Pa N5 je LG. ;D
Printable View
Pa N5 je LG. ;D
Pa je,nisam o tome ni razmisljao :)
Uglavnom ima ih po 1800kn,a ovih 3000kn mi izgleda strasno.toliko je kostao cini mi se prije godinu i nesto...
Pa i sad košta preko 3100kn u trgovini. Ja sam ga tako kupio jer sam morao kupiti na rate. U oglasniku se mogo naći onda za 2400. Krajem prosle godine. Problemi: Instalirao sam si flashlight, pa onda ponekad nije radio. Reko bi mi da je flashlight upaljen a nije. Pa onda nekad nije radila kamera jer je reko da se blic već koristi. A nije se koristio. Pa ponekad ne radi rotacija zaslona. To se još uvijek događa. Sve te probleme rješava gasi/pali, ali malo nerviraju. Ovo da je goli android: play filmovi, play igre, disk, google+, ništa od toga ne koristim, jedan dio ni ne znam šta je. Ako se to može maknut, to bi bilo super. Ali ja ne znam kako. I hangouts, dosta glupa aplikacija, čak sam je bio zamijenio sa textrom, ali sam se nekako priviko sad.
Rootaj brate :) Salim se. To su sve stvari koje se lako rijese. Ipak si kupio nexusa... Ima nacina samo na kraju sve je pitanje koliko se tebi to da raditi.
Kod Nexusa jedino moze smetati full gapps koji ide uz stock rom,ali root i Titanium sve rijese...
Inace ako se mob kupi preko play storea onda je garancija pretpostavljam 1god.?
ali kak claimat tu garanciju.. Malo tricky :)
Agramservis ce te sigurno otvorenih ruku docekati :)
Ima li nešto na što moram paziti pri kupnji N5? (npr. kao kod Samsunga KNOX, LG G2 žuta mrlja itd.)
Nudi mi se za sitnu lovu pa da nebi bila nekakva podvala.
Kaj se nudi po kojoj cijeni?
Mislim da je bio onaj yellow tint..
Zveckanje sim traya.. Nista special
Provjeri onaj hw kod.. Koji je release version
Pa Nexus 5 za 1k kn:D
Moze pojašnjenje za hw kod i release version? Tj. na što tu trebam paziti?
Ne sjecam se tocno, potrazi u threadu ili google is your friend :)
Ja ne znam, ovaj zadnji update, mislim da sam na 5.1.1. je kriminal. Budala sam što sam uopće išao nadograđivat s onog prijašnjeg. Uglavnom, ili mi je baterija otišla ili tolko kraće traje na ovom updateu, uglavnom jedan dan jedva izdrži, ako ga štedim, hangouts mi se zna ugasiti. Kaže da je aplikacija prestala raditi i ugasi se, na nekim stranicamama na internetu šteka... Loše sve u svemu. Dal neko zna kolka je garancija na bateriju budući da je kakti neizmjenjiva.
Baterija se menja ja sam kupio novu i promenio bez problema ima tutorijali na youtube uopste nije tesko. Telefon radi super na 5.1.1 bez ikakvih problema. Jesi uradio factory reset posle apdejta?
Factory reset sam radio kad sam prelazio sa 4.nešto na 5.0. Nakon toga više nisam. Kolko si platio bateriju?
20 dolara samo pazi da ti ne uvale falsifikat pre nego sto kupis pricaj sa prodavcem.
Prije nego kupis bateriju napravi sve sto mozes da uopce utvrdis je li problem u njoj. Simptome lose baterije bi trebao naci na netu jer su skoro pa univerzalne... Nedavno sam kupio original bateriju, po preporuci nekih ljudi sa xda, a na kraju sam zavrsio sa 2 neispravne baterije. Ocekujem trecu, ako ne prodje, trazim refund.
Mob mi je star 22mj i bateriju nikad nisam mazio. Oni koji me znaju isto tako znaju da mob nerijetko punim po 2 puta na dan, ovisi koliko palim ingress. Moj daily usage je uvijek isti i potrosnja baterije mi se u zadnjih 12ak mj nije mjenjala. Baterija je i dalje ispravna i ok, kupio sam novu cisto da vidim ima li kakve razlike...
Update ti sigurno nije shebao bateriju. LP inace cucla malo vise od KK, jbga, ali nije drasticno.
Kad sam je ja izvadio cela je bila naduvana a telefon se preporodio posle smene inace kod mene se telefon i brzo punio i praznio. I to se desilo kad sam presao na lolipop mozda je slucajnost. Inace uradi mu jos jedan factory reset mozda se opravi.
