na face su ti nije darinka ante je
Printable View
pa on valjda nema fejs :P
da fejs je :nije darinka ante je .TO JE FEJS OD TOMATA I ONI TI ODGOVARAJU
Ali lejzer mozda nema fejs lol :D
Igramo se gluhih telefona? :D
@smoto pa Lejzermaster kaze da on covjek nema facebook (a ne da tomato nema fejs), te da ih ne moze preko istog pitati ista u vezi svog problema, a ti mu 2 puta ponavljas koja je njihova stranica.
Da, nemam fejs.
No, danas me konacno spojili sa sluzbom za prituzbe.
Zvao me lik, prijenos bude 9.5. valjda.
Nista vise ne vjerujem.
Evo rezime korištenja u 28 dana (12.04. - 10.05.)
potrošeno:
minuta - 482
sms - 83
mb - 10 :D
+ oko 25kn za uspostave
Znači 55+25 = cca 80 kn :)
---------------------------------------------------------
Da sam na normalnoj tomato tarifi (0.46) trebalo bi mi sveukupno:
za pozive - 221.76 kn + 25 (za uspostave) = 246,76kn
za sms - 20,75kn
mb - zanemarit
=
267,51kn
Znači:
- ušparao sam 187,5 kn
- platio sam kao pola "revolucije"
- razgovarao kao nikad dosad
- ja prezadovoljan :thumbup: :)
<br />
<br />
Da si bio na normalnoj tarifi ne bi toliko razgovarao, pa možebitni trošak normalne tarife podijeli sa 2
Ali naravno opet ušteda...
:)
Evo ja sam prije trošio 50kn bon na PLUS tarifi, i taman bi potrosio 50min i 50poruka, ali bi svaki razgovor skraćivao, pa mi se od 50kn bona trošilo samo na parking i nagradne igre TOMMYa i INE. :)
I nakupilo se 602 kn prije aktivacije Brutalne 30.04. koje će dobro poslužiti pola godine (samo 50kn svakih 75 dana)
stanje nakon 10 dana korištenja:
271 min, 79 SMS, 62MB , UKUPNO 412 jedinica, na uspostave otišlo 18kn
55*10 dana/30 dana+18kn=18,33+18= 36,33kn
cijena jedinice 36,33kn /412 jedinica= oko 9lp po jedinici
procjena za 30 dana --> 1000jedinica, 45 kn uspostava
ukupni trošak 55+45=100kn
cijena jedinice 100kn/1000jed=10lipa/jedinica
Baš me zanima oću li dobro procijeniti :)
E da, poduplao sam trošak sa 50kn na 100kn, ali brale, pun mi je kufer bio čekanja WLAN po gradu, kraćenja razgovora i slično...
I još nešto, fiksni JA više ne koristim, a i ukućani zovu s Brutalne ako sam ja doma.
sa 100kn fiksnog očekujem pad na 70kn ( ne mogu izbjeći pretplatu od 50ak kn s PDVom)
I naravno, ukućanima sam na njihovim mobitelima smanjio trošak :)
Pluseva svugdje...
EVALA Brutalna!!!
@Vivaldi - što se tiče fiksnog, možeš proći jetinije samo moraš pronaći ako je gdje zaostao koji uređaj za VipMe Fixnu liniju...ja to kod kuće imam već godinu-dvije...a prije par mjeseci sam uzeo i tetki...Našao slučajno na kiosku u intersparu u osijeku taj uređaj u koji staviš sim karticu i onda na bonove bude fixna linija. Broj naravno preneseš (nikakve odjave postojećeg broja, nego jednostavno zahtijev za prijenos u Vipu). Minuta je 0,20kn tako da roditelji kod kuće potroše 10-20 kn/mj. Znači bon od 50 kn svaka tri mjeseca im je dosta!!!
Moguće da Vip ima opet to vipme homebox, samo ima uspostava poziva... http://www.vipnet.hr/vipme-homebox 0,10kn minuta
Ja imam ovo kući: http://www.vipnet.hr/article/-/journ...1k/11825/24532
Samo neznam jel se može aktivirati još - eventualno ako se nađe negdje još taj uređaj a i onda ako...mislim na stari uređaj i tarifu...Ova nova je kokad aktualna trenutno! Bitno da je na bonove!!!
Evo sam i ja počeo aktivno koristiti brutalnu, prebacio brutalni sim u brutalni x10 mini a bonbon sam stavio u bonbon (jeftini) mobitel... Odlična je brutalna. Internet radi perfektno, push također - čim upalim data odmah mi stigne mail...za razliku kod bonbona obično nakon par minuta...
55 kn mi skinulo i sada nemoram misliti ništa - jako jednostavno i jeftino!!! :D
@mlesic: sad kada si napokon otključao mob, ajde testirat tethering i pozive istovremeno pa updejtaj stanje s onim prigovorom za bonbon (da ne idemo ovdje u off, jel) baš da vidim događa li ti se isto i na Tomatu ili ne. U pivo da je mob (bio) krivac :)
Važi, po pivo! Ali potrošio sam 100mb preko tetheringa ovako surfanje i to sve radi odlično, speedtest kaže download oko 3,5 ali je skakalo na 5...upload 1,2 mislim. Ping 60. Morat ću sutra neki dulji razgovor...pa javim!
