Tomato je osnovan od strane Vipa :coffee:
Printable View
Oprostite što sam sa vama podijeli informaciju koju nitko ne spominje.. :haha:
A gle, hvala na informaciji, ali stvar je u tome sto si ti napisao kao da je to neka katastrofalna stvar, a u biti nije nista strasno... imat cemo jos 9 godina jeftinih i besplatnih razgovora, a ako 2020. stvarno ugase bonbon, ljudi ce jednostavno prijeci na neku drugu mrezu, to bar nije nikakav problem. A do tada ce se vjerojatno pojavit jos novih i jeftinijih operatera
rak21, bas si me nasmijao. :-)
Na forumu sam vise puta pojasnio u cemu je problem s pushom. A izjave da agenti na ovom nicku prodaju spiku i da cemo se ugasiti 2020. godine nema smisla detaljnije komentirati.
Zivi bili svi mi pa cemo vidit hoces li biti nas korisnik i 2021.g ;-)
Bonbon.cek - drago mi je :) bolje da se smijemo nego svadamo..
Zadatak svakog agenta, ne samo na ovom forumu je da prodaje spiku. Oprostices, to ti je u opisu posla na 1. mjestu i to je nepobitna cinjenica. Isti si i ti, i t-mobile, vip ili agent bilo koje druge mreze. Da radis za Vip ne bi visio u ovoj temi vec bi istu pricu pricao u tudu korist. I to je ok.. Posao je posao..
Ali ovo s pushem bi bilo smijesno da nije zalosno. Svejedno, onih 20 i kusur korisnika koje sam spomenuo je skupa sa mnom preslo u bonbon, da ne pomislite da sam necija krtica :)
bonbon je team i na ovom nicku pise i agent i voditelj korisnicke podrske i manageri pa i direktor Lordan Kondic koji je imao i chat s korisnicima jednom prilikom. Tako da nema govora o nekakvom skrivanju i prodavanju spike. Kad se pojavi problem svi ga skupa pokusavamo rijesiti. Nekad to ide brzo nekad treba vremena.
Super ako ti je ekipa na bonbonu. Troskovi su sigurno manji. ;-)
Moze onda pitanje agentu, voditelju, manageruili Lordanu samom? Zasto ostale mreze koje imaju zero facebook nemaju problema s pushom? tj. Zasto ih samo vi imate, u cem je fora? Ako nije namjerno kosto rak veli. :)
Evo prijedlog agentu, voditelju, manageru ili Lordanu samom: ugasite zero facebook dok ne riješite opciju s pushom - tj. neka push radi a i facebook samo ne ta glupa fora za džabe! Neznam zašto se daje tolika prednost tome da se besplatno pristupi facebooku u odnosu na gmail, push facebook aplikacije, skype, viber i ostale aplikacije koje svakodnevno koriste push! Usput, taj zero facebook je okljaštena verzija fejsa bez slika, preko stock browsera - jel tako!?
Stvarno smiješno!
Dakle, ukratko: ugasite zero facebook ukoliko je to razlog poteškoća s pushom!!!
I, agentima koji rade na call centru recite da ne pričaju ljudima kako push radi i da je do korisnikovog mobitela, postavki, da restartira mob, i sl. kada kasni, i ne radi!
Jel koristi tko uopće taj zero facebook???
Koristi, svaki tinejdžer ;) Mogu se kladiti da je bar trecina svih pitanja na koje odgovaraju agenti "zasto mi ne radi 0.fb?". Baciti oko na bonbonovu fejs stranicu i sve ce ti biti jasno :)
Ja bih isto radije push i ne koristim uopce taj 0.fb, ali sumnjam da ce popraviti push nauštrb besplatnog fejsa.
