Ekipa, gdje bih u zagrebu mogao kupiti produzni 3,5mm kabel.
Jer sam uz W980 dobio neke inear Sony slisalice koje su odlicne, ali imaju kratak kabel, ka koristio bio ih sa iPhonom.
Printable View
Ekipa, gdje bih u zagrebu mogao kupiti produzni 3,5mm kabel.
Jer sam uz W980 dobio neke inear Sony slisalice koje su odlicne, ali imaju kratak kabel, ka koristio bio ih sa iPhonom.
Kupio nove slušalice, Creative EP-630, na preporuku xlr-a.
Hvala za savjet kolega, iako još nisam raspakirao i isprobao slušalice, jer mi je mob prazan, memorijska na servisu (gamad mi neće ju samo zamjenit i dat novu :angry: ) Kupio u Algoritmu, cijena 139 kn. Obišo sam pola grada da bih ih našao... Kolko sam uočio nigdje jamstvenog lista, izgleda da nedaju garanciju :angry:.
I zezno sam se za ove Philips SHE2850 sluške, ja budala ih platio u nekom dućanu kod Trešnjevke 95 kn, a u HG Spotu 79 kn, mada sam uvjeren da sam ih negdje neki dan na netu našao za 75 kn. Uvalit ću ih frendu, samo da ih se riješim :banme:
SrKi- Chipoteka
GT-R- baš sam ja mislio danas- sutra kupiti, ali mi je žao ovih koje sada imam (da ih nisam bezveze kupovao... :D)... Ajd, dati ćeš mi jednom da isprobam- da čujem hvali li ih xlr opravdano :notooth:
Razmišljam da prodam te Razer koje su me razerčarale :D, pa si kupim CX300 (koje su dosta skupe- 400 kuna)...
Hehehe, može, samo čekaj da ih ja isprobam prvo :D
Ah, ja sam na kraju bezveze kupio ove Philips SHE2850, mada nisu loše slušalice, ali kada se vozim u tramvaju ili autobusu, pojačano na 100% i jedva se čuje. Spušio sam 25 kn, a da sam ih negdje kupio za 75 kn, onda bi samo spušio 5 kn, jer ću ih frendu uvalit za 70 kn :D
I još nešto što me izrazito smeta na njima: Izlaz na L.
Onda moram mob stavljat vodoravno u džep kako se nebi savijao ionako tanki kabel od slušalica. Naravno tu su i problemi: Ili je džep preuzak da bi mob stao vodoravno, ili ga je nemoguće ugurati zbog silicon case-sa, a još teže izvući.
Mislim da neću imat problema s ovim novim. Vidjećemo...
e GT-R, u kojem si ih algoritmu kupio?
prešao sam cijeli zg u potrazi za njima...:cry:
Nema u Feniksu?
Gledam po internetu, kažu da su CX300 i EP- 630 jako, jako slične...
:hm:
A, CX300 II koštaju 400 kuna- da li se to isplati? Ako mi je jedna od najbitnijih stari bass.
Ako je netko usporedio- da li su EP- 630 slične The Plugu (bolje ili lošije- općenito)?
CX300 su sigurno best buy u svom rangu. Mana im je jedino nesimetrican kabel, ovisi kako se uzme (jedna slusalica ima duzi kabel od druge). Inace usporedio sam ih sa EP630 i ergonomski su identicne, a po zvuku nisam primjetio neke osjetne razlike. Kad sam kupovao svoje sluske, citao sam da CX navodno imaju ukroćeniji bas, to mi je bas ostalo u sjecanju, makar nisam primjetio. Ugl da imam 300kn uzeo bi CX300.
Onaj Algoritam u Gajevoj, kod hotela Dubrovnik.
Kako mi je mob još uvjek prazan bez memorijske, isprobao sam slušalice na radiju (radio od mobitela). Desna se čuje jače od lijeve, :wtf:
Onda ih spojim na MP3, obadvije se čuju jednako, ali bassa nema nigdje! (biće da je zato što je Škoro pjevao-svetinja, nisam tražio neke strane pjesme sa boljim bassom, a uostalom MP3 ima pjesme u atrac formatu)
Prčko sam malo i po postavkama, i nikakvih rezultata.
A te serijske od MP3-a nisu in ear, najobičnije su a imaju tako dobar zvuk.
MP3 je Sony, i slušalice.
