Trebao bih i ja jednu preporuku za neke prosječno dobre slušalice.
Imam one serijske HS 43 i nisam baš zadovoljan što se tiče zvuka i bassa.
Što jeftinije, da je I priključak, 3,5 mm..
Printable View
Trebao bih i ja jednu preporuku za neke prosječno dobre slušalice.
Imam one serijske HS 43 i nisam baš zadovoljan što se tiče zvuka i bassa.
Što jeftinije, da je I priključak, 3,5 mm..
Georgy: Creative EP-630? Bas mi se čini dobrim, čujem nekada bas dionice koje moji pc zvučnici ne mogu odsvirati, ali nisam imao prilike usporediti ih s nekim drugim sluškama... Osobno bi najradije kupio još jedan par za slučaj da se ovima nešto desi - cijena niska i super mi odgovaraju.
Hvala, xlr.
Onda budem ovih dana odnio Kossice na servis- pa ako ne prođu pod garanciju, ove Creative ću si uzeti :)
BTW Nisam baš skužio ono crtanje karakteristike diode (isto kao i svi ostali u razredu), ali danas je na laboratorijskim vježbama prošlo dobro to što sam crtao...
Tako da je valjda u redu :D
Hvala još jednom :respect:
Pogledaj sony in ear sluske. Mozda su malo iznad 200 kn ali im je zato zvuk odlican i mislim da bolje nema za te pare
sony ima problema sa kablovima,brzo pucaju..
radije jos malo rastegni do senn cx300
Evo, javili mi da imam pravo na kupnju nečega u Linksu za cijenu (sada mrtvih ;D) slušalica- 115 kuna.
I mislim dati najviše još 100-150 kuna.
Za te novce sam našao Razer ProTone m250.
Sviđa mi se i izrada i čine mi se ok (reviewi), a ne mislim kupovati neke "naglavne" slušalice- pošto bi ih koristio za mobitel (pa mi je malo bezveze one velike slušalice nositi po vlaku/tramvaju/školi- vjerojatno bi ih brže strgao :notooth:)
Nisam još imao clip on slušalice, ali valjda ću se naviknuti. :)
Pa me zanima par stvari.
Da li su te slušalice ok za te novce? Da li su tu negdje rang kao Koss the Plug ili su bolje/lošije?
Da li se zvuk čuje "van"? "Noise isolation" znači da ono što slušam ne čuje nitko drugi ili je to ono da ne čujem okolnu buku? (vjerojatno glupo pitanje- ali ne znam ;))
Ako imaju neke bolje za te novce- do kojih 250 kuna (u Linksu), samo recite, makar su mene ove već skoro "osvojile" :D.
Kupio bih možda te cx300 ili ep630- ali pošto ne mogu dobiti novce već moram kupiti kod njih... :)
Noise isolation (točnije, cancellation) je feature da ne čuješ buku, a paralelno s tim najčešće ide i da ljudi oko tebe ne čuju šta slušaš (bar kod in-ear).
Iskreno, ove Razer mi se na prvi pogled ne svidjaju bas. :-/
Frend je jednom kupio slicne (doduse znatno jeftinije, do 100 kn, ali tog oblika), i svi oko njega smo bolje culi sto on slusa nego on sam. :rolleyes:
Kvaka je da ne nasjedaju (bar njegove nisu) dobro na usi, pa je onda djabe svaki trud.
Po meni, ako hoces dobre slusalice za mobitel, najbolje su mi one "gumene", sa gumenim ear-plugom. Taj plug ima dvostruku funkciju - pojacava/poboljsava zvuk samih slusalica, a takodjer te cisto zbog fizike (hermetsko zatvaranje) prilicno dobro izolira od "vanjskog svijeta".
Mislim na ovakve ili slicne:
http://www.argonaudio.com/image/prod...ADPHONES_1.jpg
U toj klasi inace koliko znam Sony ima vrhunski zvuk, iz jednostavnog razloga sto oni uvijek malo prepojacaju baseve, a to kombinirano sa cinjenicom da je na takvim slusalicama lako dobiti visoke tonove, znaci pokrivenost u prakticki cijelom zvucnom spektru.
Ma, znam da su in ear bolje...
Ali, moram kupiti u Linksu, pošto mi neće vratiti novce (pa lako ja onda odem negdje drugdje i kupim).
Imaju i Razer Moray (nemojte misliti da gledam samo Razer- već Links ima mizeran izbor slušalica kakve tražim) sada sam čitao par reviewa i čine mi se bolje, ali me zbunjuje što je dinamički raspon 20- 11000 Hz, a većina slušalica je do 20kHz.
I učili smo (:notooth: zapamtio sam) da je čujna frekvencija do 20kHz, tako da mi nije jasno da li će biti nekih izostavljenih dijelova sa tim slušalicama ili što već to znači... :dunno:
Pa gle ovako, sempliraj nesto (ili downsample-aj postojece) na 11kHz, pa vidi kako to zvuci. ;)
Drugim rijecima, ja to ne bi kupio. No s druge strane, nemoguce da su toliko lose, pogotovo kao sto rekoh, jer te male slusalice ako ista imaju dobro, to su onda visoki tonovi. Prije ce biti neka stamparska greska. Pitaj ih osobno o tome.
Nemam pojma kako to napraviti :notooth:, ali po reviewima te Moray kažu da su super i nitko ne spominje tih 11kHz.
I našao sam dečka koji će mi dati da isprobam m250.
Pa ću u subotu to valjda ići kupiti.
Ne vjerujem da je tiskarska greška, jer svugdje piše 11kHz.
EDIT: Našao objašnjenje :), ali opet nisam siguran...
