Pa Zadar, zna se odavno :) I da, na onom uslikanom neboderu nema Tele2 stanica, to je VIP koji ih je malo drugacije postavio nego drugdje pa to izaziva konfuziju :)
Printable View
Pa Zadar, zna se odavno :) I da, na onom uslikanom neboderu nema Tele2 stanica, to je VIP koji ih je malo drugacije postavio nego drugdje pa to izaziva konfuziju :)
O, da ne bih još pamtio od kuda je neki član... Ne znam čemu odna služi profil...
Da zato i cekam odgovor od Mate. Te antene su gori jako davno postavljene na takav nacin. Pa ne mora uvik biti tri sektorske antene sa po 180 stupnjeva!= Citat =:
Izvorno postao JBT
Te tri su vrlo uobicajene kod VIP-a no ima i iznimaka kao sto je ova u Zadru.
Vodnjan solidno pokrivem signalom
...ali u Puli na moru još nema signala (zlatne stijene i taj dio) i prebacuje na Vip.
Mislio sam da je TELEtova BS ona u sredini koja gleda na more, ali eto ti si me razuvjerio. Priznajem neznanje!!:japan: No, dobro ajde uslikaj jednu TELE2 BS da ih ubuduće mogu raspoznati!!! Jel znaš gdje su postavljene u Zadru?= Citat =:
Izvorno postao andro2001
uglavnom, postoje 2 vrste stanica koje postavljaju, barem kako sam skuzio.= Citat =:
Izvorno postao mateob
Jednu vrstu postavljaju na izrazito visokim pozicijama, a BS su jako male, iako malo sire nego t-mobileove. U nekim slucajevima pokraj njih je i umts BS.
Druga vrsta stanica je malo vece duljine, i koliko sam cuo, uglavnom se postavlja na mjestima na kojima se zeli dobiti dodatan signal.
Za razliku od VIP-a, koji ima ogromne i siroke duple bazne stanice + umts, T-mobileove su izrazito uske (u vecini slucajeva i t-mobile ima 2 obicne + umts stanicu, za razliku od Tele2 koji ide iskljucivo s 1 obicnom + eventualno umts).
uostalom, slike ce pokazati razlike :D
a da netko napravi neki FAQ s vrstama baznih stanica da se ljudi konacno i nauce :)
Evo samo da pohvalim mrežu TELE2.
Danas, 25.7. 2006. čitavo područje Dubrovnika (od Neuma do granice s C.Gorom), oko 8 sati ostalo je bez telefonskih linija. T-Com je jedva spajao lokalne gradske brojeve, Split se nije moglo dobiti, VIP je totalno izgubio signal, a T-Mobile je imao signal ali nije mogao zvati.
Jedina mreža koja je jutros radila u Dubrovniku je bila TELE2. Bez problema sam obavio sve razgovore (Split, Zagleb...).
Mislio sam da ovakva izolacija nije moguća u 21. st.;ne znam možete li pojmiti koje su gužve nastale zbog kvara telekomunikacija...
Bravo, TELE2.:thumbup: :thumbup: :thumbup:
To znači da na nekim područjima TELE2 ima aktivan i UMTS signal???= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
Predlažem tebe za FAQ pošto se očigledno dobro kužiš u to!
Na gotovo svaku novopostavljenu baznu stanicu stavljaju i onu malu za UMTS, a 3G signal je aktivan u nekim dijelovima Zagreba.
Evo ovo su ti BTS-i od Teleta koji su namontirani na neboderu priko puta male poste u J.J. Strossmajera 1a, a do njih na slici su BTS-i od T-mobile-a.= Citat =:
Izvorno postao mateob
Pozdrav!
http://img459.imageshack.us/img459/3159/jjstrbg0.th.jpg
Da, upravo takve koriste Tele2 s tim da kraj ovih vecih dodje ona manja za UMTS, ali to izgleda zasad samo po Zagrebu stavljaju.
Mislim da radi na Braču jedna BS na Vidovoj gori ili negdje u Bolu. Ima li tko za potvrditi ovo?