Nešto više ću moći reći kada dobijem svoju memorijsku natrag, onda ću stavit par pjesama sa super bassom, namjestit ekvalizator i testirati.
Inače, ona 3 seta što se dobiju onih gumica, meni je i najveća premala... Tj. neispada iz uha ali osjetim da bi bilo bolje da je još veća..
Srednja već ispada samo kad nagnem glavu u stranu, a malu nisam ni testirao (kome uopće paše tako mala?).
Trebalo bi mi stručno mišljenje, Klipsch S4 koje u testovima hvale na sva usta i stavljaju ih u konkurenciju mnogo skupljim slušalicama iz višeg ranga ( http://www.klipsch.com/na-en/product...e-s4-overview/ ) ili M-Audio IE-10 koje su napravljene po ultimateears-u ( http://www.provox.hr/Audio/proizvod....Proizvoda=2121 )?
Razlika u cijeni između boljih modela različitih kompanija je 125 kn, što i nije toliko strašno, pa mi se malo teže odlučiti, može i štogod treće, ako je bolje a ne skuplje.
Slušalice bi pogonio iTelefon prve generacije, zasad, ali razmišljam se o kupnji nekog kvalitetnog (prvenstveno mislim na zvuk i user interface) playera većeg kapaciteta (u mislima mi je iPod classic 3G izrazito radi kapaciteta i izostanka touchscreena, da mogu prebaciti pjesmu u džepu hehe), pa bih bio zahvalan i na kojem prijedlogu za player, naravno potkrijepljeno nečime, ne samo jer se kako kome što sviđa..
Na kraju sam skužio da obadvije slušalice imaju istu jačinu zvuka. Razlog zašto sam ja mislio da je desna jača od lijeve (ili obrnuto) jest zato što nisam dobro stavio slušalicu u uho. Ja to neprimjetim, ali primjetim da je zvuk tih.
Danas sam malo slušalice spojio na MP3 i pustio neke pjesme, bassa još uvjek nigdje, ali kad prstima stisnem slušalice u uho, osjeti se neki slabiji bass, ali zvuk je odličan. Samo se nadam da će nadoć taj bass više, već 2 dan ih burnam i još ništa.. Jesu svima ovako sluške u početku bez ikakvog bassa, pa kasnije on "nadođe", tj. zvučnici se razrade?
ja sam si ih normalno stavio u uho, ali mi je i dalje jedna jača od druge
bassa je bilo na početku i sada ga ima ali znatno je slabiji od bassa na hpm70
to mi je kad kupujem spontano, ne informiram se prije kupnje, nego uzmem one koje mi se svide na oko :-/
p.s. na hpm64 su lijeva i desna slušalica jednake, nije problem u meni nego kod tih slušalica
Pa jesi radio burn-in na ovim Creative slušalicama? Evo ja već 4 dan to radim, još večeras pa ću sutra vidjeti ima li kakvih rezultata.
Zasada nema, još sve isto :( iako kolega xlr kaže da čuje i najmanji bass na ovim slušalicama
A koliko dugo imaš te svoje slušalice, i koliko si otprilike vremenski slušao muziku na njima?
citao sam negdje da je za burn in kod slusalica potrebno od 100 do 200 sati, a to je poprilicno.
Ja na svojim već od nedjelje poslijepodne polako radim burn in, rečeno mi je da je dosta oko 3-4 dana, iako ih ne burn-am od 0-24, ali sigurno je da sam ih već kojih 50 sati burn-o. Nastavit ću s time sve dok nedobijem natrag memorijsku sa servisa (a to bi moglo bit uskoro), jer mi ovako slušalice ničem nesluže, pošto nemam šta slušat na mobu.
Definitivno loše umećeš slušalice ;) I točno znam kako ih ubacuješ jer kad ih ja tako probam staviti čujem samo visoke i srednje tonove, basa nema, ali usprkos tome slušalice ne ispadaju iz uha. Kad ih poguram, čujem bas.
Siguran sam u ovo jer kad ih jednom pravilno ubaciš, onda nema razlike u basu gurao ih ti još ili ne, one uvijek isto sviraju.
Izvadi velike čepove, stavi najmanje i gurni ih u uho tako da čuješ bas - one u toj poziciji moraju ostati! Ako čuješ pucketanje membrane i/ili osjetiš vakuum - to je to. Ako ti je mali čep premal, stavi srednji, ali ne vjerujem da netko tvojih godina treba veliki čep :D
Poslat ću ti na PM 2 pjesme za test, čisto da čuješ ono što ti pričam.
