mobis tj mesc...danas sam opet odfuro na servis, zbrejko mi se tam na pultu kad sam ga predavo! poludit cu ako mi to ne srede....
Printable View
RIJEŠENO!!!!
Dakle, problem je bio u CSC-u. Iz tog razloga je pisalo CSC unknown i zamijenjena su slova y i z. Riješenje je vrlo jednostavno. Odin ,nekada iz nekog razloga, ne update-a csc kada se stavi novi rom u pda kučicu. Rijesenje je da se ponovo update-a isti rom preko odina samo sto ga ovaj puta update-ate iz kučice csc i to je to. Sve radi.
http://www.sammobile.com/2012/11/15/...aked-firmware/
opa 4.1.2 je na vidiku, donosi podrsku za multiview između ostalog. flashat cu poslje, pa javim dojmove!
Edit: koristim ga eo sada vec nekih 12 sati, niti jedan FC nisam imao, sve radi odlicno. Baterija mi se cini ista. Sto me ugodno iznenadilo je tipkovina, koja podržava swipe, pri tome prepoznaje i hrvatski jezik i jako dobro funkcionira. Prezadvoljan!
Wow.
Ono kada odete pokupiti mobitel sa servisa (zbog problema s punjenjem) i umjesto nebrandiranog (SEE) rom-a na mobitelu vas dočeka, I shit y'all not, njemački vodafone rom krcat bloatwareom (VD2).
AP: I9300XXDLIH
CP: I9300BUDLI2
CSC: I9300VFGDLJ1
Edit: super, obavim jutros razgovor i nakon toga se sve smrzne, soft reset 0 bodova, morala sam vaditi bateriju da proradi.
Oce li taj crni SGS3 vise kod nas? :)
Ima li tko saznanja osim onog da tmobile ima ali nije u ponudi?
Ne znam, ja sam korstio sve leakove 4.1.1 i zadnja verzija mi je ista kao i sve prethodne, svi spominju neki lag u kontaktima, u galeriji, ja to ne vidim :) ma da netko tko okida dnevno 10 15 fotki, i non stop je u galeriji vjerojatno "osjeti" te bugove, ali eto ja npr. ne vidim. :)
da se ja opet malo javim...
danas opet iso pokupit mob sa servisa, kao flashali su ga i sad sve radi...uzemem ga u ruke, mob se zbrejko u prvih 5s!!!! lijepo im ga opet vratio i reko im da se malo saberu i da mi daju novi mob vise!!sad oni moraju slat zahtjev samsungu da oni odobre zamjenu ovo ono, sto ce trajat tj dana...e lud sam!!!mob je od ovih 16dana sto sam ga kupio 15 dana na servisu!?!?pa wtf?! jebeni gejfon sam dr dan dobio novi i to na osnovu kaj je malo steko gumb!ah....sva srece da S3 ima 2g garanciju! mozda ga dobim prije nego istekne bar na 1 dan :)
eto..sad mi je malo lakse :D
Eh da ja uletim s jos jednim pitanjem vezano za standardnu tipkovnicu na S3
Dakle prije sam koristio SmartKeyboard Pro, i ono sto mi poprilicno fali na stock tipkovnici je sto ju ne mogu rucno prebiciti u "digitron" mod, ili samo numericki dio. I druga stvar preko koje bi jos kako tako mogao preci je to, sto se tipkovnica pravi pametnija nego sto je...dakle ako krenem kucati neku rijec koja ona ne prepoznaje automaski stavlja ono sto ona misli da je bolje. A ja bih radije neka odkuca ono sto sam stvarno otkucao, pa da mi ponudi sugestiju koja ja mogu ili ne moram prihvatiti klikanjem na tu sugestiju. Dakle tako radi smartkayboard pro....
Dakle jel da instaliram smartkeyboard ili se barem prvi dio moze nekako rijesiti (numericki dio preko).
samo iskljuci predictive text u opcijama, to je to.
hakiaj, a zašto telefon nisi odnio u ovlašteni servis, Europatrade?