Ja jesam jednom da vidim kako to izgleda. ma ne trebaju gasit, ima ko koristi ali barem da daju suvislo objasnjenje. Jer bonbon je tekomova tarifa u biti, isto kao simpa. A push i fejs tamo rade. Pa mi je objasnjenje malo blesavo, kao- ne radi push jer fejs pinga sve blabla-mos mislit. :d Pitajte simpa ekipu kako su to rjesili. :D
Niten, ne radi jer "baza" bonbona nije identicna simpinoj. Da je to dva klika na kompu rijesili bi. Voljeli bi da je tako ali nije.
Ekipa koristi zero facebook jer je besplatan. Koliko god pristup aplikaciji bio sitan po pitanju podatkovnog prometa opet se to naplacuje.
Realno, cim ste tu na cafe mobilu ja vas sve smatram advanced userima. Vi svoje mobitele znate u dusu i raskopat cete sve da nadjete rjesenje za problem.
S druge strane imamo hrpu korisnika koja koristi zero facebook. Vrloooo veliki broj ljudi to koristi svakodnevno. Ako nemaju kn na racunu onda je zero facebook doslovno zamjena za npr. SMS.
Problem je tu, rekli smo kad bi mogao biti rijesen i ja osobno jedva cekam da to sredimo. No iskreno, push problem prijavljuju useri kao vi i kad ta tema utihne na cafe mobilu prodju tjedni i tjedni da se taj problem ne spomene. Zero fejs pinganje je bilo dovelo do kaosa zbog cega je i stavljena blokada koja je na vasu stetu i koja vama smeta i zivcira vas i smatrate bonbon tehnicare amaterima.
Zbog nastale situacije jedino sto trenutno mozemo reci je: "Da, sorry, to je tako. Ispravit cemo i nadamo se da ces unatoc ovoj mani ostati na bonbonu."
Voditelj korisnicke podrske, Hrvoje
Prijedlog, dok se ne riješi problem - zašto ne date korisnicima (koji zatraže recimo) npr. par megabajta gratis kao za pristup facebooku...tako da umjesto zero fejsa bude fejs a opet je besplatan jer su korisnici dobili besplatne megabajte...dođe na isto - ostvaren promet je ostvaren promet...zvali ga mi zero fejs ili bespla megabajti! Taj promet preko zero fejsa je mislim stvarno minimalan - bil' 10 MB pokrilo mjesečni trošak zero fejsa? U svakom slučaju neko polovično rješenje gdje će raditi obje stvari, i push i fejs...dok se ne ispravi kak spada!
Ovo trenutno vidim jedino kao favoriziranje korisnika koji nemaju novca na računu i nemaju aktivirane podatkovne pakete, dok oni koji kupuju internet pakete od 1GB ili sl. iste ne mogu potrošiti na svojim pametnim telefonima jer pametni telefoni su prepametni! Dakle, mail, viber, skype a zapravo mi ništa to ne radi kako spada! Gdje da potrošim onda tih 1 GB? Opera mini sigurno neće toliko pojesti...
Pošteno bi bilo da ne bude ni jedna skupina korisnika oštećena na račun druge skupine, tako da još jednom savjetujem nekakvo "između" rješenje! Ovo "sorry, to je tako" neće dugo držati vodu...
mlesic, nikako ne dodje na isto jer poklanjanje megabajta tisucama korisnika nije rjesenje. To otvara mali milijun dodatnih komplikacija.
Cek, znaci bitniji su par tisuca korisnika koji kupe 40kn bon mjesecno i svakodnevno koriste zero od nas par tisuca koji mjesecno kupimo najmanje 1 L paket razgovora i interneta?? Eto dokaza opcepoznatoj tvrdnji o namjerama koje stoje iza osnivanja mreze; nije bitno sto ne trosite kod nas; samo je vazno da drugim operaterima (tele2) ne ostavljate novce. Zalosno ali eto, taktika pali. Niste to vi zasluzni vec management tele2 u RH kojemu bih ja kolektivno dao otkaz.
