S6 je bolji zbog Exynosa i ekrana.sve ostalo je li la...:D
Sent from my Nokia 3210 using Tapatalk
Printable View
S6 je bolji zbog Exynosa i ekrana.sve ostalo je li la...:D
Mislim da je samsung mnogo bolji hardverski, ali ovaj telefon je toliko neobican u pozitivnom smislu. Nikako da dosadi, prvenstveno zbog sitnih mogucnosti peronalizacije... Ima puno toga sto se recimo ne moze napraviti na nijednom samsungu.
Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk
LG G4 nešto najbolje što mi se dogodilo u nakoliko posljednjih godina!
Doslovno, nikako da dosadi, a prosjek mi je bio neka 3 mjeseca po telefonu. Jedina mana-baterija i to je baš, bar za mene jedina mana. Ne patim od skenera za otisak i ostalih kerefeka s kojima izlaze modeli ove godine.
Kamera, po meni i dalje vodi. Imao sam u rukama i v10 i G5, ali izgleda da je do obrade fotke. Ista udaljenost, automatske postavke na sva tri modela, i dalje G4 daje najoštrije i detaljima najbogatije fotografije! Isprobano iz prve ruke!
Baterija?koliko traje uz tvoje koristenje?
Jedan dan. Može od ujutro do navečer. Ne koristim ga toliko. Nabavio sam stari G3 pa onda "dijelim" koji mailovi idu na jedan koji na drugi :D
Slabo je sve to, ali srećom samo baterija. S ostalim stvarima sam prezadovoljan. Npr. sam UI od LG-a nudi mogućnosti personalizacije o kojima neki drugi mogu samo sanjati, a ne pomaže niti pomoću launchera (ikone, double tap itd.).
Baterija je mana. Ali kad se naviknes onda je sve ok. Meni je bio problem u pocetku ali s vremenom vise i ne obracam paznju na to. Pola dana do dan ce izdrzati sigurno. Mene mozda vise smeta zagrijavanje. Kod zahtjevnijih radnji telefon se grije vise nego sam navikao.
Ovako, kako dotati sliku pozivatelja na G4 (Android 6.0) step by step? (google nije pomogao) Ne uspijeva mi na G4 dok na ostalim Androidim uređajima prolazi dok na G4 ne ide. Postavim sliku i imam samo prilikom zvanja onu malu u krugu, dok me netko poziva bez slike u krugu.
Ok. Thnx ;)
Da nije zamijenio mobitel , rekao bih "iz prve ruke". Ovako, sigurno je u kontaktu s ekipom sa XDA. :)
Stvar je u tome kaj sam i ja relativno često na xda pa nigdje nisam vidio root za Marshmallow sa zaključanim bootloaderom.
:) iz pouzdanih izvora. Objava nece biti na xda.
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
---------- Post added at 10:01 ---------- Previous post was at 09:19 ----------
Alternativni izvori, najvjerojatnije i g5
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
Prirodno sam sumnjičav prema ovakvim informacijama ali neću odbaciti u potpunosti ovu informaciju. One can dream :D
Daj, bogte, kada već imamo insidera, misli li se poraditi malo na battery lajfu kod G4?
Ja trenutno imam G4 Dual SIM i mogu reći sve naj. Baterija se troši kao na singlici. Ne osjeća se da ima dvije kartice u njemu i svaka sa svojim postavkama za operatera.
Ono što me nervira jest da obje SIM kartice ne mogu u isto vrijeme biti čak ni na 3G mreži, kamoli na LTE. Tako kod VIPneta mi oduzima brdo prometa dok kod Tele2 Promo 3GB sam do sada potrošio nekoliko stotina kilobajta.
Koliko sam ja skužio, i koliko zapravo gledam po svojem mobu, baterija traje ok (1 dan malo intenzivnijeg korištenja) ali čim upalim ekran autonomija pada jako brzo. Mislim, jasno mi je da odlazi brže nego u stand by-ju ali čini mi se da je sam ekran prilično velik potrošač (dosta veći nego primjerice AMOLED u S6, ili čak IPS paneli od Sony-ja) pa zbog toga baterija pati više nego prosjek. U tom slučaju sam software jako teško može utjecati na battery life. Isto tako, čini mi se da je sam OS prilično dobro optimiziran i, zajedno sa debloatanjem, micanjem meni nepotrebnih fičra, bolje mislim da teško može.
Da, na kraju, u pravu si. Istina, baterija se ne troši dok ne uključim ekran. Optimizacija je u samom vrhu. Ima biti da bi kod drugih proizvođača bilo i lošije (pogotovo ovi što nemaju direktnu uštedu energije).
Da, sve u svemu, battery life je grozan, ali da se podnijeti. :) Mobitel gotovo bez mane. Eto, mislio do sada uzeti i v10, G5, ali na kraju se ipak vratih na G4!
E, sada, sve ovisi o navikama. Meni i dalje "poslati mail" znači sjesti za komp, ispisati ga i poslati. Netko ne ispušta smartphone iz ruke.
Još jedan primjer-Mate 8 glasi kao zbilja mrga što se trajanja baterije tiče sve dok u jednoj recenziji nisam pročitao da mob "komotno može izdržati od ujutro do navečer". Mislim se, WTF?
Tako da je relativno. Znam neke ljude koji su po dva puta dnevno punili G4. Meni drži čitav dan bez punjača.
Mene bas muci to trajanje baterije na G4. Buraz ga je kupio prije mjesec dana i kaze da mu izdrzi cijeli dan bez ikakvih problema. No, on nije bas zahtjevan korisnik i mislim da meni ne bi izdrzao cijeli dan jer G flex 2 cesto znam isprazniti do 4-5 popodne ako sam od jutra na mobitelu. G flex ima bateriju jednakog kapaciteta, a 1080p oled ekran i logika mi govori da bi G4 trebao biti jos losiji u tom podrucju.
A bas sam ga mislio upecati. :facepalm:
Eto, ja imam Dual SIM, obje kartice su unutra, WhatsApp, Viber, 4 mail računa s uključenom sinkronizacijom, Messenger, stalno je ili na wi-fi ili na DATA. Gasim ga jedino preko noći ali stavim u avio-mod da me ne zrači. Postotak tijekom noći opadne za 1% a nekada ostane na istome kao navečer. Jutros mi je oko 7 bio napunjen na 100%, trenutno je na 82%. Obavio nekoliko kraćih poziva, desetak poruka, par mailova i nekoliko obavijesti s Njuškala. Jedino što nisam slušao glazbu niti gledao YT.
Najvjerojatnije je do softa, ali i do baterije.
Recimo, kao pomoć imam G3 s dosta starom baterijom i nasilno stavljenim softom 6.0 gdje mi je baterija od sinoć (100%) do sada pala na svega 20%, a bio je gotovo devedeset posto u avio-modu. Znači 80% je otišlo ne znam gdje.
Da, tesko je tu biti pametan jer ima puno faktora koji utjecu na bateriju. Jos cu razmislit, no sve mi se cini da cu pregrmiti 300-400kn i uzeti Mate 8 pa nek drzi cijeli jedan dan kako spada, a ne da moram kao ajfonovci nositi punjac kao modni dodatak. :D
Najveći faktor je već islužena baterija. Ne bi čovjek vjerovao koliko stara i potrošena baterija može utjecati na mobitel. Svi bateriju uzimamo zdravo za gotovo, ono, i ne mislimo o njoj. Ali, neki su dosta svojih problema riješili samo-promjenom nove.