Evo i prvog računa kod mene:
55 kn + 14,79 kn (51 poziv) = ~70 kn
130 minuta (nisam imao puno dugih poziva, tumor na mozgu i tako to :D)
94 sms
550 MB
Na bonbonu bi moj mjesec najčešće izgledao ovako:
Uplata bona od 80 kn,
Srednji paket poziva = 30 kn
Mali sms = 10 kn
Srednji net = 15 kn (50% popusta)
Na kraju mjeseca bi to bilo 55 kn + što mi najčešće fali smsa ili poziva pa bi uzeo još jedan mali paket, nekada oba mala. Od onih 1000 free minuta potrošio bih možda 50 min s dva bonbon broja koja i ne zovem tako često. Net bi još nekako i šparao, ali briga oko ostalih paketa je bila konstantno prisutna. Da ne pričam kako na svoju ruku ne mogu resetirati paket kada mi ostane par min razgovora ili nakon srednjeg paketa odabrati mali prije isteka 30 dana. Često bi gnjavio SZK i u tome su bili stvarno dobri. Bilo je to konstantno žongliranje paketima s ciljem uštede :)
Na tomatu samo perem i ne razmišljam koliko trošim. Na kraju mjeseca možda i platim malo više, ali definitivno više i potrošim. U početku sam javno govorio protiv ove Brutalne tarife, ali nakon malo razmišljanja i kalkuliranja odluka je bila vrlo jednostavna.
EDIT: @RAUL Istina :) valjda sam se toliko naviknuo na njega da sam i zaboravio kako dela bez greške.
Uz sve sto si napisao zaboravio si napisati da push radi:)
Mene "Brutalna" odlično služi (push pogotovo!) al evo jučer u nekoj kombinaciji utržio mobitel pa moram uzet novi.
Šta napravit, uzet nekakav smartphone preko njuškala ili vezat se ugovorom za neku mrežu uz jeftiniji mobitel? (ovo drugo mi je financijski najdraže al vjerojatno najriskantnije u ovom razdoblju "revolucionarnih flat tarifa".)
Šteta šta Tomato nema još koji model u ponudi..
Ukoliko imas max adsl i ugovor ti je istekao http://www.t-com.hr/privatni/interne...alaxy-mini.asp
Uz sve to T-com ga besplatno otkljucava
Imam Bnet 3D, tako da ništa od ovog. Ipak neću uzimat Tele2 pretplatu (a još manje vezat se ugovorom) jer mi je 500MB ipak malo.
Sutra uzimam Huawei U8650 i na konju sam. Za tu cijenu najbolji, al sad smo već OT.
Šta se tiče brutalne, već drugi mjesec sam skoro zaboravio nadoplatit račun (sjetio se večer prije), tako da se moram uozbiljit (i stavit nekakav podsjetnik čim dođe Android). Primjećujem da manje i trošim zadnja 2 mjeseca, a jednako razgovaram, puno više surfam i SMS-am. Očito sam se navikao da ne zivkam 15 puta dnevno već sve riješim u 3 poziva :)
Pozdrav!
Zanima me,dali je moguće imati kombinaciju brutalne tarife i tarife na tuđi račun?Znači sve u jednom?
Dakle, bitna informacija za one koji koriste brutalnu tarifu a zaboravni su!!!
Na Gmailu imate i kalendar, u koji se mogu stavljati podsjetnici - tako onda u postavkama kalendara napišete svoj broj mobitela i pošaljete kod za provjeru. Nakon toga možete staviti da vam u određeni dan u mjesecu stigne SMS poruka obavijesti o stavci koju ste napravili za taj datum i sat...Npr. napravite "Tomato Brutalna" a pod opis: "Budalo nadoplati račun, skida tomato 55kn"...Vrijeme napravite npr. 12.00 - 13.00h. Dolje onda napokon imate podsjetnike gdje izaberete SMS, email, pop-up. A možete i sve troje. Oni koji imaju androide će tako dobiti i email na mobitel i sms, a ako to ne prođe, onda kalendar ako je sinkroniziran će iskočiti obavijest kalendara...
Naravno, za tu stavku u kalendaru stavite da se ponavlja svakih 30 dana u nedogled.
Ja sam za svaki slučaj stavio podsjetnik 3 dana prije isteka i 1 dan prije isteka tomato brutalne. Ali može se staviti i jedna stavka u kalendaru pa da podsjetnik, sms ili email iskoči nekoliko dana prije umjesto par minuta prije...
Evo objasnio sam naširoko ali da bude jasno da je to jako jednostavno i rješava problem pamćenja kada treba nadoplatiti...
Možda još i zaokružiti kod kuće na kalendaru velikim crvenim markerom datume isteka! :D Ili si napisati na čelo - pazite da napišete zrcalno, tako da kad se pogledate u ogledalo da se može fino čitati u ogledalu... :D
Poništila je Brutalnu :)
Kazes stize SMS poruka? Kako to funkcionira? Odakle se salje SMS? S gmaila?
Hmmm, ne znam da li samo ja to koristim i znam ili su i drugi upoznati s činjenicom i mogućnošću da na mobitelu, u njegovom kalendaru, možeš postaviti podsjetnik koji će zvoniti svaki mjesec, određenog datuma s obavijesti koju sam napišeš. Bez da se zamaraš s gmailom, registriranjem broja i slične kerefeke.