A kako da napravim backup prije nego li nešto pođe po zlu ne daj Bože?
Printable View
Mislim da imas u tom Nexus Root Toolkitu opciju Backupa prije nego sto ides radit root. Ako ne, samo klikni na root, ak su milijuni ljudi to napravili bez greske, kao i ja, onda ces i ti. Prosla su vremena kad je rootanje bilo rizicno, danas ne vise toliko. Kad ga rootas i instaliras Recovery, udji u Recovery i tamo napravis backup cijelokupnog sistema pa ukoliko kod flesanja novog ROMa dodje do komplikacija, samo restoreas stari sistem i nemas frke. No, ne bi smjelo biti problema. Ja sam rootao po istom postupku i sve sam napravil u roku od par minuta. Nexus telefone je najlakse rootat
Ako radis backup iz razloga "ako nesto krene po zlu" - ne trebas raditi backup. Imas originalni googlov image koji uz pomoc toolkita mozes instalirati.
U toolkitu imas i drivere i recovery, bas sve sto ti treba. Uopce nema potrebe raditi ista izvan tog programa.
Za romove je kasnije lako. Btw meni je omiljen paranoid+francov kernel.
OK, thx svima. Kad dođe vikend bacim se na posao :). Inače, pričali su mi da baterija izdrži dva dana, nisam im vjerovao i uvjerio sam se da nema šanse da izdrži dva dana :D. Kakva su vaša iskustva?
Loša. Jedan od lošijih mobitela što se tiče trajanja baterije. Imam i otiginalnu extended bateriju kapacitetea 2000 mah ali ne pomaže puno.
Ja s RasbeanJelly ROMom i Trinity kernelom postizem 3 i pol sata screen on, sa full brightness i sve ukljuceno (gps, wifi, sinkronizacije itd), tak da mi je ovaj telefon do sad najbolji sto se tice trajanja baterije, a koristil sam i Desirea, Nexus S, Lumiu 710, HTC EVO 3D. Prek noci ga stavim na punjenje, a koristim ga dosta.
O tome ti i pričam. Na ovom mobitelu tri i pol sata screen on timea je uspjeh. Na npr. s2 mi je to bilo normalno, pogledaj npr. rezultate s3.
Idi na gsmarenu ili anandtech, imaju dosta precizna mjerenja trajanja baterije i pogledaj kako kotira gnexus. Loše. Posebno web browsing, gdje je posljednji. Evo link, radi se o novoj lumii, ali imaš i gnex pod expand. Meni je u zadnje vrijeme nakakav prosjek tri sata screen on.
Mislim, nije da kakam po mobitelu, koristim ga oko godinu dana, poprilično sam zadovoljan ali treba jasno reći i nedostatke.
jel to ovaj, buni me ovo device-MAGURO?
Je, to je taj. Uz ROM si skini Googleove aplikacije (Gapps) koje su ti isto na tom linku, i flesaj Trinity kernel koji najbolje radi uz ovaj ROM. Link za kernel ti je ovdje: http://goo.gl/VHGez . Najprije full wipe, pa flesas ROM, Gapps pa kernel i onda rebootas. To je to. Sretno
Oprostite što ovako upadam, ali bih molila komentar jer namjeravam kupiti ovaj mob.
Planiram prijenos broja na T-mobile i u tarifi total+L košta 598 kn. Promatrajući ostalu ponudu, mislim da je to best-buy u t-mobile.
Mob mi treba osim za razgovore i poruke, za surfanje, youtube, radio (preko neta). Igrice ne planiram igrati.
Zanima me jel ekran osjetljiv na ogrebotine jer nema gorilla glass? Jel biste ga opet kupili ili da tražim drugo rješenje?
Hvala.
Btw. do sada sam imala iphone 4.
