Ja mislio da se iskroji rupa odozada pa nek strši, jedino što onda NFC nebi radio :D
Printable View
Ja mislio da se iskroji rupa odozada pa nek strši, jedino što onda NFC nebi radio :D
Jep, i drugi poklopac. Zato i kažem da neće biti daily driver već samo kad će trebat :D
---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:29 ----------
Što se tiče da je Bump otišao. Malo razmotrio priču i to direktno utječe na ROMove. Developeri ne potpisuju boot.img već ćemo sad sami morat. Jel tako?
Zahebano
I ti developeri, uvijek dignu nos oko nečega.
Stiže AndroidNow HD 4.0 koliko vidim.
Nego, ne treba ništa dodatno flashati za njega ako sam na Kitkat romu? Modem ili nešto?
I downgrade na Kitkat romove recimo, kako je moguć bez flashanja stock firmwarea, kaj treba sve, zna netko?
Ne treba, to je u stvari kao stock ROM samo malo olakšan, zato ne treba flešati gapps niti SuperUser kao na CM ili nekom drugom AOSP romu. Ako ideš downgrade na KitKat isto ne trebaš ništa flešati prije, bitno je samo da imaš napravljen backup sa TWRP recovery koji kasnije restoraš kad ti se ćefne. Isto tako i drugi ROM na bazi KitKata, flešaš ono što piše u uputama da se fleša i miran si. Ja sam u ovih par dana isprobao nekoliko različitih ROMova od CM12 i nekih drugih i kad sam vidio da to ne radi kako treba, samo odem u recovery i vratim napravljen bekap od prije neki dan i sve riješeno. Uvijek na kraju stisnem wipe cache i sve 5.
P.S. Vjerojatno ti je to malo čudno jer je tako jednostavno i bez komplikacija, a to je u stvari zaslužan TWRP. Sjeti se HTC One X kod kojeg si za svako flešanje stock ROMa morao zaključavati bootloader i obratno otključavati za instalaciju nekih customa što je bila peripetija samo takva i još k tome zbog one S-ON zaštite moralo se svaki put flešati boot image prije flešanja samog ROMa jer inače završi u boot loopu i sjebe ti bateriju, a nemoš je izvadit i napunit ili zamijenit za drugu.
Vidi ga, što sad već podrazumijevamo da su devovi tu samo da nesebično daju zajednici? Tsk tsk. ;)
Ulože oni jako puno svog truda, znanja i vremena da bi ljudi mogli recimo s par klikova rootati mobitel, a zauzvrat uglavnom ne traže puno. Nemojmo rezultat njihovog truda uzimati zdravo za gotovo.
Ma znam to sve.
Nego samo me custom Lollipop nazad na custom Kitkat mučio. Jel treba kaj dodatno flashati.
Ove sve kaj si opisao to znam. Dugo sam u romovima, samo nikad na mobu koji ima ovoliko različitih verzija i ostalog.
U principu downgrade na Kitkat ide samo da vratim nandroid backup. Mislim, koja je razlika da i flasham onda Kitkat rom iz recoverya samo?
edit - joj, HOX je izluđivao, nisam zato nikad ni išao na stock ROM. Ma bootloop se lako rješavao, dugo držiš Power i volume i eto te u recoveryu. Samo ak se isprazni, e onda preko skripte :D
Zato me i čudi ovdje pa pitam kao neki njub :D
Ma znam sve to Rav, no ima stvarno picajzli kojima ne možeš ništa reć.
Svaka njima čast kao developerima, bez njih ova razbibriga oko flešanja custom ROMova nebi bila moguća i ja im se divim jer ljudi imaju znanja i volje da to podijele sa drugima. Sa druge strane, konkretno ovaj slučaj oko tog "bumpa", pročitao sam detaljno onaj prijepis konverzacije no nisam uspio shvatiti zašto je onaj lik digo nos. Vidio sam da traži da otvori kod, a autor nije htio jer rekao je da će LG odma uskočiti i zakrpati rupu pa ćemo ostati bez svega na lolipopu. Nije niko nikoga poslo u mp3 niti mu se na*ebo mame, niti bilo šta slično. Neznam, možda sam nešto previdio, ali ne kontam u čemu je problem, ali nije me ni briga jer ionako je naš najveći domet flešanje tih ROMova.
