misliš?a kakvo je spremanje na karticu pošto nije na android 2.2,vidim da ima samo 133 mb za aplikacije,kako spremanje na karticu funkcionira,totalni sam noob za android...hvala
Printable View
dakle, stvar ti je ovakva:
milestone ima službeno 2.1. taj nema podršku za SD. zato je ekipa koja radi cyanogen (poznati romovi) napravila rom koji ima froyo i koji podržava apps2SD.
što se tiče interne memorije, nije ona problem. veći je problem ram. zato ti je najbolje instalirati task killer i sa njime rušiti taskove koje ne koristiš često (recimo, internet preglednik, igrice, navigaciju i takve velike stvari), dok česte stvari koje stalno rade (npr sms, mail, launcher koji koristiš, widgeti) staviš na ignore kako bi ti bili stalno učitani u ram memoriji. time dobivaš drastično na brzini i štediš bateriju jer ne učitava stalno u ram nove stvari.
Istina je da si malo ograničen, pa ne možeš imati u pozadini recimo navigaciju od 20mb-a, launcher ili ne znam što još, ali naviknut ćeš se, jer ionako nećeš te sve stvari odjednom koristiti.
Za android imaš pregršt aplikacija, i vjeruj mi, nećeš sa marketom imati problema, ima stvarno super appova. pitaj što ti nije jasno.
e hvala prijatelju :)
ma bit će mi čudno preći sa iphone-a kojeg zna koristiti i tek rođeno dijete na android koji je ipak dosta kompliciraniji...nego da pitam još,da li se mora rootati mob da bi stavio taj rom sa froyom,te da li je problem napravit root
A ti brate kupi "dvojku".
@n3n0,onda super ako je jednostavno,hvala :)
@darije a da nije malo preskupa
Da, ja sam svog Milestonea sa Universal Androotom dok je bio 2.1, onda sam stavio 2.2.1 firmware i Cyanogenov ROM, jos uvijek je rootan.
P.S. nakon stavljanja 2.2.1, imam 197mb interne, od toga 140 slobodno, posto ne volim da je mob natrpan aplikacijama, cim prijedjem igru brisem je(mislim na Gameloft igre koje zauzmu malo interne ali i po 500mb na kartici x_0), i samo 2 aplikacije su na SD.
@darije u Hrvatskoj nema dvojke :)
Posto vidim da se radi o zamjeni, ja bi na tvom mjestu mjenjao. Da kupujes novi uredaj vise bi se isplatilo da cekas da pojeftini ili da dodje duplo jaci uredaj po njegovoj cijeni :)
još uvijek razmišljam o zamjeni,motorola mi se jako sviđa i htio bi uzeti mob s androidom,dosadio mi je iOS...još ću vidit...nego daj reci kakva je kvaliteta zvuka( na slušalicama)
Evo posto si pitao nakon dugo vremena ukljucio sam sluse u mob,inace ne slusam muziku sa slusalicama :), samo kad sam na kompu. Kvaliteta dobra, ima malo suma ako je dosta glasno pojacano, ali samo ako je pjesma bas zahtjevna, npr neki metal ili techno. Ako je rap onda je vrhunski ^^. Poslije cu probati sa Philips slusalicama koje su me iznenadile kvalitetom zvuka, pa cemo vidjeti hoce li biti suma.
Edit: npr slusam sad Swedish House Mafia- One na MAX i kvaliteta je zakon. Pjesma ima dosta efekata. Ali skoro mi je puknuo bubnjic xD
Jos nesto, pola jacine je sasvim dovoljno, sve se cuje, a tu je zvuk predobar.
@darije Universal Androot, nadam se da radi i za Milestone 2...
Morat ćeš čekati neko vrijeme za takve aplikacije, zasad su vjerojatno samo oni "komplicirani" načini. Tako je bilo i s Milestone 1. Sad ima bar 5-6 sličnih programa za root/unroot s jednim klikom.
s ovim možeš rootati
http://rapidshare.com/files/441157084/z4root.1.3.0.apk
samo instaliraj apk i odaberi permanently root...
^da, da...
@ pajo2: Sjajno brate!!!! To je to. Hvala ti još jednom!!!!
Znači, potvrda da z4root radi na Milestone 2.
zvuk u slušalici ovisi jako o bitrateu mp3 pjesama koje slušate. ako ima šuma, onda je to zbog loše kvalitete. ja ne skidam ispod 192kbs pjesme.
Khm, nisam o tome uopce razmisljao (dumb). Pokusavam naci mSD od 32gb u Hrvatskoj, ali bezuspjesno xD. Samo 8gb i 16gb. Nije da mi je bas potrebno 32, ali zanima me cijena.
Edit: nabava.net > nista, samo 16gb :S
sutra najvjerojatnije idem po motorolu,valjda bude sve u redu,cini mi se komplicirano sve pohvatat o androidu...zato,pripremite se,bit ce pitanja :D i hvala na odgovorima...
btw jel se svaka milestone moze rootati,da nije ono da se neka verzija sa tim i tim softom nemoze...kad bi sve pohvatao stavi bi cyanogen rom i naravno rootao bi...
da,zato sam i pitao...gledao sam na youtubeu milestone sa 2.1 i sa 2.2 i razlika u brzini je ogromna