kako kome, Asia,Australia i Canada i dalje su na 4.0.2 .. uostalom sto ce im 4.0.4 kad kroz tjedan/dva dolazi sluzbeni jelly bean..
i jel ti zao sad sto si uzeo S2 ? :P
Printable View
Pa je, priznajem, žao mi je što ne mogu probati JB... Zasad :P
JB leti, bas su ga ispeglali, ni live wallpaperi + widgeti ne stvaraju nikakav lag, sto i bas nije bio slucaj na ICS-u
Google od sinoć polako pušta 4.1 OTA update za GSM verziju Nexusa :)
Ima netko s 4.1 custom rom-om? Ide li OTA na njih?
Ili ako instaliram sam službenu verziju (nemodificiranu) s npr. xda, hoće li ubuduće dolaziti OTA? Da li je nužno onda wipe (znam da je uvijek bolje wipeati) ili mogu preko ove modificirane verzije instalirati. Verzija u pitanju nije previše različita od standardne 4.1
Na custom rom nema ota.
Ako staviš službeni, nimalo diran rom update će sigurno dolaziti ota.
Wipe vjerojatno neće biti potreban. Samo wipe cash i davlik i to je to.
Inače, koristim modacov rom. Preporuka. Sve radi betprjekorno.
Evo i mene nazad...prodao S3 i vratio se GNex-u...možda je lošiji telefon, no meni jednostavno toliko leži da sam se morao vratiti k njemu...odmah sam napravio konverziju iz yakjuxw u yakju i onda.. kao zgoditak na bingu...telefon je taman počeo sa obnovim aplikacija iz google računa i vidim da mi nešto sporo ide download (spojen na kućni wireless)..a kad ono, iznenađenje (moj izvorni screenshot):
http://img821.imageshack.us/img821/7...2071716133.jpg
Ja isto se vratio nazada sa S3, ne znam jednostavno lezi bolje u ruci, kaemra mi nije toliko bitna nego, jednostavno obozavam ove tri tipke koje su dio zaslona bez ijedne fizicke tipke osim powera, odmah rootao i stavio JB :D
Nekoliko pitanja , mozda su mnogo "off topic" , ali me muce jer zbog njih se omisljam da li da kupim Nexus ili SGS2 .
Pa evo , i malo uvoda : Da li ste upoznati sa BrickBugom na i9100 koji je aktuelan na modelima telefona sa 0x19 revizijom eMMC chipa ? Ako jeste , pomagajte !!! Naime , dvoumim se izmedju kupovine i9100 koji ima navedenu reviziju i dakle , potencijalno ga mogu pretvoriti u ciglu . Ako sam dobro shvatio problematiku , da bih svoj telefon pretvorio u ciglu , potrebno je da uradim factory reset ili format data i system foldera telefona ako posjedujem na telefonu kernel koji ima omogucenu "emmc_cap erase" funkciju koja pri formatu pokvari podatke eMMC chipa , zakljuca ga i samim tim ucini neupotrebljivim kompletan telefon . Posto vidim da vas vecina stavlja custom ROM-ove i na S2 a niko ne spominje ovaj bug , zanima me da li je dovoljno prije formata ili fabrickog reseta flashovati neki kernel sa onemogucenom emmc_cap_erase funkcijom ( ICS ili GB kernel ) ?
Moje finalno pitanje je : da li se isplati rizikovati da kupujem telefon koji je potencijalna cigla ili nije velika steta uzeti Nexus umjesto njega i ne misliti o ovome ?
Nexus mi se vise svidja izgledom , tezinom . Ne znam razlike u performansama TI Omap-a u Nexusu i Exynos-a u SGS2(ako neko zna jesu li velike u svakodnevnom radu i igrama, neka napise ) , pa mi jedno kod Nexusa smeta sto nema MicroSD slot ( mada mi je na N9 sasvim dovoljno bilo ono prostora sto ostane od 16 GB ukupne memorije ) . 5 MPix kamera Nexusa je "brza" sto mi vise odgovara od kojeg MPix vise .