Daj prvo nauci da se ne pise Evropa nego Europa, a drugo svatko koga zanima moze skuziti koji BTS-i su od koga. I odavno i vip i t-mobile imaju i dodatne umts antene na stupovima pa neznam cemu napadanje!= Citat =:
Izvorno postao revo
hmm... sad, ja ti neznam sta ti znaci BS, ali tele2 signala u Supetru ima(bio pred par dana)= Citat =:
Izvorno postao mateob
BS=Bazna stanica= Citat =:
Izvorno postao symibman
Mislim da je to signal iz Splita. Ali ovamo na južnoj strani, u Bolu, ne vjerujem da je iz Splita.= Citat =:
Izvorno postao symibman
sad si pokazao koliko si neinformiran, s jedne strane nisi sposoban niti skuziti kakve bazne stanice imaju operateri, a znas toliko o mobilnoj telefoniji (kao),= Citat =:
Izvorno postao revo
dok s druge strane, VIP-ovci i T-Comovci prvi imaju ljude na forumima koji ih brane, dakle zakazao si i na tom polju :bunny:
tele2 stedi i na toaletnom papiru, i za slanje racuna koristi reciklirani papir (mislim) ispisan na vulgaris crno bijelom lasercu za razliku od ostala dva operatora uz koja dobijes milijarde promotivnih materijala, pa ti racunaj samo na promociji i marketingu koliko se moze ustediti, i zahvaljujuci tome ponuditi nize cijene. sad, pojedini problemi se sve vise rijesavaju, a mislim da je, otkako je tele2 potpisao partnerski ugovor s Ericssonom Nikola Tesla, da postavljanje baznih stanica ide sve brze (po lokacijama vidim da potpuno pogadjaju na pokrivenost i da ce vrlo brzo stici, a i prestici VIP; isto tako, VIP-ovci bi pogotovo sad trebali smisljati nesto pametnije od pukog zavaravanja korisnika da koriste najkvalitetniju mrezu i doslovnim usadjivanjem u mozak sa svojom kompletnom markom/brandom najkvalitetnije mreze u hrvatskoj - naravno, taj visak novca kompletno odlazi na marketing, a sto se tice ulaganja u novu infrastrukturu, sto pokazuju sve veci padovi mreze na obali u vrijeme turisticke sezone; takodjer, opce je poznato da jedan dio kadra koji je dosao 1999. nije vec godinama zadovoljan zbog nemogucnosti napredovanja - iako su place jako dobre, pa nerijetko se dogodi da im strucnjaci lagano odu u neke druge firme)
pogledaj primjer i kod rent-a-cara koliko se cijene razlikuju, a u oba slucaja dobijes identicnu uslugu - stvar je u reduciranju troskova poslovanja (registriranje tvrtke i automobila u drugim gradovima s nizim prirezom, brza administracija, stavljanje obicnog standa, umjesto ogromne poslovnice) - a opet ces u krajnjem slucaju dobiti IDENTICAN automobil i IDENTICNU uslugu uz nizu cijenu.
ovo sam napisao s obzirom da ocito i dalje ne shvacas nacine poslovanja i kalkulacije troskova i dobiti, u podrucju koji ti je mozda (a mozda i nije) nesto bliskiji za razliku od mobilne telefonije koja ti je ocito spansko selo.
takodjer, ovakve stvari su napisane na ovom forumu vec jedno dvadeset puta, ali sto cu ja sad kad pojedinci tu imaju kratkorocno pamcenje kao kod riba.
Na newsima kazu da je Tele2 signal danas stigao i u Knin.
Inace, u subotu sam putovao prema Sloveniji i potez Zagreb - Bregana u cjelosti je pokriven signalom ukljucujuci i granicni prijelaz.
Evo vratio sam se sa 10-odnevnog odmora u Dubrovniku i na moje veliko razočaranje prvih par dana nisam mogao Tele2 prebaciti na Vipnet nita na bilo koju drugu mrežu ???!!! Ni ručno ni automatski, niti nakon par pokušaja pali/gasi... da bi negdje 4. ili 5. dan ulovio VIP mrežu ... takvi i slični problemi su mi se već više puta događali ...
Dole na moru sve mreze imaju problema s preopterecenjem zbog turista, a u Dubrovniku je prije tjedan dana bio onaj kolaps kad niti jedna mreza nije radila, cak niti fiksna.
Možda je u pitanju mob, ali radi se o Tele2 mobitelu Panasonic X700, za očekivati je da on radi normalno, zar ne?
P.S. Osim toga kak da dođem u servis i kažem da se mobitel ne prebacuje u nacionalnom roamingu ??
Bio sam na moru i primjetio sam da je Novalja djelomično pokrivena.
Vratim se s mora kad ono i Karlovac pokriven, no još uvijek se može spojiti i na VIP.
Možda si ti jedan od novih za koje vrijedi slogan "TELE2 signalom pokrivamo cijelu Hrvatsku" pa ti nedaju na VIP.Gdje god dođeš siješ TELE2 signal.= Citat =:
Izvorno postao hrc777
Sad ozbiljnije: Možda će uskoro TELE2 braniti roaming na VIPu tamo gdje imaju vlastiti signal!!? Za sada to vrijedi samo za ZG.