Čujem da se moze zasad samo s kodovima,al koliko im se moze vjerovat,ne znam... :dunno:
Printable View
Čujem da se moze zasad samo s kodovima,al koliko im se moze vjerovat,ne znam... :dunno:
ide kod lokalnih unlockera, ali se bolje isplati uzeti unlock code preko ebaya. jeftino i brzo. i naravno, puno sigurnije, jer lokalni unlocker mora otvarati mobitel.
dali ima nacina da se u6 pebl otkljuca bez TP-a?
:respect:
trebam pomoć oko otključavanja Motorole L6
Jesi li pregledao ovu temu?
aha..puno hvala.
I pretražio sam temu ali sam tražio po imenu baterije ( :banme: )
pretražit ću opet ;)
Hvala!
nabavio sam jednu staru motorolu V360v (čisto kao sekundarni mobitel)
E sad, mene zanima, da li ju je moguće otključati preko nekog koda? (bez da se fleša ili šta ja znam, pošto imam samo mobitel i punjač)
Mobitel je kodiran na Vip, ja sam stavio Tele2 karticu i ne radi... :(
kad utipkam PIN, traži me: Subsidy kod
Ako se to može nekako besplatno preko neta sredit, bio bih zahvaln... :)
Nece ici tako... taj kod ti ima bas svaki mob na svijetu, samo se na nekim uredjajima da iskalkulirat, a na nekima se zapbilazi ili resetira (tzb.dekodiranje)
a možda znate neku informativnu cijenu za dekodiranje te motorole v360v??
neda mi se prćat doma, pa sam mislio, ako je dekodiranje do nekih 50kn, da ju odnesem kod nekog unlockera...
Mislim da je tako negdje.
Ali, budem još provjerio sutra pa ti javim ;)
unlock sa testpointom košta od 80 do 150 kuna. Sad negdje to ljudi rade jeftinije, a negdje skuplje. Ali mislim da se sada može naći unlock i za 50 kuna. Stariji je to mobitel.
A oni tutorijali za otključavanje bez TP-a? MSTool?
imam motorolu em30 i zaključana je na tele2, dali ju mogu otključati keyem što ga se može naručit na ebayu, jel radi to,kolko je to sigurno...
možeš. sigurno je kao i sve ostalo što naručuješ preko ebaya.
hmmm.....dal se otključvanjem s keyom s e-bay gubi garancija.....na garancijskom listu piše da se gubi prilikom neovlaštene promjene softwera...dal spada promjena keyem pod neovlaštenu promjenu softwera....po meni ne spada...
Može li me netko uputiti gdja da otključam svoju v8 u zg te također što moram upisat u tražilici ebaya ako bih kupio kod??
evo što se tiče unlocka preko ebaya. po meni, jeftinija i definitivno najbezbolnija solucija.
http://cgi.ebay.com/UNLOCK-CODE-Moto...item3a56af7074
Pozdrav svima,
jucer sam pokusao otkljucat Motorolu v235 prema uputama iz ovog posta:
http://cafe.mobil.hr/threads/52134-V...l=1#post751334
Nazalost nije mi bas sve bilo jasno pokusat cu opisat sta sam sve radio i u cemu je moj trenutni problem. Skinuo sam programe koji se traze i onda sam:= Citat =:
Evo mojih podataka koje sam izcita prije nego sam ista prckao po mobitelu (T-mobile zakljucan v235):
IMEI: 359199000364791
Technology: GSM 900/1800-1900
Software Version: R3512_G_0A.30.6CR
Flex Version: GSIV235TMHR0A1 - 2.0.1.T8.5.T8.T8.0.1.T1.2.5.E0.T1.T8.T8.5.E1.T1.T8
Bootloader Version: N / A
DRM Version: 0201
Bound Signature: Allowed
1. Pomocu programa Flash&Backup izcitao ("read data") CG1, CG3, CG7 i CG18. Onaj drugi dio recenice mi nije bio bas jasan.
2. Uradio sam onaj "Flash SHX" pomocu “v235_blank_mini_LEZZ.shx” pomocu P2K Easy Tools-a= Citat =:
*** Operation start (20.12.2010 2:41:09) ***
Flash&Backup 3.0.6
Read data: C:\Program Files\Motorola Tools\Flash&Backup 3\Backups\2010-12-20_024109\...
Turning phone to Flash-mode...
Sending the loader...
Done.
Executing JUMP...
Done.
Reading the code group: CG1
Done.
Reading the code group: CG3
Done.
Reading the code group: CG7
Done.
Reading the code group: CG18
Done.
Compressing data...
Operation done.
