bemti koje muke oko stylusa LoL.. nije valjda da je stylus od plastike??
Printable View
bemti koje muke oko stylusa LoL.. nije valjda da je stylus od plastike??
Pokaži ti njima ovo: http://www.tube5800.com/crash-test-v...hell-survived/
:)
gledam ovaj mob u vipu ima za uzeti po cijeni 1399kn sa dvogodisnjom pretplatom
pitanja:
1. na GSM areni vidim da postoje dvije verzije
-5800 Navigation Edition
-5800 XpressMusic
navigation edition je izasla ova godine, xpressmusic je od 2008
2. dali netko zna koju verziju prodaje Vip?
3. dali netko ima navigation edition verziju i kakvi su dojmovi?
predpostavljam da bi ova navigation edition bila samo poboljsana verzija sa ispravljenim nedostacima koje je imala XpressMusic verzija
kakva je ova nokia po kvaliteti izrade u usporedbi sa HTC p3600(trenutno ga koristim) ili nekim slicnom HTC modelom ?
imao sam prije nokiu N80 i sa njom sam bio zadovoljan ... molio bi jos da mi netko usporedi kvalitetu izrade N80 i 5800
unaprijed zahvaljujem :)
Mislim da kod nas još nije došla Navigation Edition. Razlika je samo u software-u (doživotna licenca za navođenje) i dodatnoj opremi (stalak za auto i punjač).
ipak mislim da nije do stylusa,nego do kučišta.Probao sam svoj stylus staviti u novu 5800 i ne ispada vanka dakle problem ja u kučištu....odnosno maloj kopčici
koja je označena na slici....ja sam taj problem riješio tako da sam stavio 3-4 sloja selotejpa i sve 5,stylus ne ispada vanka....
http://img97.imageshack.us/img97/573...lemstylusa.jpg
@Thommy - ne isplati ti se uzimati preko vipa.. jedino ako produzujes preplatu. u oglasniku novog dobijes za 1500kn
vipova verzija je xpressmusic.. btw naviation edition ti je marketinški trik. obe verzije imaju gps..
ovaj nokijin stylus - zbljuv.. na što to sliči..
jedina razlika između 5800 XM i 5800 navigation edition je u tom kaj ova navigatio ima instaliran garmin a WM nema, a garmin možeš sam instalirat.
sama plastika na N80 je znatno kvalitetnija od ove na 5800 ali na 5800 se ne guli boja kao na n80. teško je usporediti kvalitetu kada je N80 slide, ali ako ne uzimamo u obzir slide N80 je 5 puta bolje izrađena od 5800...
imao sam N80 pa znam...
Evo, pokušao sam odmah sa perilicom za suđe i evo rezultata:
http://img511.imageshack.us/img511/7...yscreen.th.jpg
;D;D
hvala na odgovorima
Koje folije preporučate za ekran 5800? Kupio sam na ebayu neku no name metaliziranu (dobio sam tri komada) al na tome se poznaje svaki trag koji se napravi sa stylusom, svaka crtica. Jedino što ne ostavlja tragove su prsti al nakon nekog vremena nakupi se masnog sloja :D
Što preporučate a da nakon tipkanja sa stylusom ne ostavlja tragove?
Novi sam na forumu i od skoro imam 5800 i zanima me koje programe preporuchujete za 'must have' na ovom telefonu... Isto tako bio bih zahvalan ako imate neke vashe sugestije kako da unaprijedim tel i slichno. :) Hvala. Pozdrav svima.
Edit: Upravo sam instalirao novu verziju firmware-a...
Ako su to one koje dolaze tri u pakiranju i imaju metalic odsjaj onda su to te :D
Pod prstima se niš ne pozna ukoliko nisu zmazani, al pod nokia-inim stylusom ostaju crte, pogotovo kad se piše njime, ostane trag slova :D
Uglavnom za lagano preseruckanje folija je mrak, al ostalo je 0 bodova. :)
jel postoji koji ''free'' PDF reader za ovo cudo?