Bok, Nexus koristim od kraja prosle godine, s2 sam imao od kad je izašao do nexusa.
S nekim stvarima sam kod nexusa bio razočaran. To se s jelly beanom promijenilo. :) Da sad biram između ta dva telefona uzeo bi nexus. Bez razmišljanja. Da mi je netko postavio to pitanje prije mjesec dana morao bi dobro razmisliti.
Procesori u njima su tu negdje, samo što nexus ima višu rezoluciju pa mu je teže. Nexus je na icsu znao trzati, na jelly beanu trzanja nema. Fluidnost je sad odlična. Bolja nego na s2. Na nexusu nisam primjetio da neka igra trza.
S brickanjem se ne bi zamarao jer ti se to neće dogoditi pošto si upoznat s tim.
Prednosti nexusa:
Telefoniranje: bolji zvuk u razgovoru, bolji mikrofon. Na s2 su mi se sugovornici znali žaliti da me nečuju dobro.
Zvuk pri slušanju muzike.
Rezolucija ekrana, makar prvi primjerci poput mojeg znaju imati artefakte.
Dizajn, ergonomija. Nexus puno bolje leži u ruci i na uhu.
Više mi se sviđa zajednica na nexusu.
Prednosti s2:
Nešto bolja baterija.
Sd slot
Bolja kamera.
U vezi bricka pretpostavljam da govoris o S2 . Mene zanima TACAN NACIN KAKO IZBJECI "brick" a stavljati custom romove na SGS2 ako imas 0x19 chip . Posto je za neke romove neophodan format i "data" i system" foldera da ne ulete u boot loop ?!
Valjda ce i SGS2 dobiti Jelly Bean ( zanimalo bi me sta bi onda imao reci :) )
pozdrav
Evo, registrirao sam se samo da dodjem do informacije, jer ovo je valjda jedini gnex thread kod nas :)
Pa mozda ce netko od vas vise znati o problemu, uglavnom pokusavam kupiti gnex preko oglasa do 3000kn, mislio sam da cu nac novi kupljen kod nas u t-mobile-u ili ducanu (makar i u vipu), sa garancijom i racunom, medjutim 99% ih je izvana (sa garancijom u njemackoj, sloveniji..) ili daju garanciju godinu dana u nekom servisu, nijedan novi uredjaj nema racun :(.
Kod iphonea ili s3 nije problem naci tako nesto, al izgleda da gnex kod nas uopce nije popularan pa ga prodaju samo preprodavaci.
Jel ima netko od vas iskustva sa kupnjom, jel bolje cekati (makar se isti oglasi vrte vec neko vrijeme) ili kupiti od preprodavaca bez racuna, sa kojekakvim garancijama?
fala
Ja sam gnex kupio prije 6 mjesec isto na crno ali sa t-mobile garancijom, prije njega sam ima iphone4, pa S2 i u početku nisam bio turbo oduševljen dok se nisam naviknuo, sad prije tjedan dana kad sam ubacio 4.1.1 jelly bean - totalni preporod kao da sam kupio novi telefon, sve radi super odlično, nemam niti jednu zamjerku....
provjeri šta garancija točno pokriva. ovaj gnex koji imam sad je prvi mobitel koji ima garanciju (u vipu). imao sam prije mobitele s garancijom i svaki put kad sam nešto trebao dat popravit, garancija nije pokrivala, tj. uvijek su našli neki način da kažu da sam tome ja kriv, a oni ne odgovaraju za štetu nastalu korištenjem.
jedina prednost je ako ti uređaj sam po sebi kad ga preuzmeš ima neke kvarove ili anomalije, npr. ono što je često na nexusu, da ekran ne valja. da se pojavljuju crte ili je izrazito ljubičast na sivim tonovima.
