Izvorno postao
gakgak
eto, da tumplek sam sebi odgovori na pitanje iz posta prije, mozda jos nekome pomogne. Drugu mi kartu nije ocitavao zbog toga sto sam je ubacio u P1 kao gomilu razbacanih fajlova iz jedne mape koju sam prethodno skinuo sa neta. Cim sam cijelu mapu prebacio sa kompa na memorijsku karticu od P1 - stvar je proradila!
Takodjer, Wayfander se nakon nekog vremena pokrene uz pomoc glupih trikova - ali sve je to malo bezveze i sramota kada izadjes na teren - a ne lovi GPS signal iz prve. Definitivno si ne umisljajte da ce te ga pokrenuti i isprobati ako ste u stanu, morate izaci pod otvoreno nebo, sto je i logicno.
Uopce, nije mi taj tomtom bas neko odusevljenje. Ne kuzim ga zapravo i djeluje mi ne prakticno. A cim izadjem na selo (Laduc, iza Zapresica) nema sanse da mi nadje ceste na kojima se nalazim. Ne samo da baca 'nepoznatu cestu' nego ih uopce ni nema u svojim kartama, kao da sam u prasumi, javlja samo pustopoljinu! Pa nisam ga instalirao zbog Zagreba vec zbog 'kruzanja' po okolici!
Uopce, neka mi se ne zamjeri, zar nije logicno da mi navigacija odmah sama javi i pokaze gdje sam a ne da to sam moram upisivati, namjestati ili pak full komplicirano traziti po presetima?!
Na kraju sam instalirao kartu UK & RoI ali se na samom terenu to sve pokazalo kao beskorisno za turisticke setnje Londonom. Mozda da sam ranije proucio manual bilo bi i neke koristi. Ovako, razvuci papirnatu kartu od pol kvadrata i trazi Royal Albert Hall k'o svi ostali Japanci.