I sam kažeš da čuješ bas i sve, probaj ih sad lijepo gurnuti u uho :thumbup:
Eto, opet ja i slušalice :D
Prodao sam Moray, sad tražim nešto s više bassa...
Vidim da su CX300 II 380 kuna, a CX400 i PMX100 400 kuna (na akciji su u Novim bojama zvuka).
Sad, nekako su mi prirasle in ear slušalice srcu- pa ne znam za PMX100...
Postoji li neka velika razlika između in ear i on ear slušalica, mislim u zvuku- da jedne imaju bolji bass, druge bolje visoke tonove ili ne znam što već?
Po specifikacijama vidim da ove PMX100 imaju frekvencijski odziv do 27KHz, a CX do 21KHz (iako ne vidim smisla u ovih 27, pa čovjek čuje do 20...).
Uglavnom, može li mi netko preporučiti što da uzmem- ne moraju biti baš ove koje sam gore napisao, može i neke druge ako su bolje (znači, do 400 kuna- u Zagrebu)?
Znači, ako jako slično zvuče- in ear (zato jer uglavnom koristim slušalice po autobusu/ vlaku... i spremam ih u torbu).
Ako su PMX puno bolje i ne čuje se zvuk prema van- može i PMX.
Također ne znam jesu li CX400 puno bolje nego CX300 II...
Pa, eto, imam dosta pitanja- ali valjda će netko moći pomoći :)
EDIT: Evo, zvao sam i kažu da su se sve skoro rasprodale, i da eventualno mogu naručiti CX400.
Tako da ostaje dilema između CX300 II (za 380 kuna) i CX400 (za 400 kuna).
Kupio zadnje CX 300 II u Bojama zvuka. :D
Za sada sam sretan, a nadam se da će još i bolje zvučati nakon nekog vremena...
Ubio sam se otvarajući kutiju (čak sam se i porezao ;D), sve živo se može odvojiti- kao oni kartonski modeli kuća ili bilo čega ;D
Dobije se i neka torbica- kao onaj stari novčanik s oprugom se otvara- fora :)
Slušalice su super, male (prelagane, stvarno se ne osjete u uhu), imaju opasan konektor (L- ali je čista plastika, tako da ne vjerujem da će se lako strgati).
Malo mi je čudno što se asimetričan kabel, ali naviknut ću se :)
Zvuk je, naravno, odličan- a doživio sam katarzu slušajući Boom Boom Pow ;D
Bass je odličan i izolacija jako dobra- ne bih čuo da me šleper pogazi :notooth:
Uglavnom, xlr ih ne hvali bezveze :thumbup:
Evo nek se nađe jedan site kako prepoznati fejk sluške od originala (osim po cijeni):
http://fakeheadphones.com/
Korisno ekipi koja bi kupovala na ebayu .
Georgy uploadaj mi negdje boom boom pow i proslijedi na pm, hvala :D
i ja sam imao slicnih dilema izmedu cx300 i px100.
cx300 imaju odlican zvuk, ali ja osobno ne volim in ear jer me nakon nekog vremena pocinju boljeti usi i ne volim ih jer imaju zatvoren zvuk koji ne dopusta da se muzika siri uokolo, te zbog toga ne daju prirodan zvuk.
heheh halek,nadam se da si svjestan da je to slucaj samo sa ovim jeftinijim in ear sluskama..;) sto se tice obadvije stvari
Moze misljenje o ovim slusalicama http://compraonline.mediaworld.it/we...tegory_rn=1725
zapravo me zanima koliko vrijedi taj BASS BOOSTER
ipak sam se odlucio za Koss i uzeo ove http://img694.imageshack.us/img694/1535/koss.th.jpg
Zanimaju me Sony MDR-EX700LP.
Na Sony stranici koštaju 300$, a na ebayu ih ima samo par koji koštaju više od 10$...
To su sve kopije ili?
Također- postoji li kakav način da se raspoznaju original slušalice s ebaya od kopija (ili postoji mogučnost povrata novca ako se ustvrdi da su kopije)?
Pozdrav! Koristim SONY NWZ-S615F i nakon malo vise od 2 godine slušalice gube kontakt. Zanimaju me slusalice do 200 kn, da je bass i kvaliteta kao i na ovima sto su dosle sa njime, po mogucnosti HGspot ili Vemil, hvala!