Neki dan sam kupio ovu foliu dobiješ jedan komad za 20kn! orginal je za 5800! izrezana, samo zaljepiš na mob. i sve paše!
http://slike.hr/slike/i/img041_fcf1d.jpg
20kn za jednu foliju??? previše... ja sam za 5kn dobio 3... jel ima onak metalik odsjaj folija ili je čisto prozirna??
imam jedan problem
kad spojim auto punjač na mob, počne mi punit i nakon 2-3 sec mi piše ne puni se, na ostalim nokia mob isti punjač puni bez problema, vjerojatno je neka softverska blokada, jel zna netko o čemu se radi?
:smart:
evo rješio sam problem, deinstalirao sam batteray saver i sad puni normalno :comp:
vjerojatno je u postavkama programa onemogućeno auto punjenje, iako program nije bio pokrenut :hm:
sad ću ga ponovno instalirat, pa malo pročačkat u postavkama :gun:
punjač je kupljen preko ebay-a, nije oriđiđi
Da li je normalno da kad prebacujem iz vertikalnog u horizontalni položaj slika se pojavi za 2-3 sekunde? Prvo se ekran zamrači, pa onda upali, to me baš iritira. Jel to tako mora biti ili se može podešavat. Imao sam prije N95 i bilo je puno brže to prebacivanje. Inače imam verziju firmwarea V31.0.101
nisi jedini.... :-)
Yep, tako je i kod mene. S time da me to rotiranje ekrana pocelo smetati nakon nekog vremena (nagnem mob milimetar previse ulijevo i opa!), pa sam ga ugasio. Jest da se svaki puta sjetim toga kad koristim WiFi ili eBuddy... :)
Ne, sasvim se bezbolno instalira bez ikakvog hakiranja, potpisivanja ili bilo čega :thumbup:
jel netko zna sta treba napraviti na 5800 da se može ići i odabirati po meni-u pomoću "shake" opcije, odnosno kad ga nagnes lijevo on u meni-u ide lijevo, kad ga tresneš prema dole da uđe u drugu mapu itd...
pozz svima
ima dva dana da sam postao vlasnik 5800,medutim kako sam godinama koristio SE UIQ(P1,G700)zanimaju me neke sitnice,cak mislim da sam jednom davno to pročitao ovde na forumu ali nemogu nać di?
Kako prominit to da mi u poruke stiže ono sta prebacim bluetooth-om,tj ne želim da mi to stiže u poruke,recimo to rješenje mi UIQ ima puno bolje!
I još jedna sitnica,kada uz kontakt dodam datum njegovog rođenja dali će to automatski biti memorirano u kalendar i podsjetit me ili moram zasebno upisivati u kalendar taj datum?
Ja koristim za bluetooth prijenos java program BlueFTP. Ima ih mnogo nadji si neki. Za kalendar nemam pojma. Ima puno aplikacija koje zamjenjuju osnovni kalendar, potrazi.
u zadnja 4 dana dogodila mi se 2 puta ista stvar,
nakon šta sam otspojio mob s laptopa u stanju prijenosa podataka, nestanu mi ikone prečaca, zelena tipka, kontakt tipka i tipka za uključit virtualnu tipkovnicu ne rade, nakon hard reseta sve opet radi, ali ne može mi očitat sve programe s mem kartice, pa ih moram dosta ponovno instalirat ( hvala bogu među njuma nije garmin ni sygic ) zna li netko o čemu se radi?
i mislim da bi bilo dobro formatirat mem karticu, e sad da li mogu kompletni sadržaj mem kartice prebacit u jedan folder na kompu i nakon formatiranja samo prebacit nazad ili ipak moram sve ponovno instalirat?
EDIT: evo primjetio sam da je sad uredu kad u prečacima nema nijedna aplikacija koja je na mem kartici, sad jel tu ima povezanosti ili ne?! :creep:
Nisam vidio da je itko na forumu napisao nešto o 5800 Navigation Edition.
Nije mi jasno u čemu je razlika, šta su samo ubacili Nokia Maps 2.0 na Touch i to je to?
Sve ostalo isto?
hardverski, Navigation Edition je potpuno jednak 'običnoj' 5800. razlika je u tome što s Navigation izvedbom dobivaš doživotnu licencu za auto navigaciju te u paketu dobivaš car holder i punjač za auto. ako je cijena prihvatljiva, nije loš deal..