Da li mi je bolje slušati dobru kvalitetu većinu vremena ili prosječnu cijelo vrijeme.
Tj. da li taj dio iznad 11kHz baš puno lošije zvuči- ili je to slabo primjetno?
Možeš li mi onda samo još to objasniti, to sampliranje (downsampliranje)?
S čime, kako...?
Ajde mi nađite neke kvalitetne a što jeftinije sluške, nemogu više na ove HS 43 :D Dosta mi je bitan bass
Preporuka WH - 700, baš ih jučer kupio (360 Kn) na prvu loptu zadovoljan kao i to tražio sam jak i kvalitetan bass, što i ti te i to dobio.
...možda mala zamijerka koda se čuje lagani šum. Dali je to do E (E71) serije mobitela pošto nisu primarno za glazbu ili je to tako ili ja loše čujem..., ma tek ih imam dan/dva.
Ma nedam tolko para za slušalice ;D
Ima nešto "malo" jeftinije?
Znam ja da ako hoćeš nešto šta valja treba skuplje platit, ali nema se para za to, recesija je :D
Sad sam baš u banani što se tiče tih slušalica, imam neku dobru mjuzu al na ovim slušalicama je to katastrofa slušat... Slab bass, na 100% ja čujem sve okolo, slabo je to...
EDIT: Jel valjaju šta ove iz HG Spota Sony-jeve do 100 kn?
Kolko para,tolko muzike.
Neznam bas da za 100 kn imas neke dobre slusalice.
Svakako ne uzimati no name firme
Sony je tu dobar
...e Ok. Znači to je tako i gotovo.... malo i smeta ali se izdrži ni ne čujem stalno.
Kupio razer Moray, ali nisam baš oduševljen...
Bass mi je nekako preslab...
Ne znam... možda zamijenim za m250- valjda one imaju malo bolji bass...
Probaj ih malo spržiti prije zamjene (burn in proces). Odi na:
Www.burninwave.com
I skini te semplove, prebaci na mp3 ili spoji na pc, pusti neka svira preko 2-3 noci na nekoj srednje-visokoj glasnoci (provjeri da ti ne "prde" membrane, poslusaj otpocetka do kraja kako se cuje i prilagodi glasnocu).
Kod mene na E630 je bas u pocetku bio nesto slabiji, tj gubio se u srednjim tonovima, pa sam 3 cijela dana slusao zujanje i tuljenje u ladici dok je radio burn in. Kasnije se stanje poboljsalo.
jel koristi netko možda creative EP-830?
kao da su odlične slušalice, kvaliteta basa i zvuka je navodno odlična
Hvala na savjetu. Evo, nakon 2 dana (+- punjenje mp3- a, ipak se ne može puniti i svirati :)) burn ina, zvuk mi se čini puno bolji. Nema više toliko šuštanja kod nekih pjesama, a i bas se čini bolji- nije kao kod Pluga, ali valjda su one imale neki opako nabrijani bas. :D
Može biti i da je placebo efekt, ali uvjeren sam da je bas bolji (i ako jest placebo- meni paše ;D). Ostaviti ću ipak još koju noć da se radi bur in... :)
Danas sam kupio slušalice Philips she2850 za 95 kn.
Dućan se zove e-plus, to je tamo u Garićgradskoj kod Trešnjevke.
Bio sam u velikoj nedoumici koje uzeti, jer je bilo još par modela do 100 kn.
Pitao sam nekog zaposlenika koje su najbolji izbor i on mi je pokazao na te (vjerojatno jer na ambalaži piše extra bass). Jačine su 106 dB. Odmah sam ih raspakirao i isprobao (kada sam ih kupio). Zvuk mi je onak OK, malo bolji od HS-43.
In ear su, neznam dali i stereo.
Nesviđa mi se što su žice dosta tanke, i što sam se z*ebo i zaboravio pitat jeli priključak na I ili na L. Na L je, što mi je sada problem. Morat ću uvjek mob stavit horizontalno (po dužini) u džepu kako mi se nebi žice savijale i pukle jer su dosta tanke.
Naravno da je zemlja porijekla Kina, nisam ništa drugo ni očekivao.
Garancija je 1 g.
Odlično pristaju u uhu, malo me je čak i boljelo lijevo uho, ali sam stavo spužvice i sada je ok. Imaju i mali "daljinski" za podešavanje jačine zvuka.
Prije toga, u Moby Shop-u kod stanice na Trešnjevci sam gledao jedne sluške (nesjećam se marke, ali je pisalo powered by sennheiser) i bile su jačine 116 dB, i nisam znao dali da ih kupim ili ne, jer što ako su neko smeće, ako nevalja zvuk, onda nemogu ništa.
Gotovo indentičan zvuk u slušalicama imaju jedne moje Sony slušalice koje sam dobio uz MP3. Super su mi, samo što su burazerove. Imaju odličan bass, nisu in ear ali se jako dobro čuje zvuk. Starije su, imaju debele žice, dobre spojeve i priključak na I.
Zasada sam zadovoljan s ovim, samo da su žice malo deblje i da je priključak na I bile bi savršene. Sada moram biti pažljiv prema njima.
Mislio sam prodati ove tek kupljene slušalice, i kupiti Logitech h165, u Linksu su 125 kn. Samo me zanima kolika im je jačina u decibelima, i imali tko tu na forumu te slušalice?
To ti je komplet headset sa mikrofonom:
http://www.logitech.com/index.cfm/we.../5756&cl=nz,en
A ovo sa decibelima predstavlja omjer signal/šum, a ne razinu buke kao što misliš:
http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio