Koliko znam ne...
Jer, mislim da se 3D "realizira" zato jer je pomaknuta slika i kada gledaš s dva oka- svako oko vidi drugačiju sliku (tj. jednu "boju") i to daje iluziju dubine- 3D efekt.
Evo, imaš ovdje detaljnije.
Printable View
Koliko znam ne...
Jer, mislim da se 3D "realizira" zato jer je pomaknuta slika i kada gledaš s dva oka- svako oko vidi drugačiju sliku (tj. jednu "boju") i to daje iluziju dubine- 3D efekt.
Evo, imaš ovdje detaljnije.
ne nosim nista, duga prica, uglavnom, na lijevom oku imam veliku dioptriju vjerojatno od rodjenja, a tek sam u 8. razredu skontao to slucajno, jer sam naviknuo tako gledat. nosio sam neko vrijeme naocale, ali onda su mi rekla da ne smijem jer na drugo oko stavljam obicno staklo pa to stvara dioptriju, lecu isto, ali nju sam prestao nosit, jer sam isto vidio i sa njom i bez nje, jer sam nosio polumeku ili polutvrdu, nesto tako, koja je bila max +4,5
uglavnom, ja sam vidio te efekte, kad sam skinuo te 3d naocale, i pogledam na platno, vidio sam 2 slike kako se preklapaju, a kad ih stavim, sve ok. ja sam dozivio efekte, vjerojatno iako mi je velika dioptrija, ipak je + tj dalekovidan sam pa je to pomoglo vjerojatno... a isto vjerojatno da imam normalan vid bi to bilo jos izrazenije.
te naocale nabacis preko tih svojih, vidio sam par ljudi u kino koji su to napravili!
istina :) ja sam ga gledala iz 2. reda DD :D :D ali moram reci, unatoc tome da me nije boljela glava i sve sam vidla :) mislim, cijeli ekran, jel :)
ja sam gledala prvo u 2d a onda u 3d...hm...tesko mi se odluciti...2d sam gledala doma, a 3d u kinu...moram priznati da je 3d "bolji"...sad sam prvi put gledala u 3d tehnici neki film, i ostala sam odusevljena...super mi je ta 3d tehnika :) fakat superiska...par put sam se stiltala...i super mi je kad imas feeling da lezis u travi i promatras ih :) meni je u obe tehnike odlican...
ja isto inace nosim naocale...i bilo je nezgodno stavljat jedene preko drugih, pa sam skinula svoje i stavila sam te 3d...i sve sam vidla procitat bez problema :D doduse, bili smo u 2. redu, ali imala sam filing da su titlovi tocno ispred mene, tak da ono...ne znam dal je tak svima bilo ili samo nama koji smo naprijed???:hm::hm:
sljedeci vikend u graz :njanja::njanja::njanja::njanja::belj::belj:
za one koji neznaju jedna mala natuknica: imax 3d
e vidis, mi smo bili u 4. redu, dakle ne puno dalje od platna. ja sam u jednom trenu skinula naocale da vidim vidim li titlove bez njih.. i jok. muz se cerekao kad sam mu u pauzi objasnjavala da bez naocala ne vidim ona slova (do kraja pauze ostalo je x minuta) koja su jos veca od titlova :( corava sam uzasno.. da sam u prvom redu, jos uvijek bez naocala ne bih vidjela kak se spada..
tako da, i da sam htjela, tesko da bih mogla odgledati u 3d.
L.L.
Izgleda prebolesno... ;D
Da mi je tamo jednom otići... :)
Pogledao Law Abiding Citizen- 10/10
Kakav tip ovaj Clyde... :D
Odličan film, volim takve filmove.
Jedino mi je malo bezveze što sam u ovoj temi pročitao tko na kraju umre... :D
Da nije umro sve bi ih pokokao i garant bi drugi dio došao kojeg bi se james cameron uhvatio i to bi bio spektakl:)
Jesi partibrejker... ;D
Daj editiraj post da ljudi koji će gledati film ne vide ;)
Law Abiding Citizen 8/10, mozda malo pretjerano u trenutcima ali sve u svemu superiska za pogledati...