1. Imam ovi maps i sviđaju mi se, dodao bih samo (crackiranu) pjesacku navigaciju, jel moguce samo nju dodat ili moram cijele ovi maps ponovno stavljat? Koja je uopće najbolja navigacija za pješake?
2. Postoji li solidan klijent za gmail? Ja sam našao neki na netu, no java je, tako da koristi samo pola ekrana i nije baš praktičan za korištenje.
3. Je li moguće namjestiti da glazba prestane svirati kad se iskopčaju slušalice? Glupo mi je kad u tramvaju za vrijeme slušanja primim poziv, ištekam slušalice da se javim, pa mi nakon poziva telefon počne glasno svirati (odlični zvučnici btw.! :)). Probao sam onaj neki program u teškoj beti, no stvarao mi je više problema, nego koristi.
4. Ima li kakvog napretka u razvoju podrške za eap-ttls (securew2) wifi sigurnosni protokol?
1. Za ovi maps ne znam, ali kaj se tiče navigacije, meni je Google Maps osobno skroz zadovoljavajući. Pogotovo ako pješačiš, tekstualne upute su lako čitljive.
2. Vjerujem da koristiš Googleov Gmail app. Ako je tako, u postavkama programa možeš isključit virtualnu tipkovnicu čime oslobađaš cijelu površinu ekrana. Osim tog problema, ne vidim zašto bi program bio nepraktičan. Ja ga koristim već mjesecima i teško mu mogu pronaći ozbiljnije zamjerke.
3. Ne bih znao odgovor na ovo. Osim da ne isključuješ slušalice :D
4. I da i ne. Službeno od Nokie ništa, barem zasad i koliko je meni poznato. Ali ako koristiš eduroam kod nas, (u teoriji) je omogućeno spajanje korištenjem EAP-GTC autentikacije. Detaljnije o tome na http://www.eduroam.hr/nokia/. Zašto kažem u teoriji? Zato jer se ja nisam uspio spojiti na eduroam mrežu u Zagrebu sa svojom 5800 iako sam slijedio sve upute sa gornjeg linka. Ako ti ili bilo tko na ovom forumu bude imao više sreće, bio bih zahvalan da ovdje postate rezultate.
Hm, gdje se to moze iskljuciti? Prevrnuo sam tu aplikaciju, ali opciju iskljucivanja te tipkovnice ne vidim :-k
EDIT: Scratch that, nasao: http://www.allaboutsymbian.com/featu...pressMusic.php
Uuuu, da... good point. Ne, google maps nema offline mod (očito ga ne koristim previše pa zaboravljam taj 'detalj'). A ni nisam siguran koliko podatkovnog prometa koristi u prosjeku.
molim da mi netko kaze dal postoji neki program koji mjeri potrosnju interneta kad se ne spajam preko wifi nego preko t mobile....potrosnju EDGE-a.potrosnju GPRS-a. hvala. koristim 5800 nokiu.
Za posebne programe ne znam, ali ako u glavnom meniju odabereš Log, pod Packet Data vidiš ukupan promet preko paketnih konekcija (GPRS, EDGE i UMTS). A postoji i onaj detaljniji pregled gdje su popisana sva individualna spajanja i količina podataka prenesenih u pojedinačnim sesijama.
Sorry ako ti je ovo već poznato, al reko, bolje napisat za svaki slučaj..
to znam.ali tu mi ide i promet preko WLAN-a sta napravim.
evo sam veceras probao video poziv sa nokiom 5800, na nokiju 5800, preko fringa, tocnije skype-a...
sta reci, ....zvuk ide, slika ide!:kitty:
imam jako malo memorije telefona, još oko 4 mb, zašto? sve instaliram na karticu? kako da oslobodim memoriju telefona? što da obrišem?
