti prvo samo root, bez s-offa itd. Root napravis Unrevokedom 3.21 o kojem smo pricali unazad 10ak postova:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=1025128
Mozda ce biti malo muka rootati jer ces dobivati gresku da je "firmware too new", ali i za to ima rjesenja unazad par stranica, clan lavic je postao rjesenje.
Sretno i pomalo ;)
@Alien: 5.0.2.0 je sasvim ok.
@OuttaControl: ne bih znao, sumnjam da je jeftino. Mozes probati poslati mail Agramu...
ok ocu, poslat cu mail al priko 800 kn, sam cu se poigrat sa pistoljem na vruci zrak pa di puklo puklo
xlr, fala puno na pomoci, tutoriali su detaljniji(i svi na jednom mistu) nego na stranim forumima, respect!
Edit,da ne otvaram novu temu, sta mislite bi li, ako se to na desireu moze, undervoltanje mozda moglo pomoc?
EDIT2 evo
Cijena vanjamstvene zamjene matične ploče za Vaš uređaj iznosi oko 1000,00 kn.
Undervoltanje se prvenstveno radi zbog smanjenja potrosnje baterije i zagrijavanja. Kao nusprodukt dobivas mogucu nestabilnost sustava, freezanja, rebooranje itd. Gotovo svi custom kerneli su undervoltani do jedne odredjene granice koju bi Desirei trebali podnijeti.
Ne vjerujem da bi ti uv pomoglo jer stock voltaze su dovoljno da ne uzrokuju probleme oko stabilnosti.
Eto uspjesno odradio Rootanje. Zahvaljujem na pomoci :cthumbup:
Koristio sam Slax za root, sve je proslo savrseno
Imao sam mali problem nakon sto sam sa Nandroid-om napravio backup. Poslije toga mi se HTC logo i bijeli ekran vrtio u loop. Onda sam odradio restore, napravio restart i nakon toga sve je bilo OK. Ne znam sto se tu bilo desilo, vrlo cudno.
Pukao sam custom ROM Nikez Lente 1.0.1b2, sve sjelo super. Napravio backup sa novim ROM-om. ICS je na Desire-u i camera preview radi. Ja sretan :)
Nego me zanima jedna stvar. Nandroid kada radi backup, on generira na SD kartici direktorij clockworkmod --> backup --> (datum backupa) i onda skladisti backup unutar toga. Da li smijem rename-at ime direktorija koje sadrze datum backupa u nesto logicnije?
Nažalost ne jer mu neće odgovarati check sum. Ali ne brini, napravi si direktorije i u njih pospremi backupove i poslje ih samo vrati prije restora u glavi direktorij. Za svaki slućaj u glavnom dir. ostavi master restore kojem ćeš se uvijek vraćati ako nešto podje krivo.
Možeš slobodno preimenovati samo folder u kojem se nalaze img fajlovi (folder s datumom), ali nemoj dirati te fajlove i md5. Ime foldera (na sreću) ne igra ulogu kod md5 hasha ;)
e nastavio ja sa rootanjem jer mi sestra gubi živce sa gašenjem, ugl otiša sam korak naprid
unrevoked pocme root pise ono ROOTING il kako vec, i onda piše Error: Firmware too new? i mob se restartira
napravio san wipe data i opet isto
any tips? e i samo pitanje sta je to shell root?
Ako ti se da probaj downgrade na Eclair rom i onda rootaj ili prolistaj par stranica unazad, imaš link na stari unrevoked i postupak kako izbjeći taj error.