Otmica metroa 123 6,5/10
Ok film, zanimljiva radnja, odlicna glumacka postava (ocjena vise) malo drugacije nesto, ali previse nelogicnosti, i sitnih greskica, pa zato ovakva ocjena
Građanin opasnih namjera 8/10
Dobar film, zanimljiv zaplet :), treba pogledati, ...
Sherlock Holmes
Neobičan film i tako tipičan za Guya Ritchiea,a R.Downey se dobro snašao u ulozi Holmesa.Treba pogledati...
6/10
gradanin opasnih namjera 8/10-da se izbace 2 scene iz filma,bio bi savrsen al eto moraju oni pretjerat a mogao je ispast realan cak :D
nemilosrdni gadovi 7/10
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
Predobar film :) - 9/10 ...draga i ja ga pogledali i uz zanimljivu radnju i likove stvarno smo se i nasmijali a i pomalo rastužili u nekim scenama... :) ...
Sinoć odgledao s ekipom Avatar jer sam ga preksinoć prespavao. Sinoc ga je drugi frend prespavao pa cemo ga najvjerojatnije i veceras gledat... ;D
10/10 sta se mene tice. Necu trazit dlaku u jajetu za kvalitetu slike.... :respect:
i ja se slažem s lunom, uzalut bačenih 2 sata i 34 minute, i 1,5 gb flat rate prometa, taj avatar uopće nije nešto, 100 puta ima bolju radnju neki film koji nije uloži u marketing i gomilu glupih i psihodeličnih efekta od kojih dobiješ i poklon epilepsiju us pogledani film:bat:
Inglourious Basterds (2009) - malo mi predugo film traje, nepotrebno...dijalozi u filmu, klasika za Tarantina :)
ocjena 9/10.
Teeth (2007) - kao nekakav horor, nekad se pitam di nađem takve filmove, a sama tema filma, ma jojj :D...pravi trash za pogledati.
ocjena 4/10
da malo dignem temu iz mrtvih ... :)
The Last House on the Left (2009)- remake kultnog horora iz 1972., koji nisam gledala...al ovaj film po meni i nije nekakav horor al dobro...film te drži napetim, ne zbog činjenice što ne znaš šta će se desiti, nego ima scena koje te baš uznemire... i zbog tog mu dajem ocjenu 7/10.
Shutter Island (2010)- kvalitetan, atmosferičan film. odlična glumačka ekipa. iznenđenje na kraju, barem meni. ocjena 8/10.
Orphan (2009)- odličan horor- triler, koja boleština, volim ovakve filmove koje me iznenade... 8/10
Changeling (2008) - redatelj Clint Eastwood, odličan ... film po istinitom događaju, odlični Malkovich pa i Angelina Jolie, svakakao pogledati..ocjena 7/10.
The Cove (2009) - dokumentrac... koji govori i pokolju delfina, pa za ne povjerovati. Japanci nisu normalni po meni, to su ljudi koji apsolutno sve jedu, užas... ocjena 9/10.
An American Werewolf In London(1981)
Prastari horor kojeg sam i prije gledao..Sad je manje dojmljiv jer su neke scene pretvaranja sad smiješne,ali u cjelini još uvjek solidan horor.
5/10
SAW 6
Bezvezarija koja je izgubila svaki smisao(ako ga je i bilo) i sve se svodi na glupe klopke,mučenja....ma totalna glupost:creep::suicide:
2/10
Deliverance(1971)
Stari dobri Burt Reyndols i još uvijek odličan film,prava pustolovina u divljini sa sretnim završetkom naravno.
7/10
Kidulthood (2006) + Adulthood (2008)
Logično, adulthood je nastavak.
Odlični fimovi- 10/10.
Govore o odrastanju u kriminalu, drogi, alkoholu...- a drugi o najvećim posljedicama.
Nekako ne mogu vjerovati da tako nešto postoji, ali ne bih se niti čudio da postoji...
Odlična priča, pouka, glumci, sve.
Ma, odlični filmovi.
Svaka preporuka :thumbup:
Mogwai: Burning
Jedino što mi fali su komentari članova benda, ali audio i vizualni doživljaj su jednostavno odlični :satan:
kick ass-remek djelo svoga zanra..odusevljen :)