+1 za SwiftKey, super je. Prva stvar koju sam vratila nakon tvorničkog reseta :)
pa do sad sam imo jako dobra iskustva za mobisom, sve je uvijek bilo gotovo dr. dan + jako mi je blizu posla a ja radim 8-19 pa nis ne stignem :/
1. put sam iskljucivo morao vratiti u tmob jer mi u servisu nisu htjeli zaprimiti mobitel kako je bio star 1dan - kao neka politika samsunga ?! u tmobu su lose opisali moju gresku pa je na servisu nisu skuzili, jer testiraju preko kompa
2. je serviser jednostavno napravio lose testiranje
Pozdrav,
Da li netko zna/ima iskustva da li je S3 iz vipa kodiran i ako jest koji je postupak s dekodiranje i cijena?
Kako koji, moji konkretno nije kodiran...
Ali dekodiras ga sam za par minuta, prvo ga trebas root-at, i nakon toga imas app na store-u s kojim ga otkljucas, sve free i prilicno jednostavno.
BTW vezano za moje pitanje od nekidan za tipkovnicu, ja sam se ipak vratio na smartkeayboard pro koju sam i prije koristio na desire-u i to je to...
Gledam jučer u Svijetu medija, galaxy S3 1000 kn jeftiniji od ostalih dučana. Pitam ja tamo djelatnika zašto je to tako i dobijem sljedeči odgovor:
"Telefoni su uvoz i Austrije, imamo svoje dobavljaće, dobijete našu garanciju 24 mjeseca, ako što ne valja, šaljemo ga u Austriju na popravak", i ne budi lijen, odem i do Samsung Brand Store-a i tamo pitam isto, oni odgovaraju da telefone nabavljaju od Agramservisa. Kupim ja kod njih Galaxy S2, cijena 3900, otključan, dođem doma, instaliram sve potrebno uključujući i sammobile paid verziju kad ono CSC telefona na tele2 TWO. Tko tu sad koga hebe s uvozom i distribucijom istih telefona. Zarađuju na našoj grbači ili sam ja nešto propustio? Znam da je off topic, ali gdje u našoj lijepoj pm kupiti galaxy s3 unbranded full bez ovih shitova od vip. tele2, t-mobile? Naravno, dobio sam novce nazad od uljudnog djelatnika iz Samsung Brand Store-a za svoj S2! Koga tužiti i kome pisati za ovakove probleme. Ako postoje CSC za Hrvatsku posebno, kao i za operatere posebno, zašto je nemoguče kupiti neki uređaj bez brand sw-a. Ispada kao da sam ga sam flash-ao i zahebao.
Bok..imam SGS3 zanima me kako da maknem trokut sa usklicnikom u obavijestima, upozorenje o koristenju podataka..ako netko zna
I ako možda netko zna kako mogu maknuti oznaku propustenog poziva sve sam pozive izbrisala a još uvijek stoji...
Hvala unaprijed
Evo nisam stigo prije napisat...u pet napokon dobio svoj s3 nazad!
Kao...politika samsunga je da se mob nikad ne mijenja za dr novi nego se svi moraju servisirat do kraja dok se fizicki ne uniste!tako je bilo i s mojim...lik je iso mijenjat cipove pa skurio je maticnu pa su mi morali dat novu!i tak sad staro kuciste i nova maticna!evo vec 2 dana i nisam cuo onu iritantnu melodiju od tmoba ;)
Sad se polako upoznajemo...
Sad sam na 4.1.1 i trazim preporuku za neki switch za palit gasit 3g ko wifi al da me ne baca u settings i zanima me dal postoji undo na ovom telefonu ili androidu opcenito?
Trokut s usklicnikom o upozorenju korištenja podataka sam shvatila kako maknuti...ali oznaka jedan kod propustenog poziva se ne miče, a sve sam pozive izbrisala
isto me sam prebaci u settings pa moram sam otic u network pa upalit 2g/3g...to mi nis ne znaci...
i jos jedna molba, neki app ala
https://play.google.com/store/apps/d...5NaXNzZWRJdCJd
znaci da imam notifikacije na lockscreenu al da rade normalno...ove kad upalim, onda mi mob cita kad otvorim/zatvorim folder i tak jos neke stvari sto je TOTALNO iritantno - mora se upalit accessibility i to uzrokuje citanje
Da pitam po seljacki. :D
Uzeo bi ovaj mob, to ce mi biti prvi touchscreen smartphone, ima sve sto mi treba(velik ekran, super kamera, podrska za mem. kartice), lova nije neki preveliki problem.