OK, do sad ste pogodovali toj skupini korisnika, sad lijepo ugasite FB pa pustite push a njima objasnjavajte zasto fb.0 ne radi i zamolite ih za strpljenje dok se problem ne rijesi.
Ali molim vas, nemojte vise pisati nebuloze tipa: "No iskreno, push problem prijavljuju useri kao vi i kad ta tema utihne na cafe mobilu prodju tjedni i tjedni da se taj problem ne spomene." jer je zalosno ako vi vjerujete u to (vjerujem u vasu kolektivnu inteligenciju pa cisto sumnjam). NEMA korisnika smartphone.a kojeg to ne zivcira i kladim se da masa razmislja o prelasku na tomato jer ovom zadnjom tarifom izbijaju vas iz cipela; makar sto se tice korisnika smartphone.a koji ionako trose na pozive i net. Sto da se vise zalimo kad je ocigledno da vas taj problem ne dira previse jer realno, bonbon mreza nije pokrenuta prije 3mjeseca da objektivno postoji razlog zbog kojeg problem do sada jos nije rijesen.
Jos jednom; ne pisem ovaj tekst da velicam konkurenciju vec da izrazim zadovoljstvo s moje strane kao korisnika vasih usluga a siguran sam da i 99% vlasnika smartphonea misli isto.
P.S. I sami se reklamirate kao mreza koja je osmisljena za korisnike pametnih telefona (samo njih i imate u ponudi) pa tim jos gore..
Ja predlažem, pošto imamo sad one ankete na facebooku, da postavite anketu. Ako je više korisnika za push, 0.facebook ima da čeka dok se sve ne riješi. Ako ih je više za besplatni fejs, onda ostaje ovak kak je. Anketa da traje 4-5 dana, nakon tog vremena, vidi se šta korinici žele, i gotovo. Barem bi rješili dileme da li više ljudi želi fejs ili push. :)
Super ideja,postavimo anketu na fejsbuku dal da imamo đaba fejsbuk il neki puš za koji pola njih s fejsbuka ni nezna šta je. Ajmo postaviti anketu tako da se svima pošalje pushom poruka na skajp ili viber pa da odgovorimo da li želimo push ili zero fejsbuk.
Meni je zanimljivo kako bonbon izgleda jedini ima tu specifičnu "bazu" koja neda zero facebook i push. Od svih baza svih operatera,oni eto, baš tu imaju. I godinu dana se jadni trude da to poprave,al nikako.:) Ako ste već odredili da ćete biti 'frendli' , 'kul', 'iskreni', ' bez spika' onda fino recite- neće bit pusha jer ne želimo sjebat simpu/tekom i bok. Al ok,nije da će se to desiti.
Ja predlažem da Tele2 organizira nekog da s 20-ak profila spama fb wall od Bonbona svako malo i da pitaju zašto ne radi push,kad će proradit push,zašto ne radi skajp,viber... :D Da su pametni već bi to radili.
Niten, da lazemo (kao sto neizravno napominjes), ne bi najavljivali rjesenje problema. A simpu "tucemo" na mnogim drugim poljima. Ako cemo o tome da "cuvamo" konkurenciju. :-)
Bonbon fura kao što je rečeno smart spiku, internet, smartfonovi i tako to, čak ima i besplatan fejs koji isto zahtijeva internet...Ali ja na svome smarfonu MORAM imati aktiviran neki internet paket i para na računu - zašto, pitaju se neki sada sa dummy telefonima!? Pa zato što čim uključim data automatski se nešta u pozadini sinkronizira, gmail, fejs aplikacija, market provjerava, sync kontakata na servere gmaila, fejsa, sony ericssona...Uglavnom, hoću reći da mi automatski jede neki promet - drugim riječima, ja nemogu na smartfonu koristiti zero fejsbuk bez da mi pojede novaca (moram imati na računu ili data paket)...istina, taj zero fejs ne troši promet - ali na smartfonu nemogu upaliti internet bez da nešto u pozadini sinkronizira...to je i smisao smarfona, upravo i zbog pusha se zove smarfon, zar ne!?
