@cickova
sigurno da igra ulogu i to koliko si ga platio, mislim da mu je sad realna cijena, više ne vrijedi
@inovator
hvala, na odg. Uzeće onda njega pa da se mjenjamo :)
Printable View
@cickova
sigurno da igra ulogu i to koliko si ga platio, mislim da mu je sad realna cijena, više ne vrijedi
@inovator
hvala, na odg. Uzeće onda njega pa da se mjenjamo :)
1.) imam jedno pitanje vezano uz net na mobu (samsung i5800 g3)...imam pretplatu pa ne bih htio da mi mob nekontrolirano trosi lovu...obrisao sam u "nazivi pristupnih tocaka" onaj tele2 APN i prebacio nacin rada mreze samo na GSM...jel to dovoljno da se blokira mobilni internet (tj. da se mob moze spojit na net samo preko wifi-a )??
2.) kaj se wirelessa tice...pokusavam se spojit na wireless kod kuce..ali mi se nece spojit..pojavi se poruka "preuzimanje adrese" i nakon toga se prekine spajanje..spajam se preko proxy-a..u postavkama sam postavio broj porta i proxy-a..jel zna netko dal treba jos nesto narihtat?? :wall:
3.) jel mi mozete preporucit neku besplatnu navigaciju??? citao sam nesto tu na forumu o navigonu al se dosta zale da im se nece na satelit spojit...pa ako ima netko ko koristi neku koja radi i koja ima ok karte hrv
thnx :beer:
1. dovoljno je, ako nemaš definiran APN, ne može se spojiti
3. CoPilot, provjereno radi na I5800
mr-incredible pa samo u postavkama, bežično i mreža, mobilne mreže, isključi onu prvu kvačicu. I neće se spajat. Osim toga kad je spojen preko mobilne mreže, gore na vrhu ti je onaj znak. Ko dvije strelice, jedna gore jedna dole. Meni je veći problem što se nekad neće spojit na internet preko mobilne mreže. Za wireless ja nisam nigdje niš podešavao. Moguće da si na rubu signala pa ga nađe ali se ne uspije spojit. Ja sam došo skroz do rutera i čekao dok se nije spojio i od onda mi pronalazi tu mrežu i kad je signal jako slab i spaja se bez problema.
Ovaj CoPilot ima to na marketu ili kako se to instalira? I dal se gubi garancija ak to stavim gore?
ja sam se dokopao tvorničkog androida 2.3 preko neta koji je namijenjen za galaxy s. jel netko zna bi li to mogao instalirat na mog galaxyja 3 (budući da se radi o različitim tipovima mobitela) ili bi mi radio probleme?
ah kad bi to bilo tako jednostavno onda xda developeri ne bi postojali
ljudi nek mi neko pomogne kako da spojim mob na komp jer ču ga zabit u zid, skinuo sam kies i stalno mi izbacuje da nemože povezat, nemogu ni kopat po mobu,kartici ništa..probao na win7 i xp i isto...
evo šta kaže kies:
http://i25.lulzimg.com/409765.jpg
problen broj 2. na dotičnom mobitelu nemogu isključiti 3g kad sam doma normalno sam na wi-fi spojen čim nisam na wifiu frajer se spoji na 3g i normalno ždere lovu, nisam znao šta napravit pa sam uzeo 30mb u tele2 i sad ždere mb, obrisao sam mu APN i stavio na gsm samo frajer se i dalje spaja kaj je on normalan? ugasaio sam ga upalio i opet, šta da mu radim?
kada bi imali opciju uzeti i5800 ili t-mobile pulse, koji bi odabrali? ja se ne mogu odlučiti pa tražim pomoć
Galaxy 3, nemoj niti puno razmisljati... Pulse je spor za popizdit, mrzio sam ga zbog toga (ali mi je to ipak bio prvi android <3) ali stvarno, mislim, pustis muziku, otvoris browser i gotovo, mob se restarta, ekran nije dobar, tj. odaziv ekrana. Kamera osrednja, 62mb RAM-a!!! i prokletih 30 i kusur mb za aplikacije...
ekran mi je bio strava, odličan odaziv. to me jedino i muči, galaxyev je manji i zrnatiji
pozdrav svima !
