Otkljucavanje V550
1. Download
bootloader 07d0. Sa ovim cete unazaditi vas bootloader jer noviji koji dolaze sa V550 nedozvoljavaju ispravan backup telefona. Ubacite ga uobicajenom metodom na mob kao sto ubacujete flash (onaj «master clear» i «master reset» nemoraju biti oznaceni, samo obavezno «override existing phone software» jer je ovajboot loader stariji od vaseg – ovo je za MultiFlashFlex)
2. koristite
Flashbackup 1.87 (verzija 2.5 mi nije sigurna) i napravite backup PDS-a i full backup – onaj od 32 mb. Ovaj backup kopirajte na jos jedno mjesto. Postupak pravljenja backupa opisan je vise puta ali evo, pokrenete Flashbackup u setup-u odaberete putanju gdje ce se fail sacuvati, u tabu backups odaberete full backup i za memory size 32 mb i tipku create. Postupak traje 10-ak minuta, ali nesmije trajati 3 sata kao meni prvi put. Isto ponovite i za PDS backup, create, i za minutu je gotovo.
OBAVEZNO kopirajte PDS backup na jos jedno mjesto jer cete ovaj editirati.
3. Otvorite
PDS Editor i pod tabom file otvorite kreirani PDS backup, u flashing history morate imati popis svih flasheva i flexeva koji su bili na mobu. Ako nemate nista, PDS backup je neispravan i to mozete vidjeti ako ga otvorite sa HEX editorom, ja koristim onaj iz seemplayera29, pise na desnoj strani ERROR i iza toga nema skoro nista) Ako je sve uredu kliknite na undo last subsidy seems, tab file, save as, treba biti ponudjeno default, ok i otkljucani PDS je kreiran.
4. Pokrenite opet Flashbackup i pod restore backup odaberete kreirani PDS backup, kliknete restore i za minut je mob otkljucan. Sve postavke ostaju netaknute i nemorate ponovo sve podesavati.
Ovaj je postupak najjednostavniji i smatram najsigurniji, naravno da je backup svega pozeljan ako nesto krivo krene.
EDIT: Oh netko me je pretekao, a ja se raspisao.