*** Operation end (20.12.2010 2:44:10) ***
3. Pa sam izvadio bateriju i otvorio RSD Lite u njemu samo stisnio na uredjaj gdje mi je javio onu neku gresku "0x27", stisnio OK i zatvorio RSD Lite.= Citat =:
Processing input file:
Processed 2 codegroups
Connecting to phone ...
Connected to: 'Motorola Test Interface'
Switching to flash mode ...
Connected to: 'Motorola Flash'
Connected OK
Sending RAM loader ...
RAM loader loaded OK
Erase flash...
Flashing codegroups ...
Flashing codegroup 'cg1.smg' to 10092000
Checking checksums
Restarting phone
Done flashing.
4. Otisao sam napravit “Full to repair PDS zone” u P2K.
5. Ponovio 3. korak= Citat =:
Connecting to phone ...
Connected OK
Bootloader version: 0300
Sending loader to phone ...
Loader sent OK.
Read Flash ID ...
Flash ID: 89001088
Write PDS part ...
ERROR: Write PDS (7)
ERROR: Write PDS failed
6. Uradio “Unlock SP”
7. Ponovio 3. korak= Citat =:
Connecting to phone ...
Connected OK
Loader sent OK.
Read Flash ID ...
Unlocking ...
Unlocked OK
Powering down...
8. Ponovio 4. korak i dobio:
9. Ponovio 3. korak= Citat =:
Connecting to phone ...
Connected OK
Loader sent OK.
Read Flash ID ...
Write PDS part ...
Write Flash Bootloader ...
Repaired OK
Powering down...
10. Staio bateriju i otvorio Flash&Backup, otisao na "write data" da vratim ono sta sam skinio u 1. koraku i tu dobijem da mi u P2K proces na CG1 dodje na nekih ~10% i onda mi na mobu napise "Critical Error 84".
Otada sam pokusavao sve i svasta pa ne mogu nikako nabrojat sta sam sve radio, koristio sam cak i neki "Mot_unlocker" ali nista ne pomaze. Mobitel je trenutno "mrtav".
Zanima me gdje sam pogrijesio i je li steta nepovratna?
Takodjer, kad sam prikopcao mobitel instalirao sam P2K Drivers 2.9 i u Device Manageru sam imao 3 razlicite stvari pod Motorola a nakon cijelog procesa u koraku 10 kad idem vratit nazad CG-e imam u Device manageru pod Motorola samo 1 stvar.
Zahvljajujem se na bilo kakvoj pomoci!
P.S. Nemam kod sebe trenutno alat da bi pokusao onu neku "TP" metodu.
P.S.S. Imam kod sebe jos jednu Motorolu v235 koja je otkljucana (takvu sam je dobio) pa ako to moze pomoc da se spasi ova koja trenutno ne radi samo recite.
Da ti ne citiram cijelu poruku: Skini novi P2k easy tool, ova verzija koju ti imaš nije dobro odradila popravak PDS zone. Dakle, onaj boldani dio ti mora dobro proći. Nakon toga, napravi sve do kraja i proraditi će.
U biti, ček. pa tebi je na koncu preko P2k uspio proći postupak, jedino ti flashanje nije dobro sjelo. Ajd probaj flashati ponovno, i budi siguran da ti je baterija full puna.
Šteta nije nepovratna, sve se da srediti, ako ne na ovaj način, onda na teži. Samo strpljenja.
Jel mozes pojasnit sta znaci taj dio flashaj ponovno, sta to tocno znaci (nisam nikad nista slicno ovome radia pa oprosti sta pitam banalne stvari).
I jos nesta jako bitno, pokusa sam stavit cisto radi probe stavit sa RSD Lite 2.7 ovo:
http://cafe.mobil.hr/threads/51653-N...l=1#post745859
Obzirom da je to prilicno veliko proces je trajao a ja sam na njega zaboravio (radim nekoliko stvari paralelno) i iskopca sam kabel iz laptopa. Nakon toga kad stavim bateriju u njega i stisnem da se upali, tipkovnica se osvjeti na pola sekunde i to je to. Ne moze se upalit nikako (prije mi je pisalo ono nesta "Boot..."). Kad ga spojim na komp samo na sekundu javi da USB nije prepoznat i to je to.
Sad stvarno mislim da cu trebat kopat po njemu (a nemam alat trenutno)?
dvije stvari
1. baterija ti je apsolutno prazna, nećeš moći ništa napraviti dok ne napuniš bateriju
2. apsolutno je apsurdno ići upuštati se u neki posao dok nisi savladao neke osnovne stvari i naučio neke osnovne pojmove. U mojim temama i postovima ćeš naći sve, odi na moj profil i traži popis tema. dobro ih prouči, pa se onda ponovno javi. Sorry, ali ne mogu ja tebe sada učiti što je flash. Ako to ne znaš, nisi se trebao ni upuštati u nešto što ne znaš.