Naime imam već neko vrijeme galaxy 3 i nedavno sam preko kiesa nadogradio ga na froyo.
E od tada počinju gluposti ( ili sam ja oglupio pa okrivljavam mob :)) naime gps radi lošije tj ne fixa nijedan satelit
odnosno treba mu sto čudesnih godina da uhvati i kad se to konačno desi navigacija btw. navigon instaliran pomoću ovog foruma tnx. kako da kažem
nakon par minuta resetira mob ali na pola :)))) tj smrzne se navigacija ugasi se mob zavibrira kao kad se ugasi pusti neki zvuk i izbaci početni ekran di spajam one točkice
i sve ok kao da sam ga sad upalio?!
probao sam sve i svašta sa raznih stranica i sve te gps fixove i ine gluposti tipa ukucaj to prepravi ovo čak sam i rootao mob da mogu promjeniti preko fast fixa ( mislim da se tako zove maknuo sam ga ) promeniti satelit na europu našu dragu ma ni to nije baš pomoglo cca oko 20 min danas ali kad je ulovio durao je ostatak puta oko 30 min bez resetiranja
ugl. par pitanja
1. shvatio sam da mi je zadnje preostalo flash firmwarea preko odina je pala odluka ali on javlja da nema usb konekciju kad startam program ( pravo čudo da je nastavio mob raditi )
2. to rootanje moba po meni nije ništa novoga donjelo koliko sam uspio vidjeti na netu to ipak malo drugačije izzgleda barem kad se stisne power izbaci više opcija kod mene sve po starom
a dobro urađeno ikona je prisutna ( superoneclick root program ) nešto drugo da probam ili
3. što preporučate u zamjenu za navigon ( ako postoji ) a da nije tako velika a opet da mi služi za hrv. i italiju ili da jednostavno kupim veću karticu
unaprijed hvala i moj bed ako je post u krivoj temi mislo sam da je tu najbolje
pozz
meni gps nikad ni nije radil....
1. prvo ugasi mob. zatim upali odina. kad ti se mob ugasi pritisni i drži SKUPA tipke home, volume down i power i onda će ti se pojaviti downloading mode. tek tada uštekaj usb u mob i kompjuter i tad će ti ga odin prepoznati. no prvo napravi backup trenutnog softwarea. ako nešto pođe po krivu da ga vratiš na tvornički.
2. rootanje ti donosi potpunu kontrolu nad mobom (npr brisanje tvorničkih instaliranih programa koje nećeš koristit, overclockiranje procesora...), ali se rootanjem gubi i garancija.
3. upiši u google "copilot for galaxy 3" i na jednom forumu ćeš naći crackiranu verziju CoPilota i puni opis kako instalirati i upotrebljavati. s njim možeš skinut samo kartu hrvatske koja je veličine 15mb tako da ti je veća kartica u tom slučaju nepotrebna.
preporučam ti da prije svega što napraviš na mobu dooooobro pronjuškaš po googleu što i kako se radi, gdje što downloadat i sl. jer ćeš u suprotnom sj...t mob.
instaliranjem drugog softwarea i rootanjem GUBIŠ GARANCIJU! (imaj to na umu ako ti je mob još pod garancijom).
sve što radiš na mobu radiš na vlastitu odgovornost, tako da ako ti slučajno bloka na welcome screenu IT'S NOT MY FAULT :-)
Imam jedan problem i molim pomoc sto prije. Kad sam intalirao rom na mobitelu, napravio sam sve sto treba u odinu i stisnem start i kad mi zavrsi Downloading samo mi se pojavi ono kao kad se ukljuci mobitel ( pise GT-I5800 i ispod SAMSUNG) i tako, nista se ne događa. Molim pomoc brzo!!!
skini s ovog linka JPQ verziju Froya 2.2 (ovaj di piše "flash as one package thanks to Halco")
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1063940
uđi u Odin, klikni ikonu "flash this as one package", onda u "one package" odabereš ovaj rom šta sam ti reka da skineš i flashiraj ga na mob. kad zgotovi mob će se sam resetirat te će mu trebat minut do dva (što je potpuno normalno kod instaliranja novog rom-a) da "dođe sebi", tj. na ekranu će samo bit Sasmungov logo. nakon toga će ti se pojavit tipkovnica da uneseš pin i problem riješen.