E sad ono sto me muci, s obzirom da ne pratim bas mobitele, treba li se u iducih mjesec, dva pojaviti nesto bolje sto bi mi se isplatilo pricekat? Recimo verzija S3 sa 2gb rama ili LG Optimus G
Ili mogu ovog uzeti ciste savjesti?
isuse, s mojim s3 samo problemi. :(
otkako je prije tjedan dana stigao sa servisa, smrzava se kao blesav, i to sve češće. čak ne radim ništa zahtjevno niti sam instalirala ikakve posebne aplikacije. recimo, smrzava se tijekom browseanja ili mi samo ubije operu dok je pokreće.
ako ga preko noći ostavim na punjenju, smrzne se i kad ga ujutro krenem koristit, pokazuje vrijeme npr 4 ujutro i ne reagira ni na što pa ga moram resetirati. stvarno mi je dosta, u nepuna dva mjeseca korištenja stalno neka sr*nja :(
čitala sam tvoje postove i suosjećam. iskreno, mislim da je velik minus za njih što ti nisu odmah dali novi uređaj ako problemi traju od prvog dana, bez obzira na politiku servisa ili samsunga. ja sutra idem do europatradea da vidim što će ovaj put reći.
Ma to s Galaxy S3 je izgleda shebana. ja sam jučer kupio jedan u Vip-u. Totalna katastrofa, od prašine ispod ekrana do fleka na crnoj pozadini. Jutros reklamirao u Vip-u. i dobio drugih 5 komada sve od reda s greškom, od stražnjeg izgrebanog kučišta do ekrana u banani. Svi otvarani predamnom. Ma to je neka teorija zavjere. moraju zaraditi dobavljači kao i distributeri (vip, t-mobil, tele2 i sl.) Njihov odgovor na upit zašto je to tako, nisu znali odgovoriti. Ne krivim prodavače. Ima tu neka čudna politika. Trebalo bi pisati zastupništvu Samsunga za Hrvatsku. Mislim da oni nemaju pojma što se događa. Vjerujem da određeni uvoznici mogu izgubiti licencu kako za servis tako i za uvoz. Na kraju priče sam se zadovoljio sa samsungom s3 koji ima home tipku za nijansu svjetliju od ostatka kučišta. Hebi ga. Ne znaš kome više vjerovati europatrade-u, mmagramservisu ili nekom žlj dobavljaču iz Austrije. Nadam se da ulaskom u EU neće više moći ove noći bando lopovska...
ne budi smjesan. znaju oni vrlo dobro i cisto ih zaboli. sta sam ja sve dozivio sa puno skupljim proizvodima od ovoga bolje da ni ne pricam :-(.= Citat =:
...Mislim da oni nemaju pojma što se događa. Vjerujem da određeni uvoznici mogu izgubiti licencu kako za servis tako i za uvoz...
ja sam fleke na tamnoj pozadini primijetila tek nakon što je s3 završio na servisu. a baš sam provjeravala ima li ih kad sam tek čula za taj problem.
sve mi se čini da pregrijavanje zbog kojeg je prvi put bio na servisu i nije tako bezazleno kako me serviser uvjeravao. ugh, muka mi je više. :(
se vama dogadza da vam mob krivo prikazuje broj koji vas zove?
npr. zove me jedna osoba, a mob mi prikaze sliku od dr kontakta ili zove me osoba od koje imam br, mob pokaze samo br i kad poklopim onda tek pokaze ime kontakta?
vrlo iritantno...
nope, ali evo upravo mi je crashao contacts i com.android.phone, 5min nakon završenog razgovora. svakim danom sve bolje!
Jutros idem napraviti update nekih aplikacija sa Play storea, kad mi se pojavi
"Insufficient storage available"
Na telefonu imam slobodnih 6 Gb, a na kartici 17Gb. u RAM manageru sam obrisao memoriju... Telefon mi je rootan.
Zna li netko možda rješenje?
Hvala!