ma nemam ni jednu :D
Jucer mi se kod dolaznog poziva ugasio mob i zatim odmah upalio, sam od sebe! :angry: Cuo sam samo: "dobar dan" i dok sam odgovorio (prepoznao sam glas!), ne cujem vise nista. Pogledam na ekran, kad tamo mob se nanovo pali. Predhodni dan sam instalirao najnoviju verziju Sygic McGuidera, jel od toga mozda? Isto se dogodilo i sinu na njegovom HTC-u, pa skoro u isto vrijeme! :hrv:
Pozdrav svima, prije nekoliko dana sam pribavio ovu malu igračkicu i prijašnji vlasnik (prištavi klinac) ju je natovario svim i svačim, vidim da je software unutra 3,0,101 to je valjda zadnji, e sad ja bi resetirao mob na tvorničke postavke i sam se poigrao, zanima jel time vraćam i software unazad ili ne? I formatirao bih memorijsku...
Jel ima kakva uputa šta je najbolje za njega ili šta se obavezno mora stavit u 5800 kao podloga za instaliranje softwarea, kao garmin ili onaj power mp3 player jer kad sam htio taj pleyer instalirat nije mi dao, kaže nije moguća instalacija zaštićenog proizvoda iz nepouzdanog izvora...? kako se to riješava?
HVALA!!!
Formatiranjem i resetiranjem se ne gubi verzija software već samo svi podatci i instalirani programi. Za instalaciju programa treba u postavkama->upravitelj programa->postavke instalacije postaviti Instalacija software-a: sve i Online provjera potvrda:isključeno.
Neke programe, u pravilu crackirane, treba potpisati pomoču certifikata o čemu ima posebna tema na forumu.
Dali misliš na reset u mobu "tvorničke postavke" ili hard reset prilikom paljenja?
Dali ima negdje popis šta je sve korisno (provjereno dobro) mislim na razne aplikacije i teme za njoku 5800
btw... jel možeš pokazat tu temu za certifikate please, da ne lutam... THANX!!!
kako mogu spriječit svaku mogućnost da mi se spoji na net preko t-coma, tako da samo koristim WLAN kad oću na net? THANX..
imas nedki u opcijama il spajanju ...prioritet spajanja pa si staviš naranvo da pita al da prvo wlan pa onda ...tipa tčom net i tak dalje
Mislim da tvorničke postavke vračaju samo postavke ,a hard reset (ili držanje one tri tipke pri paljenju ili onaj kod mislim *#7730#, ali nisam siguran) briše memoriju telefona.
Certifikati
Nisam siguran ima li danas uopće programa za koje je potrebno hackiranje. Hackiranjem možeš ubacivati patcheve tipa isključiti zvuk od kamere, promijeniti početni ekran i sl.
Preporučene aplikacije
Mobitel je super stvarno, ali baterioja je katastrofalno jadna... Postoje li neke jače za kupit?
Baterija je OK, ali da mogla bi biti jača.
2-3 dana mi traje baterija. Punim ga 2-3 puta tjedno, a ako puno prčkam po njemu onda i više.
Za sada imam samo 4 problemčića:
1. alarm kasni 2-4min
2. router se resetira nakon nekog vremena što sam spojen na internet s mobitelom preko wlan-a.
3. rušenje browsera
4. youtube aplikacija šteka tj. video šteka na njoj, a kada idem preko browsera onda nešteka? To prije nije bilo
I to bi bilo to.
Budem vratio stari t-mobile-ov product code i reinstallirat ću v31.0.101 firmware, vidim da ga odsada t-mobile podržava.
Zanima me može li se ikako ugasit ona imbecilna lampica di piše "xpressmusic" koja je upaljena uvijek osim kad izvadim bateriju? (neznam jel to tako treba bit ili je greška kod mene)
I zanima me da li je moguće kad šaljem sa drugog moba preko bluetootha neke podatke npr kontakt iz imenika može li to ikako drugačije a ne da mi dolatzi u obliku poruke u inbox?
EDIT: Ima li načina da se ugasi ona lampica kraj natpisa "xpressMusic" koja je upaljena uvijek osim kad izvadim bateriju? Neznam jel to meni nešto pokvareno ili tako treba bit?!
I zanima me kad šaljem nešto preko bluetootha sa drugog moba, npr. kontakte iz imenika, može li se podesit da ne dolazi kao poruka u inbox nego direkt u mob?