Telefon je vrlo dobar. Ima najnoviji Android, odlican ekran na kojem ces se preporoditi naspram iPhoneovih 3.5 inca, za tvoje potrebe i vise nego dobar. I da, kupi si neku futrolu za njega. Ni jedan telefon nije imun ns ogrebotine pa tako ni ovaj. Ja sam si u Tmobileu kupil koznu futrolu za sto kuna i kad nekam idem, stavim mob u futrolu i to je to. Kad sam doma, ne koristim futrolu i nema nikakvih ogrebotina. Preporuka
Rootao i pokušao ući u recovery i dobio mrtvog androida sa trokutom? Na kraju se sam rebootao, treba li i clockworkmode instalirati? Nisam nigdje vidio da je i to obavezno?
EDIT: iz nekog razloga root ipak nije prošao, bootloader otključan ali root nije odradio iako mi je pobrisao sve i ponovo sam morao birati jezik i podešavati? Da li sad opet pokušati rootati ili nešto treće? Jel imao tko ovakvo iskustvo?
Pa ak imas Superuser apk, onda ti je rootan telefon. Skini si Titanium Backup s Playa pa probaj provjeriti. Ak nece, onda ga ppnovno probaj rootati putem Toolkita. Po rootanju skini s Playa aplikaciju Goo menager, udji u aplikaciju i ppd Settings odabere Install open Recovery i pocekaj da ti instalira i to ti je to. Skines ROM, udjes u Recovery, napravis wipe i flesas.
Evo sad sam sve iz početka, sinoć sam već bio umoran pa mi je bilo upitno da li se smije nakon jednog rootanja ponoviti postupak. Eto ako se nekom dogodi, smije se. Rootao sam i bootao se i sve je ok. Sad ostaje flashanje.
EDIT: još jedno lagano pitanje, na desireu je bilo tri stvari za wipe, ovdje je puno više mogućnosti. Šta je sve potrebno formatirati za full wipe?
Uzeo Nexusa, pa ovaj telefon ne treba rootati kako leti :D
Leti, leti. Ali nije bit roota u brzini ;).
Nisam primijetio nikakvu razliku u izgledu tih romova, kao nekad na desireu. Svi imaju identičan UI, razlike su samo u nekim shortcuts - ima i u onom što se ne vidi. Ovo oko kernela nisam znao da mu treba neko vrijeme da legne. Nekako mi se to čini nevjerojatno da nekom software-u treba da legne. @jura jel mi možeš napisati što ti piše pod kernel opisu, koji je. Nekako mi se čini da mi taj koji sam skinuo nije prošao jer mi se ne poklapa ono što piše u opisu na pc-u i na mob-u.
Da, svi su dosta slicni. Imas i MIUI na miuiandroid.com . Imas i Paranoidandroid ROM gdje mozes birati razlicite postavke. Npr. mozes si srediti da imas tablet mod umjesto stocka, mozes i odabrati kombinaciju izmedju tablet modea i stocka koji se zove phablet. Ne znam jesi li primijetio opciju Expanded desktop, dobis ju kad duze pritisnes power tipku. Ta opcije ti je predobra. Recimo, udjes u neku igru i duze pritisnes tipku power pa odaberes Expanded desktop i onda ti se igra prosiri po cijelom ekranu, tj. sakrije one dolje tri tipke. Kaj se tice kernela, ak koristis rasbeanjelly ROM, odi na www.derkernel.com i s lijeve strane pod Jelly Bean odaberi Galaxy Nexus. Kad to otvoris odi pod sekciju Experimental i prvi kernel ti je najnoviji. Ispod su ti slike-prva je kak to izgleda kod mene, a druga je koji kernel moras skinuti.
http://img.tapatalk.com/d/13/01/01/ty9e9e2e.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/01/01/u7a2abuv.jpg
Da to je taj kao i kod mene. Ovo sa expanded nisam ni skužio ;-), nice. Bunilo me to što u potpisu kernela ne piše ništa što bi ga povezalo s imenom. Jesi radio ota update se goo managerom? Vidim da ima opcija i da se može i ovaj rom updateat a i postoji update jedino što nisam nigdje našao šta je novo u tom updateu.