Ajme koliko problema sa S3....ja sam dugo na iPhone i moram priznati da nema apsolutno nikakvih problema, a kamo li tako nesto sto se ovdje sve spominje....vec neko vrijeme razmisljam o prelasku na android i S3 (cisto radi promjene) no nakon citanja ovih postova, mislim da cu dobro razmisliti...imao sam priliku biti na prezentacijama S3, raditi s njim i cinio mi se solidno, sve fluidno, bez problema....
ja da pokucam o drvo, već 6 mj. bez ikakvih problema....
Također, 4 mjeseca druženja sa S3, ICS, Jelly Bean, Root, nema nikakvih problema.
I ja, nikakvih problema, savršeno radi. Ja sam prešao s iphone-a 4s i nisam požalio niti sekunde zbog toga.
oćete se mijenjati? moj je noviji :D
btw, moji problemi jutros nisu prestali s gore spomenutim crashanjem. pola sata kasnije krenem poslati poruku i sve se smrzne u pola slova. pritisnem home tipku i sve nestane - osim tipkovnice, na kojoj je još stajalo slovo koje sam zadnje pritisnula. nakon reseta, s3 je bootao u safe mode :|
sve bolje od boljega. ako mi nakon ovoga u servisu kažu da "ne mogu replicirati problem pa eto mi novi ROM", netko će stradati >_>
@dividedbyzero
Doma se lijepo sjednes,napises na papiru dopis tako da izgleda cim ozbiljnije i lagano u napadackom tonu (navedes datume kada ste ga nosili na servis te da ama bas nista nije napravljeno,telefon je neupotrebljiv,svi simptomi i slicno te INZISTIRATI na novom aparatu) te ga prilozis uz mob koji odneses iskljucivo u Europatrade servis. Ukoliko bi nastupila odbijenica isti primjerak primjedbe bi poslao u Upravu ili slicno...Sad Vam zvuci smijesno,ali vjerujte da je stranka ta koja je u pravu i kojoj se mora pruziti maximalna usluga i koliko god Vam se cinilo da taj dopis nitko nece procitati,varate se. Nemojte se dati zajebavati,imate pravo jamstvo,telefon kosta prakticki ko prosjecna placa u RH,Vi ste ga platili i ne vidi razlog zasto ga ne bi mogli koristiti u punoj snazi kao sto mu je i namjena,NHF,ali,jadatii se na forumu nece popraviti Vas aparat,gas u servis i to rijesiti :)
hvala puno na savjetu! i mislila sam napraviti popis problema i isprintati pa priloziti, ali ovo je puno specificnije i, na kraju krajeva, korisnije. znam da nema direktne koristi od jadanja na forumu, ali ipak se malo bolje osjecam, a kad jos dobijem i ovakav savjet, u konacnici se isplati :)
tom, mudro zboriš :) divided, samo napises ozbiljan pristojno prijeteci dopis i jos stavis na dnu: "predano: na znanje upravi". i posaljes kopiju dopisa i u upravu. vidit ces kako ti iduci dan stize novi mob :)
a što se tiče opcenito s3 vs iphone, sve je stvar ukusa. ali ne mozete govoriti da s3 nije fluidan. ( osim u opravdanom slucaju divided by zero, ali to je iznimka :) ) sve se moze napravit kad se zna, to i jest čar androida. za jednog "prosječnog" korisnika s malim znanjem o mobitelima (takvi najcesce i pljuju po android telefonima), uvijek je bolje uzeti iphone, kad sigurno neće koristiti niti 20% mogućnosti androida/sgs3-a, te na kraju i biti razočarani.
paa...iskreno, ocekivao sam puuuno vise s obzirom da je hardverski, bar ovako na papiru stvarno odlican!! ali cesto zakašljucne prilikom loadanja, gasenja app (nestane mi sve sa ekrana na 1,2s), skrolanja i tak nekad....al to je zbog glupe jave u srži OSa...fuj java :D
al ga ja nekad cjepidalcim ;)
Pozdrav.
