ma nije strašno,ali...ako ima riješenje zašto ne....napraviti kak spada
ma nije strašno,ali...ako ima riješenje zašto ne....napraviti kak spada
Eto, da otvorim novu temu. Znam da ima posebna pitanja vezano za Garmin, ali ta tema spada pod Symbian 3rd edition, a ovaj problem IMHO nema veze s tom verzijom Symbiana nego rel. 5. Dakle, kao šta sam već napisao, instalirao sam Garmin na N97 i ubacio Adria Route 2.20 i City Navigator NT 2010. Problem je u tome šta nemam gradove iz Adria Routea, to je već netko napisao da ima isti slučaj na 5800xm, a CN radi normalno. Kad ubacim samo Adria Route, karta radi normalno. Garmin je najnovija verzija 5.00.(60). Pazio sam da odznačim HR,SLO,BiH i SiCG u City Navigatoru, tako da to nije problem. Ima netko ideju?
ako jednu po jednu kartu ubacuješ moraš kad prvu ubaciš da je preimenuješ jer drugu kad unosiš automatski briše predhodnu ! ili obadvje od jednom ubaciš i onda nesmje da bude problema.
uzet ćemo u obzir da znam ubacivat karte, dakle nije to :P
Ako ti ne treba, probaj, u samom garminu na mobitelu, isključiti kartu koja ti ne treba.
recimo, dok si u Hrv, isključi city navigator (piše već na forumu kako isključiti pojedine karte, pa potraži malo)
Jedno pitanje.Da li mobitel mora biti hackiran,debrandiran,flashiran ili što već da bi se mogla instalirati na njega ova navigacija?Mislim na aparat kupljen u T-Mobile-u.
probat ću s isključivanjem karte, to još nisam probao... ovo s preimenovanjem ne pali jer se file baš mora zvat gmapsupp.img
EDIT: probao sad ubacit AR 2.30, probao isključit, sw je updatean ali sve je isto kao i prije, AR ne šljaka kad je ubacivana u kombinaciji s CN 2010
znam da je vjerojatno bilo ljudi sa istim ili sličnim problemom, ali ima previše stranica pa mi se neda to sada tražiti.
uglavnom, instalirao sam garmin na nokiu XM5800, sve radilo savršeno zadnja tri mjeseca i odjednom više ne može naći satelit. bio sam na čistini, držao upaljen garmin sat vremena, ali bez uspjeha. ona skala što se puni gdje piše tražim bolju GPS preciznost se ništa ne mjenja, ne puni se ni malo zelenom bojom, ako me kužite. ako može pomoć
hvala
Provjeri u postavkama da ti se nije nešto pobrkalo. Treba ti biti interni GPS. Ako ne hvata satelite ni program koji je došao u mobitelu, onda nema što nego servis.
A da odneseš nekom penziću, možda će ti on to naći jer ima valjda više vremena od tebe... Nećemo stalno ponavljati iste odgovore. Daj si malo truda. :loco:
Mogao si prvo prčitati ovo: NOVA Pravila Nokia foruma - točka 8
Bok, imam problem sa garminom....
Naime, instalirao sam sve prema uputama, pokušao lockat satelite ali nisam uspio jer se nisam nalazio vani..... ali to nije moj problem....
Nakon toga sam isključio uređaj i više ga nisam mogao pokrenuti...:mad: da je stvar u garminu govori to da kad izvadim mem. kart sve je ok.... ili kad maknem garmin folder sa nje....
Zanima me je li tko imao sličan problem, i u čemu bi mogao biti štos....
Također ako karticu ubacim nakon što se uređaj boota onda je sve ok...
Kao da ne može pokrenuti neke startup file-ove ili što ?? :loco::hm:
HELP ?
Koju verziju garmina? Stavi najnoviju, pa pokušaj. Možda ima veze s onim background procesom koji inače prazni bateriju. Novija verzija ga ne pokreće.
Ako to ne upali, napravi uninstall pa ponovni install. Ako ni to ne upali, uninstall, spremi sve s kartice na komp, napravi format kartice, prvo instaliraj garmina, ubaci mape, pa tek onda vrati ono što si imao na kartici.
Ma da, nisam ni provjeravao, netko je napisao da je rješeno pražnjenje baterije, a opcija background procesa je po defaultu isključena.
Molim Vas jel zna netko gdje mogu skinut mapu Ukraine
Pilicno sam pretrazio forum ali nisam uspeo naci kako da garmin mobile xt instaliram direktno na karticu bez telefona ,sve bude ok ali ne mogu da nadjem njen broj da bi u Key Generator izvrsio generate i nastavio dalje
pozdrav ekipi cafe mobile. prvo da se ispricam ako pitam glupost. jer sam to cuo od jednog frenda. radi se o sljedecem. dali postoji neki fajl koji se ubaci u garmina. i da su u njemu sve kamere koje nas slikaju.mislim na ove policijske kamere. bilo na auto putu ili van kroz mjesta. ovaj frend mi kaze da postoji i da je to neka baza u kojoj je oko 60 tisuca camera iz cijele europe. ako netko zna nesto o tome bio bih zahvalan na pomoci.
Imaš temu na forumu o kamerama u Hrvatskoj. Mislim da ima tamo link i na stranuicu s POI za Europu. Računaj da je u nekim državama ilegalno, te da kod nas ima jako malo fiksnih kamera, već su dane točke na kojima se najčešće vrši kontrola pomoću prijenosnih kamera.
rjeseno.hvala.
Pre pet -sest dana sam postavio pitanje kako se instalira garmin direktno na karticu i nisam dobio odgovor,da li je to uopste moguce ili ne... unapred zahvaljujem
Mislim da je isto pitanje bilo u s60v3 temi o Garminu. Moraš nekako pokrenuti Garmin, ne moraš u telefonu u kojem misliš koristiti, čak ne mora biti ni ista verzija Symbiana (s60v3 ili s60v5). Druga mogučnost je preko Garmin uređaja. Ne znam da li je moguče očitati taj broj direkt s kartice i na koji način Garmin pronalazi taj broj. Može biti da je serijski broj kartice, ali i može biti da ga računa iz više parametara.
Evo citam da je Navigo predstavio novi AdriaRoute 3.0. Al na njihovom siteu ne vidim odakle downloadati. Jel neko zna?
Sad adriaroute pokriva cijelu ex-yu + Albaniju.
A i novi AdriaTopo je tu - 2.20.
Hvala MrBic,znaci mislis da bi moglo kad mi bude trazio broj da ga pokrenem bilo gde uzmem broj i vratim se na instalaciju na kartici ,da li bi tada mogao i karticu da menjam iz uredjaja u u drugi uredjaj odnosno da li bi garmin bio vezan samo za karticu a ne za telefon?
Garmin i je vezan samo za karticu. Kad ga staviš u novi uređaj, moraš pokrenut instalaciju na njemu (čak ni to nisam siguran), ali ako samo kopiraš kompletan sadržaj na drugu karticu, neće raditi.