Par dana i par klikova me je delilo od toga da uzmem "keca". Kako vidim, fino sam prošao što sam samo malo sačekao...
Printable View
Par dana i par klikova me je delilo od toga da uzmem "keca". Kako vidim, fino sam prošao što sam samo malo sačekao...
kao što xlr kaže, probaj neki app sa marketa, vidio sam neki dan jedan dobar, ne znam kako se točno zove, ali naći ćeš ga. inače, nisam imao nikad problema sa bluetoothom, no iskreno, nikad ni ne koristim bluetooth, tako da mi to iskreno i ne igra ulogu.
pajo, pretjeruješ malo. nebo i zemlja je sve samo ne dobra usporedba. milestone 1 je i dalje android koji odlično radi, telefon kojem mnogi zavide i ne mogu si ga priuštiti ni danas, tako da i nije nebo i zemlja razlika.
kad ga urediš, clockaš, apliciraš sve što možeš preko open recoverya, dobiješ jako moćan uređaj. jedina mu je mana nedostatak RAM-a, no i to nije na koncu neki problem, ne treba samo trpati mobitel sa nepotrebnim stvarima.
tako da, razlika postoji, no nije nebo i zemlja. nebo i zemlja je između dext-a i milestone-a 2, a ne između ova dva milestonea.
Ma nes ti Milestonea 2, samo ima duplo jaci procesor(kojeg sigurno mozemo, ili ce se moci clockat bar 500mhz), ima 2-3x vise RAMa(koji se sve cesce upotrebljava u zahtjevnijim aplikacijama), Tegra 2 GPU itd itd :S... Ok nije nebo i zemlja al nije ni daleko od toga(npr. da je 8mpx kamera, jos rama i ogromno interne memorije ...) =)
-milestone 2 ima proc u 45nm tehnologiji
što znači da troši bar 30% manje energije od 65nm u milestoneu1 (a radi duplo brže!)
-GPU imaju isti, ALI milestone 2 ima clockan GPU na duplo više (oko 433MHz), a to na milestoneu 1 nije moguće zato jer ima sporiju memoriju, pa bi se stvorilo usko grlo
-osim duplo više rama, bitno je reći i da taj ram opet radi duplo brže
-tastatura je puno bolja, kao i kamera
- 8gige interne memorije
-a tu je i taj motoblur, koji neki nevole, neki vole..al meni se jako svidio
ne kažem da je milestone1 loš, al je dvojka u svim segmentima bar duplo bolja :)
E a meni taj Motoblur nije jasan, jeli to nesto kao HTCov SenseUI ili?
u principu je...al da ne opisujem tu ti je dobar tour
http://www.youtube.com/watch?v=Lt2NMYXtWTU
ili
http://www.youtube.com/watch?v=acnvfDjlT6c
nije škola, nego je M2 uređaj novije generacije...pa sam ti samo pojasnio da je razlika ipak ogromna
a tema nije o dextu, al on je uređaj generacije prije milestonea, pa slične stvari vrijede i za njega
za tjedan dana kad se predstave i tegra 2 mobovi, između njih i bilo kojeg moba trenutno na tržištu će opet biti "nebo-zemlja" razlika
tako je to...tehnologija ide
razlika je ogromna tebi i meni. hoće to išta značiti nekom od 99% ostalih korisnika? Neće. I po meni, to nije nebo i zemlja razlika. nebo i zemlja razlika su za mene totalne suprotnosti. Što se tiče pojašnjavanja, jako dobro znam što donosi tegra u odnosu na druge, tako da...
usput, iako tehnologija ide dalje... mi smo još uvijek na milestone 1, tako da je on po poimanju naših građana top.
Razlika nebo i zemlja je između dexta i milestone-a 2. a ne između dva milestonea. Zato sam usporedio. A za to ni ne treba biti posebna tema da bi usporedio.
a ipak će biti malo skuplji jer ga još uvijek nema u ponudi kod nas. milestone je bio oko 3500 do 4000 kuna kad se pojavio u oglasnicima.
po mome, ne isplati se uzimati sad milestone 2, nego bi bilo pametno pričekati novi motorolin model na tegri.
da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje
da li ima koji nacin da se vidi lozinka iz Accounts & sync settings-a?
Milestone 2 je u Ita 449e,a negdje se naleti i na 399e...
Pozdrav..
Kod nas je trenutno 485€. Znači pala je cena za 15€ od kad sam ga ja kupio pre nešto mane od mesec dana.
U zatvorenim prostorijama, sa običnim osvetljenjem ima podosta "peska"
Po dnevnom svetlu, na otvorenom, situacija je mnogo drugačija u pozitivnom smislu.
Ovo što se tiče slika.
Snimanje takođe zavisi od osvetljenja i naravno da je mnogo bolje na dnevnom svetlu ali moram priznati da sam mnogo zadovoljniji snimanjem nego slikanjem.
Jeli koristite normalnu kameru? Ja koristim aplikaciju Vignette za kameru, barem 30% su mi bolje slike + masa efekata, okvira, nacina slikavanja, fokusiranja(stisnete na ekran prije slikanja i pokaze vam hoce li slika biti mutna ili ostra = u prijevodu, maknite se par cm dalje :))...po mraku nisam mnogo probavao.
Nisam ja nešto mnogo u fazonu slikanja i snimanja, to mi nešto nije prioritet... I da, koristim kameru, tj software koji je već bio na telefonu...
Ma ni ja ne slikajem puno, al eto nek se nađe, kad već slikajem nek slika ispadne dobro ^^