Ima li vas još na bonbon/t-mobile sa problemom pri pozivima da prekida, meni konkretno, ako sam na UMTS(3G) točno na 5 sekundi poziva, zatišje od sekundu i onda se sve nastavi normalno, samo je kvaliteta zvuka lošija. Na GSM, 2g, toga problema nema i kvaliteta zvuka je jednaka kroz cijeli poziv. Sad tehnička podrška kao to rješava, ali oni tvrde da je s njihove strane sve ok. Probat ću danas vipovu karticu da 100% isključim mobitel.
to se je i meni događalo na t mobileu pred jedno mjesec dana. nakon 3-4 sekunde od uspostave poziva, prekinuo bi mi se zvuk na sekundu-dvije i onda bi sve nastavilo normalno.
tada sam mob imao samo par dana (novi) i to me izluđivalo, mislio sam da je imao grešku. ništa se nije bilo popravilo niti prelaskom na jelly bean, međutim nakon tjedan dana prestalo je samo od sebe, i razgovori su postali kristalno jasni :) mislim da nije problem do mreže jer sam na xda forumu vidio dosta ljudi koji su se bunili na to na raznim mrežama.
stvarno nemam pojma što je uzrokovalo/ispravilo taj problem, ali bogu hvala da ga više nema jer je bilo užasno iritirajuće stalno pitati sugovornika da ponovi što je rekao (poslovni mobitel, razgovori s klijentima).
eto, nadam se da će se i tebi posrećiti, a ako već nisi, definitivno ažuriraj firmware na posljednji, možda pomogne.
Ima li netko da je ovaj mobitel kupio preko oglasa ? dal mu je garancija baš ovjerena, sa žigom ili je prevaren pošto je većina njih u oglasu uvezena i bez garancije, iako tvrde da imaju 2 godine garaanciju. Na garantnom listu je neka naljepnica i potpis, ali to ništa ne vrijedi bez žiga :) pa ako je tko kupovao preko oglasa nek ispriča svoje iskustvo
Kako stvari stoje s garancijama mislim da ti je svejedno. Uglavnom ako je telefon od operatera mora biti na garanciji naljepnica i zig od istog. Jedino je uvijek problem racun. Najbolje je ako mozes dobiti i racun od prodajnog mjesta s datumom koji se poklapa s datumom garancije. No s oglasnicim je puka sreca. Sve su to telefoni vec popravljani. Ne vjerujem da su novi. Nema sanse. Kao ni ovi s garancijama od operatera. Vec sam se opekao par puta i nikad vise. Jednostavno preko oglasnika se isplati uzeti polovan mobitel od prodavaca koji daje sve od racuna do garancije. Kod njega pogledas i probas telefon, pitas za razlog prodaje itd. Ovi maheri koji dilaju telefone imaju dobro razradjenu mrezu prodaje telefona s greskom ili vec popravljanih. Tu se dilaju telefoni na relaciji italija, slovenija, austrija. Samo dobro otvori oci prilikom kupnje. Sve je na tebi. Znaci, najsigurniji si s racunom i garancijom domacih ducana ili operatera. Inace ti se moze dogoditi i da zavrsis na obavijesnom razgovoru u policiji jer ti je telefon tj njegov IMEI registriran kao ukradeni.... Pamet u glavu i dobro odvazi...
Svaka garancija vrijedi bez računa, provjereno u T-mobile, samo IMEI mora biti registriran kod operatera da je od njih kupljen i mora garancija biti ovjerena, račun uopče ne treba i bez njega se može ostvariti garancija, provjerio u T-centru prije 10 dana, jer sam išao kupiti HTC preko oglasnika. Sad brat hoće kupiti Samsung, zovemo oglasnike i ljudi govore da su novi, da kroz par dana stižu iz enegleske, i stvarno jesu novi, imaju garanciju, neka naljepnica, i potpis, ali nemaju udaren žig, tako da su to većinom mobiteli izvana pa njih ne treba kupovat. To pišem da ljudi ne povjeruju u lažne garancije. Po meni najbolje da s prodavateljem odu u operaterski centar i provjere dal je kupljen kod njih mobitel, ali ako nema žiga ne trebaju ništa provjeravati, osim da je prijevara.
Ja sam svoj S3 kupio preko oglasnika, ovjeren garantni list žigom Hrvatski Telekom, naljepnica, datum i potpis.
Evo update glede onih prekida, upravo sam stavio Vip karticu, radi ko avion, dakle do mreže je. Očito bonbon korisnici imaju niži prioritet od T-moblile i krešu kvalitetu. Ali svaka čast službi jer su se stvarno potrudili.
