Koji program? Koja verzija fw.?= Citat =:
Izvorno postao V.S.
Pokušaj promijeniti brzinu spajanja.
Printable View
Koji program? Koja verzija fw.?= Citat =:
Izvorno postao V.S.
Pokušaj promijeniti brzinu spajanja.
FW: 7
SDS za MC60
Ali mislim da nije u tome problem.........
Windowsi mi uopce ne prepoznaju mob....(instalirao sam USB-COM drivere ali ništa)
Mislim da treba omogučiti pristup memoriji kao kod M(T)50...
Skinuo sam neki Java enabler ali mi ne podržava USB
Kao prvo, kod M55 nije potreban Java enabler. Drugo, probaj više različitih USB-COM drivere. Nema garancije da svakome rade isti driveri. Treće, probaj SiMoCO ili VisSie ili nešto slično. Osobno koristim isključivo SiMoCo jer manje opterećuje računalo od SDS , a ima sve mogućnosti kao i SDS.
....nejde.....
Pa driveri za kabel su ok cim mi na SX1 radi
ne nužno, SX ima drukčiji način spajanja. S obzirom da SX radi to jedino znači da je kabel fizički u redu, a sve ostalo je podložno promjenama. Probaj sa V-klayom da li ti on prepoznaje M55 ( ne zaboravi ga isključit). Ako da onda su USB-COM driveri u redu i jedino može biti greška u programu ili u samom mobu.
Cekaj malo! Ti koristis kabel od SX1 za M55?? Ako je tako, onda zaboravi - to nisu isti kabeli i nema sanse da ce ti kabel od SX1 proraditi na bilo kojem drugom Siemens-ovom modelu...
...ne kupio sam kabel za M55 na kablu piše (S65/S65), a na kutiji piše USB data kabel za SIEMENS C55/M55/S55/MC60/C60/SL55
....sad imam 2 kabla za SX1 i za M55, i kad priključim na kabel za M55, SX radi mi normalno, a kad priključim M55 ništa se ne dešava (ne javi NEW HARDWER i ni jedan program mi ne nađe mobitel)
sx1 ce i raditi normalno jer njemu ne trebaju driveri za kabel buduci da on radi na "pravom" USB-u, a za M55 pokusaj s drugim driverima...
imas ovdje neke:
http://www.siemensfreaks.com/prog/Driver%20USB2COM.rar
http://www.siemensfreaks.com/prog/DCA540v071.rar
http://communications.siemens.com/re...iver_v2008.zip
...stvarno ne znam sta da radim!
.....kad instaliram ručno drivere i kad idem u Device Manager->PORTS(COM/LPT) imam te drivere na COM5 i pokraj mi je uskličnik i piše CODE 10....
Ne znam kako tu grešku otkloniti, koju brzinu trebam odabrati....
Nešto nije u redu s driverima. Pošto na kabelu piše S65 pokušaj posudit kabel od nekog da na njemu piše C( ili S ili M) 55. Postoji mogućnost da ti se kabel ne slaže sa tim driverima jer nije za seriju 55 ( iako to piše na kutiji), nego za seriju 65.
Našao sam shemu kabla za seriju 65 .
Ljudi,jel moze neko da mi pomogne?!Imam M55,verzija 10...Problm je taj sto mi je brat blokirao kod mobitela...Sta da radim,a da ne idem u servis?! Imam originalan data cabal....
Za ovo si trebao otvoriti novu temu ili malo pogledati po starima, al dobro kad je već tu.
Treba ti neorginalan data kabel ili ovog modificiraj. Imaš shemu na www.sljaka.tk pod Trikovi i savjeti.
Uz kabel ti treba i program za unlock npr. Freia 15, imaš ga na www.siemensfreaks.com
Kad nabaviš ili modificiraš kabel javi, pa ćemo dalje.
PS. Ovo ću sutra izdvojiti u posebnu temu, za sada neka ostane tu da se ne izgubiš.
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Izvini,ali mi sa te slike nista nije jasno...Sta treba tacno da uradim?!Mislim na kabal....