Zašto dva posta za redom?
Ta lampica meni gori samo kad je mobitel otključan. Ne bi trebala goriti kad je zaključan, a pogotovo kad je ugašen.
Sve što dolazi preko BT-a ide u inbox, ali ako kopiraš kompletni imenik, možeš ići na prijenos podataka, ali samo s Nokie.
Nisam skužio za double post, nešto mi je trokiralo danas na netu...
A neznam, meni ta lampica stalno gori... kako to riješit, jel imao ko slično nešto, kako je kod ostalih?
kaj se tiče lampice, to je prvi put da čujem za tako nešto. kak je MrBlc rekao, svijetli SAMO dok je mobitel otključan. možda je vrijeme za posjet mobisu?
da se nadovezem na ovo pitanje: na SE mobitelima sam mogao postaviti internet postavke sa laznim postavkama da mi se internet ne bi slucajno ukljucivao. Medjutim, ovo ne moze na symbianu. ako postavim praznu konekciju i postavim je na vrh priotiteta, mobitel me opet spaja na internet jer on preskoci tu praznu i dodje do one koja valja. Ima li ovdje kakav zabilazak?
mozes na vrlo jednostavan ali i jako siguran nacin, iskljuci automatsko povezivanje, i stavi da te uvijek upita na koji nacin ces se spojiti. tako da bez tvoje potvrde se ne moze nikad spojit.
uzeo sam ga polovnog, kupljen je 02.10.09 kupljen u vip centru u zg-u ulica vrtni put (tako piše na jamstvenom listu..) A nije vrag da je neki kvar, baš sam se usrećio... :-(
BTW nisam iz zg-a nego iz opuzena... :-(
probaj upgrejdat soft ak jos nisi pa onad se podesi...il prvo čak hard reset, il ak več ti zadji probaj ga reinstalirat
Odeš na mrežna odredišta, opcije, zadana veza i tamo odabereš default način spajanja (kategoriju). Uz to, u GPRS postavkama opciju Koristi pristupnu točku: nakon potvrde ili automatski.
link ne radi .... da podjelim sa ostalima sta sam sad vidio.Nokia 5800 firmware-40.ne tvrdim ja je sigurno tocno. mozda je i necija varka. Ali izgleda jako lijepo. evo i da sami pogledate: http://www.ipmart-forum.com/showthre...=404261&page=2
http://slike.hr/slike/3782nokia5800x...78347.jpg.html
da ne bude zabune, na ovu lampicu sam mislio!
http://slike.hr/slike/3782nokia5800x...78347.jpg.html
da, ta lampica je ugasena kada je ekran zakljucan
Spominju li ista o mogucnosti dodavanja precaca na home screen tj. da ih bude vise od 4?
Izgleda da je istina, ali neće to još izaći. Ovo je verzija 40.0.001 koja je trenutno u fazi debugiranja. Baci tu pogled: http://bugreports.qt.nokia.com/browse/QTBUG-4784
Vjerojatno će izaći još koja 40.0.xxx verzija prije nego bude dovoljno stabilno i bez bugova.
također i ovdje isto. browser defaultni (pa čak ponekad i mini opeta 5 RIJETKO) se ruši, samo 'ispadne' van (za defaultni browser se često to dešava). isto tako, iritantno ribava i youtube aplikacija, tj. kad gledam video odjenom samo stane a sekunde videa dalje teku, onda samo 'malo premotam' unazad video i proradi kako treba. na mini operi youtube ne radi. čekamo novi firmware, nikako nešto pametno da izađe...
Meni youtube aplikacija šteka ili pušta video ubrzano, dok youtube radi sa browserom no dešava se ovo kao i tebi odvrti 10 sec i onda stane, a video ide dalje pa moram povratit nazad i opet pustit da ide dobro.
Također alarm kasni 2-3min.
Hebo im ja kada će više to ispravit.