Nadalje, mobitel radi bez greške na vipovoj kartici, otključan besplatnim GalaxySim Unlock sa XDA
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1846451
Ja kad sam uzimao S3 u 8. mjesecu dobio sam uz njega ovjerenu garanciju i račun iz Vipa.
Gle, za oglasnik je svašta moguće, ima svega i prevare i muljanja nisu rijetkost.
Najbolje je uzeti mobitel koji je netko uzeo od operatera na ugovor, jer onda dobiješ i ovjerenu garanciju i (najčešće) račun.
Moj je ovakvog izgleda i kupljen u vip-u.
http://youtu.be/EwlPN3dlJz0
Sad pošto ne razumijem njemački ni "nj" može li mali prevod nekog tko zna? Zapravo me bode ova razlika u nijansi home tipke u odnosu na ostatak kučišta!
Ja pretjerujem i to previse. Ne mogu si pomoci. Mislim da bi generalno trebao na popravak mozga u pogledu mobitela. Pomalo me pere ovisnost o istim i cesta zamjena. Financijski je to sad vec pomalo tesko pa sam povremeno nervozan zbog toga. Trebalo bi pokrenuti temu o ljecenju ovisnosti od mobitela...
Ima netko iskustva sa tzv. Wireless punjenjem? Gledao sam nesto na internetu o tome pa me zanima ako je netko probao! Kakvi su vasi dojmovi? Gdje to ima za kupiti?
Jel netko probao ovakav nacin punjenja? Vasa iskustva?
stavis mobitel na stol i puni se, nema zajebancije s kablovima!
Istina- slažem se, ja u sobi imam samo struju i komp, tv ne, radio ne, pokušavam to svesti na što manje :) nažalost, ne možemo izbjeći zračenje jer je ono svuda oko nas,ali smanjiti malo ne škodi bar ona elektromagnetska zračenja koja su neposredno pored nas :P
Dobra je informacija, da kad ljudi razgovaraju duže na mobitel ili telefon, svi misle da im se zagrijalo uho (ona tolina) od prislonjenosti aparata, ali to je zračenje manifestirano 1 V-tom :) što znači da je ta toplina ustvari elektromagnetsko zračenje aparata, a ne toplina zbog prislonjenosti aparata na uho. Još jedna informacija koja se tiče zračenja, a o koju znaju samo stručnjaci koji se bave tom tematikom i šteta što nije raširena po portalima tehnologije:
Kad zovete nekoga, nemojte odmah čim stisnete tipku za poziv stavljati slušalicu na uho, jer ionako u prvih 10 sekundi nećete nikoga dobiti jer se veza još spaja, a u prvih 10 sekundi dolazi do uspostave poziva, te tada mobitel ima najvišu razinu zračenja. Tih 10 sekundi ozrači naše tijelo više nego poslije 5 minuta razgovora :)
To postolje na koje moraš staviti mobitel da se puni je također spojeno žicom, tako da ti opet treba kabel. Po meni nepotrebno, bolje da su stavili radijus 1m bar, a ne da mora baš ležat na tom postolju, jedino što uštediš je 2sek koje su potrebne da uštekaš kabel u mobitel, jedino to je prednost.
Pa mora sve biti spojeno zicom da bi imalo napajanje!
Istina je da ustedis vrijeme! Ne moras traziti kabel i zastekati, jednostavno stavis mobitel sastrane!
Na radnom stolu uvijek imam mjesto gdje stoji mobitel, nikad ga ne stavljam na druga mjesta, tako da bi tu stavio podlogu! Kad ga ne koristim da se puni, umjesto da svaki put trazim kabel i stekam ga, a onda kad ga trebam koristiti opet moram otstekati!
Prakticinije mi je ovako!
Ne pase taj stalak ako imas maskicu/zastitu!
A koliko traje ciklus punjenja preko tog wireless punjenja?
Izgleda da ljudi ovdje nemaju iskustva s tim!