Ovo je razlog kao: "That isn't what happened, they made bump some guy got a stolen lg key to sign the boot.IMG files and also use there way yo bump and made it open source for everyone to use, the guy put credits to them but they had a tantrum cuz someone might have worked out how to do it and made it open source so anyone could use it without have to sign up for some ****ty website"
U principu oni nisu htjeli da bude open source a išlo je prema tome i tu je on otišao. Tak nekak valjda :D
Nikakva razlika, flešaš šta god i koliko god želiš. Ključ je u tome što se baseband ne diže na veću verziju kad flešaš L, što recimo nije bio slučaj na HOXu gdje si imao proceduru dizanja i spuštanja verzije onog H-boota, 100 pi*darija. Sve je isto i samo peri deri. LG je majka jednostavnosti.
Skužio sam ja odmah šta se tebi mota po glavi oko tog dodatnog flešanja. Da, inaše batch skripta za puniti bateriju je bio jedini izlaz osim fizičkog rastavljanja i zamjene baterije. Jooj, kad se sjetim tog punjenja, 2 sata preko USBa da dođe do 10%, huh...
---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:56 ----------
Ma ne bojim se ja uopće, ima te nadobudne balavurdije što rasturaju u tim stvarima, već će neko nešto izmisliti i ponovno krenuti s tim svim.
G3 je trenutno the best što se tiče svega. Da ekipa nije riješila TWRP mnogi bi ostali razočarani jer bi bila grehota da se uređaj sa takvim potencijalom ne može koristiti kako korisniku odgovara nego onako kako je to zamislio proizvođač. I sam bi ga vrlo brzo riješio da nije ovo iskrslo.
Možda izbace nekad Nexus 6 mini :D
@bpodnar - jep, twrp je spasio uređaj. Nisam ga ni nabavljao zbog toga prije.
Izašao je novi CM12, kaže majstor da sada rade bluetooth pozivi i još su neke stvari popravljene. Ajmo malo flešat!!!
Stavili su i dodatak za flešanje tko želi ukloniti oversharpening efekt, znači ono izoštravanje slike na ekranu (ja to i ne primjetim, ali ima picajzli kojima to smeta).
Nemam vremena sad za to. Sutra vjerojatno.
Hajd izvjesti jel sve šljaka.
Evo isprobavam, dječje bolesti otklonjene koliko vidim, još samo taj BT da probam. Mislim da ću se jedno vrijeme družiti sada sa tim ROMom, sviđa mi se ovak na prvu kako radi.
Bluetooth u autu radi ali ne idealno, pokazuje mi u autu da sam nazvao sam sebe i kao da je uspostavljen poziv nakon spajanja telefona na auto BT. Moram 6 puta prekidati tu vezu onda se sve smiri. Inače pozivi rade ok i sve ostalo.
Vidim da je u prvom postu samo standardni TWRP. Preporuka svima da flashaju ovaj s mogućnošću backupa EFS particije.
Čisto da imate backup IMEI i ostalog s EFS particije. Dešava se ljudima da im nestane jednostavno.
Pa može se i sa ovim napraviti backup efs-a! Kad se ide na backup označiš točno što želiš pa među ponuđenim stvarima označiš fino i EFS i to je to.
Ja sam to uvijek radio baš zbog tih slučajeva kad su ljudi na Samsungu S4 ostajali sa neupotrebljivim telefonom jer im se izgubio IMEI broj, a nisu bekapirali EFS. Ovo je kao mogućnost bekapa modema jer je kao različit LP od KK iako ja nisam imao nikakvih problema prilikom flešanja LP romova pa onda vraćanja nazad mog bekapa na KK.
Stigao je AndroidNow HD 4.0. Flashao ga, smanjio DPI, freezao aplikacije i mogu reći da mi super radi.