ako je u pitanju dobar servis koji daje pisanu garanciju, provjeri šta ta pokriva, možda pokriva i neke sitne popravke, što nije isključeno. imam frenda koji vodi servis, davao je ljudima pisanu garanciju na mob kupljen kod njega koja je pokrivala i sitne popravke do 200-300 kn ovisno o mobu.
svoj sam kupio u 3. mjesecu za 2800 kn, 3 mjeseca nakon što ga je lik kupio.
ako se ne varam, još uvijek prodaje nexuse, ali smo nove, pa je cijena nešto viša. rekao mi je da on rijetko spušta cijene jer mu se ne žuri, pa moja preporuka je da ne čekaš, jer nećeš puno profitirati. možda ti spusti 100-200 kn.
jedino kad će se javiti veći pad cijena i veća ponuda rabljenih je kad izađe sljedeći nexus. no o tome ni riječi ni glasa za sad.
uz to ako čekaš a želiš prodat svoj mobitel, njemu će više cjena opadati nego novom mobu od preprodavača, tako da si opet na gubitku.
eto, to su moja iskustva i moja viđenja pa ti vidi, po meni nemaš nešto puno za čekati ako želiš gnex ;)
hvala na odgovoru, mislim da sam se snasao
ta garancija je vise zbog toga sto cu ga vjerojatno prodavati, jer sam siguran da ce do nove godine izaci novi nexus :)
edit. ili najkasnije kad izadje Key Lime Pie na I/O 2013?
Kad se uređaj kupi u Vip poslovnici je li zaključan na Vip mrežu ili je otključan na sve mreže, kao što je bio slučaj sa Nexus S-om koji se svugdje u svijetu prodavao otključan.
Ako je zaključan, ima li na XDA neki program kojim se može SIM otključati, kao što sam vidio ( i isprobao :) ) na Desireu i S3.
Ako ne, koliko košta otključavanje i kako se vrši?
Hvala za odgovore :)
Mislim da je zaključan. Malo je zeznuto otključavanje. Uglavnom je preko koda, ali prilikom flashanja custom romova ili vracanjem telefona na tvornicke postavke moras ga ponovno utipkati. Znaci nije ti trajno to otkljucavanje.
ako kupujes samo uredjaj,, nebi smio biti zakljucan, jedino ako uzimas njihovu mrezu i dobivas ga jeftinije.
imas dvije solucije, kupis kod (u vipu skuplje ili online jeftinije)
ili probas ovo sa xda
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1548210
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1606982
Kupio sam tvornički otključanog preko njuškala, zasad super dojam, puno mi se više sviđa od s2, imat ću više pitanja kad uhvatim vremena i poigram se sa njime kako spada.
Zasad jedino pitanje, kako napraviti full wipe interne memorije? Ostalo pun k. slika i muzike od prošlog vlasnika na nexusu, probao sam sa factory resetom koji obriše aplikacije i sl. ali ne dira internu memoriju.
:wall:
Negdje u system settings - storage trebaš imati erase SD card opciju jer wipe ili factory reset ne diraju tu particiju.
trebao bi obrisati, jedino mozda ako nemas custom recovery, onda znaci da bi trebao vidjeti sta je prosli vlasnik jos mijenjao: unlock bootloader, root, custom recovery itd
Moras znati stanje telefona ako ces koristiti 'one click' rijesenja za root itd.
U biti ja bi ti preporucio da ne koristis toolkitove, nego da proucis ova dva posta, jer ako ikad dodje do problema lakse ces znati sto napraviti
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1529058
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1626895
Kupio sam S2 ... odusevio sam se telefonom ... stock ROM-ovi su prva liga sto se tice stabilnosti , a kome je do izgleda golog Androida ima stabilne CM9 ROM-ove koji ulaze u RC2 fazu , cini mi se . Kamera , SD slot su veliki plusevi .