Bežično punjenje je lijepo, ali kabel od jednog metra daje ti 2m radijusa kretanja, možeš telefonirati, surfati ležeći na leđima itd... Bežično punjenje tehnički gledano nema nikakve prednosti nad žicom osim što je simpatično što ne moraš uštekavati kabel (npr. ako i ovako imaš vrlo ograničen kabel ili charging spot na stolu kao što je z1 rekao). U svemu ostalom, pa i brzini punjenja nije baš praktično... Jednog dana kada bežično punjenje bude moguće u krugu nekoliko metara prvi ću kupiti to pa makar umro od raka :)
Meni se čini da će taj original wireless punjač kod nas koštati oko 600-700 kn,dakle samim time otpada ko glup. :D....naravno, daleko od toga da to nije fora i lijepo izgleda...
ne radi kod mene...ne postoji lock phone screen :/
EDIT:
inace, ne znam dal sam otkrio toplu vodu....napokon sam skuzio sto mi jede bateriju:
gpsd - uglavno onaj samsung sync za trazenje moba ako ga izgubis je stalo palio GPS i kad sam maknuo taj sync...bamm odma mi je mob izdzo cijeli dan!
evo ga, sluzbeno krece 4.1.2 > poljak XXELKC :)
http://www.sammobile.com/2012/12/05/...-new-features/
Kako da kalibriram ekran?! Bjezi mi na jednom mjestu, kad hocu brisat nesto u SMS-u, stalno mi prima slovo "l" koje je iznad backspacae.. Tnx
super,napokon
Imam mobitel par dana, do sad je sve bilo u redu! Od danas sam primjetio svjetliju pozadinu na lock screenu u obliku onih kruzica dok se otkljucava. Znaci ekran je lockan/crn, kad stisnem tipku pise da swipe da otkljucam, prije nego ista pritisnem vidljivo je da je na nekim djelovima svjetlija pozadina. Imam tamniji screen lock pa ovo izgleda nesto kao sivo.
Imam isti screen lock i screen background, dok je na locku se vide ti svjetliji djelovi, dok je background ili slika u galeriji je normalno.
Da napomenem da sam danas radio update na 4.1.1. softver i Tcom mi je nasrao svoj logo na lock screen.
Jel netko zna u cemu bi mogao biti problem? Pretpostavljam da nisu pikseli u pitanju posto je to vidljivo samo na lock screenu!
hm....jel netko zna sto bi moglo palit gps svaki put kad odkljucam mob?
ovaj samsung sync je dosta spustio taj proces sa nekih 20 na ovih 7, ali i dalje mi se to cini dosta?!
od app kaj koriste gps, standard face, f4, fb messenger, viber...nist posebno!mada sam skoro svuda sad pogasio osim na f4!
http://upload.slike.com/slike/3RVnQ.png
http://upload.slike.com/slike/Nw3pn.png
Pogledaj u Google Mapsu je li ti upaljen Latitude. Ovo paljenje GPS-a mi zvuči poznato samo ne mogu se sjetiti što sam o tome čitao... Napišem ako se sjetim
Jel normalno da je lijeva strana na screen locku tako svjetlija na djelovima?
Samo na screen locku se ovo pojavljuje, ostalo je normalno!
http://imageshack.us/a/img24/882/05122012269.jpg
Je. Normalno je. Vidi se na tamnijim pozadinama. Isključi ripple effect i bit će ok
Hvala, radi ok sad!
Stavio poljaka 4.1.2. i moram priznat da sam vrlo zadovoljan..sve radi brzo, na notification baru se mogu customizirati shortcutovi po želji, status bar je napokon crn, multi view radi odlično-bez lag-a ili slično, a galerija je jednostavno fantastična...U opcijama zaključavanja zaslona, postoji mogućnost da se facebook novosti sa statusa dole vrte i tak...Uglavnom, lijepo osvježenje prije 4.2... :)
Da pokusam jos jednom :/..zna netko mozda kako da maknem oznaku jedan kod propustenog poziva, kod aplikacije Telefon, obrisem sve pozive i opet stoji ? :S
također prezadovoljan istim poljakom, samo što se tiče status bara, i dalje je siv u službenoj verziji, osim ako ručno ne promijeniš u frameworku na crni.
nekako sam se već pomalo navikao na sivi, a i odlučio sam ga zadržati nakon što sam saznao koja je zapravo bila namjera samsunga kod toga :)
crni status bar ostavlja takozvani burn-in trag nakon dužeg korištenja (cca pol godine-godinu dana), tj na mjestu status bara dolazi do blage promjene boja na ekranu, što se najbolje vidi kod jednobojnih pozadina. dok je kod sive boje puno manji navedeni efekt.