Evo mene opet na 5800 Xm nakon svkakavih skupljih i jeftinih vraćam se na 5800, malo mi je bolja i zanimljivija od n95 8GB
Prije par mjeseci sam kupio Nokiu 5800 Xm i sve mi sljakalo kako treba, a sad mi se kad otvorim Galerija-Slika i video nakon dvije-tri sekundi izbornik sa popisom sam zatvori i vrati nazad u glavni izbornik. Postaje malo iritantno kad moram nesto pronaci u galeriji...moram to uciniti u te tri sekunde ili nikakao :) Da li je tko imao slican problem i kako ga je rijesio?
ja sam imao sličan problem, nije mi se kamera palila nikako, i problem je u meoriji telefona, naime, iako sve instaliram na karticu, dio app uvik se spremi na memoriju telefona... sad imam preko 60 mb slobodnih na kartici i sve ok, kamera šljaka, a prije mi je ostalo svega 10mb i nije se nikako htjela otvoriti. možda problem nije konkretno u tome, možda je ikoja aplikacija blokirala kameru ali mislim da ima veze sa memorijom telfona...
ajde ekipa pomagajte
8gb kartica koja dolazi uz nokiu 5800 (microsd) mi se ponasa kao da je puna puncata dok je u stvarnosti popunjena 40%
edit: rijesen problem
Kupio sam 5800 xpress music, ver soft je 20. Imam par pitanja:
1. Da li ima problema sa v30 verzijom? Da li je dobro upgradeati?
2. Kako instalirati programe? Tj. da li se moze krekirati ili moram potpisivati? Da li se v30 moze krekirati?
3. Sta jos trebam znati u vezi tog moba ovak nabrzinu :) Neki hint, trick, savjet (sve dobro doslo).
Hvala!
1. Dali problema ima sa tom verzijom softvera-vjerujem da nema, ali je svakako dobro nadograditi softver na najnoviju verziju.
Razlika između v20 i v30 bi se trebala bitno primjetiti pri korištenju mobitela. Znači savjet, svakako nadogradi.
2. One programe koji u imenu imaju SIGNED (ili uopće nemaju u imenu toga, to su neki rijeki programi) se netrebaju potpisivati i netreba imati hakiran soft za njih. Za ove ostale UNSIGNED treba imati hakirani softver ili potpisati tu određenu aplikaciju određenim certifikatom.
3. To baš i nebih znao kazati, nemam taj mob, ali svakako čitaj teme o 5800, imaš ih dosta na forumu.
Kolega ti je odgovorio na prva dva.
Hintovi:
Isključi 3G, smanji svjetlinu, pod općenito -> teme isključi animacije jer troše dodatno bateriju nizašto.
Kod profila općenito isključi:
vibracija dodir. zasloca
tonovi dodirnog zaslona
tonovi tipki
smanji glasnoću zvuka
Kod početnog zaslona makni si ono "pretraživanje" i "e-mail"
pod programi -> lokacija -> određivanje položaja -> načini određ. položaja tu isključi bluetooth gps i odluči dali želiš gps potpomognut internetom
Nađi wlan i odi pod programi -> ažuriranje programa i preuzmi flash lite v3.1
Kod kamere si namjesti da ti snima ovom kvalitetom :
"kval. visoka širokoek." tada snima u rezi 640x360 (16:9), a ona najveća kvaliteta je 640x480.
Pošto je danas ve u 21:9 i 16:9 bolje ti je ova 640x360 reza snimanja.
meni se zna dogodit da kad zovem nekoga, ništa ne čujem, i onda prekinem i zovem opet i onda sve u redu, to mi se zna dogodit recimo 1 put u 10-15 dana
ne čuje se ama baš ništa, prekinem, nazovem ponovno i onda sve u redu :hm:
jel to problem sa zvučnikom ili neki sofverski, jer mislim da je sa zvučnikom, prekidalo bi prilikom poziva, čuo bi se šuštanje i javljalo bi se češće ?
mob je kupljen u 9. mjesec, soft. v31
ovo se i meni događa, ali ne kad ja zovem, već kad imam dolazni poziv. javim se i ništa. ali već sam naučio, pa jednostavno kažem "sorry ne čujem te, nazovi me opet!". s tim da se meni to događa barem svaki drugi-treći dan jednom!
btw. meni se čini da možda neki instalirani program radi pogrešku! naime, imam dvije 5800ice. na prvoj (plava t-mobile) to mi se uredno događa svako malo. prije 10-tak dana nabavio sam i 5800 navi (isto t-mobile) i prvih par dana radila je normalno (nije bilo toga). otprilike četvrti dan dobio sam opda certifikat, potpisao par programa (handy taskman, mylockcode i restart phone) i instalirao ih. i od tada mi se tri puta dogodilo opisano! tako da vjerujem da možda ima nekakve veze s tim!
ima netko sličnih problema, pa da eliminiramo koju mogućnost?