Ps:Program sam skinuo....
HVALA
Pitanje u vezi pacheva i trajanja baterije.
Jel moguce da ako se u mob ubaci previse (ili samo par) pacheva, da baterija krace traje?
Jer mjenjao sam (izmedju ostaloga) prikaz baterije, i imam osjecaj da baterija brze odlazi:(
Tnx!
Moguće je da ti je mob više u rukama jer isprobavaš patcheve pa samim tim i baterija traje kraće.
Ako nije to u pitanju, onda napiši koje si patcheve ubacio pa da vidimo o čemu se radi. Broj patcheva nema veze sa trajanjem baterije, ali postoje patchevi koji se jednostavno rečeno ne podnose. Kod nekih se vidi odmah , a neki izazivaju nuspojave naknadno.
Evo ove pacheve sam ubacio:
1)skip battery check for camera when low battery
2)waiting image like windows (v10)
3)battery sound11.vkp
4)Lock_Key11.vkp
5)ikona11.vkp
6)tipkovnica11
7)sms11.vkp
8)baterija_1_11.vkp
9)antena11.vkp
Neki su iz zip datoteke "graf. set patch-eva" sa siemens.com
Ma ne ganjam ga nis posebno, isto ko prije, ali mi barterija doslovno nestaje, mislim smanjuje se jako brzo.
Osim prvog i trećeg to su sve grafički patchevi koji ne bi trebali stvarati probleme.Napravi undo ovog patcha za prikaz baterije, možda zbog drukčijeg prikazivanja imaš subjektivan dojam da baterija kraće traje. Ako i dalje bude batreija kraće trajala ili je dala svoje ili ćeš morat micati patch po patch dok ne skužiš koji ždere bateriju. Osobno, mislim da je riječ samo o subjektivnom dojmu, ali nikad ne možeš biti 100% siguran.
Nije subjektivan, jer kad utipkam *#06# onda vidis kolko baterije ima, ako kuzis na sta mislim.
A sad sam vratio flash,kak je bilo prije pacheva,pa cu vidjeti sta ce biti.
Tnx!
Bilo bi bolje da si skidao patch po patch, jer ovako opet ne znaš da li neki patch problematičan. U svakom slučaju javi rezulat.
Ma prvo sam htio vidjeti jel problem u pachevima.
Evo trenutno mi je baterija dobra, tj. sporije se prazni.Vidjet cu kolko ce ukupno trajati, ali trenutni dojam je da ce trajati duze! Moze biti da je ipak problem u pachu za prikaz stanja batrerije.
A ne vezano za ovo,jedan frend mi je pricao da siemensi opcenito krivo pokazuju stanje baterije pa sam malo trazio po netu.I ljudi pricaju da se trebaju mjenjati neke 4-znamenkaste vrijednosti, mislim da su hex vrijednosti.Sa nekim siemens tool 1.3 programom.
Jel zna netko vise o tome?Jel netko probao to raditi?
To se radi sa Siemens Battery Tools, ali otvori novu temu pa ćemo detaljnije.
Jel zna netko kako se zove patch koji prikaz signala promjeni da izgleda kao equalizer?
Ako misliš na patch koji ti pokazuje 6 najbližih baznih stanica obično ga imaš pod nazivom Net indicator ili eventualno neka varijacija naziva. Ne znam koju verziju imaš na mobitelu, pa sam stavio i za v.10 i za v.11 u temu za patcheve.
E sad, ne znam jeli taj patch prikazivao to sta ti kazes.A li znam da je (kad sam ga stavio) zamjenio standardni prikaz za signal.I izgledao je kao equalizer.Kak se signal mjenjao,tako se svaki onaj stupac pomicao.Ak kuzis sta ocu reci.
Ma imam ga negdje doma,ali ne znam kak se zove, i nemrem ga naci.
Budem probao stavit ovo tvoje, pa cu vidjeti sta ce biti.
Tnx!
E zaboravih pitati! Da li postoji nesto kao emulator, da prije nego stavim neki patch na mob da vidim na kompu kak on izgleda?