Onaj tko to može su dummy telefoni, koji imaju stalno upaljen 3G ali se ne troši data promet osim kada pokreneš baš browser...tj. zero fejs i onda ti ne skine ni lipu...
Naravno, ako nemam na računu na smartfonu ili nemam data paket aktiviran onda mi dolaze poruke da nemam na računu da ovo da ono, da nadoplatim - mobitel pokušava sinkronizirat štošta...
@bonbon - kako poklanjanje mb otvara dodatne poteškoće? Lijepo svim korisnicima na račun uplatite 10 kn kao umjesto zero fejsa - ako baš toliko žarko želite subvencionirati pristup fejsu!!! Kako je moguće slati korisnicima poruke masovno, da je nagradna igra!? Tako isto masovno uplatite 10 kn - ili sad sustav ne dopušta ni to!? Koliko se sjećam prije par mjeseci ste uplaćivali po 40 kn SVIM korisnicima koji su imali poteškoće u T-mobile mreži...sjećate se ono, kada je tih 40 kn ujedno aktiviralo i 1000minuta...znači da se ipak to može! Može li se na svakoj sim kartici zasebno definirati dal netko želi zero fejs ili push!? U smislu da defaultno radi fejs a tko želi da mu se onemogući, a aktivira se push!? Da postoje dvije baze - odvojite ih! Koliko znam kod tehnologija se može skoro sve što se poželi, tj. što programer isprogramira!
Zašto mi toliko prigovaramo oko pusha? Pa zato što smartfon bez pusha nije ništa bolji od dummy telefona! Da sam htio dummy telefon - kupio bih dummy telefon i išao za zero fejsbuk!
@bonbon - Ajde dobro, nećemo tući više praznu slamu - dajte nam bonbon recite datum (mjesec ili godinu) kada možemo očekivati definitivno da proradi push kak spada nama koji koristimo smartfonove i kupujemo internet pakete i bonove...tj. nama "advanced userima"!? ;)
Svatko, ali bas svatko sa imalo pojma o trzistu i ekonomiji zna da vi niste konkurencija ni simpi ni t-mobile.u vec njihov (polu)proizvod. To je kao da se u upravi tomata hvale kako su sjeli na kicmu vipa i konstantno im oduzimaju korisnike. Ne budite smijesni.
Ovdje se radi o pokusaju zasicenja preostalog dijela trzista te oduzimanju korisnika druhim mrezama.
Evo jednog opisnog primjera; u manjem gradu postoji 1 trgovina biciklima. Isti vlasnik otvori jos jednu ili cak dvije trgovine u istom gradu.. Recite mi; da li je druga (ili treca) trgovina konkurencija prvoj?
Na taj nacin, zasicivanjem trzista, sprecava se dolazak konkurencije. Kratko i jasno..
Mephisto, a sluzebi podaci kazu koju brojku? :-)
mlesic, slazem se da mlatimo u krug, ocekivani kraj problema je kraj ove godine.
Prvo, sorry kaj ti rezem post, ali mi se cini prevelikim za quotanje pa sam ga eto ovako ofrlje odrezo.
Slazem se za ovo kaj si napisao sa 0.fb-om.
Ja sam do sada mozda jednom otisao na 0.fb, i nemam vise namjeru ici na njega.
Trenutno koristim HTC Desire i neko vrijeme sam eksperimentirao sa 3G Watchdogom (program koji prati internet promet).
Uredno sam u postavkama iskljucio syncove i zabranio background data, mobitel mi kada upalim data skida nesto sitno KB-a
Dakle opet mi se trose pare sa racuna.
Ipak mi je drago kaj nisam prebacio broj u bonbon, nego koristim bonbon karticu u drugom mobitelu samo za minute.