I ja imam isti problem prilikom dolaznog poziva a nemam niti jedan od programa koje si ti naveo.Ocito je neka greska u mobu.
Meni se dogodilo možda 2-3 puta. Meni je čak palo na pamet da bi Tele2 mogao biti problem.
Hvala ljudi! :respect:
evo da i ja pomognem:
srijane, elvis i ostali, pogledajte ovamo:
http://www.symbian-freak.com/forum/v...hp?f=7&t=27394
a evo i od mene nes u vezi 5800:
-za certifikat trazite na ovoj stranici http://cer.opda.cn/en/index.php
-upgrade na v30 je odlican
-debrandajte mob jer radi brze, kod za plavi balkans je 0559395, novi NSS radi sa 5800, moze se promijenit kod s njim, pa updateate preko nokia software update
-wefi preporucam za wireless koristenje
pitanje jos: gdje da nabavim TextQuick aplikaciju za ovaj mob?
Ne radi mi GPS kak spada bez onog A-GPS-a, jednostavno odbija naci satelite koliko god ja cekao i gdje god cekao.
Zadnji firm je 31.0.101 i dostupan je za product codove na našem tržištu, pa tako i za T-mobile. Ne treba ništa mijenjati.
Navodno je izašao firmware 31.2.008. Ništa od widgeta ni scroll-a za sad.
hmm, koliko vidim nista od tog firmwarea. Tj. nisam ga nasao.
ja bi podrsku za widgete !!
Svi pričaju o widgetima i kinetičkom skrolanju koji trebaju doć u nekom slijedećem firmware-u. Jel to Nokia obećala napravit ili to kruži po netu onako neprovjereno?
Neprovjereno, ali sudeći po Nokia bugreport forumu izgleda da se nešto radi po tom pitanju. Živi bili pa vidili.
Ovdje ista stvar, ja sam na Tomato 092, a to mi se počelo dešavati negdje krajem ljeta, valjda nakon nekog update-a firmware-a ili šta ti ja znam čega...istina, s druge strane sugovornik čuje sve kako treba, pa kad prekinem i čekam da me opet nazove, vrišti 'šta mi prekidaš'...
baš sam pokušao razmontirat mobitel, izvadit zvučnik, izvukao ona dva mala kontakta i malo ih više presavio i vratio na mjesto, mada se čini da je poptuno nevažno kako su okrenuti (sve je isto), uopće nisam siguran ako sam ga uspio 'popraviti', ali sam siguran da mi se prije ono zujanje, šuštanje, kad priča sugovornik nije čulo... :D
.... imam v31. xxx nešto-nešto 08, firmware, pokušam ga update-ati preko wirelessa, ali kaže da nadopune ne postoje, za nekakve sitnice, tj. da mi se u biti samo promjeni verzija, a ne ispravi nikakav bug, niti mi se ne da mjenjati product codove, pa sve nazad itd. itd....
Nije do zvucnika. I meni se desilo 3x u zadnjih mj dana od kada sam presao na 31.0.108. I ja sam popravio zvucnik jos u 3 mj i nisam imao problema. Mislim da je do firmwarea zato sto nisam cuo sugovornika kad me nazvao, a on mene je i to u mom autu (Imam bluetooth i preusmjeri mi poziv na zvucnike i mikrofon na autu) i morao sam prekinuti poziv, probao sam ponovo nazavati i opet isto dok nisam resetirao mob. Znaci da nije zvucnik u pitanju jer ga nisam cuo ni na zvucnicima od auta preko bluetootha. Bug mi se javio i na samom mobu isto.