E to su neki od simptoma, onda si dobro postupio :) Da te samo pitam, ta nova baterija koju si uzeo, je li fizicki dimenzijama apsolutno identicna tvornickoj? Na stranu sto pise na njoj... Ova sto sam je narucio je fizicki 1mm uza od tvornicke pa ima malo lufta kad je instaliram, ali po naljepnicama itd je navodno original.
Kompletno originalna baterija kao sto je bila u telefonu pricao sam sa dosta prodavaca pre nego sto sam narucio da mi ne uvale neko djubre.
Stigla baterija, treca sreca i evo radi. Kroz koji dan napisem neko misljenje.
Za usporedbu, ovo je stara baterija:
https://www.dropbox.com/s/efvib03ttt...50~01.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/qjb9bwmwgq...59~01.jpg?dl=0
A ovo su nove baterije (krajnja desna je ona koja radi)
https://www.dropbox.com/s/vtz6pvemes...38~01.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ailty2kn44...52~01.jpg?dl=0
Je li to original ili ne, nemam pojma.
Nemam sta pametno napisati. Meni baterija drzi jednako kao i ova stara... to sam i ocekivao. Tako da lipo spremam novu u ladicu, a staru vracam i mrcvarim do kraja. Skoro dvije godine ingressovanja, dobro je! :D
Nemam pojma. Pa dobro, kolko vam traje baterija? I kolko traje normalno punjenje? I šta mislite o tome da ju ispraznim do kraja jednom? To nisam nikad radio. Par puta se desilo da se ispraznila do nešto malo ispod 10%, ali stvarno to izbjegavam. Prije sam punio na 15%, a sad sam počeo već na 20%. Isključujem ga obično čim se napuni na 100%, ne ostavljam preko noći.
Tesko je reci koliko traje, svakome drukcije. Ja imam 3 scenarija :D
1) traje oko 2.30h - kada igram ingress
2) traje mi 2 dana - kada odem za vikend kod cure i koristim mob tek toliko
3) traje 15-16h - normalan radni dan. U 8h skidanje s punjaca, do 11h ima 80%, do 14h ima 60%, do 17h ima 40%. Do navecer je cesto i ne potrosim do kraja nego zna ostati 10-20%...
Efektivno to je oko 4-4.30h screen on, dosta varira jer kada u 17h odem doma nekad spizdim tih 40ak % sve u sat vremena na jutub, nekad chatam, nekad ne diram mob. Nitko ti ne moze reci koliko bi ti bat trebala trajati, ali mogu ti u detalje reci koliko moja traje i tebi to ne mora nis znaciti. Meni to ne bi nis znacilo.
Bat se puni oko sat i pol od 0 do 100 sa njegovim punjacem. Slobodno koristi mob do 1%.
Na xda sam napisao mali osvrt na svoju bateriju i kako je koristim:
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=103
Po trajanju punjenja reklo bi se da je ok. Imam osjećaj da ju nešto sisa u pozadini a ne znam šta. I to ne uvijek. Jesi siguran za korištenje do 1% baterije? Čitao sam da to drastično skraćuje vijek trajanja.
Uvijek ce se naci netko i tvrditi suprotno kao sto i ja tvrdim tebi sad. Moje prvo pitanje je "koliko drasticno", a onda svi krenu filozofirati... Moj svaki mob je koristio bateriju od 1-100%, nerijetko se i ugasio na 0%. Ako planiras imati svog Nexusa sljedecih 10 godina savjetovao bi ti i da ga ne koristis po ljeti na plazi, u vrucem autu niti dok ga punis - baterije su osjetljive i na toplinu. Naravno, ne trebas sve uzimati tako ozbiljno i mozes poceti normalno koristiti mob :)
Vezano za cuclanje u pozadini, mozes napraviti par testova:
- pustis mob preko noci da ti stoji kao sto stoji po danu (upali sto koristis od intetneta, itd). Zapamtis s koliko % si isao spavati, ujutro pogledas % i napravis matematiku.
- stavi mob u airplane mod i odi spati. Ponovi isto mjerenje.
Neke usporedbe radi, kod mene na wifiju i sa upaljenim sinkronizacijama cucla oko 0,4-0,5 %/h. Kad sam na LTE (odlican signal) onda skoci na 0,6-0,7 %/h.
Ima dana kada mi se javlja onaj googleov mobile radio active bug kad sam na LTE i tu bat curi bez nekog ocitog razloga.