hvala, ali sam vec prije rijesio problem tako sto sam istalirao ponovno froyu preko odina i onda je radilo super, i onda sam instalirao InDroid v5 i onda napravio update na v5.2 i sad sve radi super. Probao sam instalirati i Kyrillos ROM v7.0 i napocetku bude sve u redu i onda trebam napravit reboot i stisnem i onda se ponovno upali i pise mi zelenim slovima android i tako sat vremena. Jeli mi dobar InDroid v5.2 i koji je trenutno najbolji ROM za ovaj mobitel?
Vjerojatno si stavio OC Kyrillos pa ti nije htio bootat, jer ga odmah stavlja na max. frekv., to je greška u kernelu. Jel ti InDroid stabilan, brz? Imaš a2sd skriptu?
Probao sam i bez OC, ali opet isto. Dobar mi je InDroid, ali ja mislim da cu instalirat Sumee 4. Sto je a2sd skripta?jeli to nesto da mogu aplikacije prebacivat na sd??
bok imam jedan problem imam jos uvijek verziju 2,1 i hocu je nadograditi u 2,2 preko kiesa mob spojim na usb prepozna mi ga i kaze da ima novi update stisnem pokreni izbaci mi ono jer se slazem ocu napraviti backup itd sve poklikam i krenem sa nadogradnjom kad krene ucitavat nekaj ono prvo do 100 posto napise mi da je mobitel odspojen ucita 100 posto i mobitel se ugasi i kad se pali onda napise spajanje i nakon nekoliko sekundi napise prekinuta nadogradnja kaj da napravim ima ko kakvu ideju unaprijed zahvaljujem
nisam probao nijedan custom rom osim Kyrillosa tako da ti ne znam koji je najbolji (iako ih većina govori da je to upravo "kiro"). najbolje da ih instaliraš sve koje nađeš pa sam zaključi koji ti najviše odgovara (izgled, performanse...). ja sam imao overclockiranu verziju Kyrillosa i stvarno mu je trebalo oko 4-5 min da se učita. radio je besprijekorno, ali sam trebao instalirat SetCpu jer bi pri konstantnoj brzini procesora od 1.3GHz mob s normalnom upotrebom popio bateriju u dan.
Ne znam dal ovdje sva pitanja spadaju ali :/ .. ;)
Tek sam kupila ovaj mobitel pa mi treba pomoc oko nekih obicnih stvari za sada, za ostale cu kasnije pitat ;)
1.dok sam trazila ebuddy na android marketu i preuzela ga skinulo mi je oko 10kn - cemu to ?
2. Da li netko od vas koristi ebuddy ? Ja sam ga skinula i kad se krenem prijaviti nece da se prijavi .. piše da username moze maksimalno imati 20 'slova' , a ja imam 21 .. zar sam ga dabe skinula,kakva je to glupost ? mislim, sigurno nisam jedina koja ima vise od 20 tih a i na proslom mobitelu i na ikojem drugom ebuddyom mi nije pokazivlo tu glupost.. Kako da to sredim ako znate ?
Hvala! :)
@_ma_
1.jesi skidala preko wirelessa ili preko mreže? Imaš li aktivan neki data paket ili ti naplaćuju osnovnu cijenu po MB?
2. ne koristim ebuddy, ali imaš nekoliko alterantiva, mislim da ti fring poriva isto ko i ebuddy
@radule
1. ma samo sam ovak otisla na taj market , nisam prek wirelessa .. Ma naplacuju obicno ja sam na tele2, ali nikad mi nisu toliko skidali s racuna jer sam vec na drugom mobu skidala ebuddy i nije mi skinulo vise od 2kn :S
2. fring ? hmmm... ali nije ja msm to to .. isti je vald chat ali korisnici.. ?
a sta da odem na ebuudy.com pa ga skinem, ocel bit sta ak nie prek android marketa?