Kad sam došao na ovaj forum (registrirao se), više od godinu dana sam bio aktivan kao čitač. pretraživao sam, tražio, učio, radio.. Kad sam naišao na problem, onda sam smisleno pitao, no znao sam što radim. Mislim da je vrijeme da naučite čitati forum i pretraživati ga, te se ne upuštati u ono što mislite da nije za vas. Ne mogu svi bit majstori svega.
Hvala na savjetu.
Nije problem u bateriji jer kako sam reka imam drugi v235 u kojem napunim bateriju potpuno. Kad budem moga pokusat cu onu shemu sa TP.
Ide i bez testpointa, dovedi nazad mobitel u blank stanje i ponavljaj postupak. Ako neće u boot mode, upali RSD i napravi ovako. spoji mob sa kompom, pobrini se da baterija bude vani, stisni *# i drži, a tada ubaci bateriju u mobitel. ako ti u RSDu izbaci da ti je u blank modeu, možeš dalje raditi. Jer, blank mode ti je bitan. Iz njega popravljaš PDS zonu i unlockaš mobitel.
Prema preporuci uspia sam doc u boot loader. Pise da nije blank modu nego u flash. Idem sad sve otpocetka probat iznova.
EDIT: Evo pokusavam vec nemalo vrimena ali nikako mi ne ide bas onaj dio gdje se vrsi "Unlock SP", onaj dio prije "Full Repair PDS zone" mi prodje bez problema.
Koristia sam nekoliko verzija P2K Easy Toolsa (3.7, 3.9, 4.1 i 5.3). Kod 4.1 i 5.3 pise da uopce ne moze uspostavit komunikaciju u tom koraku gdje ide unlock, kod 3.7 stane pri "Sending loader to phone" dok kod 3.9 (koju najvise hvale na netu) dodjem do unlocking ali cilo vrime stoji na 0% i vidim u Task manageru da je na "Not responding".
http://img824.imageshack.us/img824/8...1221001431.png
Nekako gubim volju za samostalnim otkljucavanjem ali ne znam ni kako vratit mob u pocetno stanje (ukoliko je moguce). Nasao sam na netu R3512_G_0A[1].30.6CR_PDS00D_LP095B_DRM0201_JPJAVA_G_0A_V235_06_ 04_03R_GSIV235TMXTRADE09E_1FF_MotoFon.RU.shx ali ne moze se ucitat, uvik javlja gresku (a mislim da je file u redu).
Skini sa interneta MSTool8 i probaj na ovaj način:
Dovedi mobitel u stanje blank modea. Kad ga dovedeš, odradi unlock preko tog programa. Kad završiš, slijedi dalje normalno postupak kao što je u tutorialu.
Uradia sam sljedece:
I proradia cili mob na nekom cudnom jeziku, u pozadini logo T-mobile i pita me pin, unia ga ali me onda pita "Enter subsidy password (ili tako nesta)", nije mi jasno uopce zasto. Pokusa 3 puta sa 0000 i jos nekim kombinacijama i sad mi nakon upisa pina samo pise "contact your operator".= Citat =:
Steps:
1. Start p2k easy tool
2. take out battery from phone, and put it back
3. connect your phone to computer via usb
4. in p2k easy tool, select your phone mode (V360 for me)
5. click "Repair" tab, check "Full repair PDS zone (with DSP checksum)"
6. click "Do Selected Jobs", in a minute you should see messages like "repair ok"
7. if you are unlucky and repair failed, try charge your battery and start from step 1 again
8. unplug & plug USB cable, take out battery and put it back, wait a few second for PC to detect your phone; click "Flash" tab, check "Flash SHX", make sure phone model is correct
9. double click the text box for "flash SHX" to open a full SHX file for your phone. For my case, I use my 2ER backup SHX
10. click "Do Selected Jobs", and wait for the flashing to complete
11. your phone is alive again
Al bar je ziv :))
Sad ne znam dal da riskiram sa tim MSTool8
Mozda sam zeznia jer sam koristia SHX file sa neta a ne svoj. Idem se jos malo igrat, pokusat cu sa svojim SHX fileom pa cu sa MSTool8. (Cudno ali cini mi se da je sad mob otkljucan jer me pita pin na 098 kartici i na 092 kartici).
EDIT:
Juuuuuuuuhhhhhuuuuu!!!!
Evo napokon sam uspia. Prvo sam ga stavia na "blank" i onda sam ponovia ovaj gore postupak i i samo sam na kraju ucita onaj SHX file iz ovogo posta:
http://cafe.mobil.hr/threads/51653-N...l=1#post745859
I sve fino proslo, sad imam otkljucan mobitel i to sa neobicnom temom.
Hvala GoGs.
Subsidy code je u biti kod operatera. Znači, tu ukucavaš password koji ti otključava mobitel. 8 puta uneseš krivi, mobitel ti je lockan skroz. Postupak je relativno kompliciran, zato ga treba prije pomno proučiti da bi se krenulo u neki rad.
Nema na čemu.
Jel mi netko može reč kako da otključam motorolu BR50,motorolu B50,i motorolu v620...molim vas neki link ali za besplatno otključavanje...bilo štta! Hitnoo
Zpravo ova druga je BT50...al ja bi ako ništa drugo barem pomoć za motorolu BR50
BT50 i BR50 su vrste baterija za motorole, a ne tipovi telefona. v620 ide sa MSTool8 bez većih problema.
ahha hvala...zapravo trebam kod od motorole v3 za dekodiranje pomoč?
Skini program koji sam naveo, instaliraj drivere od motorole, spoji mobitel, u programu odabereš koji model imaš i stisneš unlock. i on će nakon kratkog postupka otključati mobitel. MSTool8 se zove program. ima na forumu sve.
jel mi možeš molim te dat link za skidanje tog programa? :)
nemogu se snać
jel za ovaj program treba imat usb da bi se dekodirao...ja nemam usb jel sam ga dobila al je kupljen još davno i nisam dobila sve u paketu!?
poslao sam ti privatnu poruku, pogledaj si je. da, naravno. potreban je miniUSB kabal, bez toga ništa. ali njega možeš nabaviti na svakom čošku, digitalci su ga prije koristili, mobiteli... ja ih imam doma nekoliko komada, a on obično košta 10 kuna. pitaj nekog da ti ga posudi.
ee sad imam program Mot_unlocker i ne razumijem rad s tim programom pa ako znaš pomozi?!
ni ja ne znam što raditi sa tim programom. rekao sam ti koji program da skineš :)
Molim vas pomozite, jer vidin da ste po tom pitanju strucnjaci....
Mala je dobila mob na poklon al je na T-mobile a ja bi joj ubacila pomidoru pa vas molin da mi pomognete da je deblokiran
Mob je Motorola WX295
pliz pliz pomagajte
Nažalost, kod kuće to nećeš riješiti, potrebna je oprema za otključavanje WX serije.
Molim pomoć!!!
Imam motorolu V3 dolce&gabbana kupljenu u T-mobil-u.
Šta da napravim da radi na tele2 i dal je uopće moguće???
Bio sam u jednom servisu i kažu da se taj mobitel ne može otključati????
Hvala!
provjeri koji software imaš. ukucaj u glavnom meniu *#9999# i napiši. sve u svemu, uređaj se može dekodirati, da rak raka jebe. Može se jedino desiti da imaš v3i verziju, ali ona se također vrlo efikasno dekodira.
Naravno da je moguće, čudi me takav odgovor u servisu.
Hvala na uputama.
Odnio sam telefon u drugi servis i tamo su ga otključali bez ikakvih problema.
Hvala još jednom!
pozdrav svima!
trebam jednu malu pomoč oko unlocka mobiitela
motrola v3
boot loader
07.E0
SW VERSION:
R374_G_OE.40.7 9R
išo sam po ovim uputama i sve odradim kako treba do zadnje točke kad se više nedešava ništa?
http://hostinga.imagecross.com/image...g-12/49251.jpg
mobitel je upaljen,baterija i kartica tele2 su unutar dok sam radio ovo.
inače mobitel je iz austrije i jedno me muči što sam ga prilkom paljena ukuco krivi cod od operatera i sad je kao zaključan od strane operatera pa neznam jeli to ima veze?
poruka:Contakt Service Provider
samo da javim da sam sa xp uspijo od prve.
obično svi uspiju na xp-u, pošto su svi programi i driveri napravljeni isključivo za njega.
Ima neka besplatna opcija otkljucavanja W377 ili mora u servis?
Mislim da moras u servis ako se ne varam....
Ne varaš.
Kako sada stoje stvari za K1 ? Moze li se otkljucat i s kojim programom ?
Thnx
Pozdrav!
MOTOROLA EX-115 dual SIM.
Ima li tko aplikaciju/tutorial(upute) za OTKLJUČAVANJE navednog uređaja?
Hvala unaprijed!